Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Barbara Mulder | Psycholoog NIP - Coach - Relatietherapie

Psycholoog-NIP---Coach---Relatietherapie-Den Dolder
Tolhuislaan 46
3734 GL Den Dolder

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Bilthoven - Den Dolder


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
--- 


Ik ben Barbara, psycholoog NIP en coach. Gespecialiseerd in: Slaapproblemen, Burn-out, relatieproblemen, laag zelf beeld, niet lekker in je vel, steeds weer in dezelfde patronen, problemen op het werk, wandelcoaching, buitensessies, stress, angst en piekeren.

Bij mij ben je welkom voor individuele therapie, relatietherapie en coaching. 

Wat kun je verwachten bij mij? Een warme en persoonlijke benadering en setting, wetenschappelijk onderbouwde therapie en iemand die je doelgericht helpt stap voor stap weer de juiste richting op te gaan.

Ik zie therapie als een gezamenlijk proces waarbij we ontdekken wat momenteel belememringen voor je zijn om veranderingen door te voeren. En vooral kijken we wat er nodig is om weer de juiste richting uit te kunnen gaan. Ik open je ogen om anders naar dingen te leren kijken, help je te experimenteren met nieuw gedrag en om meer te leren voelen wat je nodig hebt. 

 
Mijn praktijk ligt in Den Dolder, centraal tussen Bilthoven, Zeist en Soest.

 

Concrete stappen

We beginnen altijd vanuit het 'hier en het nu'. Vanuit daar zet je concrete stappen tot verbetering, waarbij kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Tussen de sessies door ga je meestal actief aan de slag met doe- en denkoefeningen. 

Soms is het nodig een laag dieper te gaan en terug te blikken op het verleden (waar heb je misschien onjuiste conclusies over jezelf getrokken). 

Mijn clienten beschrijven mij als laagdrempelig, fijn in het contact, optimistisch, empatisch, doelgericht, humorvol, to the point en flexibel.

 

 

Wat jij nodig hebt

Qua methodiek kijken we wat jij nodig hebt, maar werken we altijd met wetenschappelijk onderbouwde technieken. Ik werk veel met cognitieve gedragstherapie waarbij we gedrag en gedachten onderzoeken. En je zo meer (be)grip krijgt op/voor je emotionele wereld.

Ook werk ik veel met oplossingsgerichte technieken, waarbij je je bewuster wordt van de positieve uitzonderingen. Effect hiervan is dat therapie ook leuk kan zijn en dat je zelfvertrouwen groeit.

Ook ACT (Acceptance Commitment Therapie) gebruik ik veel, waarbij je leert te stoppen met vechten en je meer naar je waarden leert leven. 

Tot slot doe ik regelmatig sessies buiten in de natuur. De natuur helpt je om uit het dagelijks leven te stappen, dingen te voelen en snel tot de kern te komen. Als het je aanspreek kan dit onderdeel uitmaken van de therapie/ coaching. 

Online therapie

In verband met de coronacrisis bied ik ook online therapie aan. We werken via signal (AVG-proof versie van skype). De sessies zijn het zelfde als normaal, alleen nu via videobellen in plaats van dat we elkaar in de kamer zien. De kennismaking doen we telefonisch.


Mededeling inzake corona-epidemie

Bij voorkeur vinden de sessies plaats via videobellen. Wanneer je toch graag face tot face therapie wilt kan dit wanneer we beiden volledig klachtenvrij zijn. Uiteraard houden we 1,5 meter afstand en geven we elkaar geen hand.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • ISMC (International Sleep Medicine Course)
 • Relatietherapie (EFT)
 • Burnout 
 • VGCT: cognitieve gedragstherapie 
 • EMDR 
 • Arbeids & Organisatiepsychologie (MSc.) Universiteit Utrecht

 

Registraties:

 • NIP: Nederlands Instituut voor Psychologen
 • NFG: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
 • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

 

 • AGB code:94-011794


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik ben een vooraanstaande slaappsycholoog en train andere psychologen hoe zij effectief slaapproblemen kunnen leren behandelen. 80% van de clienten met slaapproblemen lopen na de behandeling naar buiten met een goed slaappatroon waar ze tevreden over zijn en 95% van de clienten verbetert. 


Verder ben ik gespecialiseerd in het behandelen van burn-out (wat ook vaak samen gaat met slaapklachten) en andere werkgerelateerde problemen/ uitdagingen. Denk aan moeite hebben met een goede (werk-prive)balans. Maar ook voor rouwverwerking, lichte somberheid of angstklachten ben je mij aan het juiste adres. 

Daarnaast ervaar ik veel plezier in het geven van relatietherapie, dus ook als stel zijn jullie meer dan welkom. We kijken naar gezamenlijk ingesleten patronen, wat deze patronen in stand houdt en hoe jullie gezamenlijk dit patroon kunnen doorbreken. 

Het aantal sessies hangt af van de problematiek, maar varieert tussen de vijf a vijftien sessies.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- Slaapproblemen
- Burn-out
- Werkgerelateerde problemen of problemen op het thuisfront (stress, piekeren, angsten, werk-privébalans)
- Rouwverwerking
- Zelfbehoud (grenzen stellen, keuzes maken, nee leren zeggen)

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • Gedragstherapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Relatietherapie
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Er geldt in 2019 een tarief van € 105,25 per individueel gesprek (op basis van de NZA richtlijnen). 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), en daardoor is er in de meeste gevallen vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende zorgverzekering. Op de site van de NFG kun je zien of jij ook voor een vergoeding in aanmerking komt.

 

Het voordeel van deze manier van vergoeden is dat het niet van je eigen risico afgaat, en dat je geen verwijzing van je huisarts nodig hebt.

 

Twijfel je of je voor vergoeding in aanmerking komt? Neem dan contact op met je zorgverzekering en geef de AGB-code van Barbara Mulder door: 09046432. En benoem dat het ‘complementaire psychosociale hulpverlening betreft.’

 

Heb je geen aanvullende verzekering, dan kun je er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Of in veel gevallen is de werkgever ook bereid de sessies te vergoeden. Zeker als het burnout, slaapproblemen of andere werkgerelateerde problemen betreft. 

Relatietherapie valt helaas onder de niet vergoede zorg en moet dus altijd zelf betaald worden. Het tarief hiervoor is 125,- per sessie. 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09:00-12:00, 15:00 -19:00
Woensdag -
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Psycholoog Bilthoven - Den Dolder

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Bilthoven - Den Dolder - Barbara Mulder

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me erg op mijn gemak

“Barbara geeft je het gevoel dat ze je begrijpt, neemt de tijd en vraagt door naar dingen waar ik mee zat.

Ook kwam ze met goede adviezen waar ik echt wat aan had. En vooral voelde ik me erg op mijn gemak bij haar.”

| Bilthoven | 27 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Prettig in de omgang en heeft humor

“Prettig in de omgang en heeft humor. Maakt de materie soms ook wat luchtiger. Prettig dat er ook wat theorie erbij getrokken werd om een gebeurtenis te verklaren”

| Bilthoven | 23 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Deskundig, to the point, betrokken

“Ik heb Barbara als zeer deskundig ervaren, to the point, had goed overzicht, was alert en betrokken. Daarnaast vond ik haar een hele fijne persoonlijkheid.”

| Groenekan | 10 mei 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Gestructureerd en persoonlijk

“Barbara had een heldere visie op de oorzaak en de oplossing van het probleem. De aanpak was gestructureerd maar toch ook persoonlijk.   Barbara had een hoopgevende benadering, dat gaf me vertrouwen en het motiveerde me om met dingen aan de slag te gaan.”

| Baarn | 4 apr 2019
Vond je dit een nuttige review?

Interview

Lees hieronder het interview met Barbara Mulder .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Den Dolder

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Welke niet?;). Elke gebeurtenis draagt bij aan hoe ik nu in het leven sta. Maar de meeste indruk heeft toch wel gemaakt de bevalling van mijn eerste kind. Ik ontdekte dat niet alles lukt op wilskracht en inzet, maar dat het leven ook verrassende dingen in petto heeft, waar je niet altijd invloed op hebt. Waar je dan natuurlijk wel weer invloed hebt is op hoe je er mee omgaat, en ik ben trots op mezelf hoe ik dat gedaan heb.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
De psyche van de mens heeft me altijd al geïntrigeerd. Is toch bizar mooi hoe stofjes in je brein zoveel impact hebben op je gemoedstoestand. En dat je die gemoedstoestand door een scala aan interventies kan beïnvloeden. En het mooie is, de stofjes in de brein veranderen mee.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Het allermooist vind ik dat mensen vooruit komen. Iemand die volledig wanhopig is, niet meer slaapt en na therapie bij mij weer van het bed kan genieten. Magisch vind ik dat. Of stellen die elkaar de tent uit vechten bij de intake en bij afronding hand in hand naar buiten lopen. Prachtig!

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Dat partners soms niet op komen dagen bij een sessie, omdat ze ruzie hebben.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gister heb ik een training preventie burn-out ontwikkeld. Heerlijk vind ik het om creatief bezig te zijn met het ontwikkelen van nieuwe werkvormen. En heb ik tussen de sessies door een hele mooie boswandeling gemaakt met mijn hond. Als therapeut/ trainer moet je zelf het goede voorbeeld geven.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik maak geen plannen voor over 5 of 10 jaar. Te veel dromen maakt ongelukkig. Ik geniet van het nu en vertrouw er op dat ik in het moment zelf de juiste besluiten neem en de goede richting op ga.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou veel van de natuur. Met mijn paard in galop de bossen door geeft me een immens gevoel van vrijheid.

4. Waar word jij blij van?
Ik word blij van blije clienten. Dat geeft me enorm veel energie.

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ja ik ben 15 jaar samen met mijn partner en heb twee aandoenlijke kleine jochies.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ja zelf heb ik EMDR therapie ondergaan. Heel magisch om dat mee te mogen maken. Ik weet waar clienten doorheen gaan. Het is heftig, maar ook heel bijzonder.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Trainingen geven vind ik ook erg leuk. Ik zou dat nog wel een uit willen breiden. En daar ook meer de natuur bij willen betrekken.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Mijn yoga juf Sandrine. Elke week komt zij weer wat verrassends.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Ik ben heel slecht met namen van films, acteurs en boeken. Ik heb echt genoeg prachtige boeken gelezen, maar kan de titels niet zo terug halen. Ik hou i.i.g. van een mooi, diepgaand, dramatisch verhaal, maar wel met een happy end.

3. Jouw favoriete film en waarom?
Idem.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
Na regen komt weer zonneschijn. Dit is altijd waar en gaat altijd op.

5. Wat is jouw missie?
Zoveel mogelijk mensen weer goed leren slapen, leren 'luieren' zodat ze herstellen van een burn-out en partners weer met elkaar in gesprek te laten komen.

6. Wat is jouw superkracht?
Mijn optimisme, positivisme en doorzettingsvermogen.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Neem het leven zoals het komt en haal er het beste uit binnen je mogelijkheden! Stop met vechten en start met accepteren. Maak er vervolgens het mooiste van:)© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten