Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marjo Adan | Integratief (relatie)therapeut / coach

Integratief-(relatie)therapeut-coach-Eindhoven
Picardiehof 14
5627 HK Eindhoven
marjo-adan@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Eindhoven


--- wachtlijst---


 

Welkom! 

Even voorstellen: mijn naam is Marjo Adan. Ik werk met veel passie in mijn praktijk met volwassen cliënten. Vanuit mijn passie voor mensen en wat hen bezighoudt en beweegt, heb ik mij binnen verschillende werkvelden en middels diverse scholingen persoonlijk en professioneel ontwikkeld en verdiept.

Ik begeleid jou dan ook met veel enthousiasme bij het verkrijgen van inzicht en overzicht m.b.t. hobbels die je in je leven tegenkomt, zodat je die kan aanpakken, waardoor je positiever en prettiger in het leven staat!


Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht voor therapie/coaching bij: spanningen en stress, moeilijk tot een keuze kunnen komen, `niet lekker in je vel zitten', onverwerkte emoties, steeds terugkerende conflictsituaties, rouw- en verliesverwerking, gebrek aan zelfvertrouwen, huwelijksproblemen en relatieproblemen, burnout, depressie, angsten en trauma's.

 

Je kunt ook bij mij terecht voor relatietherapie. Ik werk daarbij vaak en graag met Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. Een methode waarmee ik inmiddels veel ervaring heb en die vaak positief uitpakt. Uiteraard zet ik ook andere technieken in, afgestemd op jullie behoeften.

 

Werkwijze

Als je je bij mij aanmeldt volgt er eerst een intakegesprek, waarin je uitlegt wat je hulpvraag is en waaraan je wil werken. Het kan ook zijn dat je klachten ervaart, maar je hulpvraag nog niet (helemaal) duidelijk hebt. 

Tijdens de eerste sessie zullen we je hulpvraag duidelijk krijgen. Deze sessie is ook een kennismaking: zit je bij mij op de juiste plek om met je probleem aan de slag te gaan? 

Zo ja, dan zullen we een plan van aanpak maken, waarbij ik kan putten uit een breed scala aan interventies / opdrachten. Ik doe een appèl op je als het gaat om actief meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor het probleem en de oplossing.

 

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) vlakbij de praktijk. Vanaf station Eindhoven gaan regelmatig bussen. Ik woon op enkele minuten loopafstand van een bushalte.

 

Mensen uit de regio Eindhoven, Woensel, Best, Son en Breugel, Oirschot, Nuenen, Veldhoven, Geldrop en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Ik bied online sessies aan, AVG proof, via het e-health platform “Therapieland”. 

 

Online sessies worden, mits AVG-proof, door zorgverzekeraars vergoed, uiteraard afhankelijk van
het pakket dat je hebt, zoals dat bij “face to face” sessies ook het geval is. 

 

Een half uur voor de sessie ontvang je van mij een link op je e-mail adres. 

Met een klik op de link begint de sessie.

 

 

 Mededeling inzake corona epidemie

Vanwege de corona crisis werk ik momenteel alleen online.

Inmiddels ervaar ik online sessies, mede door de reacties van mijn cliënten, 
als een veilig en goed alternatief.

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik heb de opleiding integratieve psychotherapie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben beëdigd integratief therapeut en werk in mijn praktijk of op locatie. 

 

Van september 2014 tot oktober 2019 was ik als opleider / leertherapeut verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en begeleidde ik studenten in hun ontwikkeling tot therapeut. 

Aangesloten en ingeschreven bij

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) 
licentienummer 434.13.4.A  Ook ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer 103212R, en val ik onder hun Tuchtrecht
(zie http://www.tcz.nu/).

 

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag zo snel mogelijk van je en hoop ik dat in een gesprek met je te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op een klachtenfunctionaris, die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) In navolging van deze wet ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie, de SCAG (http:www.scag.nl/) Je kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de VIT (http://www.vit-therapeuten.nl/).

 

Ik ben ECP-houder. Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. De ECP-therapeut kijkt in de breedte naar de mens achter de cliënt en stelt zijn behoefte centraal, met een psychische begeleiding die recht doet aan zijn uniciteit. K.v.K. 17282422.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Individuele therapie

Je kunt voor veel verschillende klachten bij mij terecht, zie hieronder de aanvinkte punten onder "behandeling van".


Relatietherapie

Je kunt ook bij mij terecht voor relatietherapie. Ik werk daarbij vaak en graag met Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. Een methode waarmee ik inmiddels veel ervaring heb en die vaak positief uitpakt. Uiteraard zet ik ook andere technieken in, afgestemd op jullie behoeften. 

Zie ook: relatietherapeuten.net

 

 

Autogene training

Autogene training is een aan te leren praktische ontspanningstechniek. Door regelmatig te oefenen leer je jezelf in te leven in lichamelijke ervaringen die samengaan met een gevoel van rust. Hierdoor ontwikkel je het vermogen om, op elk gewenst moment van de dag en in korte tijd, om te schakelen van een toestand van hoge activiteit naar volledige ontspanning.

 

EMDR

In mijn praktijk werk ik regelmatig met EMDR. Eye Movement Desensitisation and Reprocessing is geen therapie op zich, maar een behandelvorm die kan worden ingezet voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis of ervaring. Het is inmiddels bewezen effectief.

 

EMDR is in 1989 ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. Het is de eerst aangewezen behandelvorm bij PTSS en inmiddels weten we dat iedere emotioneel beladen gebeurtenis of ervaring met EMDR kan worden bewerkt.

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Beeldende therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EMDR-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individueel 85 euro
 • Relatietherapie 115 euro, incl.btw.

 

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren te worden afgezegd per telefoon, sms of e-mail. Annulering op kortere termijn wordt in rekening gebracht.

 

 

Sessieduur

 • Individueel 60 min.
 • Relatietherapie 90 min.

 

 

Vergoeding

Sessies worden door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
Er zijn verzekeraars die ook relatietherapie vergoeden.

 

 

Werktijden

Maandag t/m donderdag. Ik probeer op werkdagen (ook vrijdag) binnen 24 uur te reageren op e-mail. 

Openingstijden

Maandag Overdag
Dinsdag Overdag
Woensdag Overdag
Donderdag Overdag
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Eindhoven

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Eindhoven - Marjo Adan

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 11 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ons huwelijk gered

“De sessies bij Marjo heb ik als erg pittig ervaren, maar we hebben er wel ons huwelijk mee gered!

Mijn vrouw en ik zijn bijna 40 jaar samen, maar het ging niet meer. We begrepen elkaar niet meer en hadden steeds vaker heftige ruzies. Mijn vrouw wilde al langer in therapie, maar ik zag dat niet zitten en heb dat lang tegengehouden.

Uiteindelijk hebben we de stap toch gezet en zijn we met Marjo’s deskundige hulp aan de slag gegaan. Naast deskundig, vinden wij haar ook een erg prettig mens. Ze is warm en betrokken.

Onze heftige ruzies zijn inmiddels voorbij en we kunnen weer samen lachen, dank je Marjo!”

| Eindhoven | 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

“Ik was mijn vertrouwen in therapeuten kwijt, maar ben op aanraden van een collega naar Marjo gegaan. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ze heeft me enorm geholpen met mijn problemen.”

| Helmond | 28 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het leven weer rooskleuriger zien

“Ik heb met Marjo mijn enorme angst voor de dood besproken en aangepakt. Het was voor mij nl erg moeilijk om nog van dingen te genieten.

De gesprekken met Marjo hebben mij inzicht gegeven in het waarom van mijn gedrag en mijn kijk verbreed. Hierdoor kan ik het leven weer rooskleuriger zien of zoals ik laatst tegen mijn vriendin zei: ik heb een andere bril op!”

| Gilze | 1 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We hebben nu weer lol samen

“Het liep al lange tijd niet lekker in onze relatie. Er waren veel irritaties, die vaak uitliepen op ruzies. We waren al zo lang samen, maar wisten niet meer hoe verder.

Marjo wist met ons boven tafel te krijgen waar het echt over ging. Toen dat duidelijk was, heeft ze ons geleerd, hoe we dit naar elkaar duidelijk kunnen maken zonder elkaar verwijten te maken. We hebben nu weer lol samen! 

Wat ben ik blij dat we de stap hebben genomen om in relatietherapie te gaan; dank je Marjo!”

| Nuenen | 5 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede therapeut, prettig mens

“Marjo is naast een goede therapeut ook een heel prettig mens.”

| Son en Breughel | 1 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Warm en betrokken

“Ik wilde al langere tijd in therapie, maar mijn vriendin wou niet mee. Toen het eindelijk toch zover was dat ze mee wilde, was ze erg sceptisch.

Door de warme en betrokken uitleg van Marjo was mijn vriendin om! Nu is het zelfs zo dat we eens in de zoveel maanden voor een opfris-sessie naar Marjo gaan! Dat kan ik iedereen aanraden!”

| Eindhoven | 6 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marjo is kundig, warm en heeft humor

“Wij zijn in relatietherapie gegaan bij Marjo. We zagen er behoorlijk tegenop, maar meteen bij binnenkomst wisten we: we zitten hier goed. Marjo is kundig, warm en heeft humor.”

| Eindhoven | 23 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer vertrouwen in het leven

“Ik zag erg op tegen de therapie, maar kwam er zelf niet meer uit. 

Al na de eerste sessie voelde ik me zo opgelucht! De sessies waren zeker niet gemakkelijk en ik heb regelmatig een traantje gelaten, maar ik heb weer vertrouwen in het leven gekregen.”

| Eindhoven | 15 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Duidelijk, direct, warm, betrokken

“Ik heb Marjo ervaren als duidelijk en direct, maar dan wel op een warme en betrokken manier.”

| Eindhoven | 8 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan nu beter met mijn angst omgaan

“Ik ben mijn hele leven al angstig en wist niet hoe dat kwam. Samen met Marjo heb ik gekeken waar dit vandaan kwam.

Ik begrijp mezelf nu veel beter en kan daardoor ook beter met mijn angst omgaan. Ik besef dat ik nog niet ben waar ik wil zijn, maar ik heb weer zin om iets te ondernemen en voel me al veel fijner dan voorheen.”

| Son en Breughel | 1 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankje

“Dank je voor je aandacht, het doorvragen en je goed doordachte opdrachten.”

| Eindhoven | 12 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTips van Marjo Adan:


Interview

Lees hieronder het interview met Marjo Adan.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk is gevestigd in Eindhoven (Achtse Barrier) en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) vlakbij de praktijk.
Vanaf station Eindhoven gaan regelmatig bussen.
Ik woon op enkele minuten loopafstand van een bushalte.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Dat zijn er verschillende:


= Jaren geleden heb ik met mijn gezin een periode in het buitenland gewoond.
We hebben het alle vier als een verrijking van ons leven ervaren, waar we nog steeds graag op
terugkijken. Voor mij was het ook een periode van bezinning.


= Het jong onverwachte overlijden van mijn jongste broer heeft veel impact gehad op mij
en op mijn gezin.


= Het ziek zijn van mijn moeder heeft haar en mij dichter dan ooit bij elkaar gebracht.
Positief denken in mogelijkheden kan je ver(der) brengen en humor relativeert.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Mijn hele werkzame leven begeleid ik met veel enthousiasme mensen bij hun ontwikkeling en tijdens veranderingsprocessen. Therapeut worden was voor mij een logisch vervolg in mijn ontwikkeling als hulpverlener.

 

Vanuit mijn passie voor mensen en wat hen bezighoudt en beweegt, heb ik mij binnen verschillende werkvelden en middels diverse scholingen persoonlijk en professioneel steeds verder ontwikkeld en verdiept.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik vind het fijn dat ik me bezig mag houden met datgene wat me interesseert: mensen.
Wie is hij of zij, wat drijft hem of haar en om welke reden.


Dat mensen me dichtbij laten komen en ik een stukje met hen mee mag lopen.
De vrijheid die ik hierbij heb om zelf mijn tijd in te delen vind ik erg prettig.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Enkele jaren geleden maakte ik een opdracht voor een cliënt waarbij ik, zoals ik vaker doe, een plaatje zette. Het was een plaatje dat ik op internet had gevonden en wat ik vond passen bij de fase van het proces waarin zij zat. De volgende sessie zei mijn cliënt even van slag te zijn geweest, toen ze de opdracht zag. Ik schrok en dacht: paste de opdracht (nog) niet?


Ze vertelde: “Vroeger liep ik regelmatig naar de werkkamer van mijn vader. Ik mocht daar niet komen, maar er hing een schilderij wat me erg intrigeerde. Het plaatje bij mijn opdracht bleek hetzelfde als het schilderij! Het schilderij kreeg nu de betekenis, die het wellicht onbewust al had.


Een jaar later zag ik het plaatje, op een stukje hout geplakt, in een winkeltje in Griekenland. Ik heb het gekocht en het hangt nu in mijn praktijkruimte.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren reed ik door de sneeuw naar huis. Een rit waar ik normaal gesproken een half uur over doe, reed ik nu in anderhalf uur! Vanmiddag liep ik met mijn hond door de krakende sneeuw. De lucht was strak blauw en fris, het zicht in de bossen prachtig, echt genieten!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Als een therapeut met nog meer levens -en werkervaring, die nog steeds met passie haar werk doet!3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik tafel graag met mijn gezin of met vrienden, wandel graag en houd van reizen.
Sinds een jaar volg ik met veel plezier zanglessen.4. Waar word jij blij van?

Van het warme (voorjaars)zonnetje in mijn gezicht, van een kop koffie met een stukje pure chocolade, van een bos bloemen op tafel, van de hond en de kat die in de keuken komen liggen als we gaan koken en van het zien en bemerken dat mijn dierbaren zich goed voelen.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Nee, ik ben zelf nooit in therapie geweest. Als onderdeel van mijn opleiding heb ik wel 40 sessies leertherapie gehad. Het doel van leertherapie is dat er een proces van bewustwording op gang komt en dat je het inzicht in jezelf vergroot.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Er zijn meerdere beroepen die ik dan graag had willen doen, bijvoorbeeld: advocaat of actrice.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

O.a. de Chinese filosoof Lao Tse, de Griekse filosoof Socrates, de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Het boek “Drink meer koffie” van dr. Bertil Marklund. Wat kunnen we zelf doen om zo lang, gezond en gelukkig mogelijk te leven? De Zweedse arts houdt zich al veertig jaar bezig met deze vraag en richt zich op factoren die onze gezondheid bevorderen.

Het is niet perse mijn favoriete boek, maar dit is wat ik net heb gelezen.3. Jouw favoriete film en waarom?

De film “Billy” van Theo Maassen.


Buikspreker Gerard vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy.

 

Billy heeft Gerard niet alleen op het toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen. De film geeft op een ontroerende en humorvolle manier weer hoe een deel / subpersoon je leven kan bepalen….4. Jouw favoriete spreuk / quote?

“Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today” (James Dean)

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving” (Albert Einstein)5. Wat is jouw missie?

Het is mijn missie mensen te begeleiden bij het verkrijgen van inzicht en overzicht m.b.t. hobbels die zij in hun leven tegenkomen zodat die kunnen worden aangepakt, waardoor zij positiever en prettiger in het leven staan. Wat kunnen ze wel, waardoor ze hun problemen als uitdaging kunnen zien en kunnen aanpakken?6. Wat is jouw superkracht?

Mijn passie voor mensen en mijn vak. Denken in mogelijkheden en uitdagingen.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Blijf trouw aan jezelf. Maak regelmatig tijd voor degenen die je dierbaar zijn
en heb de moed gevoelens te uiten.
 - Marjo Adan

Contact met Marjo

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten