Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Josje Verwer | Integratief therapeut | Hypnotherapeut | Coach

Integratief-therapeut-|-Hypnotherapeut-|-Coach--Maarn
Landgoed Plattenberg Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn
therapie-doorn@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Doorn - Utrechtse Heuvelrug

In mijn praktijk begeleid ik je met het oplossen van uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld spanning, angst, eenzaamheid, somberheid, stress, onzekerheid, onverwerkte ervaringen, overspannenheid, burn-out, terugkomende conflictsituaties. 

 

Mijn werkstijl:

- Betrokken en luisterend bij mijn cliënten

- Analytisch 

- Therapie op maat

 

 Ik bied:
- Psychotherapie & Coaching
- Hypnotherapie 

- Behandeling zonder diagnose of verwijzing huisarts 

- Geen wachtlijst

 

Bel mij wanneer je een vraag hebt, of als je twijfelt bel dan vooral! Dan krijg je een indruk van mij, en bovenal; je hebt de belangrijkste stap genomen. Je bent in beweging gekomen! 

 


Therapiepraktijk Josje Verwer 
 
  
Wil je de regisseur zijn van je eigen leven?

Ieder mens krijgt in het leven te maken met moeilijke perioden, psychische en emotionele problemen, gevoelens van eenzaamheid, onzekerheden of persoonlijke dilemma's. Je kan dan het gevoel ervaren de regie en het overzicht over je leven te verliezen en je weet op een gegeven moment niet meer hoe je hier op eigen kracht uit kan komen. En de tijd gaat voorbij.


Een persoonlijke begeleiding in de vorm van psychotherapie of coaching kan je de professionele steun geven die je op dat moment nodig hebt. Zodat je het heft weer in eigen handen hebt, je weer de regisseur van je leven bent. Dit is een verademing, een verrijking en creert vrijheid en ruimte in jezelf. Ongeacht in welke fase je bent in je leven, en ongeacht je leeftijd.

 

 

De praktijk  

In mijn praktijk begeleid ik mensen in alle veiligheid op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen zoals spanningen, stress, niet verwerkte emoties, angst, eenzaamheid, onzekerheid, depressieve gevoelens, terugkerende conflictsituaties, een gebrek aan inpiratie en levenslust. En daarnaast op het hervinden van balans, levensvreugde en levenskracht. 

  

Wellicht herkent je je niet direct in een van de bovenstaande omschijvingen, en /of zit je 'gewoon' niet lekker in je vel. Dan gaan we uitzoeken wat dit voor jou precies betekent, en wat je hieraan kunt doen. Of je bent op zoek naar een gesprekspartner die zonder te oordelen eens echt naar je luistert. Ook dan kan psychotherapie uitkomst bieden. 

 

 

Psychotherapie - een Integratieve benadering

Anders dan bij traditonele psychotherapie werkt de integratieve benadering vanuit de onderlinge verbondenheid tussen de verschillende delen waaruit een mens bestaat. Gedrag, cognitie, gevoelens, lichamelijke conditie, het sociale klimaat waarin iemand leeft, zingeving; deze delen zijn allemaal in ieder mens op een eigen unieke wijze aanwezig. In balans of dis-balans, in samenwerking of juist niet.

Therapie is om deze reden maatwerk door telkens af te stemmen op je veranderingsproces binnen en tussen de verschillende delen. De therapie vraagt een actieve houding van zowel de therapeut als de client. Een therapietraject duurt gemiddeld tussen de 5 en 15 sessies. Echter, korter danwel langer mag ook! 

 

Ervaar je het gevoel dat je ergens onderweg bent vastgelopen in een klein of groot aspect van je leven? Met behulp van psychotherapie kun je bereiken dat je als mens weer de regie over je eigen leven terug kan nemen, ongeacht je omstandigheiden.  

Hypnotherapie 

Soms weet je de oorzaken niet die aan je probleem ten grondslag liggen, of zijn juist deze gevoelens zo heftig en pijnlijk dat je je er geen raad mee weet. Soms voel je dat je met meer praten niet verder komt. In hypnotherapie gaan we niet meer aan de slag met je bewuste brein maar gaat je onbewuste het werk doen. Hypnotherapie is een effectief bewezen therapie.  

 

 

Ja, ik wil verandering en een eerste afspraak maken. Wat nu te doen?

Je kunt een bericht sturen via onderstaande link. Zodra ik je bericht gelezen heb neem ik contact met je op. 

 

Het eerste gesprek in mijn praktijk is bedoeld om je probleem of je klacht duidelijk te krijgen. We bekijken samen wat er aan de hand is, hoe je dat raakt en hoe je er op dit moment mee omgaat. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan worden gemaakt. De behandeling wordt afgestemd op je wensen en doelen.  

 

Alle gesprekken die ik in mijn praktijk voer met mijn clienten vallen onder supervisie van de Academie. 

 

 

Optioneel kennismakingsgesprek

In mijn praktijk bied ik de mogenlijkheid voor een optioneel kennismakingsgesprek. In dit gesprek met een duur van 20 minuten staan we kort stil bij je klachten, heb je de mogenlijkheid om je vragen te stellen en zodoende een indruk te krijgen van mij als therapeut en de wijze van therapievoering. Mocht het kennismakingsgesprek uitlopen tot een consult dan hebben we besloten met elkaar verder te gaan, en wordt de prijs van een consult in rekening gebracht. 

 

Over mijzelf

Ik heb gedurende 3 jaar gereisd en verbleef langdurig in Indonesie, de VS en Noord West-Canada. 

Ik heb een Bachelor degree in de opleiding docent voorgezet onderwijs Maatschappijwetenschappen. Gedurende net geen tien jaar ben ik als adviseur en trainer werkzaam geweest. Ik bemerkte hierin dat mijn clienten altijd stappen dieper in het gesprek wilden dan ik hen kon bieden. Ik realiseerde me steeds meer dat ik dit zelf ook wilde, maar miste de professionele bagage en nam ontslag. 


En zo ben ik begonnen met mijn studie aan de Nederlandse Academie voor Coaching | Counseling | Psychotherapie. Ik heb ondertussen mijn Coach|Counselor bevoegheid behaald. Op dit moment ben ik bezig met de afronding van de opleiding Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen.


Mijn opleiding tot Hypnotherapeut heb ik afgerond.

 

Je bent zeer welkom in mijn praktijk op de Urechtse Heuvelrug te Maarn! 

 

Met een hartelijke groet,

 

Josje Verwer

Online therapie

Voor de mensen die dit prettiger vinden bied ik online therapie aan. Online therapie verschilt in essentie niet van de reguliere sessies in mijn praktijk. Ik volg hierin dan ook hetzelfde uitgangspunt als bij een inter-persoonlijke behandeling: we doen wat nodig is, zodat je in staat bent weer je eigen weg kunt volgen en je je hierin een gelukkig en vrij mens voelt. 

Online-sessies bied ik aan op de volgende wijze:
Telefonisch; Wapp Videobellen; Zoom


Mededeling inzake corona-pandemie

Corona Update - 2021
Mijn praktijk is geopend. Ik open alle deuren voor je, en in mijn ruimte kunnen we de 1,5 meter afstand tot elkaar waarborgen. Wanneer je het echter fijner vinden om op afstand een behandeling te volgen, dan is dat ook mogelijk. 
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

OPLEIDINGEN
De Nederlandse Academie voor Coaching | Counseling | Psychotherapie 

 • Klassieke Hypnotherapie 

2019

De Nederlandse Academie voor Coaching | Counseling | Psychotherapie 

 • Master's degree, Master Therapeut ECP in Integratieve Psychotherapie 

2016-2019

 De Nederlandse Academie voor Psychotherapie

 • PSBK, Psychposociale en Medische Basiskennis

2016-2017

 De Nederlandse Academie voor Psychotherapie

 • Bachelor's degree, Integratief Counselor

2015-2016

 De Nederlandse Academie voor Psychotherapie

 • Diploma Integratief Counselor, Counseling Psychologie

2014-2015

 De Nederlandse Academie voor Psychotherapie

 • Basiswetenschappen Psychotherapie 

2013-2014

 Hogeschool Inholland/Inholland University of Applied Sceinces

 • Bachelor's degree, Leraar Voorbereidend Hoger Onderwij in Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen

1993-1998

 

 

DIPLOMA'S

 • 2017:  PSBK - De Nederlandse Academie voor Psychotherapie  
 • 2016:  TherapeutCounselorDe Nederlandse Academie voor Psychotherapie
 • 2015:  Coach/Counseling - De Nederlandse Academie voor Psychotherapie  
 • 2014:  Basiswetenschappen Psychotherapie - De Nederlandse Academie voor Psychotherapie
 • 1998:  HBO Bacherlor's degree Maastschappijwetenschappen 2de graad - Hogeschool Inholland/Inholland University of Applied Sceinces

 

 

 CERTIFICATEN

 • 2018: Tafelopstellingen 

     * Licentie Geaccrediteerd door de NBVH (Nederlandse Vereneniging voor Hypnotherapie )

      De Nederlandse Academie voor Psychotherapie 

 

 • 2017: EMDR

    * Licentie Geaccrediteerd door de NBVH (Nederlandse Vereneniging voor Hypnotherapie )

      De Nederlandse Academie voor Psychotherapie Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Het aantal sessies is afhankelijk van de aard van de klacht en kan varieeren van 5 tot 18 sessies, en langer of korter als nodig is.  

 

 

Tarieven

TARIEVEN & VERGOEDINGEN

Particulieren

Je kunt bij mij vrijwel direct, en zonder verwijsbrief van de huisarts terecht.

 

Psychotherapie
Los consult van 1 uur 

Tarief 80 Euro (60 minuten)
Intake 115 Euro (60 minuten)

Hypnotherapie

Een 1ste consult Intake hypnotherapie bedraagt 115 Euro. Echter naarmate jij en je lichaam als het ware getraind raken om in hypnose te gaan zal in de regel een uur voldoende zijn en geldt het normale tarief van een sesie. Ook hier geldt; we doen wat nodig is. 
 

Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn opleiding. Om deze reden is er nog geen mogenlijkheid tot vergoeding. Om je hierin tegemoet te komen hanteer ik bovenstaand gereduceerd tarief per sessie.

 

Tegemoetkoming 

Ik heb één plek beschikbaar voor degeen die niet de middelen heeft bovenstaand tarief te betalen. In overleg bepalen we dan een tarief. Hierover kan je altijd contact opnemen. 

 

Ik reken graag na ieder consult contant met je af. 

Mocht je verhinderd zijn, laat het dan minimaal 24 uur van tevoren weten, dan kan ik nog een andere afspraak inplannen en wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

 

Coachen
Coaching komt niet voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking.
Zelfstandigen kunnen aftrek krijgen voor een coachingstraject. 

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 12.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Doorn

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Doorn - Josje Verwer

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bedankt voor de leerzame sessies

Josje, bedankt voor de leerzame sessies. Mede door de tools die jij hebt aangereikt heb ik geleerd meer op mezelf te kunnen vertrouwen. Ik heb mij tijdens de therapie helemaal veilig gevoeld om alles met je te kunnen delen.

Ook gaf jij me steeds het gevoel dat ik niet hoef te twijfelen aan mijn eigen gevoel maar er juist steeds op moet vertrouwen. En hiermee hoop ik langzaam aan mijn eigen levenspad steeds meer te kunnen bewandelen.


| 4 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Josje Verwer .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk Therapie Doorn bevindt in Centrum de Boom, prachtig gelegen in het dorp Doorn op de Utrechtse heuvelrug. En zoals de naam wellicht al vermoed; inderdaad staat Centrum de Boom tussen heel veel bomen! De Academie voor Haptonomie is hier ook gevestigd.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Dit een vraag waar ik niet eenduidig een antwoord op kan geven!
Er vanuit gaande dat de belangrijkheid heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling:

 • De beslissing om te gaan reizen; ik was 21 jaar, vond het ook niet buitengewoon bijzonder of zo..Ik wilde reizen en en dus ging ik dat organiseren en voorbereiden. Het was echter zeer, zeer pijnlijk afscheid te nemen van de mensen binnen mijn veilige thuishaven! 
 • De reizen, en met name het feit dat ik nog steeds navigeer op de kennis en wijsheden die ik hierin heb opgedaan. Deze kennis en ervaring op onbewust niveau blijkt van onschatbare waarde in mijn huidige leven. 
 • Mijn kinderen en ik heb er drie, zijn van onschatbare waarde. Ik leer enorm van ze, geniet van ze en hen in mijn leven te hebben creëert een diep gevoel van geluk, blijdschap, kracht en vrijheid. 
 • Mijn ontmoeting met een vrouw in het National park Des Ecrins in de Franse Alpen waardoor ik kans zag mijn jeugdwens alsnog te vervullen, nl een opleiding te starten in de psychotherapie.


3. Waarom ben je therapeut geworden?

Als kind was ik gefascineerd in de wijze hoe mensen met elkaar omgingen en zo observeerde ik de kinderen in mijn buurtje, de juffen van mijn kleuterschool en de rest van mijn kinderwereld en leerde de mens achter de verschijning te zien die ik zag.

Mijn drijfveren in het uitoefenen van dit prachtige vak: een onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de ander; het geluk te ervaren in het bieden van hulp binnen de ontwikkeling en veranderingsproces van de ander, en een bijdrage te kunnen leveren aan ons grootste menselijke goed: nl. een gelukkig mens-Zijn!4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Dat ik steeds opnieuw getuige mag zijn van de verandering en groei in de ander. En ik vind dit prachtig om te zien dat het uiteindelijk de client is die zichzelf heelt, geneest en de verandering maakt. Ik als therapeut ben hierin het instrument; maar de client doet echt het werk. Ik wordt hier een blij mens van! 


leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar zie ik mijzelf naast het aanbieden van Individuele psychotherapie en Hypnotherapie ook werkzaam zijn met kleine groepen mensen met meer specifieke problematiek.

 

Ik stel me voor dat ik hier materiaal voor schrijf; ik zie mijzelf ook samenwerken met docenten/specialisten op het gebied van doelgroepgerichte yoga en mind-fullness. Wellicht geef ik voorlichting aan groepen mensen. Over 10 jaar bestaat er dan een Centrum waarin experts vanuit verschillende disciplines direct samenwerken en op één locatie cliënten hulp bieden aan mensen op het gebied van lichaam en geest. 

Ik kijk hierin naar recente ontwikkelingen binnen de neurowetenschap nl. dat het lichaam en het weer in beweging zetten van het lichaam een wezenlijke bijdrage levert in de behandeling van trauma, blokkades, in het proces van helen en het maken van verandering.2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing en zwem en doe aan yoga.

3. Waar word jij blij van?

Ik word blij van mensen, van een lach van iemand op straat, een kind wat zich tegen me aan kroelt, van de zon die opkomt, van een hond die tegen me op springt, of als een eekhoorntje met zijn bekje gevuld met jonge dennenappeltjes zich naar zijn voorraadplek haast. Van muziek wordt ik zeer blij! En van dansen ook!!4. Heb je een partner en/of gezin?

Samen met mijn ex-partner hebben wij drie kinderen in de leeftijd van 9, 11, en 14 jaar oud.  5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Jazeker! Mijn huidige opleiding vereist dat therapeuten in opleiding gedurende het hele traject van 5 jaar in therapie gaan teneinde hun profesionele attitude te optimaliseren. Een therapeut dient immers eigen problematiek te kunnen parkeren, onbevoordeeld en transparant te zijn. Ik geniet hiervan omdat ik altijd weer wat leer en een stapje maak.

6. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als ik geen therapeut was had ik architect willen zijn; ontwerpster van gebouwen.
Ook het trainen van honden heeft me altijd geboeid.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Ik haal mijn inspiratie uit mensen! Uit wat ze zeggen, of juist niet zeggen, uit hoe zij eruit zien en wat ze doen, wat ze voorstaan, en wat ze schrijven. Ik haal mijn inspiratie ook uit de wetenschap dat ik iedere dag weer verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven, en dat ik degene ben die het feestje maakt... of niet!

Hiertoe lees ik o.a. veel voor mijn vakgebied en ik vind niets meer interessant dan dit! 


Onder de klassieke muziek beschouw ik de componisten Bach, Schubert en Telemann eveneens als bronnen van inspiratie.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Voor mijn studie Maatschappijwetenschappen las ik "Ontdekking van de Hemel" geschreven door Harry Mullisch. Ik werd verbluft door de geniale schrijfkunsten van de auteur.

Een ander boek is de autobiografie van Etty Hillesum; "Het verstoorde leven van Etty Hillesum" is een boek met dagboekfragmenten waarin Etty, een vrouw van Joodse komaf, haar persoonlijke en innerlijke ontwikkeling beschrijft in het midden van de Tweede wereldoorlog. Een zeer intens werk. 


Er is nog een boek! Gelezen in mijn mid-20 met de titel " waarom vrouwen moederen" door Nancy Chodorow. Deze Amerikaanse sociologe onderzoekt de vroegste wortels van de verschillen in de rollen van mannen en vrouwen. Faschinerend en prikkelend. 


Mijn boekentip voor 2019: Bessel van der Kolk in zijn boek "Traumasporen " laat zien hoe angst en trauma aantoonbare veranderingen aanbrengt in zowel de hersenen als in het lichaam. In therapie wordt naast gesprekken, nieuwe wegen naar herstel ontwikkeld door het reguleren en synchroniseren van lichaam en geest dmv yoga, mindfullness, EMDR, theater en muziek.3. Jouw favoriete spreuk / quote?

De essentie van iedere hulpvraag ligt in het durven vragen om hulp ten einde verandering in je-Zelf te realiseren in je weg naar een gelukkig mens-Zijn.
Hier is 
moed voor nodig en nog meer een liefdevolle dosis "ik gun het mij-Zelf".4. Wat is jouw missie?
Mijn missie is een bijdrage te leveren aan een compassievolle samenleving. Ik pleit voor invoering van het vak psychologie in het gehele onderwijssysteem, te beginnen bij de basisschool.

5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Wees je bewust op welke plek op aarde je geboren bent, en realiseer je dat je hierin een uitzonderlijke positie hebt. Benut deze, leef voorts in het moment en werk aan je dromen. Verzamel je moed, ga eens in therapie. Ergens weet je wel dat het leven in essentie draait om de kleine dingen in je relatie met de mensen en wellciht dieren om je heen. Gun jezelf een gelukkig mens te zijn, het mag!


Integratief-therapeut-|-Hypnotherapeut-|-Coach--Maarn

Contact met Josje

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten