Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Muriel Bakker | GZ Psycholoog

GZ-Psycholoog-Voorburg
Redenburgstraat 12
2275CE Voorburg
muriel@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtGZ-Psycholoog Den Haag - Voorbug

Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer je vanuit je krachten kan functioneren, je minder sterke kanten als vanzelf meegroeien en daardoor een stuk minder een energie-slurpende en frustrerende factor vormen.

 

Dit geldt zowel voor de werkcontext als de privé-omgeving in termen van relatie, vriendschappen, vrijetijdsbesteding. Het kan je psychisch welzijn al enorm vergroten, wanneer jij in een omgeving leeft, waar jij gewaardeerd wordt om jouw kwaliteiten en jij jouw krachten kan benutten. Een omgeving kortom, waarin jij jezelf kan zijn en gewaardeerd wordt om wie jij bent. 

 

Over mij

In mijn werk en privéleven ben ik positief ingesteld. Er zijn altijd uitzonderingen op een probleem. Ik ga graag samen met jou op zoek naar die uitzonderingen en ook hoe jij jouw kwaliteiten kan benutten om stappen te zetten in jouw psychische welzijn. 

 

Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en docent en supervisor in de cognitieve gedragstherapie.  Verder ben ik opgeleid tot EMDR therapeut en Mindfulness trainer.

In de sessies maak ik gebruik van de positieve cognitieve gedragstherapie, waar nodig en nuttig EMDR (voor traumaverwerking en/of een negatief zelfbeeld) en eventueel technieken uit de Mindfulness of Acceptance en Commitment Therapie. (ACT). 

 


Individuele Wandeltherapie

Als het even kan, doen we de sessies al wandelend in het Haagse bos. Zo ga je op een ongedwongen én actieve wijze aan de slag met je herstel en persoonlijke groei. 

 

Diepgaander dan coaching, door het wandelen laagdrempeliger en toegankelijker dan therapie binnen op een stoel of bank tegenover elkaar. Wees welkom!

 

Een praktijkruimte binnen is beschikbaar in Voorburg of Den Haag, indien het weer té extreem is of de benodigde vorm van behandeling het vereist, zoals bij EMDR-therapie. 

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 
Muriel

Online therapie

Online therapie is mogelijk, waarbij ik gebruik maak van zoom en e-health oefeningen en/of modules (online oefeningen en zelfhulpprogramma's). De e-health oefeningen zorgen ervoor dat je ook tussen de sessies door kunt blijven oefenen met nieuw helpend gedrag.


Mededeling inzake corona-pandemie

De sessies kunnen al wandelend op 1,5 meter afstand doorgaan. Indien één van ons beiden klachten heeft, is beeldbellen een alternatief. De sessies waarbij een binnenruimte nodig is (vanwege EMDR bijvoorbeeld) vinden plaats in het Regus kantoor aan de J.P. Coenstraat in Den Haag. Ook daarbij nemen we de richtlijnen van de RIVM in acht.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Big geregistreerd GZ-psycholoog
 • EMDR therapeut
 • Cognitief gedragstherapeut
 • Mindfulness trainer


 • BIG-Register
 • Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Mensen melden zich het vaakst bij mij met de volgende klachten: 

 • Stress, overspanning en burn-out 
 • Angst, paniek 
 • Somberheid, depressie
 • Rouw, verlieservaringen
 • Trauma 

Daarbij kunnen allerlei stressoren en persoonlijke thema's een rol spelen. Stressoren kunnen werkgerelateerd zijn en/of in de privésfeer liggen, zoals (v)echtscheiding, verlies van een dierbare of verlies van gezondheid, ongewenste kinderloosheid etc. Ook speelt een negatief zelfbeeld vaak een rol en neemt het versterken van zelfvertrouwen een belangrijke plaats in gedurende de behandeling.

Tarieven

Met uitzondering van VGZ heb ik met alle zorgverzekeraars een contract, waardoor volledig vergoeding plaatsvindt, mits er een verwijzing van de huisarts is naar de Basis GGZ. 

Indien je verzekerd bent bij (een onderdeel van) VGZ, zal de vergoeding tussen de 60 en 80 procent bedragen. Het is ook afhankelijk van je polis; bij een restitutiepolis is er wel weer sprake van volledige vergoeding. 

In alle gevallen geldt dat het (nog openstaande) eigen risico wordt aangesproken.

Openingstijden

Maandag 9.00u-18.00u
Dinsdag 9.00u-18.00u
Woensdag 8.30u-11.30u
Donderdag 8.30u-14.30u
Vrijdag 9.00u-18.00u
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews GZ-Psycholoog Den Haag - Voorburg

Hieronder staan een aantal reviews over GZ-Psycholoog Den Haag - Voorburg - Muriel Bakker

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 11 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een verbluffend goed resultaat

Muriel is een heel prettig persoon, positief en doortastend. Een aantal EMDR-sessies gedaan met een verbluffend goed resultaat.


| Zoetermeer | 8 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Direct, zorgzaam en meelevend

Muriel is duidelijk en direct, maar ook zorgzaam en meelevend. Ze weet goed tot de kern door te dringen.

Het wandelen in het bos is een goede manier om op een ongedwongen en relaxte manier te praten en de sessies die op locatie gegeven worden zijn doeltreffend. Een aanrader!


| 6 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Authentiek, slim, humorvol, betrokken

Ik heb Muriel Bakker als een heel prettige psycholoog ervaren; authentiek, ontwapenend, doortastend, slim, humorvol, creatief en betrokken.

De wandelingen door het Haagse bos worden op een leuke en effectieve manier ingestoken. Ieder gesprek ging ik met nieuwe inzichten en plannen naar huis.

Een verfrissende manier om met jezelf aan de slag te gaan. Muriel heeft ook van begin af aan vertrouwen in mijn herstel uitgestraald en ze heeft gelijk gekregen; dat herstel zette in en ik heb weer nieuwe perspectieven.

Muriel heeft het juiste vak gekozen en ik dankzij haar uiteindelijk ook.


| 8 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel fijn en effectief geholpen

Zeer laagdrempelige, energieke vlotte vrouw. Ik ben bij haar onder behandeling geweest vanwege een burn-out. De wandelingen waren voor mij zeer ontspannen.

Ze pakt goed door op de onderwerpen die er toe doen. Ik heb het idee dat ze me echt heeft leren kennen, ze kijkt naar wie jij bent als geheel.

Ik kan niet anders zeggen dan ik heel fijn en effectief ben geholpen door Muriel. Zeer oprechte open persoonlijkheid.


| 29 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een prachtig, effectief concept

Muriel heeft het juiste vak gekozen en een prachtig, effectief concept!


| Den Haag | 4 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Muriel weet goed de kern te raken

Muriel Bakker is een heel prettig persoon, die de juiste vragen op de juiste momenten stelt. Zij weet goed de kern te raken. Bovendien zijn de wandelsessies heel fijn, met momenten van letterlijk en figuurlijk stil staan, terugkijken en het pad weer vervolgen. Leuke metaforen onderweg en altijd met nieuw perspectief.


| Delft | 16 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Prettig en opbouwend

Hartelijk dank voor je begeleiding Muriel. Ik heb onze gesprekken, maar ook jou als persoon, als heel prettig en opbouwend ervaren.


| Nootdorp | 27 feb 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer professionele begeleiding

Zeer professionele begeleiding. Het wandelen in de natuur combineert het fysieke met het mentale en werkt heel prettig. Emdr werkte succesvol binnen twee sessies. Muriel voelt goed aan en is een intelligente, zeer kundige psychologe en daarnaast ook erg leuk en motiverend.


| Leidschendam | 22 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een professionele GZ-psycholoog

Goede gesprekken, een top concept en Muriel geeft veel vertrouwen. Dat zij veel ervaring heeft met ook werkgerelateerde issues, is extra fijn. Een professionele GZ-psycholoog.


| Den Haag | 13 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Duidelijk, direct en meelevend

Muriel is duidelijk en direct, maar ook zorgzaam en meelevend. Ze weet goed tot de kern door te dringen. Het wandelen in het bos is een goede manier om op een ongedwongen en relaxte manier te praten en de sessies die op locatie gegeven worden zijn doeltreffend. Een aanrader!


| Oegstgeest | 23 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verrassend snel resultaat

Stevige maar ook warme en verstandige therapeute. Door de afwisseling in aanpak (EMDR, Voice Dialogue en wandelen) zeer effectief. Snel beschikbaar, reageert snel op tussentijdse emails. Ik voelde mij zeer goed geholpen en gesteund. Verrassend snel resultaat (en dit schrijft een ongeduldig persoon!).


| Delft | 3 jan 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten