Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirella Brok | Liefdes- en relatiepsycholoog

Liefdes--en-relatiepsycholoog-Vught
Reutsedijk 9
5264 PC Vught
mirella-brok@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLiefdespsycholoog Den Bosch

Als liefdespsycholoog ondersteun ik mensen die zich niet verbonden voelen in hun relaties. Ik stel je vragen en luister oprecht naar je. Zo praat je open over je gedachten en je gevoelens, en zoek je manieren om je liefdesleven en relaties met je familie zelf te verbeteren.

 

Dat is een zoektocht vol ongemakkelijke gevoelens. Die gevoelens gaan we samen aan. Voel je jezelf eenzaam, verlopen relaties moeizaam, heb je verdriet over relaties, heb je ruzies, voel je jezelf bedrogen, of durf je niet open te zijn naar je dierbaren?

 

Aandachtig - Authentiek - Warm - Creatief - Verbindend

 

Je mag alleen komen. Met je partner, een familielid of goede vriend. Ik ontvang individuen, paren en gezinsleden.

 

 

Zo werk ik

Ik pas psychologie toe. Ik observeer, zie verbanden, luister oprecht en zie knelpunten. Dat wat ik opmerk, benoem ik. En ik leg de psychologie erachter uit. Ik kan je knelpunten niet oplossen. Jij bent degene die jou het beste kent. Jij bent degene met de antwoorden. Ik help je bij het zoeken naar je antwoorden.

 

We kunnen zoeken in je gedachten, in je fantasie, in opdrachten, in je gedrag en in je omgeving. Zolang het bij jou past, werk ik met allerlei methodieken. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, creatief, enthousiast en met humor. Zoek naar wat je kunt doen als je (tijdelijk) ontevreden bent over de kwaliteit van je leven.

 

Mensen uit de regio Vught, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Dungen, Berlicum, Vlijmen en verder weten mij te vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties doorliep ik verschillende studies. Ik studeerde ik af als Toegepaste Psycholoog, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele hulpverlening. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.

  

 

Mijn opleidingen en certificeringen

 • 2018 - 2018: Nascholing, partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
 • 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Basistraining voor vrijwilligers Sensoor, Psychologie - Sensoor
 • 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep
 • 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen
 • 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen
 • 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht

 

 

Registratiecodes

Ik ben lid van verschillende beroepsverenigingen, omdat ik samen werken, samen leren en samen groeien belangrijk vind. Hieronder zie je een overizcht.

 

 • NBTP – L000083
 • VCW – 1066
 • NVPA – 103863
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • AGB code Zorgverlener 94101958
 • AGB code Onderneming 94062677
 • KvK-nummer – 51743256


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Relatietherapie en thema's rondom partnerrelaties, gezinrelaties en de liefde voor jezelf.

 

 • Voor verschillende sites schrijf ik vanuit mijn expertise artikelen over de psychologie in relaties.

 

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

1) De balans van geven en ontvangen in mijn relaties klopt niet

2) Het is lastig om mijn autonomie te bewaren in mijn relaties

3) Het lukt me niet om te spreken in mijn relaties over wat echt belangrijk is

 

4) Ik wil meer verbinding in mijn belangrijke relaties

 

5) Ik wil graag meer genieten van intimiteit

 

 

1. De balans van geven en ontvangen in mijn relaties klopt niet

Tijdens onze gesprekken luister ik in eerste instantie naar jouw balans met anderen. Nadat jij me informeert over jouw unieke situatie, stel ik je een methodiek voor die bij jouw situatie past. Zo komt er meer inzicht over de balansen. 

Samen onderzoeken we daarna welke veranderingen mogelijk zijn. Jij hebt hierin zelf de eindkeuze en de eindverantwoordelijkheid. Ik ondersteun ik je tijdens het oefenen en geef ik je waar nodig bijpassende theorie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jouw proces.

 

Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Dat het proces visueel voor hen wordt, maakt dat het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar wordt. Daarnaast houd het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig. 

 

 

2. Het is lastig om mijn autonomie te bewaren in mijn relaties

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed. 

Ik koppel uit jouw antwoorden helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie.

 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond. 

Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.

 

Van een andere cliënt krijg ik terug hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. 

Daar kan ze meer zichzelf zijn en ze hoeft daarvoor gek genoeg geen ruzies meer te maken. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder strijd. En zonder strijd is ze meer zichzelf. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. 

Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.

 

Waar het gaat over autonomie is ieder traject uniek en authentiek. Resultaten zullen daarom steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

3. Het lukt me niet om te spreken in mijn relaties over wat echt belangrijk is

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door te luisteren, vragen, waar passend uitleg te geven over relatie dialogen en aanwezig te zijn als een betrokken gesprekspartner. 

Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Als het lukt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) in de praktijkruimte. Wanneer oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien. 

 

 

4. Ik wil meer verbinding in mijn belangrijke relaties

De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over je belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties. 

In de gesprekken achterhaal je hoe verbinding in jouw relaties tot stand komt. Met dat inzicht op zak, onderzoek je hoe je verbinding wilt veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven.

 

“Kijk, dit wist ik dus helemaal niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. Wanneer we in echt contact treden met elkaar vertellen we soms nieuwe gedachten en gevoelens. Zo ook wanneer mensen in mijn praktijk in verbinding treden. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.

 

 

5. Ik wil graag meer genieten van intimiteit

We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer voor een minder resultaat. 

Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is echter ook een voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken.

 

Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar op de bank kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

65% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken met mij nodig voor een eerste kleine verandering. 

45% beslist om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. De andere 55% beslist om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.

 

 

Kunnen mensen ook nog voor andere problemen bij jou terecht?

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.

 

Bij individuele therapie kun je dan bijvoorbeeld denken aan:

 

✓ Liefdesverdriet

✓ Leren flirten

✓ Twijfels over je relatie

✓ Zelfliefde

 

 

Bij relatietherapie kun je dan bijvoorbeeld denken aan:

 

✓ Bindingsangst

✓ Overspel en vreemdgaan

✓ Scheiden of blijven

✓ Spanning en intimiteit

✓ Terugkerende conflicten

✓ Verlatingsangst

 

Maar ook voor klachten als stress, burnout, piekeren en depressieve gevoelens kun je bij mij terecht.

 

 

Alle specialisaties

 • Relatietherapie
 • Stress
 • Omgang met (schoon)familie
 • Bindingsangst
 • Contextuele systeemtherapie

 

 • Familieproblemen
 • Geven en ontvangen in balans
 • Gezinstherapie
 • Gezonde autonomie in relaties
 • Jezelf zijn in relaties

 

 • Meer intimiteit in je relaties
 • Meer verbinding in relaties
 • Meer vrijheid in relaties
 • Omgang met (stief)kinderen
 • Ongewenst kinderloos

 

 • Piekeren
 • Samengestelde gezinnen
 • Scheiden
 • Verlatingsangst

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individueel particulier gesprek (BTW vrij) voor 18.00 uur € 81,50
 • Individueel particulier gesprek (BTW vrij) na 18.00 uur & op zaterdag € 91,50

 

 • Relatietherapie voor 18.00 uur € 46,50 inclusief BTW per persoon
 • Relatietherapie na 18.00 uur & op zaterdag € 51,50 inclusief BTW per persoon

 

 • Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 105,00 inclusief BTW

 

 

Vergoeding

Vele verzekeraars vergoeden mijn sessies gedeeltelijk uit de alternatieve zorg in het aanvullende pakket. Wellicht is er voor jou ook vergoeding mogelijk. Je checkt dat snel op https://nvpa.org/verzekeringen/public

Openingstijden

Maandag Tweewekelijks 's middags en 's avonds
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Liefdespsycholoog Vught

Hieronder staan een aantal reviews over Liefdespsycholoog Vught - Mirella Brok

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Laat beide partners in hun waarde

“In relatietherapie is Mirella een psycholoog die beide partners volledig in hun waarde laat. Dat mag logisch klinken maar is een prettig gegeven als je partner en jij lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze geeft beide evenredige aandacht.

Ze is daar waar nodig sturend maar laat ook partners kiezen waar zij behoefte aan hebben. Een persoon bij wie je je op je gemak voelt.”

| 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, een steun en toeverlaat

“Mirella is een betrokken, open en warme persoonlijkheid. Zij heeft een natuurlijke interesse in mensen en is daarbij onbevooroordeeld.   Zij kan goed luisteren en is uitstekend in staat is een coachee te volgen in wat hem/haar bezighoudt. Ze was een steun en toeverlaat.”

| Breda | 15 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne relatiebegeleiding

“Hartstikke bedankt voor de fijne begeleiding die je ons hebt gegeven, we zijn allebei erg blij met het proces van de afgelopen paar maanden.”

| Den Bosch | 10 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten