Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anita Uittenbogaart | Relatiecounsellor - coach

Relatiecounsellor---coach-Malden
Zwerfkei 3
6581HN Malden
anita-uittenbogaart@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCounselling Nijmegen

Mijn naam is Anita Uittenbogaart, counsellor en coach in hart en nieren. Mens en ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven. Met mijn praktijk richt ik mij op persoonlijke -  en  relationele hulpvragen. 

Gelukkig zijn hangt niet af van het wel of niet hebben van problemen. Realiteit is dat problemen en tegenspoed bij het leven horen evenals voorspoed en een beetje wind in de rug. Gelukkig zijn hangt er niet van af wat er wel of niet is, maar hoe je ermee omgaat. En juist daar is mijn begeleiding op gericht. 

Je treft in mij een spontane, integere en positief ingestelde vrouw. Door levenservaring wijzer geworden alsook door werkervaring en opleiding, kan ik jou op professionele manier begeleiden. Ik doe dat op een wijze die warm en menselijk is, maar tegelijkertijd helder, trefzeker, pragmatisch en doelgericht. 

Ik stuur aan op eigen verantwoordelijkheid. Er voor een ander kunnen zijn zonder jezelf te verliezen, is dé uitdaging van nu. Dit blijkt vaak de kern van de hulpvraag te zijn. 

Mijn praktijk voor counselling en coaching begeleidt bij persoonlijke en relationele hulpvragen. Persoonlijke hulpvragen aangaande welzijn en geluk.

Relationele hulpvragen aangaande liefdesrelaties in de fases scheiden of blijven, scheiden en gescheiden, kind in scheiding en familiare conflicten.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Anita

Online therapie

Om verschillende redenen kan het lastig zijn om naar de praktijk te komen. Het kan ook heel handig zijn als je toe bent aan het uitvoeren van voorgenomen acties (coaching). 

Ik bied daarom ook online begeleiding aan. Dit kan op 3 manieren:
 1. via webconsult waarbij we elkaar zien en horen. Als je hiervoor interesse hebt kun je in de online agenda een afspraak plannen. Ook dit is in eerste instantie een vrijblijvende en kosteloze kennismaking van 30 minuten. Je kiest  in de agenda dan voor de optie online kennismakingsgesprek...
 2. via e-consult waarbij we via mail met elkaar communiceren nadat we telefonisch of via videogesprek met elkaar hebben gesproken. 
 3. via telefonisch consult waarbij we een gepland telefoongesprek voeren. Dit kan 1-op-1 of met meerdere personen tegelijk. 
Bij online - of telefonische consulten geldt eveneens het uurtarief van 95 euro / per uur. Uiteraard vergoed je alleen de tijd die daadwerkelijk besteed is aan het consult.
Tijdens de kennismaking worden heldere afspraken gemaakt over frequentie van contact en duur van het traject, zodat de verwachtingen daaromtrent goed zijn afgestemd.
Ook wordt bij de uitwisseling van informatie rekening gehouden met de privacy wetgeving (AVG) en gebruik gemaakt van veilige kanalen.


Mededeling inzake corona-pandemie

update 23-03-2020

Vooralsnog kunnen gesprekken in de praktijk plaatvinden. Daarbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen geen handen te schudden en 1,5 meter afstand te houden.

Gesprekken die kunnen worden uitgesteld, worden in overleg opgeschoven naar een nader te bepalen moment.

Gesprekken die niet plaats kunnen vinden in de praktijk, maar er wel behoefte is aan begeleiding kunnen per webconsult, e-consult of telefonisch contact doorgang vinden.

Bij sympthomen als niezen, loopneus, keelpijn en/of koorst kunnen gesprekken in de praktijk niet doorgaan en kosteloos worden geannuleerd.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Van oorsprong kom ik uit het basisonderwijs en heb daar jaren gewerkt als intern begeleider / remedial teacher. Tijdens mijn loopbaan ontdekte ik dat het vooral mens, relatie en ontwikkeling is wat mij drijft. Die drive heeft mij ertoe gezet om mij te scholen tot psychosociaal hulpverlener en meer specifiek als counsellor. 

Opleidingen op een rij:
 • pabo / Hogeschool Arnhem-Nijmegen
 • counselling / Stichting Counselling Nederland
 • medische - en psychologische basiskennis (post hbo) / NTI
 • last but not least...het leven zelf

Cursussen:
 • lifecoaching / CIVAS
 • vergeving / Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

Lid van de ABvC / lidnr 117794
Geregistreerd bij de RBCZ / registratienr. 170630R
AGB code 90048451 / AGB code vestiging 90057001Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Waarvoor kun je bij mij terecht?

 • zoeken naar antwoorden op persoonlijke levensvragen
 • investeren in de kwaliteit en het welslagen van je relatie
 • omgaan met een scheiding en vormgeven aan gedeeld ouderschap
 • begeleiden van kinderen in een scheidingssituatie
 • omgaan met een leven na de scheiding
 • vormgeven van een nieuw samengesteld gezin
 • familiaire relatieproblemen

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Hoe kan ik beter omgaan met mezelf?
 • Hoe kunnen we beter met elkaar communiceren?
 • Hoe kunnen we onze relatie verbeteren voordat het echt misgaat?
 • We hebben de laatste tijd veel onenigheid en discussie. Hoe kunnen we dat veranderen?
 • Ik heb angst mij opnieuw met iemand te verbinden. Hoe kan ik een relatie aangaan zonder mezelf daarbij (opnieuw) te verliezen?
 • Hoe kunnen we conflicten beter oplossen?

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Counselling
 • Gesprekstherapie
 • Life Coaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Therapie

Behandeling van


Tarieven

Ik hecht waarde aan transparantie en werk met een vergoeding per uur. Dit tarief is gelijk of je allleen komt, met je partner, famile of kinderen. 

uurtarief is 95 euro (incl btw) / per uur

Ook voor telefonisch - , web - of e-consult geldt dit uurtarief waarbij je uiteraard alleen betaalt voor de tijd die daaraan besteed is.

Als counsellor ben ik aangesloten bij de beroepsverening ABvC en geregistreerd bij de RBCZ. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vaak gedeeltelijke vergoed met een maximum bedrag per dag (ofwel per sessie). De hoogte is afhankelijk van jouw aanvullende pakket. 
Informatie hierover kun je vinden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/counselling. Om zeker te zijn van de eventuele vergoeding, adviseer ik je contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Vermeld daarbij het lidmaatschap ABvC en RBCZ.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 22.00
Dinsdag 09.00 - 22.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 22.00
Vrijdag 09.00 - 14.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTips van Anita Uittenbogaart:


Interview

Lees hieronder het interview met Anita Uittenbogaart .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
De praktijk is gevestigd in Malden.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Een gebeurtenis die behoorlijke impact heeft gehad is de geboorte van mijn meervoudig gehandicapte zoon. Als je dat overkomt, bepaald dat voor een belangrijk deel hoe het leven loopt. Inmiddels is hij 33 en heeft een fantastische plek in een kleinschalige zorgwoning.

Anderhalf jaar wonen in Spanje was ook een hele ervaring. Je leert jezelf beter kennen door je te omgeven door alles wat anders is. Een hele mooie, spannende ervaring die tegelijk gezorgd heeft voor herwaardering van Nederland.

De keuze voor de onzekerheid en vrijheid van zzp-er zijn. Tot de dag van vandaag heel blij met mijn keuze, omdat ik zo het overgrote deel van mijn energie en tijd stop in mijn passie.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Ooit lang geleden begonnen als kraamverzorgster. Ik was geen echte 'zuster'. Later besefte ik dat mijn kracht juist in de relatie zat die ik in relatief korte tijd met mensen opbouwde.
Toen ik al kinderen had, heb ik deeltijd pabo gedaan en jaren daarna gewerkt als intern begeleider/remedial teacher. Deze periode opnieuw ontdekt dat mens, relatie en ontwikkeling mijn drijfveer was.

Wat uitstapjes gemaakt in de meer commerciële wereld. Daar veel van geleerd, maar was niet waar ik het beste van mezelf kon laten zien. Het heeft me er wel toe aangezet om de expertise en ervaring uit het verleden te combineren met ondernemerschap.

Als counsellor een eigen praktijk begonnen waarbij mens, relatie en ontwikkeling wederom centraal staat. Hierin komt het meest tot uiting wat ik het liefste doe. Werk- en levenservaring, persoonlijkheid, alsook scholing maken dat ik dit vak op een natuurlijk manier kan uitoefenen.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik lever heel graag een bijdrage aan het levensgeluk van mensen. Daarbij help ik mensen te (her)ontdekken hoe ze op eigen wijze vorm en inhoud kunnen geven aan hun leven en aan hun relatie(s). Het leven is een grote zoektocht en soms is het fijn als iemand je even op weg helpt. Die persoon wil ik graag zijn.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Hoe speciaal het is dat mensen mij zo dicht bij hun diepste gedachten, gevoelens, behoeften en wensen laten komen. Ik ben altijd weer dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in mij hebben. Het vertrouwen dat mogelijk maakt dat ik ze mag en kan helpen.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Nou, dat is niet zo heel erg leuk. Zat namelijk de afgelopen week in de lappenmand met een soort van griepje. Niet fijn om je zo beroerd te voelen. Anderzijds heb ik tussendoor dingetjes gedaan waar ik anders niet aan toekom. Tegelijk me afgevraagd of die dan onbelangrijk zijn of juist niet? Een noodgedwongen pas op de plaats kun je ook positief bekijken.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik kijk niet graag zover vooruit. Het leven zit vol verrassingen.
Gezien de leeftijd van mijn kinderen, heb ik zo het vermoeden dat ik dan wel oma ben. Dat lijkt met super leuk....over 5 jaar:)

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik lees graag studieboeken aangaande mijn vak, wandel graag, pik af en toe een dagje sauna en probeer in contact te blijven met familie en vrienden.

4. Waar word jij blij van?
Weten dat het super ongezond is en toch kan ik voluit genieten van een kapsalon! En vele ander dingen.

5. Heb je een partner en/of gezin?
De jongste is onlangs het huis uit gegaan. Een leeg nest dus en na meer dan 30 jaar bevalt dat me prima.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Jazeker! Ik had wel het een en het ander te verwerken in het leven. Praten met een onafhankelijk persoon die jouw verhaal hoort en weergeeft, vond ik zeer helpend.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Schrijver of kunstschilder denk ik. Ach wie weet als ik later groot ben:)


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Op dit moment: Byron Katie, Jan Geurtz, Esther Perel, John Gottman en Mooij. En er zullen er vast nog meer komen.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Verslaafd aan liefde van Jan Geurz

3. Jouw favoriete spreuk / quote?
“Vergeving is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.”
Gerald Jampolsky

4. Wat is jouw missie?
Ik doe mijn best een liefdevol mens te zijn. Dat kan altijd en overal en blijft een levenslange uitdaging.

5. Wat is jouw superkracht?
Het leven te nemen zoals het komt en het beste ervan maken.

6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Ik heb eens een kort filmpje gekeken op YouTube. De titel was "The magic of not giving a F..."
We hebben zoveel verwachtingen van onszelf, we moeten van alles en rekenen onszelf en/of anderen erop af als dat wat we ons voorhouden niet lukt.
Geen vrijheid meer ervaren baas te zijn over eigen leven is deprimerend en maakt zeker niet gelukkig.

Deze dame (Sarah Knight) weet dit zeer duidelijk en simpel te verwoorden met de nodige humor.
Veel kijkplezier!


Relatiecounsellor---coach-Malden

Contact met Anita

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten