Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anneke Kuipers | Arbeid, Organisatie, GZ & Cognitief Gedragspsycholoog

Arbeid,-Organisatie,-GZ-&-Cognitief-Gedragspsycholoog-Delfgauw
Melkdragerhof 74
2645LS Delfgauw


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

-----

Door omstandigheden neem ik voorlopig geen nieuwe cliënten aan. Ik verwijs je daarom graag door naar mijn collega's op deze site.

-----

 

 

 

Ik ben afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en heb vervolgens 15 jaar gewerkt in verschillende HR functies en daar ruime ervaringen opgedaan rond werken in organisaties als professional, maar natuurlijk ook als werknemer.

 

Sinds 2000 heb ik een eigen praktijk voor therapie, relatietherapie, coaching, training en kortdurende arbeids-gerelateerde therapie waarin ik met ervaring en gevoel mensen begeleid. Veel ervaring heb ik gekregen door op locatie binnen verschillende Arbodiensten als psycholoog te werken en een breed scala van mensen met psychische klachten te mogen begeleiden.

 

 

Doelgericht en afgestemd op jou

Mijn werkwijze is nieuwsgierig, doelgericht en afgestemd op jou als cliënt. Mijn stijl is erop gericht een omgeving te bieden waarin je kunt reflecteren op je eigen gedrag. Doordat mijn cliënten zich uitgedaagd voelen kunnen ze op eigen wijze, vrij van oordelen, invulling geven aan hun keuzes.

Ik loop met cliënten mee en help ze te (her)ontdekken wat ze kunnen, hoe ze verder willen gaan en hoe ze keuzes kunnen maken.

 

Mensen uit de regio Delfgauw, Delft, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Rijswijk en verder weten mij te vinden.


Anneke Kuipers

Mijn naam is Anneke Kuipers, GZ-psycholoog met een praktijk in Delfgauw. Ik ben BIG-geregistreerd en lid van het NIP. In mijn praktijk Psycholoog Delfgauw kun je terecht voor kortdurende psychologische begeleiding bij persoonlijke problemen, relatieproblematiek, en/of werk gerelateerde problemen.

 

Mijn werkwijze is betrokken en doelgericht. Door vele jaren levens- en werkervaring en de opgebouwde deskundigheid zoeken we naar de voor jou relevante verbanden tussen theorie, praktijk en jouw doelstelling. Ik loop met je mee om je te helpen (her)ontdekken wat je kunt en hoe je verder wilt gaan.

 

 

Soorten klachten en problemen

Ik heb al veel mensen begeleid met therapie, EMDR, running therapie, relatietherapie, mindfulness therapie, mindfulness analysis, oplossingsgerichte coaching en werkgerelateerde coaching bij veel verschillende soorten klachten en problemen, zoals:

 

 • Angst- en paniekaanvallen
 • Dwanghandelingen en dwanggedachten
 • Onverwerkte traumatische ervaringen
 • Onzekerheid, verlegenheid, faalangst, sociale angst
 • Overspannenheid, burnout
 • Piekeren en slaapproblemen
 • Partner- en relatieproblemen
 • Somberheidsklachten, depressie
 • Verlies- en rouwverwerking
 • Zelfbeeldvraagstukken en assertiviteitsproblemen
EMDR-therapie

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een kortdurende intensieve therapie. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Ik zal je vragen om aan de akelige gebeurtenis terug te denken. Dit gebeurt in combinatie met afleiding. Zo starten we je verwerkingsproces op.

 

EMDR kan toegepast worden wanneer:

je stressklachten hebt die direct zijn ontstaan als gevolg van een akelige gebeurtenis waarbij het denken aan die gebeurtenis een sterke emotionele reactie bij je oproept.

 

je last blijft houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, bv een ongeval, geweld, pesten en daardoor schrikachtiger bent, je angstig voelt en dingen gaat vermijden.

 

Er is steeds meer bewijs dat emotioneel geladen herinneringen een belangrijke rol spelen bij klachten als depressie, chronische pijn, verslavingen. EMDR kan bij deze klachten worden ingezet.


Oplossingsgerichte coaching

Jij wordt gezien als de echte deskundige in jouw problematiek!

Vaak richten we ons op problemen en de achtergronden daarvan, zo niet bij het oplossingsgericht coachen. Je wordt vanaf het begin aangemoedigd je te concentreren op de, nu nog denkbeeldige, situatie waarin het probleem is opgelost. Je bepaalt dan ook zelf wat de doelen van de coachen zijn.

 

Oplossingsgericht werken focust zich op datgene wat wel goed gaat en maakt daarmee de weg vrij om op een positieve en pragmatische manier vooruitgang te boeken. Dit gaat via speciale vragen waardoor je je eigen oplossingen kan vinden. Je wordt dus ook geacht zelf op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen.

 

De coach neemt daarbij een sturende rol in. Voor het slagen van de coaching is het essentieel dat je ervaart dat verandering van het eigen gedrag de sleutel kan zijn tot het behalen van de doelstelling.


Werkgerelateerde coaching

Werkgelerateerde coaching is een individueel traject waarin je werk gerelateerde vaardigheden oefent, bijvoorbeeld presenteren, onderhandelen, doelgericht spreken in vergaderingen, omgaan met collega’s, werknemers en leidinggeven.

 

Misschien wil je je verder ontwikkelen, maar misschien heb je gewoon nog weinig ervaring en heb je onvoldoende training hierin gehad.

 

We richten ons op wat er in je hoofd omgaat en hoe dat je emoties en handelingen kleurt. Vandaaruit gaan we op zoek hoe je de kleuring ten dienst kan laten zijn van je handelingen. Dit doen we door combinatie van kennisoverdracht, oefeningen en rollenspel.


Running therapie

Running therapie kan worden omschreven als een rustige duurloop die als therapie wordt ingezet ten behoeve van mensen met (milde) depressie of andere stemmingsstoornissen.

 

Als je het lastig vindt om meer in beweging te komen dan kunnen een aantal combinatiegesprekken je net een duwtje geven om een basis op te bouwen waarmee je verder kunt.


Mindfulness

Je wilt meer leven in je leven in plaats van geleefd worden; je wilt gelukkiger zijn!

 

Mindfulness, ook wel aandachtgerichte cognitieve therapie of MBCT genoemd, wordt als vaardigheid aangeleerd bij met name chronische depressies, maar ook spanning, fobieën en chronische pijn.

 

Mindfulness is je bewust zijn in dit moment, ieder moment opnieuw. Het is aandachtig aanwezig zijn met al je zintuigen in het hier en nu. Met een houding van milde, vriendelijke en niet oordelende aandacht voor alles wat zich op dit moment voordoet in en om je heen.

 

 

Aanwezig zijn bij wat er is

Het grootste deel van de tijd leven we op de automatische piloot, draaien we op routine. Intussen ben je met je gedachten ergens anders, bij gisteren of morgen. Je piekert over de nare dingen en hoe die te vermijden.

 

Niemand heeft controle over wat het leven voor je in petto heeft, maar je kunt wel beslissen hoe daarmee om te gaan. Juist door helemaal aanwezig te zijn bij wat er is, ook als dat onplezierig of pijnlijk is, kun je het leren kennen in plaats van ontkennen.

 

Pas als je het kent, kun je het aanvaarden of besluiten er iets aan te doen.


Mindfulness analysis

De methode Mindful Analysis is in de eerste plaats een manier om al schrijvend tot zelfinzicht te komen.

 

Waarom blijf ik steeds hetzelfde gedrag vertonen terwijl ik anders zou willen?

Hoe komt het dat ik mijn dromen en wensen niet verwezenlijk?

Waar komen mijn innerlijke spanningen vandaan?

Dergelijke vragen kunnen in het volwassen leven een grote rol spelen.

 

 

Helderheid, inzichten en hernieuwde vrijheid

De methode is geschikt voor alle mogelijke onderwerpen waarbij deze vragen kunnen opkomen. Of het nu gaat om gezinsproblematiek, identiteitsvragen, loopbaanproblematiek, relatiekwesties of ingevingsvragen.

 

We komen meteen ter zake. Dit gebeurt in de vorm van een doordachte fasen-structuur. Er worden geen eisen aan je schrijfvaardigheid gesteld. In de praktijk komt een traject neer op vijf tot maximaal zeven dagen dagelijks een tot twee uur schrijven. Liefst in je eigen tijd, op die momenten dat je concentratie het hoogst is. Een week dagelijks volledige aandacht voor alles wat je schrijft.

 

Ik stel vragen en begeleid je in het schrijfproces, geef oefeningen en opdrachten precies toegesneden op jouw persoonlijke casus. Dat levert helderheid, inzichten en hernieuwde vrijheid op om de toekomst met open vizier tegemoet te treden.Relatietherapie

In elke relatie komen periodes voor waarin het minder loopt met de liefde. Soms lukt het niet om uit die neergaande lijn te komen.

 

De meest voorkomende klacht is dat jullie niet of nauwelijks meer met elkaar spreken, waarbij een van de partners juist meer wil en de ander zich steeds meer terug trekt. Of jullie gesprekken leiden steeds tot ruzie, zonder dat er oplossingen komen.

 

Ook kan een van jullie (tijdelijk) last hebben van individuele problemen zodanig dat dit weerslag heeft op jullie relatie. En er zijn nog vele andere klachten die bij jullie kunnen spelen. We gaan ze samen onderzoeken.

 

 

EFT-relatietherapie

Voor de behandeling maak ik met name gebruik van Emotionally focused therapy (EFT). Liefde en verbondenheid tussen jullie staan hierin centraal, in het hier en nu. Wanneer jullie verbondenheid bedreigd wordt kunnen jullie in vaste (negatieve) patronen gevangen raken en steeds verder van “huis” raken.

 

Eerst onderzoeken we waardoor de verbinding is verminderd, hoe de conflicten zijn ontstaan en hoe jullie onderliggende emoties de interactie zijn gaan bepalen. We brengen de negatieve interactie cirkels in kaart.

 

Als tweede richten jullie je op hoe je weer in elkaars hart kunt kijken, en hoe jullie de verbinding weer kunnen versterken. Tot slot (derde) verduurzamen jullie je de relatie, zien wij elkaar minder vaak en worden de laatste puntjes op de “i” gezet.

 

EFT helpt om in een turbulente omgeving emotionele- en liefdevolle verbinden te behouden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam

 

 

Geregistreerd als

 • Cognitief Gedragstherapeut 
 • Psycholoog Arbeid & Gezondheid 
 • Psycholoog Arbeid & Organisatie
 • GZ-Psycholoog 

 

 • BIG registratie: 19914740625


Registraties

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EMDR-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • GZ-psycholoog
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Mindfulness training
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Running therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Therapie: 85 euro per sessie van 45 minuten 

 

 • Relatietherapie: 125 euro per sessie van 1,5 uur

 

 

Vergoeding

Ik ben GZ-psycholoog. De individuele therapie wordt vergoed vanuit het basispakket.

Wil je vergoeding? Dan is een verwijzing van je huisarts nodig. Je betaalt geen eigen bijdrage, wel eigen risico.

Openingstijden

Maandag Tussen 09:00-18:00, 's avonds in overleg
Dinsdag Tussen 09:00-18:00, 's avonds in overleg
Woensdag Tussen 09:00-18:00, 's avonds in overleg
Donderdag Tussen 09:00-18:00, 's avonds in overleg
Vrijdag Tussen 09:00-18:00, 's avonds in overleg
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten