Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Edwin | Coach/therapeut voor mentale problemen en processen

Coach-therapeut-voor-mentale-problemen-en-processen-Almere
Krachtveld 90
1359 KP Almere
edwin@coachcoaching.nl
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching Almere

Hoi, leuk dat je me checkt. Eerst maar even kort voorstellen. Ik ben Edwin, 53 jaar, getrouwd, heb twee kinderen en een teckel ;-)

 

Ik werk al  30 jaar in het zakenleven waar ik veel voor en met klanten, de eigen organisatie en collega's heb gewerkt. Lastige veranderingstrajecten, interim management opdrachten, implementatieprojecten en vooral veel met en voor mensen gedaan.

 

Gaandeweg merkte ik dat ik niet zonder de dynamiek met mensen kan maar ook dat mensen het prettig vinden om met mij te klankborden, om bij mij hun hart te luchten. Soms alleen maar luisteren om vervolgens bedankt te worden voor de fijne support.

 

Zo is mijn passie voor coaching ontstaan. Ik heb dat een aantal jaren op basis van ervaring en talent alleen gedaan maar ontbeerde regelmatig de kennis om iemand echt verder te helpen.

 

Het is mijn missie om belangrijk te zijn voor mensen door hen te helpen het leven te beleven dat ze verdienen . . !

 

Om dat echt goed te kunnen doen heb ik mijzelf mijzelf bekwaamd in NLP coaching en in overige coaching technieken zoals Tijdlijn, Opstellingen en Hypnose. Overigens ben ik steeds bezig mijzelf verder te bekwamen om nog beter mijn missie te kunnen volbrengen.

  

 

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die mij hebben weten te vinden in het woud van coaches wat mij nu onderscheidt van alle anderen. Nou daar kan ik kort over zijn: Ik. Ik ben onderscheidend omdat ik ik ben. . .  ;-)

 

Mijn motto is: ''als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg''. Kom dus in beweging voor de verandering die je wilt!

 

Ik hou dit gedeelte over mijzelf verder bewust kort. Het gaat bij coaching immers niet om mij maar om de klant. En verder ben ik een open boek. Wil je nog wat over of van me weten, zie onder of vraag maar raak . . .

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • NLP
 • Tijdlijn therapie
 • Opstellingen
 • Hypnose

 

Specialisaties

Specialisaties

Individuele coaching

 

Zomaar een paar situaties waarin ik je als coach zou kunnen helpen. Niets is gek en je bent heus niet de enige. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij van af wil, beter of anders wil, zelf niet uitkomt, over wil klankborden of hulp bij kan gebruiken:

 

 • wil je meer positieve emoties, geluk en balans ervaren in je leven,
 • zit je ergens mee of wil je ergens van af,
 • worstel je met onzekerheden of angsten,

 

 • wil je persoonlijk groeien, je verder ontwikkelen,
 • heb je een negatief zelfbeeld, denk je vaak dat je het niet kunt, dat het je toch niet zal lukken,
 • wil je scherper krijgen wat je nu eigenlijk wilt met je carrière, je relatie of je leven ansich,

 

 • wil je een lastige eigenschap van jezelf aanpakken,
 • heb je problemen met iets of iemand,
 • heb je het gevoel dat je niet gezien of gehoord wordt of
 • lukt het je bijvoorbeeld niet om een doel te bereiken?

 

 

Ben je ondernemer/ZZP-er?

 

Werknemers kunnen onderling overleggen/klankborden maar als ondernemer of ZZP-er kun je dat niet altijd, je staat er dan alleen voor en dat kan je onzeker maken in je rol. Als ondernemer/ZZP-er moet je het vaak van je persoonlijke skills hebben en, welke dat bij jou ook zijn, je presteert nu eenmaal beter als je mentaal gezien lekker in je vel zit. Coaching/klankborden zal je dus zakelijk gezien gewoon helpen!

 

Sommige werkgevers gunnen hun personeel coaching als dat nodig is, want ook dan geldt dat een mentaal stabiele werknemer betere prestaties levert en de kosten van langdurige ziekte/uitval zijn daarnaast vele malen hoger (uitval door mentale klachten duurt gemiddeld 55 dagen en een dag kost Euro 241 - bron NEA 2015).

 

Als ondernemer/ZZP-er ben je natuurlijk ook gewoon een mens met wensen, lastige eigenschappen, onzekerheden, problemen en schijnbaar onmogelijke doelen zoals ik hierboven heb genoemd.

 

Ik heb mijn jarenlange ervaring in het zakenleven gecombineerd met mijn kennis van en talenten op het gebied van coaching. Hierbij richt ik mij voornamelijk op ZZP-ers, het MKB, en non-profit instellingen.

 

 

Tarieven

Mijn tarief is wisselend!

 

Ondernemers betalen wat meer omdat die ook zakelijke adviezen krijgen en omdat het voor hen fiscaal aftrekbaar is. Particulieren betalen wat minder. Om mijn missie optimaal te kunnen leven pas ik soms mijn tarief aan aan de specifieke omstandigheden. Geef me dat maar aan als je denkt dat die voor jou van toepassing zijn/

 

Uitgangstarieven zijn voor:

 

 • Particulieren  € 100,00 per sessie van ongeveer 1,5 uur (incl. btw)
 • Ondernemers  € 120,00 per uur (excl btw)

 

 

De kosten van een coaching traject worden over het algemeen niet vergoedt door de zorgverzekeraar.

 

Een aantal mogelijkheden om de kosten toch vergoedt te krijgen zijn:

 

 • Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop én effectief voor bedrijven. Daarom wordt het vaak vergoed door werkgevers.

 

 • In sommige CAO's is een coachbudget opgenomen. Dit bedrag is ieder jaar voor jou gereserveerd voor coaching en in overleg met je werkgever kan dit vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.

 

 • Voor ondernemers/zzp-ers zijn dit zakelijke kosten en dus aftrekbaar

 

 • Ook voor particulieren zijn kosten voor coaching in sommige gevallen aftrekbaar als studiekosten.

 

 • Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt en je wilt het coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is er een grote kans dat het volledig vergoed wordt door je verzekeraar.

 

 • Als je een uitkering hebt kan het zijn dat het UWV de kosten van het coaching traject wil vergoeden vanuit het budget voor herstel- en integratieprocessen.

Openingstijden

Maandag Overdag & 's avonds
Dinsdag Overdag & 's avonds
Woensdag Overdag & 's avonds
Donderdag Overdag & 's avonds
Vrijdag Overdag & 's avonds
Zaterdag Overdag
Zondag Bij uitzondering

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Edwin .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk is aan huis aan het Krachtveld 90 in De Velden - Almere Haven. Niet dat we hier zijn gaan wonen om de naam van de straat, maar deze past zo mooi bij mijn coachingwerk :-)

 

Hier ontvang ik mensen uit Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Hout, Almere Poort en verder.

 2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Er zijn veel gebeurtenissen echt belangrijk geweest in mijn leven. Een paar daarvan hebben bijgedragen aan mijn besluit om de kant van mentale coaching op te gaan. De allerbelangrijkste is denk ik geweest mijn burn-out in 2005.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Door en na de hierboven genoemde burn-out. Hoe je ongemerkt en geleidelijk van jezelf verwijderd kunt raken, ongelooflijk.

 

Ik heb toen belangrijke ondersteuning gehad en heb mijzelf voorgenomen dat ook voor mensen te willen zijn. Een belangrijke ondersteuning bij mentale processen en eigenschappen die in de weg zitten.

 

En zo is het gekomen dat ik al een flink aantal jaren mensen, zowel individuen als stellen, help door hen te coachen met en in hun relatie (die kan ook burn-out raken), met onzekerheden, angsten, emoties, bereiken van persoonlijke doelen, persoonlijke groei enz.

Een heel belangrijke en prettige bijkomstigheid is dat ik door coaching van anderen zelf als mens, coach en partner groei4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik vind het superfijn om mensen te helpen, hen anders te laten kijken en denken en om stellen te helpen om het vuur en de kriebels weer te vinden die ze vroeger hadden.

 

Als ik merk dat iemand of een stel van zijn/haar of hun problemen is verlost, het (samen) weer zien zitten, het zelfbeeld van iemand realistischer is geworden, een belangrijk doel binnen bereik is gekomen en dat bijvoorbeeld angsten onder controle zijn, dan weet ik weer waarom ik op deze wereld ben.

 

Dan heb ik mijn missie geleefd: ''Het is mijn missie om belangrijk te zijn voor mensen door hen te helpen het leven te beleven dat ze verdienen . . !5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

De kracht en het vermogen van ons onderbewuste en hoe dat oorzaken en oplossingen aan kan dragen!
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Terwijl ik deze vraag beantwoord is het zondagochtend en nog best vroeg. Dus vandaag is er nog niet veel gebeurt, anders dan dat de zon prachtig over het Gooimeer en onze wijk schijnt, heel mooi.

Gisteren zijn mijn vrouw en ik lekker uit eten geweest en daarna hebben we de film 'Bohemian Rhapsody' gezien. Een lekker intieme avond en wat een prachtige film. Een aanrader!!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Nou zo ongeveer hetzelfde want mijn leven is eigenlijk best heel erg leuk. Ik zal denk ik wel nog meer mensen willen helpen.

Ik speel met de gedachte on workshops en lezingen te geven rondom thema's zoals 'Burn-out', 'hoe hou je je relatie spannend' en 'hoe blijf je aantrekkelijk voor de ander', 'hoe vind je jezelf en je missie' en 'hoe loop en leef je langs het pad van je eigen waarden'.

Met workshops en lezingen bereik ik meer mensen in 1 keer en leef ik mijn missie meer.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn hobby is coachen en mijzelf daar steeds meer in bekwamen. Nieuwe technieken en methodieken leren.

Verder vind ik het heel erg leuk om samen met mijn vrouw en ons teckeltje te genieten van het leven. We zijn beide bourgondisch dus houden van genieten ;-)

Ook gezellig met de kinderen en de aanhang zijn. Beide zijn uit huis en het is heerlijk als ze komen.4. Waar word jij blij van?

Als ik mijn missie kan leven. Als stellen elkaar weer hebben gevonden, als individuen een realistischer zelfbeeld hebben, hun waarden kennen en die leven, angsten overwonnen zijn en trauma's beter te dragen, als onzekerheden zekerheden zijn geworden, als mensen anders/genuanceerder zijn gaan kijken en denken etc. Kortom, als ik succesvol ben als coach.5. Heb je een partner en/of gezin?

Jazeker. Ik ben getrouwd met Anne-Lies en heb twee kinderen. Beide zijn het huis uit. Mij dochter heeft net haar studie afgerond en gaat straks samenwonen en mijn zoon studeert nog in Tilburg. En, oh ja, we hebben een teckeltje. Een oude dame inmiddels.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Na mijn eerder genoemde burn-out. Ik heb toen hele goede begeleiding gehad, mezelf en mijn eigen waarden leren kennen. Nog steeds vind ik het heel fijn om met een collega coach/therapeut te sparren over mezelf.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dan was ik waarschijnlijk arts geworden, een internist denk ik.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mijn leraar van de 'Academie voor Psychologica'. Herman weet mij echt elke keer weer te verassen met zienswijzen, gedachten en steeds maar weer de spiegel.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Dat is 'De zeven eigenschappen' van Stephen Covey. Dat boek pak ik regelmatig uit de kast en kan ik iedereen aanraden!3. Jouw favoriete film en waarom?

Ik ben niet echt een film-persoon. Vergeet heel snel de titel. Hoewel, de film over Queen, 'Bohemian Rhapsody' die ik gisteren zag ga ik denk ik nog wel eens kijken.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Mijn motto is: ''als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg''. Kom dus in beweging voor de verandering die je wilt!5. Wat is jouw missie?

Het is mijn missie om belangrijk te zijn voor mensen door hen te helpen het leven te beleven dat ze verdienen . . !6. Wat is jouw superkracht?

Empathisch en onpartijdig luisteren en de klant zelf laten inzien en beslissen.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Om gelukkig te zijn moet je dingen doen waar je gelukkig van wordt! Zoek dat zoveel mogelijk op en blijf zoveel mogelijk weg van hetgeen je niet gelukkig maakt.

Klinkt een beetje als een cliché maar het is natuurlijk waar. Het vereist echter wel kennis van jezelf over wat je echt gelukkig maakt, waar je van gaat 'kwispelen'. Daar help ik je als coach dan graag mee!
Coach-therapeut-voor-mentale-problemen-en-processen-Almere

Contact met Edwin

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten