Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Paul Duinker | Psychosociaal therapeut - Hypnotherapeut

Psychosociaal-therapeut---Hypnotherapeut-Utrecht
Europalaan 400 - 6e etage - west 10
3526 KS Utrecht
paul-duinker@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Utrecht

Om te beginnen wil ik je danken voor het feit dat je de moeite heeft genomen om mijn profiel te bezoeken.

Ik weet uit eigen ervaring, dat je nooit een eerst stap richting een therapeut zou doen om een probleem waar je tegen oploopt zou maken. Vaak heb je dan al zelf veel geprobeerd. 

Natuurlijk hoop ik je verder te mogen helpen.

 

Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten klachten. Ik werk nu al jaren binnen de zorg en heb al vele verschillende cliënten voorbij zien komen. Cliënten die hooggevoelig zijn, last hadden van angsten, problemen met rouw en acceptatie, autisme en adhd, boosheid, trauma's, depressie, burnout, seksuele geaardheid en vele andere klachten. 

Over een paar thema's zal ik hieronder iets meer vertellen:

 

 

Angsten

Over een irreële angst wordt gesproken wanneer je te kampen krijgt met een angst die buiten proporties is. 

Mensen met een fobie maken zich gemiddeld per dag meer dan twee uur druk over het voorwerp van hun angsten. Ze vermijden situaties waarin hun angsten voorkomen en passen hun leven volledig aan deze angsten aan. 

In extreme gevallen kan de angst zo overheersend werken, dat een normaal leven niet meer tot de mogelijkheden behoort.

 

Door middel van hypnotherapie is het mogelijk om de haard van de angst te ontdekken en werken aan een oplossing van de angst die je dwars zit.

 

 

Autisme en ADHD 

Geen een persoon die de diagnose Autisme of ADHD heeft gekregen of kenmerken hebben van beide neurologische beperkingen zijn precies hetzelfde. Hierom werk ik niet volgens een standaardbehandeling. Iedereen krijgt een individuele benadering.

 

Samen kijken we naar de kwaliteiten die iemand in zich heeft om de valkuilen op te ruimen. En mocht het zo zijn dat deze kwaliteiten nog ontwikkelt moet worden dan gaan we hiermee aan de slag.

 

Valkuilen kunnen op verschillend gebied liggen. Concentratie, sociale communicatie en interactie kunnen verschillende valkuilen opleveren. Maar we werken ook aan angsten die je dagelijkse leven belemmeren.

 

Omdat je in het dagelijks leven in aanraking komt met andere mensen kijken we ook naar je dagelijks omgeving, thuis, school of eventueel op je werkplek. Mocht daar valkuilen zijn dan ga we ook daar aan de slag. Dit om te zorgen dat je op alle gebieden zelf leert om te gaan met je mogelijkheden 

 

 

Boosheid

Iedereen is weleens boos, woedend of verdrietig. En dat is ook goed. Boosheid tonen is een manier om je grenzen aan te geven. Maar soms hebben mensen niet geleerd hiermee om te gaan.  Ze zijn boos op zaken waarop ze niet (meer) boos hoeven te zijn of ze uiten hun boosheid  op een manier waardoor de situatie alleen maar verergert.

Ook kan het zijn dat mensen boos zijn op een situatie die in het verleden plaats heeft gevonden en dat deze situatie juist nu je hindert om verder te komen. Het kan ook zijn dat mensen niet meer weten waarom ze boos zijn.

Boosheid kan ook komen uit situaties die men niet in de hand heeft, waardoor je onzeker wordt en ook je zelfvertrouwen kan kwijt raken. Angstig of verdrietig kan worden. Je naaste pijn doet en waardoor je deze kwijt kan raken.

Het leren omgaan met boosheid is geschikt voor iedereen, juist omdat wij geleerd hebben ons aan te passen en verder te gaan, zonder stil te staan bij situaties die je kan schaden.

 

 

Depressie of burn-out

Depressie is een groot woord die vaak gebruikt wordt wanneer iemand niet goed in zijn vel zit. In het dagelijkse spraakgebruik wordt de term 'depressief' gebruikt voor uiteenlopende gemoedstoestanden, variërend van een korte dip tot ernstige neerslachtigheid.

Wanneer je het gevoel heb dat je niet lekker in je veel zit en dat houdt zich aan, dan is het verstandig om in gesprek te gaan en te gaan kijken waar deze gevoelens van somberheid en verlies van belangstelling vandaan komen. 

 

Hypnotherapie kan naast de reguliere hulp een goede aanvulling zijn om depressie te behandelen.

Lichtere vormen van depressie zoals stress of een Burn-out zijn ook goed te behandelen.

 

Bij een burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds erger geworden zijn en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. 

Een Burn-out wordt meestal gekoppeld aan een werksituatie. Toch is gebleken dat een Burn-out ook ontstaat door situaties in het dagelijks leven waarbij langdurige belasting voorkomt. Een Burn-out kan een voorloper zijn van een zwaardere depressie die zeker behandeld moet worden.

 

 

Hoogsensitieve personen (HSP)

Door de HSP heb je vele kwaliteiten. Deze kwaliteiten hebben zowel positieve als negatieve kanten, welke voor problemen kunnen zorgen.

Om met deze kwaliteiten te leren omgaan heb je veel tijd nodig en ook energie. Energie die je vaak niet hebt omdat iedereen om je heen je energie helpt opslurpen. Daarnaast weet je ook soms niet hoe je bepaalde problemen kan oplossen. Problemen die juist door je HSP een andere oplossing nodig heeft dan bij mensen zonder HSP.

Het vinden van een oplossing is dan vaak een zoektocht die je dan met hulp van anderen kan vinden.

 

We samen de zoektocht aan om een weg te vinden in de blokkades die je leven tot nu toe heeft opgeworpen. Samen gaan we de grenzen van je kunnen onderzoeken en ook leren die grenzen aan andere aan te geven.

Samen gaan we kijken hoe jij beter met jou kwaliteiten om kan gaan, zodat je beter in je vel komt te zitten.

 

 

Rouwverwerking

Als men over rouwverwerking spreekt dan denkt men altijd aan de verwerkingsproces van iemand die een dierbare heeft verloren. Dit klopt ook, alleen zijn er nog meer pijnlijke situaties in het leven die je ook moet verwerken.

 

Hierbij kan ook gedacht worden aan het verliezen van werk. Of het moeten missen van  vrienden, door een verhuizing of eventueel een ruzie.

 

Misschien moet er gerouwd worden doordat je een ziekte onder de leden hebt waardoor je bepaalde dingen niet meer kan doen. Bij deze situaties staat men vaak niet stil. Maar kunnen wel je dagelijkse functioneren flink in de war schoppen.

 

Rouwen staat voor het verwerken van situaties die iedereen anders doorloopt. Rouwen is een gebeurtenis waarover men soms te makkelijk mee omgaat en ook vrij gemakkelijk overheen stapt zonder in de gaten te hebben wat het met je doet.

 

 

Trauma

Traumatische ervaringen kunnen leiden tot problemen in het omgaan met jezelf en anderen. Je hebt bijvoorbeeld minder controle over je gevoelens en gedrag. Er is sprake van een grotere kwetsbaarheid of gevoeligheid. Sommige mensen trekken zich terug en zijn somber. Anderen worden juist druk en verwachten heel veel van zichzelf.

 

De verwerking van trauma is een pad die je vaak niet allen kan doen.  Hypnotherapie is een goede oplossing om jouw traumatische ervaring een plek te geven zodat het je niet meer in je dagelijkse leven kan hinderen.

 

 

 

Therapievormen

We kunnen gebruik maken van diverse therapievormen, zoals hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie en NLP.

 

 

Hypnotherapie

Vaak ben je voor je klachten op zoek naar een antwoord buiten jezelf. Zelf heb ik dit ook altijd gedaan en vaak kwam ik erachter dat de hulp die ik kreeg niet bij mij paste of juist averechts werkte.

Pas toen ik in aanraking kwam met hypnotherapie begreep ik wat er aan de hand was en kon ik samen met mijn therapeut werken aan mijzelf. Waardoor ik veel sneller uit mijn problemen kwam en ook beter in mijn vel kwam te zitten. Hierdoor werd ik ook een mens waar andere mensen zich prettiger bij voelen.

Ik heb mede door deze ervaring ingezien dat vinden van oplossingen op problemen bij je zelf gezocht dient te worden in de diepere wijsheid van je onbewuste. En dat je hulp mag en kan zoeken die past bij jouw unieke wereldervaring en zicht. 

Hypnotherapie is een vorm van hulpverlening die makkelijk is en zeer doeltreffend. Hypnotherapie is een therapie die naar de kern van het probleem gaat en daar de oplossing brengt waar het ook nodig is.

 

 

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een wetenschappelijk geteste en beproefde psychotherapeutische methode om vaak voorkomende emotionele problemen aan te pakken. 

Cognitieve gedragstherapie kan net als hypnotherapie toegepast worden bij depressies, boosheid, angsten en fobieën, minderwaardigheidsproblematiek, gedragsproblematiek en aanvaarding van verlies op sociaal en lichamelijk gebied.

 

 

NLP

NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. 

Vanuit de technieken die NLP biedt kies je je eigen middelen om dat doel te bereiken. NLP is daarom uiterst geschikt als hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan en snel en merkbaar resultaat te halen.

 

 

Over mij

Mijn naam is Paul Duinker. Ik ben sinds 1980 werkzaam binnen de gezondheidszorg. Bij verschillende zorginstellingen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van cliënten die problemen hadden op emotioneel sociaal en op psychisch gebied.

 

Ik ben opgeleid tot hypnotherapeut en kinder– en jeugdtherapeut. Daarnaast heb ik de opleidingen tot Psychiatrische Verpleegkundige en Sociaal Pedagogische Hulpverlener gevolgd.

 

Als therapeut kan ik zowel de jongeren als volwassenen helpen bij het oplossen van problemen op verschillende vlakken.

 


Registraties

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve kindertherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • PDS-therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Praktische informatie

Tarieven: € 90,- per sessie
Opleidingen: Hypnotherapie, Kinder– en jeugdtherapie, Psychiatrische Verpleegkundige, Sociaal Pedagogische Hulpverlener, NLP

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten