Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Karen de Ruijter | GZ-psycholoog

GZ-psycholoog-Zeist
Ernst Casimirlaan 8
3708 CJ Zeist


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Zeist

---

Doorverwijzing

Op dit moment heb ik een clientenstop.


Ik verwijs je graag door naar een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Afhankelijk van wat bij jou past kunnen we gebruik maken van diverse vormen van therapie zoals cognitieve therapie, gedragstherapie, schematherapie, emdr-therapie en relatietherapie.

 

Ik heb een sfeervolle praktijk aan huis. Hierdoor ben ik flexibel en kunnen we meestal binnen een week een afspraak maken. 

 

 

Over mij

Ik heb een eerstelijns psychologie praktijk in Zeist.  Mijn aanpak is doelgericht en betrokken, gebaseerd op veel ervaring en deskundigheid en weinig vooroordelen.

 

Ik ga naast mensen staan om te helpen te (her)ontdekken wat ze kunnen, hoe ze verder willen en hoe ze keuzes kunnen maken.

 

Mensen uit de regio Zeist, Bunnik, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soesterberg, Utrecht en verder weten mij te vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Psychologie aan de UvARegistraties

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • EMDR-therapie
 • Gesprekstherapie
 • GZ-psycholoog
 • Life Coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

 • individueel 85 euro (50 min)
 • relatietherapie 125 euro (75 min)

Ligging


Reviews GZ-Psycholoog Zeist

Hieronder staan een aantal reviews over GZ-Psycholoog Zeist - Karen de Ruijter

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een geweldige coach/psycholoog

“Karen is voor mij een geweldige coach/psycholoog geweest. Een gids op mijn pad na enkele heftige gebeurtenissen. Zij liep als het ware met mij mee, waardoor ik mijn koers op mijn eigen weg kon vasthouden.

Zij steunde mij maar oordeelde niet. Zij gaf mij de ruimte om zelf de regie te houden en dacht met mij mee. Relativeerde waar nodig en gebruikte de nodige humor.

Ik heb mij altijd zeer veilig bij Karen gevoeld. Zij is in staat een warme en geruststellende sfeer te creëren. Alles kon gezegd worden zonder enige schroom te voelen.

Karen gaat uit van de hier en nu situatie. Soms komen er aspecten van vroeger aan bod. Ik vind het enorm belangrijk dat ik zelf de regie houdt en zelf verantwoordelijk ben. Bij Karen ervaar ik die ruimte.

De gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Even een stukje zelfreflectie: wat gaat er goed, waar loop je tegen aan.. Een moment van introspectie. Het was voor mij soms echt even bijkomen. Ik zou het iedereen toewensen.

Karen gaat steeds uit van het positieve en goede in een mens. De mens in zijn totaliteit met al zijn goede en minder goede kanten. Karen toont zich met vol respect naar de ander. Er is sprake van gelijkwaardigheid.

Zij kan zich goed in de ander inleven en weet dit helder te verwoorden, waardoor gevoelens en gedachte bij mij duidelijker worden. Ik werd tot nadenken gezet en kwam zeer dikwijls met een blij gevoel bij Karen vandaan. Meer in mijn kracht.”

| 15 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel steun gehad

“Ik kwam bij Karen op de bank met een paniekstoornis. 

Vele moeilijke, leerzame maar altijd fijne gesprekken volgden. Met een flinke dosis humor weet Karen je vaak te raken of een boodschap mee te geven. Na heel wat tranen, die ik bij haar heb achtergelaten, heb ik nu geleerd om met mijn angsten en spanningen om te gaan.

Tevens heeft Karen mij geleerd om beter aan te geven aan mij omgeving wat ik wel en vooral wat ik niet wil en beter te luisteren naar mij gevoel. Ik heb veel steun gehad aan onze gesprekken.”

| 18 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Confronterend, maar het heeft ons wel veranderd

“We zijn na 38 jaar huwelijk in relatietherapie gegaan. In ons geval zijn we als het ware heel erg met elkaar vergroeid. Het ging echter steeds meer schuren. Onze zoon was bezorgd en heeft via allerlei sites uiteindelijk contact gezocht met Karen en zo zijn we bij haar terecht gekomen.

We hebben –achteraf gezien- geluk gehad omdat we niet in een aanpak met allerlei gesprekstechnieken terecht zijn gekomen. Karen heeft ons bij de hand genomen aan de hand van “Houd me vast” van Sue Johnson.

De aanpak gaat uit van emotiegerichte therapie, op het smeden en versterken van de emotionele band en om de sleutelmomenten te identificeren en te transformeren naar opnieuw een liefdevolle relatie tussen mijn vrouw en mij; opnieuw leren open te staan voor elkaar en op elkaar afgestemd te raken.

De “emotionele hechting” tussen ons was zonder dat we het eigenlijk goed doorhadden in de loop der jaren behoorlijk naar de achtergrond verdwenen. Karen heeft de professionele kwaliteit om bepaalde inzichten aan te reiken die echt iets met ons hebben gedaan. Dat is confronterend, maar het heeft ons wel veranderd. We zijn er nog niet.

Het is hard werken aan onszelf en aan elkaar en het is oppassen dat we niet weer terugvallen in de gemakzucht van een langdurige relatie. Maar we “investeren” weer in liefde voor elkaar.”

| 16 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Life-changing

“The sessions I have had with Karen have been simply life-changing.
Some people can help you understand yourself. But brilliant people also unlock your ability to actually change the things you want to change. That’s what Karen does.”

| 14 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een upgrade van mijn leven

“Anders dan haar aanraden aan anderen kan ik niet, want ik ben verkocht! Karen gaat met je in gesprek over de juiste dingen en houdt je op het juiste moment een spiegel voor.

Ze helpt je vervolgens het van een andere kant te bekijken en hoe je jouw gewenste situatie kunt bereiken. Hierbij gebruikt ze diverse technieken die ze erg goed beheerst vanwege haar grote interesse in haar vak.

De sessies zijn daarom erg effectief en je gaat echt weg in de ‘I feel good’-modus waarbij negatieve gevoelens zijn omgezet in hoop en doelgerichtheid.

In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen hopen dat ik me zoveel beter zou voelen na mijn burn out. Een mooie betekenisvolle ‘upgrade’ van mijn leven die ik dankzij Karen heb kunnen bereiken en leer vast te houden.

En als ik dan ook nog iets over de persoon Karen mag zeggen: Voor mij een voorbeeld van hoe een vrouw zichzelf neerzet in het leven. Als psychologe helpt ze je, stelt je gerust, is er als je haar nodig hebt en dat alles met een vleugje geweldige humor. Kortom: Een prachtig mens!”

| 13 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer prettig en ervaren psycholoog

“Ik heb Karen leren kennen als een zeer prettig en ervaren psycholoog. Ik voel me bij Karen op mijn gemak, alles kan gezegd worden en er is ruimte voor een traan maar ook zeker voor een lach.

Karen is een rustig persoon die goed kan inspelen op de behoeften van haar cliënt. Karen werkt (in mijn geval) veel met cognitieve veranderingen, ze leerde mijn gedachten veranderen. De weg van veranderen is niet altijd makkelijk, maar Karen wist me steeds weer op het goede spoor te zetten en wist me te blijven motiveren.

Karen staat niet boven haar cliënt maar naast haar cliënt. Karen heeft heel duidelijk zicht op waar je al wel, of juist nog niet aan toe bent. Stapje voor stapje pakt ze alle gebieden aan waardoor je op een goede manier het probleem waar je voor komt helemaal aanpakt.

Ik ga altijd met een goed gevoel naar Karen toe en ga ook altijd met een goed gevoel weer weg.”

| 6 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten