Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Susanne Bulten | Integratief therapeut, hypnotherapeut

Integratief-therapeut,-hypnotherapeut-Bilthoven
Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 60
3723 MB Bilthoven


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Bilthoven

Praktijk in Bilthoven en Utrecht.

Cliënten en collega's komen bij mij omdat ze bij mij de vrijheid ervaren om helemaal zichzelf te zijn. Ze voelen zich volledig geaccepteerd en durven vrijuit te praten.

 

Ik kom heel snel tot de kern en neem je mee naar een dieper en breder inzicht in jezelf, je leven, je kracht, je relaties.

 

Ik ben opgeleid tot Integratief Therapeut en Hypnotherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben als integratief therapeut en hypnotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VIT. Daarnaast heb ik een EMDR-opleiding gevolgd en twee opleidingen voor relatietherapeut.

Sinds begin 2008 werk ik in mijn eigen praktijk.

 

 

Integratieve therapie

Integratieve psychotherapie is een resultaatgerichte, kortdurende vorm van therapie. De focus ligt niet enkel op wat er niet goed gaat; er wordt gekeken naar jouw hele persoon met al je kwaliteiten, mogelijkheden, hulpbronnen enzovoort, en hoe je dat kunt inzetten om je doel te bereiken.

 

Daarop baseren we de aanpak, die voor iedereen op maat wordt gemaakt. Ieder mens is immers uniek. De term 'integratief' komt van integreren, heel maken. Als we niet lekker in ons vel zitten zijn er vaak delen van onszelf die niet uit de verf komen, emoties en kanten waar we niet bij kunnen, gedragingen en reacties van onszelf die we niet snappen of niet onder controle hebben enzovoort. In integratieve psychotherapie versterk je de verbinding met jezelf, zodat je weer sterk en 'heel' wordt.

 

 

Hypnotherapie

Je weet vaak verstandelijk heel goed wat je anders wilt doen, denken of voelen. Maar op de een of andere manier lukt het in bepaalde gevallen niet. Er is 'iets' in je dat maakt dat het toch niet gaat zoals je wilt en je slaagt er met al je verstandelijke voornemens en plannen niet in om dat te veranderen.

 

Dat komt omdat veel van onze processen op een diepere laag in onszelf plaatsvinden, in ons onderbewuste. 

 

Met hypnotherapie kun je dingen op dat diepere niveau aanpakken. Dat doen we door gebruik te maken van een diepe staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ben je dan niet 'weg', je bent er nog gewoon bij maar je denkende deel doet even een stapje opzij zodat je contact kunt maken met die diepere lagen van je bewustzijn.

 

Hypnotherapie is een relatief snelle vorm van therapie waarmee je diepere blokkades en probleemzones vrij gemakkelijk kunt aanpakken en opruimen. 

 

 

Onderwerpen therapie

- nieuwe levensfase, grote veranderingen
- eigenwaarde en zelfvertrouwen
- relatieproblemen

- spanningklachten, stress en burnout

- grenzen stellen, voor jezelf opkomen
- omgaan met gevoelens
- piekeren
- slaapproblemen
- werkgerelateerde vragen

- omgaan met conflicten

- psychosomatische klachten

- burnout

 

Daarnaast kun je de sessies gebruiken voor je eigen persoonlijke groei en om (meer) inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en verborgen talenten.

 

 

Vergoedingen

Mijn behandelingen komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding mits je aanvullend verzekerd bent.

 

Opleidingen & registraties

 • Diploma Integratieve volwassenentherapie aan de Academie voor Psychotherapie 2013.
 • European Certificate of Psychotherapy (ECP) ook aan de AvP, juli 2013
 • Diploma Hypnotherapie (gediplomeerd hypnotherapeut), AvP nov 2014

 

 • Opleiding relatietherapie gevolgd bij Hypnos in 2016
 • Opleiding EFT-relatietherapie bij Stichting EFT Nederland feb/mrt 2017
 • Opleiding EMDR bij BivT 2014

 

 • Training Burnout begeleiding bij BivT in 2016
 • Workshop Suïcidepreventie bij Academie Psychotherapie 2017
 • Ik neem daarnaast meerdere keren per jaar deel aan professionaliseringen en trainingen.

 

 

Registratie-codes

 • Lidmaatschap VIT: 550.17.A
 • Registratie Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP): ECP-NL-626
 • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 205086R
 • KvK 30175312


Registraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Onzekerheid / zelfvertrouwen / zelfbeeld
 2. Relatieproblemen
 3. Traumatische gebeurtenissen (voor EMDR)
 4. Stress-/ burnout klachten
 5. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

 

1. Onzekerheid / zelfvertrouwen / zelfbeeld

Mensen die bij mij komen mogen verwachten dat ze door de therapie groter zelfvertrouwen, meer zelfcompassie en eigenliefde ervaren. 

Daardoor voel je je evenwichtiger, en niet meer afhankelijk van wat anderen van je vinden. Als je anderen een plezier doet is dat niet meer omdat je denkt dat dat 'moet' om ze te vriend te houden, maar doe je dat alleen wanneer je het echt meent. 

Je relaties met anderen worden daardoor authentieker. Je staat sterker in je schoenen, weet wat je waard bent en durft te gaan voor dat wat je wilt. 

 

 

2. Relatieproblemen

Het resultaat van de therapie is verbeterde communicatie in de relatie, meer begrip voor elkaar en jezelf. Je kunt conflicten en meningsverschillen samen oplossen zonder heftige ruzies. Er ontstaat openheid, waardoor de relatie zich kan verdiepen. Daardoor ervaren beide partners meer verbinding.

Relatietherapie kan ook een dreigende breuk helpen voorkomen of, als dit niet meer af te wenden is, de partners helpen de relatie op een zo goed mogelijke manier af te sluiten zonder wrok of losse eindjes en met wederzijds respect. 

Tenslotte is relatietherapie uiterst zinvol als je al uit elkaar bent en het moeilijk is geworden nog op een prettige manier met elkaar te communiceren over bijvoorbeeld de kinderen (co-ouderschap). 

Het resultaat van de therapie is dan dat de spanningen worden verminderd en er een nieuwe vorm wordt gevonden om op een rustige manier verder te kunnen als ex-partners. 

 

 

3. Traumatische gebeurtenissen

Als er sprake is van een traumatische gebeurtenis (bijvoorbeeld een ongeluk, traumatische bevalling of geweld) waar je nog steeds heftig op reageert als je eraan wordt herinnerd, kun je verwachten dat na een paar sessies EMDR de lading hiervan sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt.

 

 

4. Stress-/ burnout klachten

Voorkomen van een burnout door de stressklachten al in een eerder stadium aan te pakken. Anders in leven en werk staan zodat je ook voor de toekomst een burnout kunt voorkomen.

Herstellen van een burnout, waarna je ontspannen in het leven staat en je energie grotendeels terugvindt. Eventuele gebeurtenissen uit het verleden worden verwerkt en de oorzaken van de burnout worden aangepakt opdat het niet terugkomt. 

 

 

5. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

Door therapie krijg je meer inzicht in je eigen houding bij conflicten, je triggers, angsten en patronen. Je leert vervolgens anders met de conflicten omgaan zodat je ze met rust en gelijkwaardigheid kunt oplossen. 

Je gaat conflicten niet meer uit de weg maar durft dingen op een rustige manier te bespreken en je eigen grenzen aan te geven. 

 

 

Kun je meer vertellen over therapie bij jou?

Afhankelijk van wat nodig is kan ik gebruik maken van diverse therapievormen, zoals hypnotherapie en relatietherapie. Ik maak ook gebruik van EMDR bij trauma’s. Verder ben ik integratief therapeut.

 

Je mag verwachten dat je een betere relatie met jezelf krijgt, meer vertrouwdheid met je eigen binnenwereld, meer acceptatie van en respect voor jezelf en wat er in je omgaat. Daardoor krijg je ook meer grip op jezelf. 

Blokkades en belemmeringen worden minder of verdwijnen helemaal en positieve gevoelens nemen toe.

 

 

Kun je meer vertellen over relatietherapie bij jou? 

Je mag verwachten een betere communicatie met je partner, meer verbinding ervaren en daardoor meer liefde. Jezelf en elkaar op een diepere manier leren kennen waardoor de relatie zich verdiept.

Aan de andere kant kan relatietherapie er ook toe leiden dat partners op een goede manier uit elkaar gaan als ze al langere tijd ongelukkig met elkaar zijn en ze zich tijdens de therapie echt gaan realiseren dat de relatie niet meer levensvatbaar is.

 

Verder begeleid ik ook mensen die al uit elkaar zijn en op een gezonde, prettige manier met elkaar willen kunnen blijven omgaan waar het gaat om de kinderen. Als er nog veel bitterheid, misverstand en onbegrip zit bij ex-partners heeft dat zijn weerslag op de kinderen, het ouderschap in het algemeen en kan dat zelfs invloed hebben op hun relatie met een eventuele nieuwe partner.

 

Ik heb onlangs een stel begeleid die op een pijnlijke manier uit elkaar waren en er moeite mee hadden om goed met elkaar te communiceren, er zaten nog veel negatieve gevoelens. 

De relatietherapie heeft er toe geleid dat ze allebei verder kunnen met hun leven en samen door 1 deur kunnen als het gaat om de kinderen. Ook de partner die het meest uit het lood geslagen was door de scheiding ziet nu het leven weer helemaal zitten en kijkt positief naar de toekomst.

 

 

Kun je meer vertellen over EMDR-therapie bij jou?

Bij traumatische gebeurtenissen kan het zijn dat er na afloop iets ‘blijft hangen’ in je systeem waardoor je allerlei nare of angstige gevoelens krijgt als je er aan wordt herinnerd. Met EMDR kun je in enkele sessies de lading van deze trauma’s verminderen, soms zelfs helemaal tot nul.

 

EMDR is tegenwoordig het nieuwe ‘toverwoord’. Mensen denken dat EMDR de oplossing is voor elk psychisch probleem of naar gevoel. EMDR is effectief in bepaalde gevallen (met name duidelijk aanwijsbare traumatische gebeurtenissen) en heeft dan ook een hele grote kans van slagen. Het is echter geen wondermiddel tegen alles.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Dat verschilt helemaal van persoon tot persoon, hangt af van de omstandigheden en ook van de inzet van de persoon zelf, de bereidheid om naar jezelf te kijken en/of uit je comfortzone te treden.

 

Globaal genomen moet je rekenen op zo'n 4 tot 10 sessies, exclusief de intakesessie. 

De meeste mensen boeken in de eerste paar sessies de grootste vooruitgang. Daarna is een aantal sessies nodig om dit te bestendigen en verdiepen en om te leren omgaan met terugval en uitdagingen. Nadat het resultaat bereikt is hebben veel mensen nog 1 of 2 terugkomsessies om de vinger aan de pols te houden (een 'APK'). 

Het is raadzaam om het traject altijd af te maken, ook als je na 3 of 4 sessies al blij bent met het resultaat. Dat is namelijk nodig om het resultaat ook vast te kunnen houden en verstevigen.

Dit aantal sessies geldt ook voor relatietherapie, afhankelijk van de status waarin de relatie zich bevindt. Naarmate de problemen langer spelen en afstand tussen de partners groter is,  zijn er meer sessies nodig.

Het resultaat (en daardoor dus ook het aantal sessies) is sterk afhankelijk van je eigen actieve houding. Mensen die er thuis serieus mee aan de slag gaan, plukken de meeste vruchten.

 

Bij EMDR voor een eenmalige traumatische gebeurtenis is het traject korter. 1 of 2 intakesesssies,1 tot 3 EMDR-sessies en een afsluitende sessie.

 

Therapievormen

 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EMDR-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • € 95 individueel (60 min)
 • € 135 stellen (75 min) of € 155 (90 min)

 

Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, kun je als particulier je sessies individuele therapie deels vergoed krijgen.

 

Mijn behandelingen individuele psychotherapie en hypnotherapie vallen onder ‘Alternatieve geneeswijzen’. Informeer bij je verzekeraar.

 

Een ander voordeel: de vergoeding valt niet onder je eigen risico.

Openingstijden

Maandag 10:00 - 20:30
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag -
Donderdag 10:00 - 20:30
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktische informatie

Werktijden: ma en do 10.00 - 20.30 di en vr: 10.00 - 18.00
Tarieven: 95 individueel, 135 stellen (75 min) of 155 (90 min)
Sessieduur: 1 uur individueel, 75 minuten relatietherapie, uitloop mogelijk naar 90 minuten
Opleidingen: Nederlandse Academie voor Psychotherapie, BIvT
Beroepsvereniging: VIT lidmaatschapsnummer 550.17.A, Registratie NAP ECP-NL-626, RBCZ registratienummer 205086R
Diversen: ECP (European Certificate of Psychotherapy). Agb-codes praktijk: 9055982 en 94063864, Agb-codes therapeut: 90047391 en 94104126

Praktijkfoto's

Ligging

Alle psychologen in Bilthoven >>

Reviews Therapie Bilthoven

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Bilthoven - Susanne Bulten

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend geholpen

“Susanne heeft mij ontzettend geholpen om sterker in mijn schoenen te komen staan gedurende een lastige periode waarin ik ongelukkig en zeer zoekende was.

Ze heeft mij op een warme en uiterst begripvolle manier praktische handvatten gegeven waarmee ik bewuster met situaties om kan gaan en daardoor betere keuzes kan maken. Een erg fijne en geborgen omgeving om aan jezelf te werken!”

| Bilthoven | 21 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ommekeer

“Ik heb een ommekeer ervaren. Ik heb me lang heel gefrustreerd gevoeld zonder een uitweg te zien. Nu heb ik mijn enthousiasme en inspiratie weer terug.

Het traject met Susanne heeft bij me boven kunnen halen wat diep en lang verborgen heeft gezeten.”

| Utrecht | 15 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn issues aangepakt

“Ik heb mezelf verbaasd! Ik wist bij aanvang niet wat te verwachten. Met jouw persoonlijke begeleiding heb ik mijn issues zelf kunnen aanpakken en dat voelt goed.

Wat me speciaal aansprak was dat het heel down-to-earth is, zonder zweverigheid.”

| Bilthoven | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer helemaal op de goede weg geholpen

“Wij zijn door Susan weer helemaal op de goede weg geholpen.
De sessies zijn 5 kwartier en dat is ook genoeg.
Het eerste gesprek was aftasten of er voldoende kansen op herstel waren.
De daarop volgende sessies werden telkens voorzien van een opdracht wat achteraf goed heeft gewerkt bij ons.”

| Maartensdijk | 1 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na 2 EMDR sessies van angstaanvallen af

“Al 15 jaar heb ik last van angstaanvallen en angst om over te geven. Nadat ik bij Susanne 2 EMDR sessies heb gehad ben ik er helemaal van af. De EMDR sessies hebben mij meer vrijheid in mijn leven gegeven. Ik raad het iedereen aan om het een keer te proberen.”

| Maartensdijk | 29 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na 4 afspraken mijn doel al bereikt

“In eerste instantie stond ik enigszins sceptisch tegenover hypnotherapie en of het mij wel zou kunnen helpen, maar ik ben blij dat ik de stap toch heb genomen. De eerste afspraak ben ik gelijk onder hypnose gegaan en na 4 afspraken heb ik mijn doel al bereikt. Aanrader!”

| Driebergen | 6 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorme stappen gezet

“We hebben bij Susanne een traject relatietherapie gevolgd. Dat deden we omdat we lijnrecht tegenover elkaar stonden en ons afvroegen of we wel bij elkaar moesten blijven. We hadden continu ruzie. Er was totaal geen begrip over en weer en onze communicatie was niet goed.

Dankzij de therapie praten we veel meer met elkaar en zijn we in staat onze problemen samen op te lossen. Er zijn enorme stappen gezet.”

| Utrecht | 26 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me veilig

“Ik kijk terug op een heel fijn en vruchtbaar traject. Voor mij werkte het goed dat Susanne echt de verbinding maakt tussen gevoel, denken en doen. Ze keek naar mij als totaal persoon en gaf waardevolle feedback op non-verbaal gedrag.

Ik voelde me veilig om mezelf te zijn en alles te zeggen, zonder dat ze oordeelde. De vragen die ze stelde deden er echt toe en brachten me nieuwe inzichten.”

| Amsterdam | 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten