Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anne Reijers | Counselor

Counselor-Amersfoort
Muurhuizen 30
3811 EJ Amersfoort
anne-counseling@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCounseling Amersfoort

De grootste stappen zet je op het moment dat er een gevoel van noodzaak is. Je loopt vast, maakt een heftige gebeurtenis mee of komt op welke manier dan ook in een crisis terecht. Maar ook als je al een tijdje loopt te sukkelen komt er vroeg of laat een moment waarop je de noodzaak voelt en besluit: en nu doe ik er wat aan. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op!


Thema's

Verlies je veel energie in het contact met de ander? Heb je het gevoel jezelf kwijt te zijn? Heb je zingevingsvragen waarop je een antwoord zoekt? Kost de zorg voor de ander je teveel energie? Wil je graag werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar wil je dat niet alleen doen?

Je kunt bij mij terecht voor counseling op de volgende gebieden:


- Levensvragen en zinvinding

- Sensitiviteit en spirituele ervaringen

- (Niet-monogame) relaties

- Zorgverleners en mantelzorgers: bewust zorgen

Je hebt vaak geen invloed op je omstandigheden, maar je hebt wél een keuze in hoe je met deze omstandigheden omgaat. Mijn aanpak is gericht op bewustwording. Bewustwording van patronen, je manier van handelen, de manier waarop jij in het leven wilt staan. Waarom doe je wat je doet, en is dit helpend of werkt het je juist tegen? We beginnen daarom altijd met samen in kaart brengen wat jouw situatie is. Waar loop jij tegenaan en waar heb je hulp bij nodig?


Hoe werk ik?
Door middel van praten, stil zijn, (leren) voelen en verschillende oefeningen gaan we op zoek naar wat er bij jou speelt. Afhankelijk van de situatie onderzoeken we samen wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Ik maak daarbij geen gebruik van een vaste methode, maar bekijk per moment wat er nodig is.

Daarbij put ik onder andere uit mijn kennis uit de Transpersoonlijke psychologie, energetische coaching, verschillende meditatietechnieken en oefeningen waarmee je leert je gevoel te ervaren en plaatsen.


Over mij

Vrolijk, sensitief, nuchter, praktisch ingesteld en onderzoekend: dat ben ik. Ik leef vanuit mijn hart en vertrouw mijn intuïtie, gecombineerd met een goede portie gezond verstand.

Goed leren omgaan met mijn sensitiviteit is voor mij altijd een uitdaging geweest. Dit is een proces dat nooit helemaal klaar is en inmiddels kan ik zeggen: dat is maar goed ook. Ik vind het bijzonder om steeds weer nieuwe gebieden in mezelf te ontdekken, zowel op spiritueel en relationeel gebied als in mijn dagelijks leven.

Als kind al ging ik graag mijn eigen weg. Hokjes zeiden mij niet zoveel, veel interessanter vond ik het te leren van mensen die zichzelf durfden te zijn. En dat is nooit veranderd.

 
Voel jij de noodzaak en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op!

Hartelijke groet,
Anne

Online therapie

In principe vinden de consulten plaats in mijn praktijkruimte in de binnenstad van Amersfoort. Indien gewenst is het echter ook mogelijk om gebruik te maken van Skype of Zoom. We overleggen samen welke vorm het beste bij jou past.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik geef counseling in mijn praktijkruimte in Amersfoort, uiteraard onder de gestelde landelijke voorwaarden (1,5 meter afstand, extra aandacht voor hygiëne etc.). Vind je het toch prettiger om de consulten op afstand te doen, dan is dat natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Afhankelijk van jouw voorkeur maken we dan gebruik van telefoon, e-mail, whatsapp of beeldbellen. De ervaring leert dat fysieke afstand de begeleiding niet in de weg hoeft te staan.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en geschilleninstantie GAT (Geschillen Alternatieve Therapeuten).

Opleidingen en cursussen:

Transpersoonlijke Psychologie – Academie voor Geesteswetenschappen – 2017-2021

VrijeKernEnergie – Docenten: Marcel Meijer en Zara Janine van der Linden – 2019-2021

Spirituele zorg in de praktijk – Landelijk Expertisecentrum Sterven – 2019

Spiritueel Leiderschap – Alandi Retreat Site, diverse docenten – 2017-2019

Ouder-Kindweekend – Alandi Retreat Site – 2018

Leren over Dementie – Trimbos Instituut – 2016

De Parel – Alandi Retreat Site, traject ontwikkeld door Ad Stemerding – 2016

Spirituele Relaties – Jan Geurtz – 2016

Luisteren naar de Innerlijke Fluistering – Alandi Retreat Site, docent: Klaas-Jan van Velzen – 2016

De kunst van het Luisteren – Alandi Retreat Site, docent: Judith van den Berge – 2015


Overige opleidingen:

Vakopleiding Montage
Open Studio Amsterdam – 2011

Vakopleiding CameraOpen Studio Amsterdam – 2010

Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen – Universiteit Utrecht – 2005-2009Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik maak geen gebruik van pakketten of een vast aantal consulten, maar vind het belangrijk om samen met jou te kijken wat jij nodig hebt. Gaandeweg het traject blijven we reflecteren op hoe het gaat, of de frequentie van de consulten nog passend is en waar de behoeftes liggen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Sensitiviteit en spirituele ervaringen

Verlies jij je eigen energie doordat je (vaak onbewust) bij een ander veel oppikt? Wordt je overweldigd door het gevoel van een ander en weet je niet wat je hier mee moet of hoe je dit weer los kunt laten? Of heb je spirituele ervaringen en zoek je hierin naar duiding en een goede manier om deze ervaringen een plek te geven? Gevoelig zijn voor verschillende soorten energie kan een enorme kracht zijn, maar kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn.

Hoe blijf je dicht bij jezelf? En hoe voorkom je dat je jezelf verliest in het contact met de ander? Samen brengen we in kaart waar jij tegenaan loopt en gaan we op zoek naar manieren om jouw gevoeligheid op een positieve manier in te zetten in je dagelijks leven.

Levensvragen en zinvinding

In ieders leven zijn er momenten waarop je geconfronteerd wordt met de vraag: waarom ben ik hier en wat heb ik in dit leven te doen? Het gaat hier vaak om momenten waarop de nood hoog is: grote veranderingen in je leven op persoonlijk gebied of in je werk, het overlijden van een dierbare naaste, of andere heftige emotionele gebeurtenissen. Ook kan je een algeheel gevoel van zinloosheid ervaren of worstelen met het vinden van balans in je leven.

Ik help je te zoeken naar wat jou drijft en energie oplevert. Bewust worden van je gevoel en wat voor jou belangrijk is, en grote gebeurtenissen in je leven leren zien als mogelijkheid tot persoonlijke groei. Keuzevrijheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt: op wat je overkomt heb je vaak geen invloed, maar je hebt wél een keuze in de manier waarop je met deze omstandigheden omgaat.


(Niet-monogame) relaties

Het is een kunst om gevoelige thema’s en moeilijkheden in relaties aan te grijpen om te groeien, in plaats van erdoor te blokkeren. Als je meerdere relaties naast elkaar hebt (in welke vorm dan ook) betekent dit ook dat de dynamiek veel meer lagen krijgt. Tussen jou en je partner(s), maar ook tussen je partners onderling gebeurt er van alles. En dan is er ook nog de relatie met jezelf in dit hele verhaal.

Een monogame relatie, polyamorie, een open relatie, een driehoeksrelatie: het label is eigenlijk niet zo interessant. Veel belangrijker is het om te kijken naar wat voor jou en jullie belangrijk is om de relatie(s) gezond te houden. Grenzen leren kennen en durven uitspreken, zonder oordeel leren kijken naar gevoelens als jaloezie of onzekerheid, je kwetsbaar op durven stellen en moeilijke situaties aangaan in plaats van ontwijken: het kan een hele uitdaging zijn. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik help jou of jullie graag om op een open en eerlijke manier naar jullie relatie(s) te kijken, patronen te leren doorzien en te werken aan een goede manier om de relaties naast elkaar te laten bestaan.

Zorgverleners en mantelzorgers: bewust zorgen

Zorgen voor een ander kan veel van je vragen. Als zorgverlener werk je met mensen in een kwetsbare positie, waarin ze zowel fysiek als mentaal met heftige dingen te maken kunnen krijgen. Ook mantelzorg voor je partner, een familielid of naaste kan erg intensief zijn. Je positie ten opzichte van diegene waarvoor je zorgt kan totaal veranderen: de ander wordt in zekere zin afhankelijk van jou, wat vaak grote invloed heeft op de dynamiek tussen jullie. Je leert de ander, maar vooral ook jezelf op een heel andere manier kennen. En soms levert dit moeilijkheden op.

Is jouw energie ondergeschikt aan de zorg voor de ander of heb je het gevoel jezelf hierin te verliezen? Merk je dat je teveel geeft, maar weet je niet hoe je dit anders aan kunt pakken? Neem je het gevoel en de verantwoordelijkheid van de ander over en vind je het moeilijk dit los te laten? Je kunt pas voor een ander zorgen als je in de basis goed voor jezelf zorgt. Samen brengen we jouw hulpvraag in kaart en kijken we wat er nodig is om de boel weer op de rit te krijgen.

Tarieven

Individueel consult: 75 euro per consult (van ongeveer een uur)
Consult met meerdere personen: 90 euro per consult (van ongeveer een uur)

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag 9.00 - 17.00 uur
Woensdag 9.00 - 17.00 uur
Donderdag 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag Avonduren en weekend in overleg
Zondag Avonduren en weekend in overleg

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Counseling Amersfoort

Hieronder staan een aantal reviews over Counseling Amersfoort - Anne Reijers

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijn om mee te praten

Anne is een hele vriendelijke vrouw waar fijn mee valt te praten. Ze is ook de eerste van vele therapeuten waarbij ik het aankon om te huilen. Verder is ze ook heel flexibel in het maken van afspraken wat ook zeer fijn is!

| Amersfoort | 3 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel gehad aan gesprekken

Ik heb veel (gehad) aan de gesprekken met Anne. Ze gebruikt geen vaste methoden, wat ik zelf erg prettig vind.

Het geeft een gevoel van vrijheid, om het gesprek te voeren op een manier die op dat moment passend is.

Ze laat mij bewust mijn lichaam ervaren terwijl ik mijn verhaal vertel, soms met behulp van geleide meditatie. En ze is ook niet bang om de diepte in te gaan als blijkt dat dit nodig is.

| Amersfoort | 12 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Anne creëert een veilige omgeving

Anne creëert een veilige omgeving waarin je geheel jezelf mag zijn. De gesprekken voelen vrij en niet beperkt door vooraf bedachte technieken of opdrachten.

Anne kijkt op het moment zelf naar wat jij nodig hebt en richt zich in het proces op wie jij bent als persoon.

| 2 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten