Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
hypnotherapeut - Enschede - Iris
Hypnotherapie Enschede - Twente
Potsweg 15 b
7523ca Enschede
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIris | hypnotherapeut

Hypnotherapie Enschede - Twente

Mijn naam is Iris. Ik ben hypnotherapeut, wijkverpleegkundige en moeder. Van mijn patiënten in de gezondheidszorg heb ik geleerd dat zij beter kunnen omgaan met gezondheidsproblemen en beter herstellen als lichaam en geest met elkaar samenwerken. Een medische aanpak alleen is niet voldoende. Echter werd er vaak zoveel angst en spanning ervaren dat er op mentaal niveau, naast luisteren en gesprekken, niet veel aan te doen was.

Dit heeft ertoe geleid dat ik mij verdiept heb in hypnotherapie.
Ik heb gemerkt dat het de meest natuurlijke manier is om jezelf en anderen te helpen. Met een breed palet aan technieken grijpt hypnotherapie in op bewuste en onbewuste lagen van een probleem, waardoor deze behandeling efficiënt werkt en je er vaak minder sessies van nodig hebt dan bij andere vormen van therapie.


We maken allemaal wel eens gebeurtenissen mee waar we wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Gebeurtenissen die gepaard gaan met gevoelens en emoties, die in ons onderbewustzijn worden opgeslagen en sporen achterlaten. Die kunnen zich dan manifesteren door fysieke of mentale symptomen.

 

 

Hypnose

De genezingsmethode van hypnose, die al eeuwenlang bekend is, wordt op veel gebieden in de geneeskunde erkend. Bij medische behandelingen of psychologische zorg, kan hypnose ook goede resultaten opleveren. Angst burn-out, tinnitus, chronische pijn, spanning, blokkades, het behandelgebied is zeer uitgebreid.

Hypnotherapie geeft bovendien vaak nog mogelijkheden waar andere methoden het laten afweten. Resultaten ontstaan direct na enkele sessies en zijn doeltreffend en vooral blijvend.


Tijdens hypnose is je focus naar binnen en onthult je innerlijke wereld aan jou, waarbij je volledig ontspannen raakt, waardoor je het denken los kunt laten en je in contact kunt komen met de diepere gevoelslagen van je onderbewuste.

Ik help je om je bewust te worden van de verbanden van je problematiek en samen lossen we de oorzaken op met geschikte positieve suggesties. Je zelfregulatie wordt geactiveerd, er kan een verandering plaatsvinden.


Therapie

Tijdens de therapie gaat je aandacht naar je binnenwereld en je kunt het gevoel ervaren van een hele diepe slaap. Je weet echter te allen tijde wat er gebeurt en doet niets wat je niet wilt, zoals dat soms bij podium-hypnose het geval lijkt te zijn. Onder hypnose kan iemand niet gedwongen worden om iets te doen wat hij of zij normaal niet zou doen. Integendeel; ik ben er juist op gericht om jou vaardigheden aan te leren, die erop gericht zijn om jouw comfort en welzijn te vergroten en om meer grip te ervaren over je gedachten en gevoelens.

Niet iedereen reageert hetzelfde op hypnotische suggesties. De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Het is een misverstand dat dit met naïviteit of goedgelovigheid te maken heeft. Hoe je op de hypnotherapie reageert heeft meer te maken met je mogelijkheden om jouw verbeeldingskracht aan te spreken


Bij een therapeutisch consult vind ik het belangrijk dat jij het gevoel hebt dat ik op dezelfde golflengte zit als jij. Jij kent jouw problematiek immers het beste. Het is mijn taak om goed te luisteren, begrip te tonen en jouw verhaal te koppelen aan mijn kennis en ervaring om klachten te behandelen. Voor een goede behandeling kom ik niet met oplossingen, maar zal ik je helpen om de oplossing in jezelf te vinden door middel van een persoonlijke aanpak, omdat dat uiteindelijk het beste werkt.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Iris

Online therapie

Sommige mensen geven de voorkeur aan de rust en omhulling van een bezoek aan de praktijk, anderen aan het gemak van online sessies.

Je mag hierin zelf een keuze maken. Je mag je live sessie ook altijd omboeken naar een online sessie of andersom

Online therapie maakt het mogelijk comfortabel in je eigen huis therapeutische behandeling te krijgen. Dat kan erg prettig zijn. Je eigen omgeving, waar je je thuis en veilig voelt.

Woon je niet in de buurt, dan kan online therapie je veel tijd besparen. Ook cliënten die korter of langer in het buitenland verblijven, kiezen vaak voor online sessies. Daarnaast kan e-therapie een oplossing zijn indien je mindervalide bent, hevige allergieën hebt of door omstandigheden niet makkelijk weg kunt van huis.

Voor een online sessie stuur ik je een link via app, of e-mail, wat je voorkeur heeft. Als je erop klikt, kom je in een digitale praktijkruimte met mij. Je hoeft geen programma’s of apps te downloaden. Het programma dat we gebruiken is avg-proof en betrouwbaar.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Zoek je een hypnotherapeut? Deze term is niet beschermd. Iedereen kan zich zo noemen. Voorkom dat je terecht komt bij iemand die slecht is opgeleid als therapeut, of bij iemand die enkel een paar weken hypnose heeft geleerd. 

Je welzijn is daar veel te waardevol voor! Om het mooie vak van hypnotherapeut uit te kunnen oefenen, heb ik na mijn opleiding hbo-verpleegkunde, een uitgebreide 4-jarige studie hypnotherapie gedaan. Daarnaast ben ik ingeschreven bij de beroepsgroep voor hypnotherapeuten en bij de koepelorganisatie voor alternatieve zorg. Kies je voor een erkend hypnotherapeut, dan kies je voor begeleiding met een hoge kwaliteit en ben je in goede handen.

De opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd zijn:

Verpleegkunde (hbo)

Hypnotherapie (post-hbo)
Diverse trainingen zoals delenwerk, nlp, hypnotherapie bij kinderen, acceptance & commitment therapie, creatieve therapie, voice dialogue en hypnotherapie bij somatisch onvoldoende verklaarde klachten.

Onderzoek naar chronische pijnklachten.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn:

 

 • chronische pijnklachten
 • angst
 • onzekerheid/laag zelfbeeld
 • somatisch onvoldoende verklaarde klachten/ aanhoudende lichamelijke klachten
 • trauma of ingrijpende levensgebeurtenissen verwerken

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Voor welke klachten is hypnotherapie geschikt? We kunnen bijna beter zeggen, voor welke klachten niet? Psychose en depressie zijn klachten waar werken met trance niet wenselijk is. Verder is het bruikbaar voor de meeste klachten. Klachten die ik vaak tegenkom in de praktijk:

 • innerlijke conflicten
 • prikkelbare darm
 • angsten en fobieën
 • burn-out
 • trauma/ingrijpende levensgebeurtenissen
 • onzekerheid/laag zelfbeeld

Tarieven

Je kunt kiezen voor losse behandelingen en meteen verlichting van je klachten ervaren. Of kies voor een voordelige bundel, als je je klacht grondig wilt aanpakken. Een behandelbundel biedt intensieve behandeling voor mensen die er echt voor willen gaan hun hulpvraag op te lossen. Het is een intensief traject. Het bestaat uit een bundel van 10 sessies voor volwassenen of 6 sessies voor kinderen.

Het is geschikt voor jou als je besluit dat je het vanaf nu echt anders wilt. Als je bereid bent ervoor te gaan, en te investeren in je welzijn. En je er klaar voor bent een grote stap te gaan zetten.Mijn tarieven zijn als volgt:

 

Behandeling voor volwassenen:
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 1,5 uur per keer.
€ 110,80

Hypnotherapie sessie Kinderen
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 60 minuten per keer.
€ 86,85

Mijn therapie wordt erkend en (deels) vergoed door zorgverzekeraars, wanneer je over een aanvullend pakket beschikt. Kijk op zorgwijzer.nl om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag 08.00 - 17.00
Zaterdag 08.00 - 12.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Enschede.
Ik ontvang mensen uit de regio Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Twente, Haaksbergen.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht