Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jaloezie - forum lotgenoten

 

Lotgenoten jaloezie

Ben je jaloers? Of is je partner jaloers?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere jaloerse mensen (of met een jaloerse partner) en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Ik heb woede aanvallen . Jalourse op alles en iedereen (Verhaal 13)

Hi, vind heel fijn om iets te kunnen delen. Ik schaam mij heel erg. Ben 44 en 24 jaar samen en 2 kids. Mooie leven. Ik heb woede aanvallen . Jalourse op alles en iedereen. Zelfs op knappen actrices op tv. Is echt ziekelijk. Ik wil stoppen met dit gedraagmaar lukt vak niet.ben bang hem kwijt te raken.
Genoeg is genoeg.
Hoe kan ik mee dealen dat er zijn veel mooie en jonge vrouwen en dat ik niet meteen verlaten word.
Sorry voor dit gedoe.

Gwen
20-06-2023
laatste reactie: 01-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
tja ik ben 53 word door jonge vrouwen nog steeds een lekker ding genoemd maar ik ben mijn hele leven al vrijgezel doe mijn eigen ding lijdt mijn eigen leven en als ik een mooi huis zie denk ik die moet hard werken en kan niet van zijn huis genieten ik heb altijd vrij en heb alle tijd om die jaloers makende huizen te bekijken maar ik geniet ervan vooral als ik denk dat is een hoop onderhoud een hoge hypotheek en veel stres en gedoe om die hypotheek te betalen hij zal ook wel kinderen hebben nou ik weet hoe ik zelf geweest ben dus die persoon met dat mooie huis is een behoorlijke pechvogel

en 53 jarige man
01-10-2023

Jouw reactie:Intelligentie (Verhaal 14)

wat ik even wil zeggen en kwijt wil intelligentie het is geen garantie voor rijkdom het is een garantie dat je je loopt te ergeren en je je onbegrepen voelt

zomaar iemand
01-10-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik ben een ziekelijk jaloerse vrouw (Verhaal 4)

Ik ben een ziekelijk jaloerse vrouw. Het lijkt steeds erger te worden. Ik heb een relatie met een hele lieve man en ik merk dat hij het ook erg zat begint te worden.

 

Ik ben nogal beschadigd door mijn verleden. Mijn ex man ging vreemd. Heb mijn kinderen alleen opgevoed. daarna korte relaties gehad waarin ik ook besodemieterd, verkracht en zelfs keer ben opgesloten.

 

Ik wil graag met mijn huidige vriend verder maar ik maak het stuk. Ik wil dit niet maar kan het niet stoppen....ik wordt heel jaloers als er een andere mooie vrouw in de buurt is. zelfs op tv of de foto's filmpjes die hij van vrouwen gestuurd krijgt van vrienden.

 

ik vind dat ook nergens op slaan dat hij die ontvangt. waar is dat voor nodig? Ik voel mij altijd minder...hij zegt steeds dat hij mij mooi vind en op dat moment geloof ik hem ook.

 

ik ga hem kwijt raken als ik zo door ga...iets wat ik niet wil....help wat moet ik Ik ben bij een psycholoog geweest deze kon mij niet meer helpen. Zei dat er veel vrouwen zijn zoals ik maar er niet de juiste therapie voor is ???

Just me....


Just me
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 19-06-2023

4
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste Just me,

Goed dat je zelf beseft dat je zo niet door wilt gaan en dat je verandering wil.

Allereerst is het denk ik goed om te beseffen dat je best jaloerse gevoelens mag hebben, maar dat je niet jaloers gedrag hoeft te vertonen. Het is dus belangrijk dat jij achter het stuur zit, en niet jouw jaloerse deel.

Je mag wel liefdevol kijken naar je gevoel. Het is er voor een reden, om jou te beschermen.

Tegelijkertijd is het op dit moment niet zo functioneel, en hindert het je eigenlijk behoorlijk in je dagelijkse leven.

Als ik je verhaal zo lees, dan zou therapie je wel kunnen ondersteunen.

Kijk eens in deze lijst van therapeuten die jaloezie behandelen:

therapiepsycholoog.com/jaloezie

Succes!


E.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi ook ik ben ziekelijk jaloers, mijn ex heeft mij ook bedrogen en ging weg voor iemand anders, ik woon nu met mijn vriend samen maar als er mooie vrouwen op tv komen of blote vrouwen wordt ik zo jaloers en boos op hem, en flip ik. Ik weet dat hij dit niet lang meer pikt en ik probeer zo om niet jaloers te zijn en niet boos te worden , maar ik voel me dan niks meer als ik die mooie vrouwen zie, dan voel ik me lelijk en oud, hij kan dan zeggen wat hij wil, dat hij me mooi vind en van me houdt maar ik geloof hem niet meer, ik ben ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen , ik wil hulp en snel, ik krijg de jaloezie niet onder controle , wat moet ik doen? Ik wil zo niet zijn

Annemiek
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken het zo en trek het ook niet meer ... ik wil zo graag met vrouwen zoals jullie chatten ..uitwisselen om hart te luchten en elkaar te helpen . ook ik maak mijn relatie kapot door mijn ziekelijke jaloerzie . heb nu een leuke lieve man en doordat ik in het verleden wel bedrogen ben door exen die in mijn gezicht logen .. etc ..kan ik mijn huidige man niet vertrouwen en is elke vrouw een bedreiging ..dit staat tussen ons in en maakt onze liefde kapot . ik kan dan heel negatief denken en angstig zijn dat ik waanbeelden onbewust verzin .. zoals hij vind haar leuker er is iets gaande tussen hem en haar ..etc .. echt vreselijk . zouden jullie mij willen vertellen hoe het nu met jullie gaat ? alvast bedankt .

bonita8
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken mij zelf ook erg in jou. En verdwaal dan bij jaloezie in mijn hoofd met de ergste scenario’s. Mijn vriend heeft veel vrouwelijke vriendinnen (wat in mijn hoofd niet kan) Ik twijfel dan of ik gelijk heb dat er iets niet klopt. De boosheid op jezelf dat je overdreven reageert of dat je gevoel er niet mag zijn heb ik heel erg ervaren, besefte ik dat ik die als eerste moest afleren. Het mag er zijn. Ik heb veel geschreven in een dagboek wat hielp. Het bespreken met hem, me zelf niet afkeuren voor de jaloezie ook. Ik ben ook bij een psycholoog geweest hielp mij niet echt. Wel een magnetiseur bracht verlichting. En daarnaast probeer ik te mediteren. Maar het is nooit echt weg, het is meer hoe je er dan mee omgaat. Dat je niet direct heftig of achterdochtig reageer

L
10-04-2022
Reactie:
Hi
Je bent niet alleen. Ik heb helaas ook deze problemen.

G
15-05-2022
Reactie:
Dag allemaal,
Wat fijn om jullie verhalen te lezen. Niet leuk maar voel me niet helemaal stom hierdoor.

Ben getrouwd met en goede man. Tikje dominant en niet echt een warme persoon maar een goede man. Die is wel denk ik te vertrouwen.
Ik ben ziekelijk jalourse. Dat maakt onze huwelijk kapot.
Ik zie soms ook dingen wat er niet zijn.
Of krij angst aanval als een mooie of gewoon fleurtirige vrouw met mijn man praat of kijk. Alles is te veel.
Ik word gewoon agressief en depressief van. Scham me kapot met deze onnodige ziekte. Ik kan alles goed redeneren.ik snap het allemaal maar op het moment er is, word ik gek.

Kortom ik wil ook graag iets vinden waardoor ik mijn gedrag kan aanpassen en onder controle kan houden zodat mijn leven en ons gezins leven blijf goed.


G
15-05-2022
Reactie:
Eindelijk na jaren zoeken, kom ik echte lotgenoten tegen! Ik heb altijd geroepen dat er niemand op de wereld is die zo jaloers is als ik. Ik las wel vaker verhalen van vrouwen die bang waren om hun man kwijt te raken aan een ander, maar nog nooit iemand gevonden die ook helemaal door t lint gaat als er (mooie) vrouwen in beeld komen.

Vanavond nog geflipt omdat Jutta Leerdam (schaatskampioene) in beeld kwam. Mijn vriend maakte een (onschuldige) opmerking over dat zij eerst samen was met een Nederlander. Dan reageer ik in eerste instantie amper, totdat het begint te broeien in mijn hoofd en ik opeens flip waarom hij iets over haar moet zeggen. Hoezo en van waar hij haar kent, want sport kijkt hij nooit en vrouwensport al helemaal niet, want dan krijgt hij ruzie met mij.

Ik weet dat het onredelijk is, maar ik heb het niet onder controle. Laatst heb ik hem zelfs in het openbaar geslagen (een paar keer achter elkaar) waardoor we vroegtijdig van een feestje weg zijn gegaan . Aanleiding was dat een (hele knappe) oud-klasgenoot een praatje kwam maken met hem.

Ik schaam me uiteraard heel erg hiervoor en heb al van allerlei therapieën uitgeprobeerd, maar ik word heel boos als de therapeuten mij proberen te overtuigen dat “het oké is” of “moet kunnen “ of “niks mis mee is” als hij naar andere (nooie) vrouwen kijkt. Daarom durf ik niet meer goed in therapie te gaan, maar ik weet ook dat het niet gezond is hoe ik denk en doe.

Ik heb nu zelfs plannen om opnames te maken van wanneer hij alleen is, zodat ik kan meekijken naar wat hij ECHT kijkt als hij alleen is. Het enige waar ik bang voor ben is dat ALS ik iets ontdek wat (in mijn ogen) niet door de beugel kan; ik helemaal flip en dat ik er niet onderuit kom om hem op te biechten wat ik heb gedaan.

Ik overweeg echt heel vaak om te stoppen met de relatie, omdat ik rust in mijn hoofd wil. Ik vind het wonderbaarlijk dat hij nog steeds wilt blijven vechten voor ons.

Herkennen sommigen zich ook (deels) in mijn verhaal?
Ik zou ook heel graag in contact wiilen komen met lotgenoten.

Angela
05-04-2023
Reactie:
Heel herkenbaar allemaal, het is een vreselijke ziekte die alles kapot maakt. Ik heb er een tijdje geleden voor gekozen mijn relatie te beëindigen om die rust te krijgen. Liefde zou zo mooi moeten zijn maar voor mij is het een grote straf door de jaloezie.
Ik wil eerst beter worden voordat ik weer aan een relatie ga denken, maar na jaren psychologische hulp heeft er geen enkele verbetering plaatsgevonden. De moed zakt mij in de schoenen hierdoor. Sinds ik geen relatie meer heb voel ik mij vrij. Ik mis liefde, heel erg. Maar ik mis die vreselijke jaloerse gevoelens niet.

Tina
19-06-2023

Jouw reactie:Graag hoor ik even jullie reactie hierop (Verhaal 12)

Beste , ondertussen ben ik weer vrijgezel maar zou wel even mijn verhaal willen schrijven.

We waren 2 jaar een koppel elk woonde wel in zijn huis omwille dat het niet mogelijk was ivm de kids. Kwamen soms in de week 1x samen en in het weekend waren we altijd samen

Mijn ex vriendin had vernomon dat er een vrouw kwam kijken voor een nieuwe gastank bij mij thuis , dindag 13uur. Wie komt er toevallig langs met een stukje taart idd.
Enkele maanden later.
Had al een eindje gedachten dat ik gevolgd werd door allemaal berichten dat ze stuurde.
Lang geslapen
Gekeken naar porno misschien
Heb aan uw deur gestaan met soep maar je was er niet . Heb dit bekeken op mijn camera en ze was hier niet geweest.
Ik stuurde dan even een bericht naar een ex die juist geopereerd was . Ik schrijf hoe is het.
10 minuten nadien krijg ik bericht , heb je al uw ex gehoord .
Heb dan even mijn google account gecontroleerd en idd mijn oude telefoon stond geregistreerd bij haar thuis . Dus had ze mijn telefoon meegenomen , kon messenger zien , mails , locatie waar ik was ,wat ik opzocht op google alles dus . Heb dan de geschiedenis even bekeken dat was al meer dan 3maanden aan de gang 20 a 30 keer per dag alles bekeken . Maar loog het allemaal af tot ik met de locatie kwam waar die telefoon zich bevindt. Heb gegehuild als een klein kids , was aangevallen in mijn eigen huis, voelde mij niet meer veilig ook.
Dus relatie stop gezet , na 1,5 maanden toch terug begonnen , domme zet achteraf bekeken.

Ik krijg plots een vriendschapsverzoek van een collega van haar (ze zei dat het haar stalker was).
De collega schrijft we gaan even moeten praten , ik zeg ik geloof enkel maar foto,s en screenshots.
Ah , kreeg fotos door in haar kerstpakje , lingeriefoto s , foto dat ik zei ik ben weg neem maar een lekker badje en idd ze maakte fotos van uit mijn bad en verstuurde die naar 1 of meerdere mannen . Heb dit dan gevraagd aan haar stuur jij foto's rond neen neen zekers niet .
Heb veel berichten gestuurd heb je dit gedaan en telkens ontkennen. Zei vroeg zeg mij van wie het komt , dus ze wist niet waar ze allemaal foto's naar toe stuurde. Heb dan toch de relatie moeten stoppen en alles blokkeren. Voor mij heeft dit een diepe wond achtergelaten , dat ze zo kon liegen .
Die collega had er ook een relatie mee nadat we 5 maanden samen waren . Zegt wel dat er geen sex was.
Dus relatie stop gezet smiddags en savonds had ze al een nieuwe relatie.
Zei vroeger veel dat ze een laag zelfbeeld heeft, hoeveel ze niet gezegd heeft ik hou van jou ik wil samen met u oud worden ongelofelijk. Even een forum tegengekomen ziekelijk achterdochtig en jaloers en idd die persoon beschreef bijna mijn verhaal.. Ze schreef vroeger dat ze al drie keer bedrogen geweest was en dat vertrouwen heel belangrijk is . Wat moet ik daar nu van denken , is ze ziek ,is er iets gebeurd in haar jonge jaren ik weet het even niet meer. Dat begint hier redelijk een zieke wereld te komen. Graag hoor ik even jullie reactie hierop.

Anoniem
29-05-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Jaloers op verleden partner (Verhaal 8)

Jaloers op verleden partner

Ik heb sinds 5 maanden een relatie met de liefste man van de wereld, het is heel fijn tussen ons en hij draagt mij op handen.
Maar wat als een schaduw over onze relatie ligt, is mijn jaloezie over zijn relatie verleden.Hij heeft voor mij 10 eerdere vrouwen "gehad" behalve 1 one night stand allemaal vrouwen waar hij verliefd op was, soms korte relaties soms langere waarvan 1 van 15 jaar.Mijn verleden is een stuk minder met 3 exen, en een relatie van 20 jaar.In praktijk betekent dit dat ik hem heel vaak vragen stel over zijn exen tot en met vragen over zijn sexverleden met hen aan toe.Uiteraard krijg je dan wel eens een antwoord dat pijnlijk is om te horen waardoor mijn onzekerheid over mijzelf en ons weer groeit.Ik weet dat ik moet stoppen hiermee want het verpest uiteindelijk de relatie, hij kan het verleden niet veranderen en wij zijn nu samen, maar ik heb mezelf niet in de hand, mijn nieuwsgierigheid en drang om vragen te stellen en zo mijzelf weer te vergelijken met hen(waar ik uiteindelijk altijd het gevoel krijg de mindere te zijn ) is te sterk....

Elise
01-03-2022
laatste reactie: 22-05-2023

4
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag Elise,
Ik heb juist hetzelfde met mijn vriendin.
Je bent dus zeker niet alleen!!!
Bij mij is de jaloezie zo ziekelijk dat ik er 24/7 mee bezig ben...
Ik ben ook psychose gevoelig en moet anti psychotica nemen om de gedachten te proberen temperen . Ik ga nu op zoek naar professionele hulp... ik ben wel al 12 jaar met haar samen ondertussen en we hebben samen een kind... 7 jaar lukte het me de gedachten uit te zetten en nu zijn ze terug... dit moet stoppen dus ik hoop dat professionele hulp me kan helpen.
Veel sterkte alvast... we komen er wel 🙂

Senne
06-06-2022
Reactie:
Hallo Elise en Senne,
Helaas herken ik me in jullie verhaal.
Baal er enorm van en het beheerst onze relatie.
Wil hier ook graag hulp voor zoeken, maar weet niet waar. Hebben jullie tips?
Hoe gaat het bij jullie inmiddels?

Gerda
23-01-2023
Reactie:
Ik heb hetzelfde gevoel als jullie door in een eerdere relatie bedrogen te zijn geweest heb ik het heel moeilijk met het verleden van mijn vriendin. Ik ga hiervoor naar een psycholoog en heb er een eerste sessie bij een hypnotherapeute op zitten. Ik moet nog 2 sessies volgen en dan zou het beter moeten zijn. Hoop dat we hier allen doorkomen

Tim B.
28-04-2023
Reactie:
Hallo allen,

Heb ondertussen een relatie van 5 maanden. Mijn vriendin heeft dezelfde kenmerken als de mensen die hier posten. Wil haar graag helpen, dus alle tips zijn welkom, ook voor mezelf… hoe te reageren? Ik besef wel dat niet iedereen op dezelfde manier reageert, maar zou al blij zijn met wat duiding.

Luc
22-05-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenJaloers en angst om alleen gelaten te worden (Verhaal 3)

Ik voel me zo jaloers. Ik ben zo bang dat mijn vrouw verliefd op iemand anders wordt of dat ze een soort chemie ervaart met een andere man.

 

Ik merk dat ik haar onder controle probeer te houden door haar helemaal uit te horen, in de hoop daar wat rust in te vinden. Ik ben dan echt geen leuke man, maar laat me drijven door mijn angst alleen gelaten te worden.

 

Eigenlijk voel ik me dus ook heel onzeker of ik wel de enige en ware voor haar ben na zovele jaren... Hoe kom ik van mijn jaloezie af?

 

Ik kan het nu gewoon niet goed loslaten wanneer ik weet dat ze bijvoorbeeld moet samenwerken met een man.


L.P.
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 23-09-2022

9
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste L.P.,

Je vraagt je af: "hoe kom ik van mijn jaloezie af?"
Door jezelf én je relatie heel serieus te nemen en hierbij hulp te zoeken bij een relatietherapeut. Vertel je vrouw wat zij voor je betekent en hoe belangrijk het voor jou is om met haar samen aan dit thema te gaan werken!

Marie-Yvonne K
> 2 jaar geleden
Reactie:
Vertel haar dat je je zo onzeker voelt en vertrouw haar gewoon. Als ze vreemd wil gaan gebeurt het toch wel maar er zijn ook zat vrouwen die wel trouw zijn en niet zo nodig een ander hoeven. Niet doomdenken maar lekker leven met vertrouwen!

Bommel
23-09-2022

Jouw reactie:Verschillende emoties die ik niet wil voelen (Verhaal 10)

Om eerlijk te zijn zou ik mij geen andere beste vriendin willen wensen in deze hele wereld. Maar sinds kort voel ik wel verschillende emoties die ik niet wil voelen. We zijn al jaren beste vrienden, het voelt als familie.
Om niet te veel in details te treden voel ik mij de laatste tijd ontzettend jaloers. Jaloers omdat andere het beter hebben als mij. Terwijl ik iedereen het beste wens voel ik mij steeds jaloers als andere het “beter” hebben.
Zo heeft laatst mijn vriendin iets behaald wat ik na 2 keer proberen nog steeds niet tevreden over ben.
Nu denk je zeker, praat er over met haar en vertel hoe je je voelt. Maar dit zou onze vriendschap een andere kijk geven en het zou nooit meer hetzelfde zijn.
Ik ervaar deze gevoelens op mijzelf, ik probeer deze dan ook zo min mogelijk te tonen. Hoe dan ook, verder als eventjes wat gewicht van mijn schouders gooien door mijn gedachten met jullie te delen is meer als voldoende.
Groet

Sonja
03-09-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik ben jaloers op mijn ex (Verhaal 2)

Ik ben behoorlijk jaloers op mijn ex. Hierdoor groeit mijn depressie.

Hij staat nu vol in het leven en heeft allemaal leuke mensen om hem heen, terwijl ik al meer dan een jaar vast zit in mijn situatie.

En dan heeft hij waarschijnlijk ook nog binnenkort een nieuwe relatie. Ik vind het moeilijk om mijn emoties onder controle te houden.

Eerst waren we elkaars wereld, en nu lijkt het meer alsof ik een blok aan zijn been ben. Dan voel ik me zo eenzaam en waardeloos. Ik weet dat ik door moet, maar in werkelijkheid zit ik de hele tijd depri binnen.


Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 31-07-2022

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dat is echt heel naar je leven gaan vergelijken met dat van je ex. ik heb dat ook gedaan 24 uur per dag 7 dagen in de week en zeker wel een jaar lang, tot ik het niet meer vol kon houden. jaloers en een ontzettende innerlijke woede. bij mijn was en accepteren van de nieuwe situatie en het vergelijken daar van met mijn ex, iets waar ik het ontzettend moeilijk mee heb gehad om mijn gedachten onder controle te krijgen en zo ook mijn emoties. voor mij was dit iets wat ik moest leren.

anoniem
25-02-2022
Reactie:
Ik herken dit ook. Mijn ex wilde destijds geen relatie meer met mij, ik kwam in een diepe put.
Hij daarentegen leefde zijn droomleven, gelijk een nieuwe vriendin, verhuisde naar een plek waar hij altijd al heen wilde en ging veel reizen. Alsof ie van me verlost was.
Het heeft jaren geduurd om hem enigszins te vergeten, eerlijk gezegd, en nog steeds denk ik wel aan hem. Maar nu ben ik wel blij dat ik die periode heb doorgemaakt, blijkbaar had ik het nodig. Ik was te afhankelijk. Nog steeds geen droomleven, maar ben nu veel authentieker en meer mezelf. En vanuit daar kun je dan gaan bouwen.

Q
31-07-2022

Jouw reactie:Hoe kan ik dat jaloerse monster onder bedwang houden? (Verhaal 9)

Hey
Ik ben een vrouw van 36 en mama van een zoontje van 9. Na een relatie van 18 jaar gescheiden, wat nu inmiddels een paar jaar geleden is. Sinds een klein jaartje een nieuwe vriend wat perfect gaat, met mijn zoontje en hem en ik heb nooit geweten dat je zoveel van een partner kan houden.
Maarrrrr nu komt het, ik ben zo ontzettend jaloers dat het alles kapot maakt..
Ik heb hem leren kennen terwijl hij net een paar maanden een relatie had wat niet goed liep en hij dus met mij vreemd is gegaan en we daarna samen zijn gekomen. Heel fout en niet acceptabel maar ik dacht dat overwinnen we wel, ik ga hem wel vertrouwen.
Nou nee kan ik je zeggen, ik ben zo achterdochtig en zo ontzettend bang dat hij dat bij mij ook gaat doen, iemand anders leuker, mooier en beter vind dan mij dat ik mezelf niet herken als het jaloerse monster op komt zetten. ik word dan zo ontzettend boos, agressief zelfs dat ik niet voor mezelf in sta en hem mentaal en zelfs eens fysiek pijn heb gedaan. Zoveel spijt en verdriet heb ik daarna! Ik wil dit niet, jaag hem zo alleen maar weg en dat is het laatste wat ik wil!!! Ik hou zoveel van hem, hij is de man van mijn dromen en wil hem echt niet kwijt!
Alleen heb ik er met momenten geen grip op en ben ik razend. Ik ben ten einde raad want ik heb geen idee hoe ik dat jaloerse monster onder bedwang kan houden! Wie kan mij helpen?!

Liz
14-06-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Hij is de enige voor mij en degene met wie ik wil zijn voor de rest van mijn leven! (Verhaal 5)

Mijn vriend is na een maand dat we verkering hadden gekregen vreemdgegaan in de vorm dat hij een meisje haar billen en borsten had gemasseerd. Hij deed dit echter in een waas en kwam ook na enkele minuten tot besef waar hij mee bezig was en was toen weggegaan. Later heeft hij een keer in de kast van de dochter van zijn baas gekeken naar haar slipjes. Ook dit was voor een kort moment en deed hij eigenlijk zonder er bij na te denken. Van beide keren had hij erg veel spijt en heeft hij alles eerlijk opgebiecht. Deze gebeurtenissen, samen met mijn onzekerheid en angst om hem kwijt te raken, hebben er echter voor gezorgd dat ik vaak jaloerse gedachten heb als hij naar andere vrouwen kijkt, als er foto's of filmpjes voorbij komen van vrouwen die schaars gekleed zijn en als er andere mooie vrouwen in de buurt zijn of hij met een andere leuke vrouw praat. Ik ben dan bang dat hij anderen leuker en aantrekkelijker vindt dan mij en dat hij opgewonden raakt van wat hij ziet. Als hij ergens geweest is waar vrouwen bij waren heb ik soms de neiging om hem uit te horen. Ook heb ik daardoor meer behoefte naar bevestiging dat hij mij leuk vindt. Ik vind het lastig om mijn jaloerse gedachten te delen met mijn vriend omdat ik me dan kwetsbaar op moet stellen en mijn onzekerheid moet blootstellen. Ik voel me daarom ook vaak een aansteller en ik zou willen dat ik beter kan relativeren. Ik wil graag van mijn jaloerse gedachten en onzekerheid af, want het beïnvloedt mijn geluk en onze relatie op een negatieve manier. Mijn vriend heeft het ook niet verdient, want het waren enkele ongelukjes die hij niet expres en bewust deed, en hij doet er nu alles aan om het te voorkomen en is altijd eerlijk naar mij toe. Ik ga er dan ook alles aan doen om te zorgen dat ik de jaloerse gedachten minder zal hebben, want hij is de enige voor mij en degene met wie ik wil zijn voor de rest van mijn leven!

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 10-04-2022

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Super lastig maar herkenbaar. Ik heb een vriend met veel vrouwelijke vriendinnen, dit zijn ook exen en scharrels. Wat voor mij niet klopt of kan. Heel zwart wit, weet ik maar ik heb dat zelf niet of behoefte aan. En daarbij heeft hij op insta veel contact met vrouwen en houd hij mij daar verborgen. De angst is zo sterk en dubbel vanuit jaloezie (controle) om niet bedrogen te worden en anderzijds om diegene kwijt te raken. Wat mij helpt is account/podcast van iris.leefdeliefde en paulientimmer om liefde anders te benaderen. Hopelijk heb je er wat aan!

G
10-04-2022

Jouw reactie:Ik voel me ook gepasseerd (Verhaal 7)

Hallo,

Als ik zelf nadenk over mijn jaloezie zie ik het als eigenlijk egoïsme van mezelf. Ik kom uit een gezin van drie en ben de middelste. Ik heb altijd een zeer goede band met mijn zusje gehad, nu nog steeds, ook qua kinderen en gezin. Mijn oudere broer viel er altijd wat buiten, maar de band is en was ok. Nu is mijn zusje laatst met mijn broer een weekend met beide gezinnen weg geweest zonder mij daarbij uit te nodigen, ik vind het leuk dat ze dat gedaan hebben maar voel me ook gepasseerd, is dat terecht? Ik onderneem wel vaker dingen met mijn zusje apart maar niet met mijn broer, hij toont daar ook weinig initiatief in.

Fransje
11-01-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik heb het gevoel dat wat voor haar "te ver gaan" is anders ligt als bij mij (Verhaal 6)

Hallo,

Ik lees hier allerlei verhalen van vrouwen die jaloers zijn op hun man...
Wel, ik ben een man en ben ziekelijk jaloers op mijn vriendin.
Het vreet aan me en ik ga er aan kapot. Ik heb schrik om ze verder en verder weg te duwen door mijn jaloers gedrag maar ik geraak er niet uit.
Wij zijn nu 3 jaar samen maar de laatste maanden is mijn jaloers gevoel geëscaleerd.
Mijn vriendin is nogal naïef (in mijn ogen maar bevestigd door een vriendin van haar) in het omgaan met aandacht die ze krijgt van andere mannen. Ze kan heel los zijn op feestjes en soms zelfs de aandacht zoeken van een andere man of een man die haar komt versieren naar mijn gevoel niet voldoende de indruk geeft dat ze wel degelijk een vriend heeft.
Dat ze aandacht krijgt van andere mannen kan ik begrijpen en dat op feestjes andere mannen haar proberen te benaderen om te versieren ook. Het gaat er bij mij om dat ik graag zou hebben dat, wanneer dat gebeurt ze meer laat blijken van "leuk om met jou te praten maar weet, ik heb een vriend dus je moet niet proberen om verder te gaan". Haar mening is: zolang ik niets verkeerd (kussen,...) doe is er toch niets aan de hand... Ik heb het gevoel dat wat voor haar "te ver gaan" is anders ligt als bij mij.
Door dat te zien op feestjes word ik helemaal gek als ze alleen naar een feestje gaat... Ik probeer dan te doen alsof ik het ok vind maar ik kook dan vanbinnen als het later en later wordt. Dat resulteert dan telkens in een gigantische ruzie omdat ik precies wil dat ze zich daarover slecht voelt. Op feestjes komt ze even goed naar mij om me een kus te geven of om met me te dansen maar dan nog geraak ik niet van dat gevoel af.
Ik ben haar hierdoor verder en verder aan het wegduwen terwijl dat het laatste is wat ik wil.
Ze zit ook constant op instagram en facebook en is erg bezig met het posten van foto's van zichzelf om dan te zien hoe veel likes ze krijgt enz...
Ik heb al eens gezien dat dat dan aandacht trekt van kerels die dan een PM sturen naar haar. Zij zegt dat dat dan niets voor haar betekent maar het moest maar eens iemand zijn waar dan toch wat meer een klik mee is. Ze gaat er nooit op in maar toch...Waarom die aandacht zoeken? Ze zit ook héél vaak op haar GSM en ik zie haar de ganse tijd berichten sturen. Dan begin ik vaak mijn eigen verhaal te schrijven en begin allerlei scenario's te bedenken van waarover dat gaat.
Ook als ze weggaat zonder mij zie ik al een hele film afspelen in mijn hoofd.
Ik ben altijd wel een beetje jaloers geweest maar eerder op een gezonde manier.
Het is begonnen toen ze eens iets ging drinken met een vriendin maar de ganse nacht is weggeweest (wel laten weten dat ze daar bleef slapen) Iets in mij verstond dat toen wel want ze had te veel gedronken om nog met de wagen te rijden.
Sorry voor dit lang bericht en ik kan er nog wel langer over doorgaan maar tegen dan zijn jullie misschien al in slaap gevallen.
Ik zie ze graag en weet/voel dat ze mij ook heel graag ziet.
Heb gewoon schrik om haar te verliezen (en daar ziet het wel naar uit) als ik zo verder doe...
HELP

anoniem
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Mijn vriendin is jaloers (Verhaal 1)

Mijn vriendin kan nogal eens jaloers zijn. Ik heb een paar leuke vriendschappelijke vriendinnen en als ik daarmee ga afspreken, dan ontstaan er allerlei verhalen in haar hoofd. In die verhalen vind ik hen dan leuker en ga ik er dan met hen vandoor. Ook al hebben wij al meer dan twee jaar een relatie, ze kan nog steeds jaloezie-aanvallen krijgen.

 

Ze kan ook jaloers worden als ik andere vrouwen aantrekkelijk vindt, of als zij denkt dat ik andere vrouwen aantrekkelijk vindt. Natuurlijk zit er onder die jaloezie onzekerheid bij haar. Ze weet zelf wel dat dit gebeurt en probeert niet te veel in de verhalen mee te gaan. Het liefste zou ze er zelf ook veel relaxter mee kunnen omgaan, maar dat lukt op dit moment (nog) niet.

 

Ik probeer dit allemaal zoveel mogelijk bij haar te laten, en me niet erdoor te laten beperken of me te veel gaan aanpassen. Dat lukt echter niet altijd. Als ik de jaloezie (en de bijbehorende claim) voel, dan kan ik het daarvan benauwd krijgen, en stress voelen, en dan ga ik toch soms mijn gedrag aanpassen, waardoor ik me minder vrij voel.


Anoniem
> 2 jaar geleden

10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen


Heb je extra ondersteuning nodig?
Op deze site staan therapeuten en psychologen die je ondersteuning kunnen geven.

 

In het zoekvenster kun je op plaatsnaam zoeken of klik hieronder op een plaatsnaam voor een overzicht van therapeuten in die regio.

 

Top 50 meest gezocht:

 

Noord-Brabant

 Noord-Holland & Flevoland

 

 

 

Utrecht 

 

 

Zuid-Holland

 

 

Gelderland

 

 

Groningen, Drenthe, Overijssel

 

 

Limburg© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten