Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ethel Hendriks | Gestalt en Ervaringsgerichte Therapeut

Gestalt-en-Ervaringsgerichte-Therapeut-Harderwijk
Plataanlaan 21
3843JL Harderwijk


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Harderwijk


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Alles wat leeft heeft behoefte aan groei en groeien gaat niet vanzelf…​

 

Gestalt en Ervaringsgerichte Therapie bieden je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan. “Wat voel ik, wat denk ik, wat vind ik” zijn dan belangrijke vragen die weer duidelijkheid kunnen geven over “wat wil ik” of “wat heb ik nodig”. Jouw persoonlijkheid en hulpvraag zijn het uitgangspunt.


Mijn begeleiding gaat ervan uit dat elk mens het vermogen heeft om te groeien en te ontwikkelen, en gaat niet uit van goed of slecht, gezond of ziek. Ook kan het voor jou nodig zijn om aandacht te geven aan problemen uit het verleden die nog steeds in het heden een rol spelen. Met deze ontdekkingstherapie kun je in het hier en nu opnieuw leren aandacht te geven aan wat er eigenlijk in je leeft.

 

 

Persoonlijk

Mijn naam is Ethel Hendriks, ik kan mijzelf het beste omschrijven als een eerlijk, open en sensitieve vrouw met humor, die tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar durft te zijn. 


In onze gesprekken ga je mij op deze manier ‘ontmoeten’. Mijn manier van ‘zijn’ en mijn manier van werken is puur en persoonlijk. Het is voor mij van essentieel belang dat er een wederzijds vertrouwen is om een persoonlijk hulpverleningstraject aan te gaan.

 

Mijn werkervaring is gestart bij het Centrum voor Psychotherapie bij fulltime dagbehandeling van persoonlijkheidsstoornissen, waarbij ik als groeps-maatschappelijk werkster medeverantwoordelijk was voor de psychotherapeutische behandeling. Vervolgens werkte ik in de jeugdzorg waar ik therapeutische begeleiding verleende aan ouders/opvoeders en kinderen.

 

Na mijn opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT) en Gestalttherapie aan het Kempler Instituut, ben ik naast mijn werk binnen de jeugdzorg gestart met mijn eigen praktijk aan huis.

Om de relatietherapie compleet te maken heb ik de opleiding Seksuologie afgerond, zodat ik naast relatieproblemen kan ondersteunen in problemen rondom seksualiteit.

 

Mijn manier van werken is persoonlijk, betrokken en afgestemd wat nodig is.

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Mensen uit de regio Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Zeewolde, Nijkerk en verder weten mij te vinden.

Ethel

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Gestalt- en Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie bij Kempler Instituut
  • Psychopathologie en Ontwikkelingspsychologie bij het RINO
  • Seksuologie bij RINO
  • HBO PsychoSociaalWerk op Hogeschool Holland

 

Ik ben geregistreerd bij de NVAGT en RBCZ. Een aantal zorgverzekeraars, vergoedt (gedeeltelijk) gestalttherapie van therapeuten die geregistreerd staan bij de beroepsvereniging NVAGT.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Seksuele hulpverlening

Ik heb mijn opleiding bij het RINO Seksuologie afgerond, zodat ik naast relatieproblemen ook ondersteuning kan bieden bij het vastlopen en/of het ervaren van problemen omtrent intimiteit/seksualiteit.

Vaak hebben mensen moeite met de stap te zetten naar seksuele hulpverlening en hebben daar een verkeerde beeldvorming bij. In feite is een vorm van seksuele hulpverlening gewoon een specifieke vorm van gesprekstherapie.

Een kwart van de mensen heeft weleens problemen met seksualiteit. Je bent dus niet de enige. Seks gaat niet altijd vanzelf en soms is er professionele hulp nodig. Seksuele problemen hebben vaak negatieve invloed op het dagelijkse leven van veel mensen. Problemen op seksueel gebied leiden vaak tot spanningen in de relatie en mensen hebben vaker last van minder zelfvertrouwen, spanningen en sombere gevoelens.

Uit onderzoek (seksuele gezondheid in Ned. van de Rutgers Nisso Groep) blijkt dat seksuele problemen en psychische problematiek sterk samenhangen. Veel somatische- en/of psychische klachten worden door seksuele problemen veroorzaakt.

Afhankelijk van het probleem richt de begeleiding zich op de relatie, het geven van informatie en het aanbieden van oefeningen om thuis in een veilige sfeer te proberen. Uit de gesprekken ontstaat het inzicht om individuele- of relationele problemen verder uit te diepen om tot de kern van het probleem door te kunnen dringen zodat oplossingen geboden kunnen worden.

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Tarieven

  • Individuele therapie 85,-
  • Relatie- en gezinstherapie 120,-

 

 

Sessieduur

  • Individuele therapie +/- 60 min
  • Relatietherapie +/-75 min

Openingstijden

Maandag op afspraak, s avonds mogelijk
Dinsdag op afspraak, s avonds mogelijk
Woensdag op afspraak, s avonds mogelijk
Donderdag gesloten
Vrijdag op afspraak
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten