Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overig - forum lotgenoten

 

Lotgenoten overige ervaringen

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

In dit forum "overig" staan alle verhalen die (nog) niet een eigen forum op deze site hebben.

 

Heb je een klacht of probleem? Deel jouw verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Naakt (Verhaal 43)

Ik wil graag de hele dag naakt door het huis lopen maar ben bang dat de buren het zien

42
06-08-2023
laatste reactie: 03-10-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Daar moet je schijt aan hebben het is jouw huis je moet naakt lopen wanneer je wilt..
Ik doe dat ook het liefst loop ik elke dag naakt ik ben heel vaak naakt door mijn huis aan het lopen en ik merk dat vaak overburen gluren vaak zijn dit vrouwen die Stiekem vanuit hun slaapkamer gluren meestal doe ik dit 's avonds er zijn diverse buurvrouwen die mijn naakt gezien hebben en vinden dit prettig volgens mij ook geil

Ray
03-10-2023

Jouw reactie:Mijn zoon heeft woede aanvallen (Verhaal 22)

Mijn zoon van 11 jaar heeft woede aanvallen en ik kan er niet meer mee om. Ik hou van rust en ben zelf zelden kwaad. Alleen als hij kwaad wordt om de stomste dingen zoals te weinig melk in zijn cornflakes of een stom liedje dat zijn zus zingt (vindt hij dan stom), dan wordt ik natuurlijk ook boos en dat vergt al mijn energie. Ik kan er dus duidelijk niet mee om, hij heeft enorm veel aandacht nodig die ik hem niet kan geven...Er wordt geopperd dat hij zijn energie kwijt moet, maar als dat betekent dat hij dingen stuk maakt, roept en tiert zodat de buren hem kunnen horen, zelfs op zijn zus durft slaan, dan is het voor mij er over. Ik kan dit gedrag niet meer aan, hebben al hulp gezocht maar niemand begrijpt mij, ik moet er gewoon mee om kunnen maar dat lukt me niet meer, ik ben op. Ik kan er gewoon niet rustig bij blijven, ik heb gewoon geen leven meer, altijd op de toppen van mijn tenen lopen en het meeste zit ik in met mijn dochter, die dit ook allemaal moet meemaken. Niemand ziet hem zo, behalve wij, daarbuiten is hij lief en beleefd. Ik ben zover dat ik ervan droom om met mijn dochter van hem weg te vluchten...

Lucinde
23-05-2022
laatste reactie: 24-08-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Waar is de vader?

Henk
24-08-2023

Jouw reactie:Ik hou ervan om naakt te lopen (Verhaal 40)

Hallo ik hou ervan om naakt te lopen en ik zoek daarom ook meiden die daar ook van houden ik wil het graag verder ontdekken maar durf niet alleen

Fifi
25-07-2023
laatste reactie: 24-08-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Sowieso dat jij eigenlijk een (oudere?) kerel bent.

Henk
24-08-2023

Jouw reactie:Ik vind het zo lekker om naakt te zijn (Verhaal 42)

Zodra ik thuis kom van mijn werk dat doe ik mijn kleren uit, ik vind het zo lekker om naakt te zijn, ook ga ik dan de tuin in. Ik wilde dit even kwijt. Groetjes.

Martijn
29-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Met mildheid naar jezelf durven te kijken! (Verhaal 41)

Met mildheid naar jezelf durven te kijken!

Ik merk dat er voor elke klacht wel een vorm van therapie bestaat.
Phoe.. dan heb je als mens toch wat voor de boeg!
Hou je van jezelf omdat je er als mens gewoon mag zijn of moet je aan eerst aan veel voorwaarden voldoen om van jezelf te houden.
Kunnen we gewoon niet met begrip en mildheid naar onze ¨schaduwkant¨ kijken en genieten van onze kwaliteiten!
Mag je van jezelf momenten van onzekerheid hebben of angstige gevoelens.
Zit het probleem er juist niet in dat het er niet mag zijn?
Vaak is de oplossing voor een probleem om er geen probleem van te maken!
toch?

jeanny
27-07-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verliefd en nu? (Verhaal 39)

Op woensdag heeft mijn dochter zwemles, daar komt altijd een vader met zijn dochtertje. Hij is altijd heel vriendelijk en nu ben ik dus verliefd geworden op hem.

Ik heb geen idee of hij een vrouw heeft, hij komt altijd alleen of opa komt met het meisje.

Nou durf ik hem eigenlijk niet te benaderen, maar wil natuurlijk graag weten waar ik aan toe ben, noch of ik kans maak 🥰 maar ja, stap 1 is zijn nummer krijgen, stap 2 is hij getrouwd en wat moet ik aan het niet wederzijds is, mijn dochter moet nog een aantal weekjes en dan is ze klaar. Met wat pech kom ik hem later nog tegen met de jongste.


Help!!! Wie heeft goed advies?

Anoniem
19-07-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Jaren geleden was ik in therapie in een groep... (Verhaal 38)

Jaren geleden was ik in therapie in een groep. Tijdens een voorgesprek vertelde ik dat ik bij een andere therapeut niet goed durfde te vertellen over de intimiteit tussen mij en mijn man. Terwijl ik wel problemen had. Daar konden we alleen in een groep over praten zei de therapeut. Ik vond dat wel een beetje vreemd. Ik heb gewacht tot hij het onderwerp ter sprake bracht en er toen voorzichtig over verteld . De keer daarop vertelde ik kort even dat ik erover gesproken had tegen een groepsgenoot die er niet bij was.Ik kreeg de wind van voren . Ik creëerde een speciaal sfeertje en gooide me zelf te grabbel aldus de therapeut. Ik was totaal overdonderd en wilde weerwoord geven . Maar ik moest eerst maar een goed nadenken want anders zou het afgelopen zijn . Ik kon er niet meer over praten het had me te zeer gekwetst. Ik had zoveel vertrouwen indeze therapeut. We hebben het nog een half jaar geprobeerd maar een tijd later ben ik uit de groep gegaan. Ook toen ik later nog een paar keer alleen met hem sprak lukte het niet om erover te praten. Uiteindelijk vond mijn psychiater dat ik het achter me moest laten. Het heeft me veel pijn gedaan

Johanna
07-07-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Aangetrokken tot travestie (Verhaal 15)

Hallo lieve mensen, wie van jullie voelt zich aangetrokken tot travestie/transsexualiteit, en mannen naar mannen in deze situatie.
Ik wil graag van jullie horen.

Trudie.

Ruud, Trudie.
14-12-2021
laatste reactie: 28-06-2023

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik ben een "travestiet".
Ik noem het liever crossdresser, want ik doe geen make up of pruiken.
Ik ben 57, en heb nog nooit seks gehad, en hoef dit ook niet.
Dameskleding is alles wat ik graag wil.
Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden, en sinds die tijd ben ik er heel open over.

John
03-04-2022
Reactie:
Hallo trudie,
Ben zelf ook travestiet. Het is het mooiste wat er maar is. Kleden als een goed geklede vrouw. Zelf heb ik er een hekel aan slecht geklede vrouwen.
Vrouwen kleding is sexy, accentueert het lichaam. Er is niet voor niets meer vrouwen, dan mannen lingerie. Daarom trekt het mij al vanaf heel jong al aan.
Zelf draag ik graag korte jurkjes, mooie panty met een patroon en glimmend. Hoge laarzen of enkel laarsjes. Je zal mij nooit met sneakers zien onder een jurk.
Het is wel jammer dat er weinig aan travestie wordt gedaan. Waarom geen gezellige ontmoetingsdagen, of leuke cafés om naartoe te gaan.

Sandra
03-05-2023
Reactie:
Sandra, girl. Ben je wel eens in Amsterdam geweest??? Het zit hier vol met drag (travestie) barren etc.
Genoeg keuze denk ik zo!! Gewoon opzoeken meid.

Gerda
28-06-2023

Jouw reactie:Altijd draaide het om mijn moeder (Verhaal 30)

Ik heb liefde en aandacht gemist in mijn jeugd. Altijd draaide het om mijn moeder. Als ik verdriet had was haar verdrietig het jappenkamp erger. Zo ging dat met elke emotie. Nu in mijn volwassen leven heb ik last van een gevoel van leegte. Dit in het kort mijn leven. Nu heb ik een oud collega zij is psycholoog( ik niet) waar ik mijn verhaal bij kwijt kan. Altijd via een appje. Dat is heel fijn maar ik voel ook pijn omdat haar antwoorden wel heel belangrijk zijn voor mij. Eigenlijk voel ik een soort liefde die ik zo gemist heb vroeger. Soms lijkt het of het leegte gevoel dan erger wordt. Terwijl ik wel heel blij ben met de tijd die ze voor mij neemt.

Maria
18-12-2022
laatste reactie: 26-06-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Lieve Maria,
Ik ben het jezelf.
Het is nu anderhalf jaar later. Je bent op dit moment weer in psychotherapie. Het is verwarrend en verdrietig. Maar je hebt een lieve therapeut waar je vertrouwen in hebt. Die oud collega is nog steeds in je leven via app contact. Laatst heb je met haar afgesproken en dat was heel fijn. Je bent nu allang niet meer een soort verliefd. Het was gewoon overdracht door alles wat je hebt gemist. Ik wil tegen mijzelf zeggen dat ik goed bezig ben. Hou vol en blijf vertrouwen hebben in jezelf.

Maria
26-06-2023

Jouw reactie:Ernstige rugklachten (Verhaal 13)

Hallo, ik ben een man van bijna 40 jaar en heb sinds 2 jaar ernstige rugklachten. De klachten begonnen met het uitvallen van mijn linkerbeen na een autorit van ongeveer een half uur. Na een minuut of 3 in beweging ging het been weer meedoen. Savonds had ik vaak veel uitstraling in het been vanuit de rug door de bil naar het been. Ik dacht zelf aan ischias en heb het toen een paar weken aangekeken. Helaas namen de klachten toe in plaats van af. Via de huisarts ben ik doorverwezen naar de neuroloog. Deze vermoede een hernia en heeft mij doorverwezen voor mijn eerste mri scan. Uit deze scan werd duidelijk dat ik 4 hernias had in de onderrug. Dit moest ik een 3 maanden aankijken met behulp van diclofenac. Na 3 maanden waren de klachten helaas niet verdwenen en hebben we besloten om een wortelblokkade te zetten bij de hernia die waarschijnlijk de klachten veroorzaakte. Helaas werkte deze wortelblokkade niet en hebben we een 2e wortelblokkade gepland en uitgevoerd op de pijnpoli van het ziekenhuis. Helaas is deze wortelblokkade mislukt en heb ik sindsdien ook klachten in het rechterbeen. Wederom een afspraak met de neuroloog deze gaf aan dat ik echt niet geopereerd zou worden aan mijn hernias en dat een afspraak maken met de neurochirurg geen zin had. Ik heb toch een afspraak laten maken omdat ik graag wou dat een andere specialist eens zijn oordeel over de mri scan wou laten gaan. De neurochirurg was meteen duidelijk hij had de inmiddels 2e mri scan beoordeeld en zag meer dan de neuroloog. Er zaten inderdaad 4 hernias maar ook 3 vernauwingen in mijn onderrug. Hij riep eigenlijk meteen dat we elkaar wel zouden zien in de operatie kamer. 25 november 2019 ben ik geopereerd en ik zou klachtenvrij moeten zijn. Helaas bleek dit niet het geval. Ik moest maar naar de fysio en het wederom 3 maanden aankijken. Helaas namen in die periode de klachten verder toe en kreeg ik ook meer last van uitval en heb ik sindsdien enorme last van mijn onderrug dit had ik niet voor de operatie. Ik kon op den duur niet meer lopen en verging van de pijn. De huisarts heeft mij tussendoor morfine voorgeschreven en later oxycodon, deze middelen hadden op sufheid na helaas ook geen effect. Na 3 maanden weer een afspraak bij de neuroloog en deze heeft besloten dat we nogmaals een mri moesten maken de 3e inmiddels. Na deze mri wederom een afspraak met de neurochirurg en deze zag op de scan dat ik enorm veel littekenweefsel heb op de plaats van operatie. Hij gaf aan dat dit niet verwijderd kan worden in verband met het risico op permanente zenuwschade. De zenuwen bij de uitgang van het ruggenmerg zijn ingekapseld met littekenweefsel en ruimte maken doormiddel van een operatie is onmogelijk. Ik moest maar weer een hele periode kijken hoe het verder zou ontwikkelen. Wel zou er nogmaals een wortelblokkade gedaan kunnen worden om te kijken of dit verlichting zou brengen. Door mijn slechte ervaring met de laatste blokkade heb ik besloten dit niet te doen. Ik was behoorlijk teleurgesteld dat er eigenlijk gezegd werd dat ik was uitbehandeld en mijn leven zou moeten gaan inrichten met deze klachten. Ik wou mij hier niet bij neerleggen en in overleg met mijn zorgverzekering heb ik besloten om een second opinion aan te vragen bij de maartenskliniek in Nijmegen. Deze specialisten hebben mij onderzocht en mijn mri scans bekeken. Het verhaal van het littekenweefsel klopt inderdaad en ze willen zich focussen op pijnbestrijding. Ofwel de oorzaak kan niet worden weggenomen maar misschien is er iets mogelijk om de pijn te verlichten.
Ik heb in Nijmegen nog een spuit gehad via het stuitje met een middel om het littekenweefsel soepeler te maken en een pijnstiller met ontsteking remmer. Helaas heeft ook deze spuit geen effect gehad en hebben we nog een tens geprobeerd dit is een neurostimulator. Helaas heeft ook deze geen effect op mijn klachten. Het laatste wat we nu nog kunnen doen is een pijn revalidatie traject dit is om beter met de pijn en beperkingen om te gaan. Ondertussen heb ik een invalide parkeerkaart en kan ik ongeveer 4km rijden met de auto daarna gaat het niet meer. Lopen gaat heel moeizaam en is ontzettend pijnlijk. Staan kan ik maar even volhouden en zitten is niet te doen. Slapen gaat slecht. Liggend blijven de zenuw schokken en dove benen gecombineerd met kramp.
Inmiddels ben ik ruim anderhalf jaar thuis en krijg ik straks te maken met het uwv. Inmiddels is het reïntegratie traject 2e spoor opgestart. Ik heb hier erg veel stress van en lig ook hier wakker van. Deze papierwinkel en de vraagtekens bij het verloop van een uiteindelijke uwv keuring vind ik misschien nog wel erger dan de klachten zelf. Het is toch wel een toekomst bepalend verhaal wat de beoordeling van de uwv arts zal zijn. Zijn er meer mensen hier met ongeveer dezelfde ervaringen?

Met vriendelijke groet Gert

Gertdk
13-10-2021
laatste reactie: 21-06-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Mijn situatie lijkt er een beetje op. Het werd maar niet duidelijk waarom ik pijnklachten had. Eindelijk rolde er artrose uit. ik zit nu ook in het 2e spoor en word er ook niet goed van. Gezond zijn en gewoon kunnen werken is stukken makkelijker.

Anoniem
28-03-2023
Reactie:
Ook in zit in het 2e spoor. We moeten dit doorlopen dat is nu eenmaal de wet. Volgende week krijg ik mijn 1e zenuwblokkade op s1. Ik heb in augustus een tweede operatie gehad (de eerste was 18 jaar geleden op dezelfde plek) waarbij dit keer een dubbele hernia is weggehaald. Ik heb ernstige artrose in mijn onderrug. De uitstraling is na mijn operatie gebleven en verergerd vandaar de blokkade. Het is niet zeker of het bij deze blokkade blijft, als dit niet helpt krijg ik ook nog éen op l5 en als dat niet helpt gaan we kijken of de vernauwing op l4 opgeheven kan worden. Eliminatie van mogelijke oorzaken. En ondertussen gewoon door met reintergreren. Ik moet binnenkort op een andere plek dan mijn eigen werk opbouwen en kijken wat mijn rug aankan. In oktober zit ik 2 jaar in de ziektewet.

Aletta
21-06-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Is het een schreeuw om aandacht of is er psychisch toch iets anders mis (Verhaal 37)

Mijn partner heeft een moeilijke jeugd achter de rug waarbij ook misbruik is voorgevallen.
Ondertussen zijn we al meer dan 30 jaar samen en ben nog net zo gek op haar als vroeger. Zelfs meer eigenlijk.
We hebben drie kinderen en die zijn ondertussen al volwassen en uitgevlogen.
Voor een paar jaar terug kreeg ze te maken met een depressie en we leefden als broer en zus, intimiteit en diepgang was toen ineens ver te zoeken. Op een moment werd het haar te veel en ging ze hulp zoeken.
En ineens....was ik degene die haar misbruikte, haar sloeg en haar overal in belemmerde kortom haar leven tot een hel maakte. Scheiden was nooit ter sprake gekomen en werd door de therapeut min of meer opgedrongen, maar het leven wat ze daar schetste was compleet anders dan de werkelijkheid.
Dat laatste konden mijn volwassen kinderen zelfs bevestigen.
Therapie liep ten einde en er werd eigenlijk niets mee gedaan. We leefden nog steeds als broer en zus, onlangs is ze weer in therapie gegaan en weer werd ik neergezet als een tot vleesgeworden demoon.
Soms verliet ze de sessie al huilend, en amper vijf minuten later gaat ze vrolijk de stad in, broodje eten en is er niets aan de hand.
Eenmaal thuis gaan we uit, lachen en doen dingen samen alsof er niets aan de hand is totdat ze weer bij haar therapeut zit. En dan wordt alles wat ik gezegd of gedaan heb onder een vergrootglas gelegd en wordt er wederom een andere waarheid verteld.
Ik heb een paar sessies gedeeltelijk kunnen meeluisteren omdat ik vermoedens kreeg dat we als gezin bespeeld werden, waarna ik toen haar voicerecorder op haar telefoon heb geactiveerd.
Heb dingen gehoord die compleet indruisen met wat er daadwerkelijk gebeurd is.
Waarom worden gezinsleden e.d. altijd buiten spel gezet en handelen therapeuten alsware dat degene die ze in behandeling hebben de waarheid vertelt.
Ik zelf heb nu wel de beslissing genomen, als ik zo slecht voor haar was dan is het gewoon het beste dat we elks ons weegs gaan.
Maar waarom die hele circus bij een therapeut dat hebben we nog nooit begrepen.
Ik heb haar therapeut ooit eens een mailtje gestuurd, maar dat wordt keurig afgeserveerd. Het vertrouwen is sowieso weg ook in de hulpverlening.
Dit mede door de goedgelovigheid en het niet willen luisteren naar partner en ( volwassen ) kinderen.
Is het een schreeuw om aandacht of is er psychisch toch iets anders mis.Gewoon iemand
30-05-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Paranoia? (Verhaal 36)

Ik ben benieuwd of er nogmeer mensen zijn die de stempel paranoia krijgen omdat ze simpele weg de wereld met andere ogen bekijken of de wereld anders ervaren.

Of worden bepaalde mensen als paranoia bestempeld omdat ze de wereld juist zien zo als die werkelijk is ?


Maar dat t dus niet wenselijk is dat bepaalde dingen boven water komen wat deze verotte wereld betreft ,
en dat mensen die juist heel intelligent zijn en deze dingen door hebben om die redenen worden bestempeld als paranoïde.

Want wie luistert er nou naar een paranoia persoon .
dus laten we die gene dan ook maar bestempelen met dit ziektebeeld dan word de persoon in kwestie toch niet serieus genomen …

Janik
27-05-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik kan gewoon echt niet opruimen (Verhaal 17)

Ik wil heel graag mijn verhaal delen wat mij mega dwars zit. Het zit namelijk zo. Ik heb een partner die heel erg gestructureerd is met opruimen en schoonmaken en voor alles een vaste plaats heeft. Hij heeft ook last van autisme. Nu ben ik nogal overgevoelig, dromerig, chaotisch en heb soms last van heftige emoties. Ik ben hiervoor ook naar de psycholoog en psychotherapeut geweest.

We hebben steeds meer ruzie over dat ik dingen niet op de plaats terugleg en over dat niet goed genoeg opgeruimd is. Nu komt er een kind aan en hij zegt dat dit echt moet veranderen of er is geen relatie meer. Hij zegt dat ik het gewoon moet doen en als ik niet weet waar iets hoort dan moet ik het aan hem vragen. Ik frustreert me hier ontzettend aan omdat ik echt mijn best doe maar het gewoon niet voor elkaar krijg. Ik leg dingen neer op een verkeerde plek en dan weet ik geen eens waar ik het neer heb gelegd. Volgens hem is het een kwestie van doen en willen en ik krijg gewoon niet beter voor elkaar. Is hier een een soort opruim stoornis voor? Ik wil er echt alles aan doen om het te verbeteren. Ik kan gewoon echt niet opruimen.

Dap
02-03-2022
laatste reactie: 13-05-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wees voorzichtig met autisme en kinderen krijgen. Een autist kan zich misschien nog wel het plaatje van een kind voorstellen, en dan denken 'dat het zo goed is', 'compleet', 'af', 'net als bij anderen'. Maar een echt kind verandert, groeit iedere dag! Een drama voor een autist...
Zoek werkelijk hulp bij een goede autismecoach hiervoor.

Anoniem
10-03-2022
Reactie:
Als ik het zo lees, hebben door je partner.die autistisch is. de dingen een vaste plaats.
Voor jou is het moeilijk de dingen daar terug te zetten.

Als dat het probleem is. zou ik willen weten hoe het komt dat je de dingen die je gebruikt hebt. niet op hun plek terug zet.

Bijvoorbeeld: Je vergeet het.
Of Je denkt er niet aan, of te laat.
Of je wordt afgeleid
Of je ziet er tegenop, misschien omdat er al veel niet teruggezet is.

Maar wat de oorzaak ook is, jouw moeilijke eigenschap is er.
Het beste is: Gewoon accepteren. maar er wel mee omgaan..

Wat me opvalt,is.dat je dingen blijkbaar wel opbergt. maar niet weet waar de vaste plek is.
Bekijk eerst de vaste plekken. zonder wat weg te leggen en noteer ze op een blocnote of in je agenda.
Probeer daarna het volgende eens: Af en toe, of regelmatig, maar wel o zo vaak mogelijk.
Begin ermee als je alleen bent .
Je gaat staan op een plek in een van je huiselijke vertrekken.
Met je gezicht naar de eerste plek die je gaat opruimen: bij een muur. een eindje er van afstaan. Ga uit van je eigen lichaam en concentreer je op wat je gaat doen.

1 Je kijkt of er vóór je uit, richting muur, iets ligt of staat, op of bij een meubel of op de grond , dat "opgeruimd" moet worden.
Het kan veel of weinig zijn wat er ligt , dat maakt niet uit., gewoon het eerste het beste ding pakken (bij voorkeur niet meteen het belangrijkste, want dat kan je het gevoel geven, dat je klaar bent.). Gewoon het eerste onbelangrijke voorwerp of een kladje. propje, of iets dergelijks.
Pak het op en loop ermee naar de goede plaats (raadpleeg je aantekening) en berg het daar op. of gooi het wegen ga naar dezelfde. eerste muurplek terug .

2 Dan kijk je links van jezelf op die plek. Daar doe je hetzelfde: Gewoon iets wat er niet "hoort" wegpakken en op de goede plek terugplaatsen, of wegdoen.

3 Ga voor een andere muur staan. eindje er van af en doe daar hetzelfde.
Steeds uitgaan van je eigen lichaam.
Doe dit, zolang je het kan/wil volhouden of er geen zin meer in hebt en ga van de plek weg.
Beloon jezelf met iets wat je graag doet of eet of drink iets. Maar daarna terug gaan naar diezelfde plek.
Kijk en zie hoe er verbetering is. Je kunt daar verder gaan. maar ook nu een andere muur nemen als uitgangspunt. Op dezelfde manier als bij de eerste. Zo kan je het na elkaar met kleine pauzes op verschillende punten in een vertrek doen. Als je het een paar weken zo doet. heb je in elk geval deze zekerheid verworven, dat je de oplossing weet voor je moeilijkheid.
Maar weet.dat het steeds terugkomt ("net als de afwas," zal ik maar zegge)en het kan alleen goed gaan. als je het als een belangrijke activiteit beschouwt.
Het werkt het beste. als je de wijze van doen voor jezelf houdt. Het gaat niemand wat aan dat jij sukkelt met :opruim-moeilijkheden, als je er op bovenstaande manier mee om kan gaan.
Het kost in het begin veel tijd en concentratie.
Ik hoop dat je er wat aan hebt. Laat het weten s.v.p. Erva


Erva
13-05-2023
Reactie:
Als je links hebt gekeken en daarvan iets hebt opgeruimd. dan kijk je rechts ook even en doe je hetzelfde.

Erva
13-05-2023

Jouw reactie:Te zwaar complexe PTSS (Verhaal 18)

Ik ben moe. Te zwaar complexe PTSS. Wachten op een wonder. Nergens rust. Geen tijd voor Mij. Op. Geen therapie.
Iemand een idee voor 'loeizwaar PTSS'?


Anoniem
10-03-2022
laatste reactie: 13-05-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik vergat erbij te schrijven. dat je ook rechts aan de gangmoet gaan, Dus steeds in drieën. Erva.

Erva
13-05-2023

Jouw reactie:Ook maagproblemen en oprispingen (Verhaal 32)

De afgelopen jaren veel last van slijm in de keel en pijn rechter oor. Vooral na het eten en drinken veel last van slijm. Ook maagproblemen en oprispingen. Al 3 maal gastroscopie laten doen en niet gevonden. Ook al KNO arts geraadpleegd en niets echt ergs gevonden. Ook regelmatig last van de hik. Al vele onderzoeken doorlopen maar steeds niets gevonden. Ook erg veel last van stress en duizeligheid. Wie herkent dit probleem?

Geert
23-01-2023
laatste reactie: 02-05-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi, ik herken maagproblemen, de hik heb ik vaak van lucht, dus boeren. Ook maagproblemen worden vaak veroorzaakt door lucht. Ik krijg het bv van brood met oneigenlijke ingrediënten als gemodificeerd mais en soja en misschien weipoeder. Maagbeschermers hielpen mij maar ook zelf brood bakken etc. Stress geeft duizeligheid na de stress. Dus als je even je zorgen vergeet. Dus de oorzaak ligt bij voedsel of wat anders zoals de maag of toch bij stress denk ik. Bij stress krimpt je maag en maakt dat je misselijk wordt. Ik hoop dat je iets aan mijn info hebt. Iedereen wil ik meegeven: let op je cholesterol. Slank af bij overgewicht. Heel hard wat ik nu schrijf maar veel dikke mensen komen uiteindelijk op IC terecht. Ik weet het zeker. Ik zelf namelijk ook. Gelukkig gaat het nu beter. Succes.

Pieter
26-04-2023
Reactie:
Wat mooi dat je op een naaktstrand je plek hebt gevonden voor je exhibitionisme.
Maar hoe doe je dat dan in de koude maanden?

Ikzelf ben ook een exhibitionist net als jij kwam ik er in mijn puberteit achter.
Eerst waren mijn zussen en moeder het "slachtoffer". En toen mijn zussen door hadden dat ik het expres deed gingen ze hun vriendinnen erbij halen.
Ik was toen een jaar of 15 en mijn twee zussen 13 (tweeling).
Mijn zussen nodigden steeds meiden bij ons thuis uit om me naakt te zien.
Ik moest me dan voor ze uitkleden en ze alles heel goed laten zien.
Ik kreeg altijd meteen een stijve zodra ze zeiden dat ik me uitkleden moest.
Ze lieten me expres zo lang mogelijk naakt blijven en ik mocht me pas aftrekken als hun het zeiden.
Dan had ik de hele middag of avond een stijve.
Ze maakte ook foto's van me internet bestond toen nog niet echt.
Die naaktfoto's van me lieten ze aan alle meiden in de omgeving en op school zien.
Bij ons thuis kwamen elke keer weer andere meiden waar ik me voor uit moest kleden.
Ik vond het geweldig al die aandacht ik liet ze heel graag naar me kijken.
En steeds weer de spanning hoe ze zouden reageren als ik mijn kleren uit deed.
En dat ik moest wachten tot ze zeiden dat ik me voor ze aftrekken moest.

Vanaf mijn 15e tot mijn 20e ongeveer hebben we dat gedaan.
Er zijn denk ik wel honderd meiden geweest die me naakt gezien hebben.
En er waren af en toe ook volwassenen vrouwen bij.
Dan hadden mijn zussen stiekem een vrouw uitgenodigd die dan ineens binnen kwam.

Na mijn 20e kreeg ik verkering en raakte de "shows" een beetje over.
Wel werden de vriendinnen waar ik verkering mee kreeg, altijd vrij snel door mijn zussen op de hoogte gebracht van mijn exhibitionisme.
Op mijn 25e kreeg ik een relatie met mijn huidige vrouw.
Ook zij wist al snel dat ik een exhibitionist ben en ze vind het prima.
Al onze vrienden en vriendinnen weten het en hebben er geen moeite mee.
Bij ons thuis ben ik altijd naakt ook als er visite komt.
En bij vriendinnen of vrienden thuis krijg ik regelmatig de opdracht om naakt te zijn.
Ze doen dat expres onverwacht zodat het voor mij spannend blijft of het wel of niet gaat gebeuren.
En wie er dan bij is is ook steeds een verrassing.

Maar het naaktstrand ga ik deze zomer ook een keer proberen.

Erik
02-05-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Het leven is nou eenmaal klote! (Verhaal 33)

Het leven is nou eenmaal klote!

Ik heb alles gedaan om maar gelukkig te zijn.
therapien,zelfhulpboeken en allerlei cursussen.
Ik slik medicatie.Wat zorgd voor een beetje verlichting of afvlakking.
Maar ik blijf ongelukkig!
Ik heb me voorgedaan als gelukkig.Want dan hoor je erbij.
ongelukkig zijn word nog altijd als een taboe gezien.
Ik stop met zoeken naar geluk.Voor mij is het gewoon niet weggelegd.
Het enige waar ik houvast vind is muziek.
het leven is nou eenmaal klote!
en dat wishfull thinking maakt het er alleen maar moeielijker.
deze aardkloot wwat ik op leef is wat het is.tel je zegeningen!

jeanny
28-01-2023
laatste reactie: 26-04-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dat ken ik
En voel mij ook gelukkig in dit ongelukkig leven dat ik je dat kan vertellen
Ik heb iets gelijkaardig aan de hand
Ik zit figuurlijk in een put waar ik maar niet uitgeraak
Ook ik heb al veel geprobeerd om terug uit te geraken
Heb al veel zaken geprobeerd
Revalidatie Centrum , verschillende nieuwe soorten therapies die ik gezien heb op het internet,bepaalde dure apparaten, momenteel al meer dan 2jaar kiné therapie waar ik nu dus ook revalidatie doe want dat centrum waar je behandeld wordt als een proefkonijn dat vind ik maar niks
het versterkt het ongelukkig gevoel alleen maar
Ook ik pak medicijnen
Medicijnen die bepaalde zaken hinderen zodat ik kan slapen
Zodat ik niet altijd weer die klote nachtmerrie heb
zodat ik geen pijn of weinig pijn voel
Medicijnen die het soms goed doen maar tog merk ik momenten wanneer die gewoon niet werken
Heb al veel meegemaakt eigenlijk teveel naar mijn goesting en vooral te veel voor mijn leeftijd
Ik ben bepaalde zaken verloren
Ik heb bepaalde ongewenste zaken erbij MOETEN nemen
Maar ik blijf zoeken naar mijn manier van gelukkig leven
Heb al dikwijls goesting gehad om te stoppen met zoeken (dan heb ik het niet over zelfdoding want there no fucking way am killing my self NEVER!!!)
Maar ik bezit gelukkig iets wat ik Turks temperament noem
Blijven vechten op zoek naar mijn gelukkig leven zolang ik het niet opgeef heb ik ook niet verloren
ik zal er misschien eerst voor moeten stoppen met zoeken en sterven wie weet
Maar vroeg of laat ga ik het vinden
Slechtste geval in de hemel
Ook ik heb een houvast mijn familie
Een slimme zoon hoewel die soms liever lomp en comisch overkomt
Twee jongere dochters
De oudste dochter waarvan ik soms denk dat ie tog wel wat overdreven veel geërfd heeft van mijn Turks temperament vooral wat vechten betreft
De jongste daarentegen heeft dan weer wat overdreven doorzettings vermogen geërfd van mijn zelfde Turkse temperament
Wat zich meestal voor mij vertaalt in koppigheid ookal is die nog geen 3jaar
En tenslotte nog koningin die deze 3 elk 9 maanden heeft moeten dragen
Echt waar een sterke vrouw de stevigste zuil van onze tempel maar ook zij heeft een paar problemen die haar leven omtoveren tot hel waaronder ik
zou niet weten hoelang ze nog gaat volhouden
Probeer je maar eens gelukkig te voelen
Je maakt iets mee en wordt wakker met je leven onderste boven
je stelt letterlijk niks meer voor
Van krachtpatser verander je naar een tot op heden hopeloos geval
Van sterkste zuil naar de zwakste
Zo zwak dat zij meer moeten dragen op hun schouders anders zakt die tempel in en enigste dat jij kan doen is ernaar kijken
Zo doelloos dat je je regelmatig afvraagt of het nog wel nut heeft op deze klote bol als je tog niks anders meer voorstelt dan een last die anderen moeten dragen
Een last waar andere medelijden mee hebben hoewel dit 1van de laatse dingen is die ik wil de
Kweet niet of ik u of iemand anders hiermee help

Een Turk uit België
02-02-2023
Reactie:
Ik wil even opmerken dat je echt niet moet denken dat iedereen gelukkig is. Dat is meestal schijn. Je wil niet weten hoeveel mensen last hebben van stress etc. Toch kan het op een dag beter met je gaan ook als je het misschien niet meer verwacht. Ik gun het je wel. Geloof me. You never walk alone.

Iemand
26-04-2023

Jouw reactie:Ik heb last van een 'inzakgevoel' in mijn rug (Verhaal 35)

Ik heb afgelopen Februari 2023 plotseling van het een op het andere moment een ( het is in mijn rug geschoten) ervaring gekregen met uitstraling naar mijn benen.
De HA dacht eerst aan Spit of Ischias, ben nr de fysio gegaan en hij vertelde dat het mijn bilspieren zijn die bekneld zijn, met oefeningen ging het redelijk, ik ben gaan sporten om mijn soieren te verstevigen,helaas kwam ik thuis met rugklachten en heb een afspraak gemaakt met mijn HA voor een rontgenfoto in het ZKH om te kijken wat er nu aan de hand is in mijn rug, daar uit bleek dat ik lichte slijtage heb in mijn Wervelkolom, of te wel Artrose ?
Sindsdien is het niet goed gegaan met mijn rug ,
Ik heb last van een 'inzakgevoel' in mijn rug , veel pijn en stijfheid ,ik slik nu dagelijks 4 x Paracetamol om te verlichten , mijn nachtrust is slecht , ik word er moedeloos en depressief van ,
Warmte compressen geven wat verlichting door de dag heen , wie heeft advies voor mij ?
Hartelijke groet
Gemma

Gemma
19-04-2023
laatste reactie: 20-04-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Gemma. Omdat je jouw oproep op ‘therapiepsycholoog’ hebt geplaatst, vraag ik me af of sinds dit jaar andere, niet medische maar wel traumatische gebeurtenissen op jouw pad zijn gekomen. Ik herken jouw klachten maar al te goed en ‘toevallig’ kwamen deze klachten tijdens een nare periode. Ik probeer dagelijks min een uur te wandelen, doe in de ochtend rugspier versterkende oefeningen en buikspieren oefeningen, merk dat strakke buik een betere houding geeft en de rug minder belast. Daarnaast mijn hoofd leegmaken, gebeurtenissen een plekje geven, genieten en vol goede moed vooruit. Succes.

Dorothe
20-04-2023

Jouw reactie:Ik word steeds verliefd op een heterovrouw (Verhaal 14)

Ik val ook op vrouwen, maar heb het nog aan niemand verteld. Ik heb net een lange relatie met een man gehad. En voor mijn gevoel wil ik nooit meer een man. Ik voel nu een sterke aantrekkingskracht naar vrouw. Maar iedere keer als Ik verliefd word is het op een heterovrouw. Wat ik natuurlijk steeds niet durf toe te geven. Zijn er meer vrouwen die het herkennen dat ze vaak verliefd worden op hetero vrouwen. Ik word er heel onrustig van. En weet niet goed wat ik met mijn gevoel aan moet.

Fabienne
01-11-2021
laatste reactie: 28-03-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Volgens mij moet je eens naar het COC gaan. Daar tref je vast ook een vrouw die je toch leuk vind. En anders op z'n minst veel nieuwe vrienden en vriendinnen.
Nerveus zijn ze allemaal bij het eerste bezoek. Maar het kan erg gezellig zijn.

Anoniem
28-03-2023

Jouw reactie:Gelukkig zijn is voor mij niet weggelegd (Verhaal 5)

Gelukkig zijn is voor mij niet weggelegd, dat ben ik nooit geweest en ik denk niet dat ik dat ooit zal worden.

 

Al veel therapieën en medicijnen gehad, maar het helpt niet. Denk dat het erfelijk is, mijn moeder was het ook. Ik ervaar het als pijnlijk als ik lachende en vrolijke mensen zie, dat kan ik niet. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die hetzelfde heeft als ik dus het voelt ook heel eenzaam.

 

Zijn er mensen die zich hierin herkennen?


daniek
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 28-03-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Miss heb je last van allergieën. Mss eens een messioloog proberen.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Daniek,
Ik ben niet bepaald gelukkig. Maar wat jij schrijft kan ik mij totaal niets bij voorstellen. Wat voor therapie hadden ze dan voor jou? Ik snap dat jij je alleen voelt. Dat vind ik jammer voor jou. Ik hoop dat het ooit beter met je gaat. Dat je het zelf ook fijn kunt vinden te lachen?

Anoniem
28-03-2023

Jouw reactie:Ik ben een exhibitionist (Verhaal 34)

Ik ben een exhibitionist.

Ik ontdekte al op mijn 14e ongeveer dat ik het leuk vond om naakt gezien te worden door meiden en vrouwen.
Eerst deed ik dat bij mijn moeder en bij vriendinnen van school.
Later zat ik op scouting en sliepen we in tenten met jongens en meisjes van mijn leeftijd bij elkaar.
Ik deed bij het omkleden voor en na het slapen gaan expres alsof ze per ongeluk mijn piemel konden zien.
Ik had mijn groep genoten later gezegd dat ik in een slaapzak liever naakt sliep.
Ik was toen 18 ofzo
Dan ritste ik de slaapzak open tot voorbij mijn knieën en in de ochtend deed ik net of ik nog sliep. Dan rolde ik een beetje heen en weer zodat de slaapzak van me af gleed.
De andere meiden en jongens in de tent werden dan langzaam allemaal wakker en zagen mij naakt met een stijve piemel bovenop mijn slaapzak liggen.
Er werd altijd lacherig over gedaan en het werd gewaardeerd. Ze noemde me de exhibitionist van de club.
Er kwamen regelmatig andere meiden bij ons in de tent slapen als jongens weer eens verkering kregen.
Voordat we dan gingen slapen zei jongen dan oh ja Paul slaapt altijd naakt dus dat ga je wel zien straks of morgen ochtend.
En dan werd ze gevraagd of ze het erg vonden om me naakt te zien.
Als ze dan zeiden dat ze het niet erg vonden (dat was altijd zo) dan werd ik aangemoedigd om me uit te kleden terwijl iedereen naar me keek.
Ik had in die tijd een mooi slank en gespierd lichaam en mijn piemel is altijd al vrij groot geweest. Zodra ik me begon uit te kleden kreeg ik een stijve en die liet ik met trots aan iedereen zien.
Helaas kwam aan die mooie tijd een einde op mijn 25e ging ik verhuizen en van scouting af.

Ik heb een paar keer met justitie te maken gehad door mijn exhibitionisme.
Gelukkig bleef het bij een waarschuwing en een verplichte praatgroep.

Later heb ik ontdekt dat ik op een naaktstrand ook "aan mijn trekken" kom.
Niet dat ik letterlijk ga liggen trekken ophet naaktstrand. Maar er wandelen veel meiden en vrouwen langs de waterkant over het naaktstrand en die kijken echt wel naar naakte mannen.
Ik lig dan ook expres helemaal aan het begin en dichtbij de zee. Ook loop ik vaak naakt een stuk langs de waterkant en kom dan dus de vrouwen en meiden tegemoet.
Dat zie ik trouwens meer mannen doen.
Op het naaktstrand heb ik gek genoeg nooit een stijve.
Wel krijg ik nog steeds een tintelend gevoel in mijn hele lichaam als ik merk dat er vrouwen of meiden naar me kijken als ik naakt ben.

Het mooie is dat het op het naaktstrand mag en blijkbaar vinden de vrouwen en meiden het leuk om te zien anders liepen ze daar niet.
Ik zie ze namelijk het naaktstrand heen en terug wandelen terwijl ze ook de andere kant op zouden kunnen wandelen.
Wat ik helemaal gaaf vind is dat er soms toeristen aan komen lopen die verrast zijn door het naaktstrand.
Die zie je dan twijfelen of ze door gaan lopen of terug.
Ze blozen en giechelen en lopen dan vaak toch door.

Freek
28-02-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik zal vechten voor wat het waard is! (Verhaal 31)

Ik zal vechten voor wat het waard is!


Mijn hele leven word ik gepest.Allereerst door mijn eigen ouders en toen door klasgenoten tot nu aan toe.
Maar nu is het genoeg geweest!
Ik zal vechten voor mezelf.
Ik heb copd en stoppen met roken zal mij waarschijnlijk niet lukken.
En daar heb ik vrede mee.
Ik heb al zoveel overwonnen.
Nog 1 ding wil ik bereiken:met opgeheven gezicht deze aardkloot verlaten.

jeanny
29-12-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Waar je je tegen verzet houdt stand (Verhaal 29)

Waar je je tegen verzet houdt stand.
IK merk in deze forum dat er weinig of geen acceptatie is voor de schaduw kanten van het mens zijn.
Weet dat waar jij het niet mee kunt vinden,het ook niet met jou kan vinden.
Hoe kun je iets loslaten als je het niet eerst gekoesterd hebt.
Hoe meer je van iets wilt afkomen,elders laat het toch weer van zich horen.
De pijn komt omdat je een deel van jezelf afwijst. koester je schaduwkanten door het in het licht te houden.Donker bestrijd je niet met donker.Maar met liefde en compassie!

jeanny
02-12-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik ben welkom (Verhaal 28)

Ik had al heel jong het gevoel dat ik niet welkom was.
Ik voelde schaamte en schuldgevoel omdat ik bestond.
Ik wilde graag naar God omdat hij de enige was waar ik me wel welkom voelde.Na meerdere pogingen is mij dat niet gelukt.Ik voelde een enorme haat tegenover hem.Ik dacht dat hij van mij hield.Waarom?
Nu weet ik beter.Het was niet mijn schuld dat mijn vader mij heeft misbruikt.
En mijn moeder hield wel van mij.
God is iedere dag bij mij.Hier waar ik nu ben mag ik er zijn.
Nu voel ik mij welkom op deze aarde en het voelt alsof ik opnieuw geboren ben.Mijn moeder en God staan mij nabij.
Dank je mam en dank U God.

Ik ben welkom
07-11-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Stief moet haar mond houden (Verhaal 27)

Inmiddels zijn de stiefdochters volwassen vrouwen van 46 en 41 jaar. Ik ben al 35 jaar jaar hun stiefmoeder, maar ik word nog altijd onbeleefd behandeld. Vader steunt dochters zoals hij deed toen ze nog klein waren. Mijn eigen kind heeft door zijn houding een moeilijke jeugd gehad. Ik heb er veel verdriet van gehad. Achteraf had ik niet samen moeten gaan wonen. Met mijn dochter en kleinkinderen is er een prima en liefdevolle band. Met stiefdochters is er weinig contact. Ze zoeken hun vader bijna nooit op en zijn erg afgunstig. Ik ben door alles door een hel gegaan en pas nu heb ik geleerd mijzelf voorop te plaatsen. We hebben het samen goed tót de familie in beeld komt. Tip voor nieuwe stiefmoeders en een moeilijke relatie met stiefkindeten: zorg goed voor jezelf, jouw kind en als het een keer leuk is met de stiefkinderen, geniet ervan. Eigen wordt het nooit! Had ze zoveel meer gegund en ze bij ons leven betrokken, maar dat wensten ze niet. Jammer! Had ze veel kunnen geven.n

Anoniem
03-11-2022

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Mijn stiefzoon (Verhaal 26)

Mijn stiefzoon, inmiddels net 16 jaar, bevuilt expres het huis. Concreet geval van afgelopen weekend: plassen in de wasmand.
Andere incidenten: knippen in mijn kleding, fietsbanden van z’n halfbroers leeg laten lopen, verf loskrabben op verschillende plekken in huis.
Mijn vermoeden is dat hij ook één van de vissen verwond heeft, maar het vervelende van dit alles is dat we hem nooit op heterdaad hebben kunnen betrappen. Alleen ontdekken we dit soort zaken telkens na een weekend waarin hij geweest is.
Ook mijn man is heel ambivalent, want, inderdaad, nóóit een heterdaad……

Tamara
03-11-2022

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik ben zijn medemens en hij de mijne (Verhaal 25)

Toen ik met mijn man trouwde wist ik dat hij een zoontje had, een baby nog, 3 maanden oud. Aan de andere kant van Europa. Hij liet uitschijnen dat de moeder het kind niet wou en dat wij zijn zoon na verloop van tijd zouden adopteren.
Waarom vertel ik dit? Omdat ik voortdurend lees dat plus ouders toch wisten waar ze aan begonnen? Wel ik niet. En ik zal zeker niet de enige zijn.
Ik heb 4 jaar lang gedacht dat mijn plus zoon bij mama zou blijven tot hij 6 was en dan door ons geadopteerd zou worden. Dat mama op dat punt niet mee naar België zou verhuizen. Alleen onze zoon. Ik wist niet dat A. Een 2 jaar oudere halfzus had waar hij onafscheidelijk van zou blijken. En ik wist niets van een hele hoop andere complicaties die ik u zal besparen. Dus nee. Plus ouders weten niet perse waar ze aan beginnen.

Ik haat ondertussen zowel het woord stiefmoeder als plus mama. Ik ben nu, noch zal ik ooit zijn, een moeder van dit waardevolle kind. Hij is nu, noch zal hij ooit zijn, mijn zoon.

Ik heb artikels verslonden over een goede relatie opbouwen met het kind. Dat ik niet kan verwacht worden te disciplineren, dat ik een soort suikertante, oma en fairy godmother in 1 moet zijn. Dat ik moet geven. En hoewel ik in sommige advies wel iets zie en het ook toepas. Heb ik het meeste losgelaten.
Ik heb de term mama of moeder losgelaten.

Ik kan een leraar zijn voor mijn partner's zoon. Iemand die hem leert dat het leven complex is, dat relaties hard werken zijn, dat niemand perfect is, dat iedereen vergeving nodig heeft,hoe divers het leven en zijn omgeving is, ik kan hem leren lezen en schrijven, hem tonen wie zijn vader is, ik kan hem voeden en hem veilig proberen houden. En ik doe dat omdat elk kind waardevol is, omdat ik zijn intelligentie wil helpen ontplooien en van mijn partner houdt. Ik doe dat omdat een kind geen verantwoordelijkheid draagt voor zijn ouders.

Maar ik doe dat niet omdat hij mijn zoon is, ik doe dat niet omdat ik van hem houdt. Zijn apathische houding naar mij doet pijn. Zijn ondankbaarheid naar zijn vader en mij doet pijn. Zijn moeders opmerkingen doen pijn. De misrepresentatie van mijn echtgenoot over de situatie toen we elkaar leerden kennen doet pijn.

En ik begrijp dat elke moeder pijn ervaart in de afwijzing van onwetende, ondankbare kinderen maar zij krijgt er zoons en dochters voor terug. Die als ze volwassenen zijn hun spijt betuigen en op hun beurt voor haar zullen zorgen. En pijn zullen ondervinden in haar afwijzing. Het is een wederkerige relatie.

Mijn relatie met de zoon van mijn echtgenoot is alleen wederkerig als ik voor hem doe wat hij voor mij doet. En dat is mij onderwijzen, bevragen en uitdagen.

Ik ben niet de stiefmoeder, plus mama of vriendin van de zoon van mijn man. Ik ben zijn medemens en hij de mijne.

Meryem
03-11-2022

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Samengesteld gezin (Verhaal 24)

Samengesteld gezin, beide ouders hebben kinderen en voormalige partners overleden.
Nu als stiefmoeder al elf jaar in hun leven, langer als eigen ouder is geweest, en nooit geen waardering gekregen van kinderen van partner. Hoeveel ik ook gevraagd heb, om hun kamer netjes te houden, verder hoeven ze nooit iets, altijd krijg ik grote mond of commentaar. Vader zelf wil dit niet aanhoren en loopt weg. Vrouw eigen huis verkocht, en van het geld hun gekozen woning helemaal op te knappen, kinderen van alles gegeven, rijbewijzen betaald, vakanties, slaapkamers opgeknapt, alles hebben ze gehad en nog zegt stiefkind tegen stiefmoeder dat ze het maar gemakkelijk heeft, niet moet zeuren en wil z'n gelijk halen door in bed te gaan liggen en zo medelijden bij z'n vader los te werken.
En nu staat stiefmoeder op punt er een punt achter te zetten. Kan de moed niet meer vinden om dingen uit te praten. Stiefzoon is overigens 21 jaar nu, werkt, betaald nergens aan mee, werkt this nergens an mee en leeft alsof hij in een hotel woont.

Anoniem
03-11-2022

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Liefdevolle persoonlijkheid (Verhaal 23)

Mijn kindertijd was traumatisch.Maar ik ben er.Niet alleen.Nee er is altijd een liefdevolle persoonlijkheid bij me geweest.Die naar me luistert. ingewikkelde gebeurtenissen helder uitlegt.Die het van mij overneemt als ik het even niet kan.Hierbij wil ik deze liefdevolle persoonlijkheid bedanken.Ik zou je voor geen goud willen missen. liefs mij!

overlevingsmechanime
30-10-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Uiterlijk ziet niemand aan ons dat we financiele problemen hebben (Verhaal 21)

Ik heb financiële problemen ..Ik heb 29 jaar gewerkt...hoe kan dat dan? Wij leven zuinig, hebben wel een eigen huis. Gaan nooit op vakantie ..Een dakwerker heeft ons wel ooit opgelicht voor 9000 euro en daarnaast hebben we altijd veel kosten aan het huis gehad. Ik koop al heel lang geen kleding meer voor mezelf. Ik draag mijn schoenen al 7 jaar, 1 paar voor de zomer en 1 voor de winter. We hebben 2 kinderen, ik probeer er voor te zorgen dat zij goed gekleed lopen (niet duur) en alles hebben wat ze nodig hebben, schoolspullen, een fiets,.. maar het wordt steeds moeilijker. Mijn man heeft psychische problemen, geen werk en ook geen uitkering .. Ik weet niet hoe het verder moet, alles wordt duurder, we hebben wel een auto, ik ben rugpatient en ik heb moeite met fietsen en langdurig stappen of boodschappen dragen... Misschien moeten we ons huis verkopen en terug huren, al weet ik niet of dat de oplossing is. Uiterlijk ziet niemand aan ons dat we financiële problemen hebben, ik durf er ook met niemand over praten 😞

Anoniem
15-05-2022
laatste reactie: 28-10-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hier hoef jij je toch helemaal niet voor te schamen?? Je bent echt niet de enige. En het kan iedereen overkomen. Ik denk dat er maar een klein deel van de mensen is dat een aandeel ‘eigen schuld’ heeft. En dan bedoel ik ook echt eigen schuld, zoals veel te dure spullen kopen, veel leningen, verslavingen etc. Ik zou dit echt met een naaste bespreken of met een instantie. Maak je wel gebruik van alle regelgevingen waar je recht op hebt? Je echt niet schamen hoor! De éen heeft ook meer geluk in het leven dan de ander. Kom op vraag hulp zodat je hier weer uit komt. Succes!

Do
28-10-2022

Jouw reactie:Ik zou graag blij willen zijn met mijn zwangerschap (Verhaal 1)

Ik ben 38 en heb een mooi leven. Ik ben al 8 jaar met mijn vriend, heb een geweldige dochter van 3 en we zijn net verhuisd naar een heerlijk huis in een heerlijke omgeving.

Lang hebben we gedacht aan een 2e kindje. Wel altijd gezegd dat we pas in het nieuwe huis voldoende ruimte zouden hebben. In augustus ben ik gestopt met de pil. Op dat moment was ik nog wat wisselend in mijn gevoel. Het is ook wel lekker met maar 1 kindje. Ze gaat steeds meer zelf doen en ik krijg iets meer mijn eigen vrijheid terug... Maar als we een 2e willen dan is dit wel het moment.

De verhuizing was pittig en daarna begon het leven in een nieuwe plaats. Helaas zat ik niet echt lekker in mijn vel. Ik had erg veel behoefte aan weer gaan sporten, de deur uit, mensen leren kennen. Rust.
Rond de jaarwisseling voelde ik me ronduit depressief. Ik voelde me mentaal en fysiek vreselijk. Al snel kwam ik er achter dat er een reden was (in ieder geval voor het fysieke stuk). Ik bleek zwanger.

Ik zou zo graag heel blij willen zijn. Het enige wat ik echter zie is weer 9 maanden niet helemaal lekker voelen (en dit keer is het erger dan mijn eerste zwangerschap). Als ik straks bevallen ben weer een jaar voordat mijn lijf weer een beetje van mij voelt. En mama zijn. Heel mooi maar ook zwaar. Te zwaar straks met een tweede? Hoe ga ik dat doen. Ik heb al zo'n druk leven en mijn dochtertje hangt nu zo erg aan mij. MIjn werkdag is echt pas voorbij als ze slaapt. En dan ben ik op.

Ik zou me heel graag beter willen voelen, gelukkig met dit kleine wonder. Hoe kom ik van dit gevoel af?


Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 11-09-2022

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Door er mschien niet van af te willen, maar te accepteren dat je je zo voelt. Dit is wat je voelt, niet fijn. Geef toe aan al je behoeftes. Doe waar je je goed bij voelt, en is het je teveel vraag om hulp.


Ingeborg
> 2 jaar geleden
Reactie:
Jouw woorden; klein wonder... Zegt genoeg toch

Pio
11-09-2022

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik word gek van al mijn klachten (Verhaal 6)

Hallo allemaal.
Ik ben Saviel een man van 32 jaar jong
Ik heb al ruim 8 a 9 jaar vage klachten verdeeld over me lichaam.
Ik ben veel duizelig en licht in het hoofd ook heb ik last van de maag en darmen zoals steken en maagzuur.


Er is voor jaren terug chronische hyperventilatie geconstateerd en ben er waarschijnlijk na ruim 5 jaar nog niet vanaf.


Laatste maanden en weken gaat het nog slechter dan voorheen ben veel misselijk overal spierpijn en voelen verzuurt. Ik slaap ook erg slecht nachten lang zit ik wakker te piekeren over me gezondheid.

Ik ben ten einde raad en weet echt niet meer wat ik moet doen en weet ook echt niet wat ik mankeer want het lijkt me niet alleen hyperventilatie. Voor mijn maag heb ik een endoscopie gehad maar die bleek in orde te zijn toch ervaar ik veel maag klachten ook dit is begonnen na een anitbiotica kuur Amoxicilline clavulaanzuur zonder maag beschermers vanaf die tijd dus maag klachten zoals zuur en steken.

Ook mijn darmen zijn zeer gevoelig wanneer ik erop druk voel ik het steken en verkrampen. Ook wanneer ik onder de borst op mijn maag duw voel ik een soort druk en steek.


Oja ook heb ik last van jeukende prikkende ogen vooral in de zomer of wanneer ik thuis zit.

Ik word gek van al deze klachten en ben echt benieuwd wat ik mankeer en wat ik er aan kan zodat ik weer meer energie heb en weer zin heb om dingen te ondernemen want 8 jaar is wel erg lang en heb er geen puf meer voor.

Groetjes Saviël


Saviel
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 04-09-2022

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Saviel,
Ben je al eens bij een psycholoog gewees?
Zou je eens kunnen proberen.
Sterkte

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ben geen dokter maar denk dat dit toch door stress etc komt. Ik heb een angststoornis en heb dezelfde symptomen zoals jou.
Wat kan helpen? Meditatie!

Knoop
> 2 jaar geleden
Reactie:
Je kunt niet alles afschuiven op gods leiding. Waarschijnlijk ben je gewoon je vechtlust verloren.. Mijn goddelijke zelf (jouw woorden) heeft geen behoefte meer aan therapie. Dat was dan ook te veel voor je. Veel te veel voor een god.. Een god is ook maar en God toch?!

Pipo
04-09-2022

Jouw reactie:Ik heb sinds mijn kindertijd al last van restless legs (Verhaal 7)

Ik heb sinds mijn kindertijd al last van restless legs. Nu ik ouder ben wordt het steeds erger, nachten niet kunnen slapen omdat ik alleen maar door de kamer op en neer kan lopen met vaak spastische bewegingen en door het vele lopen pijn! Ik ben zo langzamerhand wanhopig.


Lia
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 02-06-2022

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb hier ook jaren last van gehad. Het is bij mij nagenoeg over nu ik elke avond twee Davitamon magnesiumpillen slik. Slaap als een Roosje.

Jw
> 2 jaar geleden
Reactie:
Even vitamine B12 laten controleren?

M
02-06-2022

Jouw reactie:Ik mis mijn kinderen toen ze klein waren (Verhaal 20)

Ik mis mijn kinderen....ik bedoel ik mis mijn kinderen toen ze klein waren We hadden het zo gezellig samen. Het is echt een heel vreemd gevoel. Ik mis de knuffels, het samen in de zetel een filmpje kijken, het samen spelen,...plots zijn ze groot en hebben ze nog zo weinig tijd, ..Ik kan geen foto's kijken van vroeger want dan mis ik die tijd zo erg .. alles ging toen vanzelf...

Lize
26-04-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Momenteel voel ik me zo machteloos en verdrietig (Verhaal 16)

Momenteel voel ik me zo machteloos en verdrietig. Ik probeer positief en stabiel te blijven. Mijn zus van drieenvijftig jaar heeft een hersentumor agressief, het gaat nu minder. Sinds een jaar heeft ze dit. We dachten, misschien een wonder. Mijn zoon vijftien komt al vanaf baby bij hun. Hij is hun " bonus" kind. Ze konden zelf geen kinderen krijgen. Zo verdrietig...
Mijn moeder negenen zeventig gaat ook niet goed. En dit werkt allemaal niet mee. Ze reed auto, kan dat nu niet. Ze heeft een delier gehad. En nu vreselijke dikke pijnlijke benen. Normaal sterk, nu tja ik vraag me af welke kant dit op gaat.
Mijn oudste dochter, autisme ptts dystieme stoornis. Woont al vanaf haar zeventien de niet bij ons. Ze is zo vaak in crisis geweest, agressief, suïcidaal. Is zelfs na zes jaar uit haar woonvorm gezet toen het te heftig werd. Werd op straat gezet. Na een jaar alleen in een vak.huisje gezien te hebben, is ze verhuist naar Friesland sinds september. Drie en een half uur rijden. Het gaat
Wonder boven wonder goed. Voor mij is het allemaal nog wel wennen.
Tel je zegeningen, dat doe ik. Ben gelovig, ik voel me zo verdrietig. Het jaar is net begonnen, het ziet er niet zo rooskleurig uit. En dan die corona...daar komt ook maar geen eind aan. Mijn zoon van ...heeft nog nooit een normale middelbare schooltijd gehad. En zijn cijfers zijn slecht. .drie havo...Mij maakt het niet uit als hij een stapje lager gaat. Die faal ervaring is zo naar...voor hem. Ik zie het niet als falen.
Bedankt dat jullie mijn bericht hebben gelezen.


Anoniem
05-01-2022
laatste reactie: 19-04-2022

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat erg voor je, je hebt al heel wat meegemaakt. En altijd maar sterk moeten zijn. Probeer je verdriet en zorgen met iemand te delen..veel sterkte

Anoniem
19-04-2022

Jouw reactie:Mijn therapeut gaat weg! (Verhaal 19)

Allereerst wil ik zeggen dat ik totaal niet iemand ben die iets heeft met persoonlijke verhalen op internet. Het is iets van mij, dus waarom zou ik het überhaupt met iemand delen? Maar na wat speurwerk op internet in een poging wat wijzer te worden kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb een aantal persoonlijke verhalen gelezen van anderen. Na het lezen van een aantal van die verhalen en de bijbehorende reacties ben ik gaan inzien dat andere mensen wellicht ook steun uit die verhalen kunnen halen. En daarom kies ik er nu dus toch voor om mijn verhaal te delen. Puur omdat ik denk dat mijn verhaal wellicht herkenbaar en daarmee ook steunend kan zijn voor anderen. Al is er maar 1 iemand voor wie het een lichtpuntje kan zijn, dan heb ik mijn doel behaald.

Mijn verhaal… Mijn angst…

Mijn therapeut gaat weg !!

Na jarenlang tegen muren aan gelopen te zijn, niet begrepen worden en steeds maar weer de teleurstelling, frustratie na de zoveelste therapeut die niets met mij kon, eindelijk bij iemand terecht gekomen bij wie het oké was. Tijdens een groepssessie van één of andere training - omdat ik op de eeuwigdurende wachtlijst stond moest ik toch iets… - plukte ze mij er zo tussenuit. Ze zag dat het niet goed ging, ik kwam in een soort van bevriezingsstand, paniekaanval. En zij zag het als 1 van de 3 begeleidende therapeuten gebeuren voordat ik er zelf erg in had. Ze haalde me uit de situatie, leerde me in het hier en nu te komen en nam de tijd voor me. Ze legde uit wat er gebeurde. Zelf snapte ik er niets van, maar vanaf dat moment dacht ik… zij is degene bij wie ik moet zijn. Zij is degene die me verder kan helpen.
Ik heb moeten knokken om bij haar in behandeling te komen want dankzij de bureaucratie in therapie land was dat nog niet zo vanzelfsprekend. En zo dankbaar voor het feit dat ook zij oprecht haar best voor mij heeft gedaan. En dus… na een jarenlange zoektocht (zo'n20 jaar) kwam ik eindelijk in behandeling bij iemand bij wie ik me voor het eerst veilig voelde. Bij wie het me lukte om me beetje bij beetje kwetsbaar op te durven stellen. Ze nam de tijd, had geduld, was kritisch, heeft me af en toe een schop onder m'n kont gegeven. Alles wat ik nodig had. En dat wat ik altijd voor onmogelijk had gehouden gebeurde. Ik bouwde een band op en ben gaan leren. Over mezelf, over hoe de wereld in elkaar steekt en waarom ik doe zoals ik doe. Langzaamaan kwam er ruimte om aan verschillende trauma's te werken. Ze haalde werkelijk alles uit de kast om me verder te krijgen. Creatief, meelevend, maar ook kritisch. En ik kon het allemaal hebben. Ik had de ruimte om te vallen. Maar ik kon ook altijd weer opstaan. 2 stappen vooruit, soms weer 3 achteruit, maar telkens kreeg ze me weer op het goede pad, de goede richting op.

Totdat…

Totdat hetgeen gebeurde waar ik altijd bang voor ben geweest. Na 3 jaar wekelijks intensieve therapie de mededeling… ik ga stoppen. Ik ga ergens anders werken.

De grond werd onder m'n voeten weggeslagen. Blinde paniek. En nu…? Angst, wanhoop. Wat nu? Ik ben nog niet klaar. Alle gevoelens door elkaar. Boosheid, in de steek gelaten voelen, pijn, maar ook dankbaarheid wat vervolgens weer overschaduwd werd door de boosheid en paniek.

De weken na die onheilspellende mededeling heeft ze zeer zorgvuldig gewerkt naar ons afscheid. Tot en met de laatste keer. Het was een mooi afscheid, bijzonder, maar ook verdrietig. Wat ben ik dankbaar voor de tijd en moeite die ze daarvoor genomen heeft.

Ze is weg. En ik moet verder...

Dat wat ik bij haar voelde. Het vertrouwen, dat vind ik niet bij een andere therapeut. Maar ik heb wel genoeg opgebouwd om verder te gaan bij een ander. Om me te blijven openstellen en om me op die manier weer verder te kunnen ontwikkelen. Ik weet dat ik er nog lang niet ben. Maar ik heb wel het vertrouwen dat het me gaat lukken. En dat ik voldoende bagage heb meegekregen om verder te komen. Helaas niet meer bij haar, maar wel dankzij haar.

En daar ben ik haar dankbaar voor!

Ik hoop dat mijn verhaal voor degenen die hetzelfde meemaken, dezelfde paniek voelen, helpend kan zijn. Dat ze toch een klein lichtpuntje zien.
Ja, het is verdrietig, zeer beangstigend, maar weet dat je kunt bouwen op hetgeen wat je inmiddels geleerd hebt.

Die ervaring heb ik.

Anoniem
18-03-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik heb een voldaan leven (Verhaal 12)

Ik ben nu 6jaar weduwe .Heb een goed leven gehad.
Wij hebben 3 goede zonen en 3 goede schoondochters en ik heb al 5 kleinkinderen.
Mijn echtgenoot is overleden door een medische fout.
Ik heb een voldaan leven.

Charlotte
> 2 jaar geleden

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Met narciste getrouwd (Verhaal 10)

Ik weet niet of ik hier op de juiste plaats ben.
Ik vermoed dat ik met een narciste getrouwd ben.
Het is zeer vermoeiend en ik kan niks goed doen

Robby
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ga ermee verder en als t daadwerkelijk zo is aub aub ga daar veeeerrrrr uit de buurt

……
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Voel me aangetrokken tot mijn therapeut (Verhaal 11)

Bang om emotioneel open te zijn naar mijn therapeut.

Sinds een aantal maanden heb ik een andere psycholoog. Een knappe man die iets ouder is dan ik. Nu merk ik in therapie dat ik me tot hem aangetrokken voel. We zijn nu bezig met schematherapie en kijken samen naar wat ik te kort kom/kwam. We hebben twee keer een opdracht daarvoor gedaan, maar ik durf haast niet uit te spreken dat ik wellicht een knuffel wil of troost. Ik wil het wel proberen, maar ik ben bang dat ik me meer aangetrokken ga voelen en voor de pijn als hij over een half jaar weggaat. Het voelt namelijk een beetje alsof hij tekorten op probeert te vullen bij mij. En ik wil ook niet afgewezen worden, want dat zou mijn behandeling in de weg gaan zitten. Hoe zou ik hier mee om kunnen gaan?

Groetjes,
Anoniem

Anoniem
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Doodswens (Verhaal 9)

Doodswens door uitstoting vanwege onbegrip bij onzichtbaar ziek zijn. Nog geen therapeut gevonden die iets van misofonie weet én van sexueel misbruik bij baby's. Sommigen weten iets van misofonie maar therapie AMC heeft niets gedaan. Heel NL afgebeld vooral opleidingen voor sexueel misbruik bij baby's maar er is geen hulp voor. Helaas ervaar ik al levenslang onbegrip en verwijten aan mijn persoon. Ik voel niet goed, ervaar het niet goed, begrijp het niet goed, ja ook therapeuten snappen niet alles en zijn niet altijd empathisch. Laat ik zeggen dat mijn lijf en mijn hoofd andere dan gemiddelde ervaringen heeft, en wie niet zelf ervaren heeft wat iets inhoud die kan beter zijn mond houden dan een oordeel te geven of je in een hokje te duwen. Therapeuten zijn ook mensen, maar ze weten lang niet alles. Helaas het leidt/lijdt tot eenzaamheid, afstoting, uitsluiting, onbegrip en verwijten aan mijn adres. Walgelijk deze wereld. Ziekte geeft sociale, maatschappelijke en financiele problemen, én je wordt aan je lot overgelaten. Zeker, overal mijn licht opgestoken zelfs de huisarts weet niks anders dan welzijn op recept of een psycholoog aan te raden. Zonder geld geen hulp (dus welzijn op recept bestaat ook niet, kost nml veel geld), en liefde laat zich niet betalen, maar ook zonder geld, vraag ik me af of liefde wel bestaat. Men kent het woord en misschien weet men ook hoe je het schrijft, maar inhoudelijk ver te zoeken. Ziekte leert je de wereld in haar schijnvertoning kennen. Misofonie heeft me geleerd dat liefde niet bestaat, evenals mijn sexuele ervaringen als baby.

Odrie
> 2 jaar geleden

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Elke dag denk ik eraan dat ik niet meer wil leven.
Ik leef al 10 jaar met 24/7 chronische zenuwpijnen door dystrofie en doordat ik amper kan lopen en de hele dag op bed zit, komt er steeds meer bij. Ik probeer het zo lang mogelijk vol te houden voor mijn kinderen en kleinkinderen.
Mijn leven is niet over rozen gegaan, als jong meisje van een jaar of 10 , aanranding door mijn opa. Anorexia, echtscheiding, nieuwe partner was een zware alcoholist en narcist, waar ik toch veel van hield, maar ik heb hem toch de deur uitgezet. Dat was en is nog steeds heel moeilijk, ik mis ontzettend een arm om me heen. Ik voel me niet eenzaam, maar wel heel vaak alleen, zeker als ik weer huil van de pijn.
Ik heb dagen dat ik de hele dag huil van de pijn.
Meestal zit ik weken alleen omdat ik heel vaak een afspraak moet afzeggen door mijn pijn.
Ik ben geen klager en probeer altijd positief te zijn, maar de laatste maanden lukt dat bijna niet meer.
Hoe lang ik het nog volhou?
Geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik niet oud wordt.

Marjo
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Ik zou heel graag mezelf zijn, maar het lukt me niet (Verhaal 4)

Ik zou heel graag mezelf zijn, maar dat lukt me niet...

Bij het uitgaan neem ik me voor deze keer eens mezelf te laten zien aan m'n vrienden. Als het echt goede vrienden zijn, nemen ze me toch zoals ik ben, niet? Goed, ik overtuig mezelf! Vanavond ben ik mezelf!!

Enkele uren later sta ik voor de spiegel... Hier loopt het al fout... Ik doe make-up op, tut me op met m'n mooiste kleren, ... ik kijk in de spiegel; ik zie mezelf zekerheid uitstralen... maar dat ben ik absoluut niet!

Hoe pak ik dat dan aan? Ik kan toch ook niet overal naartoe gaan in joggingsbroek en met vettige haren? Want ik voel me immers niet depressief... ik voel me 'gewoon' onzeker. Of is dat niet zo 'gewoon'?

Bovendien kijken mensen naar me op. Vriendinnen vragen me hoe ik er steeds weer in slaag een mooie outfit bij elkaar te zoeken, m'n ouders vinden het geweldig om te pronken met hun succesvolle dochter, m'n vriend zegt geluk met me te hebben, ...


Niemand weet dat ik een masker op heb... en ik wil het zo graag vertellen...


Anoniem
> 2 jaar geleden

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zet je masker af, het draagt zwaar, voor wie en waarom. Je houdt jezelf en daarmee iedereen voor de gek. Doe waar jij behoefte aan hebt. Dat kan alleen jijzelf doen. Alleen jij kent jouw behoeftes en kan ze vervullen. Wie bepaalt dat je je joggingpak niet aan kan doen? Ik snap je wel, maar waarom zullen we allemaal elkaar toch gek maken, door ons te conformeren aan regeltjes die niet bij ons/jou passen.

Ingeborg
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Anoniem,

Als ik jou zo lees dan klinkt het alsof je keer op keer probeert om dat masker te laten vallen. Vol goede moed, totdat dat stemmetje in je hoofd weer allemaal kritiek uit. "Je doet het niet goed." "Anderen zien niet wie je echt bent." "Als ze dat zouden zien dan weten ze dat je echt niet zo goed/leuk/zelfverzekerd bent." etc etc.

Dat denkstemmetje hebben we allemaal. Hij/zij vertelt en bevestigd onze grootste angsten. Weerhoudt ons ervan om dingen te durven.. want het kan ook verkeerd uitpakken.

Goed nieuws en slecht nieuws:

Het slechte nieuws is dat je die stem nooit zal kunnen uitschakelen. Hoe hard je ook probeert. Die stem zal altijd een onderdeel van jou zijn.
Het goede nieuws is dat je wel kunt leren hoe je die stem minder controle laat hebben over wat je doet.

'Je bent niet jouw gedachten, je hebt gedachten.'
A.C.T. (acceptance and commitment therapie) is een geweldige tool om hiermee aan de slag te gaan. Misschien kun je je daar eens in verdiepen, of op zoek gaan naar iemand die je daarmee kan ondersteunen.

Succes!


Debby Versteege - Psychosociaal therapeut
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Ik durf mijn kind niet naar school te brengen (Verhaal 3)

Ik ben een vrouw en durf mijn kind niet naar school te brengen omdat ik denk dat hij daar verkeerde invloeden opdoet en je leert er eigenlijk ook niets. Hij moet dan stil zitten en dat kan hij niet.

 

Mensen om me heen snappen me niet. Eigenlijk weet ik niet meer wat ik moet maar hulp wil ik eigenlijk ook niet. Ik wil sterk zijn en het zelf goed doen.


anoniem
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Oh wat begrijp ik u goed, ik zit met hetzelfde, het vervelende is dat het getest moet zijn om zeker te zijn, ja en zij hebben niets, nergens last van en alle lasten en verantwoording ligt bij die ander, jammer genoeg is communicatie ook zo'n ding, kunnen ze niet en dat maakt alles erg onzeker en verwarrend, sterkte en blijf achter jezelf staan!

Anoniem
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Mijn oude ik loslaten met Gods leiding (Verhaal 8)

Ik ben 45 en ik heb gelukkig maar weinig momenten dat ik mij eenzaam voel, als dat zo is dan is er iets wat mij getriggerd heeft zodat ik mijn oude pijn, verdriet kan/mag voelen. Wel mis ik heel erg ergens bij te horen, een klik met iemand te hebben waar ik alles tegen kan zeggen, waar ik over diepgaande dingen kan praten.
maar ik wou mijn verhaal eigenlijk vertellen omdat ik al een aantal jaren in een transformatieproces zit waarin ik mijn oude overtuigingen en mijn oude ik aan het los laten ben en steeds meer in het nu kan leven en mijzelf kan accepteren. ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn die dat nu ervaren. ik heb jeugdtrauma(s) opgelopen en ben nu langzaam bezig om die te helen. Ik merk ook dat mijn goddelijke zelf mij daarin helpt. Behoefte aan therapie heb ik al een tijdje niet meer. DAt was allemaal te veel voor me. er gebeurde al genoeg in mijzelf. ik ben echt dankbaar dat ik gods leiding nu ervaar en dat ik weet dat mij niets kan gebeuren en als ik mij overgeef aan het hier en nu, aan het leven, dan komt alles goed. stapje voor stapje meer vertrouwen vinden in mijzelf/het leven en loslaten.

Desiree
> 2 jaar geleden

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hier een lotgenoot. Medicatie helpt mij ook niet. En lachen doe ik af en toe maar op één plek. Verder is het weg.

Jolien
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Verlost van nagelbijten dankzij hypnotherapie (Verhaal 2)

Verlost van nagelbijten

'Sinds ik vijf was, beet ik mijn nagels volledig af. Ik schaamde me daar altijd voor, maar ik kon niet anders. Het ging van zelf.

 

Vorig jaar heb ik het voorgenomen om hulp in te schakelen. Via internet zocht ik een aantal methoden om hiermee te stoppen. Ik kwam al snel bij alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en hypnotherapie uit.

 

Hoewel ik niet goed wist hoe die mij zouden kunnen helpen, wou ik het absoluut eens proberen. Ik was er eerst een beetje bang voor maar mijn eerste contact met de hypnotherapeut voelde al meteen goed.

 

Tijdens de hypnotherapie voelde ik me heel ontspannen en rustig. Ik ben op geen enkel moment meer bang geweest. Je kan wel helder nadenken en ervaren, maar je lichaam voelt heel zwaar.

 

Na vijf sessies was ik volledig verlost van mijn probleem. Ik zou het meteen opnieuw doen en ben ervan overtuigd dat het ook effectief iets verandert in je onbewuste, wat met andere behandelingen niet mogelijk zou zijn.'


Anoniem
> 2 jaar geleden

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen


Heb je extra ondersteuning nodig?
Op deze site staan therapeuten en psychologen die je ondersteuning kunnen geven.

 

In het zoekvenster kun je op plaatsnaam zoeken of klik hieronder op een plaatsnaam voor een overzicht van therapeuten in die regio.

 

Top 50 meest gezocht:

 

Noord-Brabant

 Noord-Holland & Flevoland

 

 

 

Utrecht 

 

 

Zuid-Holland

 

 

Gelderland

 

 

Groningen, Drenthe, Overijssel

 

 

Limburg© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten