Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jaloezie - forum lotgenoten


 

Lotgenoten jaloezie

Ben je jaloers? Of is je partner jaloers?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere jaloerse mensen (of met een jaloerse partner) en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Jaloers en angst om alleen gelaten te worden

Ik voel me zo jaloers. Ik ben zo bang dat mijn vrouw verliefd op iemand anders wordt of dat ze een soort chemie ervaart met een andere man.

 

Ik merk dat ik haar onder controle probeer te houden door haar helemaal uit te horen, in de hoop daar wat rust in te vinden. Ik ben dan echt geen leuke man, maar laat me drijven door mijn angst alleen gelaten te worden.

 

Eigenlijk voel ik me dus ook heel onzeker of ik wel de enige en ware voor haar ben na zovele jaren... Hoe kom ik van mijn jaloezie af?

 

Ik kan het nu gewoon niet goed loslaten wanneer ik weet dat ze bijvoorbeeld moet samenwerken met een man.


L.P.

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste L.P.,

Je vraagt je af: "hoe kom ik van mijn jaloezie af?"
Door jezelf én je relatie heel serieus te nemen en hierbij hulp te zoeken bij een relatietherapeut. Vertel je vrouw wat zij voor je betekent en hoe belangrijk het voor jou is om met haar samen aan dit thema te gaan werken!

Marie-Yvonne K

Jouw reactie:Verhaal 2 - Mijn vriendin is jaloers

Mijn vriendin kan nogal eens jaloers zijn. Ik heb een paar leuke vriendschappelijke vriendinnen en als ik daarmee ga afspreken, dan ontstaan er allerlei verhalen in haar hoofd. In die verhalen vind ik hen dan leuker en ga ik er dan met hen vandoor. Ook al hebben wij al meer dan twee jaar een relatie, ze kan nog steeds jaloezie-aanvallen krijgen.

 

Ze kan ook jaloers worden als ik andere vrouwen aantrekkelijk vindt, of als zij denkt dat ik andere vrouwen aantrekkelijk vindt. Natuurlijk zit er onder die jaloezie onzekerheid bij haar. Ze weet zelf wel dat dit gebeurt en probeert niet te veel in de verhalen mee te gaan. Het liefste zou ze er zelf ook veel relaxter mee kunnen omgaan, maar dat lukt op dit moment (nog) niet.

 

Ik probeer dit allemaal zoveel mogelijk bij haar te laten, en me niet erdoor te laten beperken of me te veel gaan aanpassen. Dat lukt echter niet altijd. Als ik de jaloezie (en de bijbehorende claim) voel, dan kan ik het daarvan benauwd krijgen, en stress voelen, en dan ga ik toch soms mijn gedrag aanpassen, waardoor ik me minder vrij voel.


Anoniem

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 3 - Ik ben jaloers op mijn ex

Ik ben behoorlijk jaloers op mijn ex. Hierdoor groeit mijn depressie.

Hij staat nu vol in het leven en heeft allemaal leuke mensen om hem heen, terwijl ik al meer dan een jaar vast zit in mijn situatie.

En dan heeft hij waarschijnlijk ook nog binnenkort een nieuwe relatie. Ik vind het moeilijk om mijn emoties onder controle te houden.

Eerst waren we elkaars wereld, en nu lijkt het meer alsof ik een blok aan zijn been ben. Dan voel ik me zo eenzaam en waardeloos. Ik weet dat ik door moet, maar in werkelijkheid zit ik de hele tijd depri binnen.


Anoniem

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 4 - Ik ben een ziekelijk jaloerse vrouw

Ik ben een ziekelijk jaloerse vrouw. Het lijkt steeds erger te worden. Ik heb een relatie met een hele lieve man en ik merk dat hij het ook erg zat begint te worden.

 

Ik ben nogal beschadigd door mijn verleden. Mijn ex man ging vreemd. Heb mijn kinderen alleen opgevoed. daarna korte relaties gehad waarin ik ook besodemieterd, verkracht en zelfs keer ben opgesloten.

 

Ik wil graag met mijn huidige vriend verder maar ik maak het stuk. Ik wil dit niet maar kan het niet stoppen....ik wordt heel jaloers als er een andere mooie vrouw in de buurt is. zelfs op tv of de foto's filmpjes die hij van vrouwen gestuurd krijgt van vrienden.

 

ik vind dat ook nergens op slaan dat hij die ontvangt. waar is dat voor nodig? Ik voel mij altijd minder...hij zegt steeds dat hij mij mooi vind en op dat moment geloof ik hem ook.

 

ik ga hem kwijt raken als ik zo door ga...iets wat ik niet wil....help wat moet ik Ik ben bij een psycholoog geweest deze kon mij niet meer helpen. Zei dat er veel vrouwen zijn zoals ik maar er niet de juiste therapie voor is ???

Just me....


Just me

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste Just me,

Goed dat je zelf beseft dat je zo niet door wilt gaan en dat je verandering wil.

Allereerst is het denk ik goed om te beseffen dat je best jaloerse gevoelens mag hebben, maar dat je niet jaloers gedrag hoeft te vertonen. Het is dus belangrijk dat jij achter het stuur zit, en niet jouw jaloerse deel.

Je mag wel liefdevol kijken naar je gevoel. Het is er voor een reden, om jou te beschermen.

Tegelijkertijd is het op dit moment niet zo functioneel, en hindert het je eigenlijk behoorlijk in je dagelijkse leven.

Als ik je verhaal zo lees, dan zou therapie je wel kunnen ondersteunen.

Kijk eens in deze lijst van therapeuten die jaloezie behandelen:

therapiepsycholoog.com/jaloezie

Succes!


E.
Reactie:
Hoi ook ik ben ziekelijk jaloers, mijn ex heeft mij ook bedrogen en ging weg voor iemand anders, ik woon nu met mijn vriend samen maar als er mooie vrouwen op tv komen of blote vrouwen wordt ik zo jaloers en boos op hem, en flip ik. Ik weet dat hij dit niet lang meer pikt en ik probeer zo om niet jaloers te zijn en niet boos te worden , maar ik voel me dan niks meer als ik die mooie vrouwen zie, dan voel ik me lelijk en oud, hij kan dan zeggen wat hij wil, dat hij me mooi vind en van me houdt maar ik geloof hem niet meer, ik ben ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen , ik wil hulp en snel, ik krijg de jaloezie niet onder controle , wat moet ik doen? Ik wil zo niet zijn

Annemiek
Reactie:
Ik herken het zo en trek het ook niet meer ... ik wil zo graag met vrouwen zoals jullie chatten ..uitwisselen om hart te luchten en elkaar te helpen . ook ik maak mijn relatie kapot door mijn ziekelijke jaloerzie . heb nu een leuke lieve man en doordat ik in het verleden wel bedrogen ben door exen die in mijn gezicht logen .. etc ..kan ik mijn huidige man niet vertrouwen en is elke vrouw een bedreiging ..dit staat tussen ons in en maakt onze liefde kapot . ik kan dan heel negatief denken en angstig zijn dat ik waanbeelden onbewust verzin .. zoals hij vind haar leuker er is iets gaande tussen hem en haar ..etc .. echt vreselijk . zouden jullie mij willen vertellen hoe het nu met jullie gaat ? alvast bedankt .

bonita8

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten