Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ramo de Boer | Gestalttherapeut, coach, trainer

Gestalttherapeut,-coach,-trainer-Utrecht
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht
therapeut-utrecht@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Utrecht

- Van Ervaren Inzicht naar Passende Verandering - sinds 1985.

 

Deze slogan omvat de essentie van mijn benadering: we vertrekken vanuit je eigen ervaring en wat deze voor jou betekent, en van daaruit kijken we wat voor jou een passende verandering is. Passend betekent dat ze uit je eigen inzicht en motivatie voortkomt, en niet (meer) vanuit wat je denkt dat anderen wel of niet op prijs stellen.

 

Mijn benadering is warm, compassievol en met humor. Ik begeleid je in zelfonderzoek om je inzicht te verhogen en zodoende zelf adequate antwoorden te vinden op je actuele vragen.

 

Auteur van: De Kracht van Aandacht - Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest (2013) / paperback, e-book en luisterboek. Te koop op http://bit.ly/dekrachtvanaandacht-bol en http://bit.ly/boek-dekrachtvanaandacht

 

Individuele therapie

In de Gestaltbenadering van psychotherapie staat het onderzoeken van de interactie tussen jezelf en je omgeving centraal. Het is juist daar, in je relaties en interacties met anderen, dat je gewoonten en patronen - soms pijnlijk - duidelijk zichtbaar worden. 

 

Patronen zijn manieren van (over)leven die je al jong in verschillende situaties ontwikkelde. Later merk je dat sommige gewoonten die eerder creatief en passend waren, in de tijd een beperking zijn geworden.

 

 

Gedrag als antwoord

Het uitgangspunt dat je altijd in interactie bent met je omgeving, betekent dat symptomen - van vermoeidheid tot burn-out, van conflicten tot scheiding, van moedeloosheid tot eenzaamheid — je iets belangrijks vertellen over je relatie met je omgeving.

 

Symptomen worden gezien als informatie over de aard en kwaliteit van je relatie met de omgeving. Anders gezegd, je kijkt naar jezelf als onlosmakelijk deel van een groter geheel, waarin je op velerlei wijze beïnvloed wordt door de interactie ermee. Mijn benadering richt zich op het verhogen van je besef van de inhoud en betekenis van je interactie; van de relatie tussen jou en je omgeving.

 

 

Aandacht voor wat er is

In therapie vertaalt zich dat ook in aandacht voor de actuele interactie tussen jou en mij. Deze focus maakt het mogelijk ervaring en inzicht te krijgen in hoe je zelf medeverantwoordelijk bent voor de gevolgen van je gedrag. Je onderzoekt het niet alleen daar en toen, maar vooral hier-en-nu.

 

Verantwoordelijkheid nemen is de bereidheid jezelf en de ander daadwerkelijk te zien, en de invloed van wie je bent en wat je doet op je omgeving. Door je niet gewaar te zijn, geen besef te hebben van de interactie blijf je ronddraaien in oude oplossingen die de bekende problemen veroorzaken. En vraag je je af: waarom heb, ervaar, voel, zie, denk - ik dat altijd?

 

 

Investeren In Jezelf

Je kunt veranderen door te investeren in het onderzoeken van je patronen van denken en doen, en hun functie. Je onderzoekt deze in het grotere geheel van je mogelijkheden en omstandigheden. Door stil te staan en aanwezig te zijn in het actuele moment, krijg je inzicht en overzicht.

 

Van daaruit komt duurzame ontwikkeling tot stand. Een werkzame vorm daarvoor is Gestalttherapie. Met mijn 30 jaar werkervaring ga ik graag dit onderzoek met je aan.

 

 

Vergoedingen

Gestalttherapie wordt vaak vergoed uit de aanvullende verzekering. Via deze link https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie kom je op een uitgebreid overzicht hoeveel vergoeding jouw verzekeraar geeft bij welke aanvullende verzekering.

 

Wil je graag bij mij terecht en je denkt het ook met de verzekeringsbijdrage niet te kunnen betalen (denk aan ca. 10 consulten in 3/4 maanden) bel of mail me dan even, dan kunnen we kijken of we tot een voor beide partijen acceptabele overeenkomst kunnen komen.

 

Je bent van harte welkom!

Mail me vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.

 


Registraties

Praktische informatie

Werktijden: ma 9.00 - 12.00; do 9.00 - 12.00 en 16.00 - 12.00 uur; vrijdag 9.00 - 13.00 uur
Tarieven: € 95 individueel; relatietherapie € 130; coaching 125
Sessieduur: 45 min.
Opleidingen: Onder andere: Lichaamsgerichte Therapie (2 jr); Gestalttherapie- en coaching (4jr); Filosofie, Sociologie en (Organisatie)Psychologie (4 jr); Boeddhistische filosofie, psychologie en beoefening Meditatie, Mindfulness, Lojong, Dzogchen (17 jaar).
Beroepsvereniging: NVAGT, EAGT, RBCZ

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Utrecht

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Utrecht - Ramo de Boer

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mindful, humor, direct, authentiek

“Ramo is een geweldige gestalttherapeut. De volgende woorden typeren hem: mindful, humor, direct, confronterend, authentiek, dynamisch. Hij doorziet situaties razendsnel, brengt verdieping aan, waardoor er energie gemobiliseerd wordt om aan de slag te gaan. Ik heb elk gesprek met Ramo steeds als bijzonder inspirerend ervaren”

| 23 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De therapie is een prachtige combinatie

“Als je werkelijk kijkt, zie je zo veel meer.’ De therapie is door de prachtige combinatie van mindfulness principes en concrete interventies, een ontmoeting waardoor je de rust en ruimte van je geest gaat ervaren.

Ramo heeft me laten zien, dat ik mijn geest niet hoef te laten verleiden tot alles wat moet, en laten ervaren wat rust en ruimte met mijn geest, gedachten en gevoel doen”

| 8 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zet Ramo in en je krijgt resultaat

“Ramo is een echte professional als het gaat om het helpen van mensen bij het doorbreken van hun blokkades. Hij is eerlijk om resultaat te bereiken maar nooit unfair. Zet Ramo in en je krijgt resultaat. Er zijn maar weinig personen die zoveel weten van stoornissen en het verhelpen daarvan. Verhelderend!”

| 5 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer ervaren therapeut

“Ramo is zéér ervaren therapeut die gestalt-therapie, mindfulness en meditatie vloeiend met elkaar combineert om snel tot de kern te komen.

Hij faciliteert je proces in alle zachtheid en wijsheid, maar laat het je zoveel mogelijk zelf doen én voelen. Want de oplossing zit ook in jezelf. In het hier & nu kan je écht erkennen wat er is én het transformeren.”

| 22 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ramo hielp mij met zijn scherpe geest

“Met zijn scherpe geest hielp Ramo mij via de coachingsessies om steeds terugkerende patronen in mijn dagelijks leven tot in detail te herkennen.

Zijn directe doortastendheid en begrip in het samen opsporen van de functie ervan, maakte dat ik leerde begrijpen hoe ik bepaalde overtuigingen en gedragspatronen heb opgedaan die me niet langer dienen.

Volgende stap was om dat ook okee te (leren) vinden. En zo door steeds helderder zicht oude keuzes te kunnen laten, en nieuwe te maken. Ik kan situaties waar bekende patronen opspelen daardoor opener, met groeiend vertrouwen benaderen. En ervaar dat ik daar steeds meer invloed op heb, in plaats van vooral andersom.”

| 11 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Deskundig, integer, met humor

“Ramo is een professional die je deskundig, integer, met humor en respectvol confronteert. En dat is precies wat je nodig hebt als je stil wilt staan om te kijken of je nog wel op de juiste weg zit, en wat je eigen aandeel is. In zo'n proces gun ik iedereen de praktische coaching van Ramo.”

| 2 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Uiterst rustig en bekwaam

“Ramo werkt op een uiterst rustige en bekwame wijze. Hij weet een proces op een heel natuurlijke wijze op te starten. Door zijn uitnodigende houding slaagt hij er in je het beste van jezelf te laten geven en ervaren. Bijzonder aangenaam mens om mee te werken”

| 30 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten