Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Is dit een voorteken van een Burnout?

Beste,

Na wat zoeken naar symptomen ben ik hier terecht gekomen.

Na een heftige periode is het precies dat mijn lichaam niet meer mee wil, uitgebreide bloedanalyse gedaan en alles was perfect. Maar toch komen volgende symptomen voor.

- Spier in rug die aantrekt of soms helemaal loslaat! Precies of je naar achter wordt getrokken.
- duizilgheid
- bepaalde nachten wakker schieten met al dan niet versnelde hartslag
- tintelingen of naaldprikken in de handen afwisselend voeten
- angstig zijn
- soms klappertanden met beven
- gezicht die soms rood word en terug weg gaat
- opgejaagd gevoel

Zou dit een Burnout kunnen zijn ? Precies dat lichaam foert zegt en volledig in de war is? Dokter heeft een SSRI remmer voorgeschreven maar als je de ervaringen leest bij opstart is dit best heftig allemaal! Is er geen herstel mogelijk zonder of toch best nemen? Mens weet het allemaal niet meer…

Sterkte voor de mensen die het ook meemaken!

Groetenw,

Marre





Marre
13-04-2024
laatste reactie: 17-04-2024

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja Marre ik ben geen dokter maar t goede nieuws is dat kan echt 'slechts' een burnout zijn. Ook al lijk je dat zelf eerst niet te geloven.. Zo ben ik ook begonnen. En ik herken echt al je klachten en meer die komen en gaan. In het begin lijkt t alleen maar erger te worden en google je angstig naar alles. Telkens weer. Ook Omdat artsen eigenlijk geen echte harde diagnose kunnen stellen omdat er geen gouden checklist is en bij iedereen dit net ff anders manifesteert is het zeer goed mogelijk. Zeker als je lang over je grenzen bent gegaan als je goed nadenkt. De arts zal proberen andere oorzaken uit te sluiten. Dat voelt wel vaag.

Kijk eens op CSR centrum of je daar jezelf herkent. Dit legt t echt goed uit. ZIJ weken met fysiologische experts en je lijf reageert eerst lichamelijk. Of anders OOK.kijk op nick de waard.nl. of burnoutcamp. Arjan luijendijk.

Het goede nieuws is... het komt goed.. maar het duurt tergend langggg. Bij n burnout!

Zit er oook nog middenin. 3 maanden na lange aanloop van meer dan 4 jaar. Na angstige chaotische zoekfase... via acceptatie... naar moe moe en soms nog wel wanhopig. Maar samen moed houden en baby stapjes. Lees ook verhaal 834 maar eens van Lieke!! Dat helpt. Sterkte kop op.

Anoniem
13-04-2024
Reageer:
Bedankt voor je bericht en nuttige tips! Zal deze eens doornemen.

Zoals je zegt best is deze symptomen aanvaarden en beseffen dat het hebozg is geweest om ermee aan de slag te gaan want negeren zou het alleen maar erger maken. Ik probeer nu bog zonder antidepressiva die is voorgeschreven, heb ze nu ook liggen in geval dat het echt niet meer zou gaan, heb wel wat supplementen verhoogd en tracht nog door te sporten op een lager pittje om bezig te blijven en lichaam en geest een goed gevoel te geven.

Veel sterkte ook aan je gewenst, zal eens je verhaal ook doornemen.

Groeten,

Marre

Marre
14-04-2024
Reageer:
Hoi Marre, fijn dat je er wat aan hebt. Luister echt goed naar je lijf of je nog kan sporten... Ik heb t ermee verergerd. Want mijn lijf leek t wel aan te kunnen. Ik tapte echter uit mijn reserve tankje. Zelfs op n laag pitje. Als oud topsporter dacht ik ook bewegen doet goed. Je moet minimaal daarna meteen rusten en ademhaling naar rustig.. en letterlijk ff liggen...anders maakt je lijf meer cortisol aan en gaat je gaspendaal in je zenuwstelsel weer ovrrwinnen. Succes hoop dat t voor jou wel werkt.. bij overspannenheid kan je wel meer dan bij completely burnout.

Anoniem
15-04-2024
Reageer:
Hoi Marre,
Vervelend die klachten die je beschrijft.
Ik zit ook in een burn out en heb weer andere verschillende klachten.
Ik heb laatst een webinar gevolgd; burn out of overgang. Deze klachten lijken erg op elkaar en veel vrouwen krijgen een verkeerde diagnose. Ik weet niet hoe oud je bent, maar een aantal klachten die jij omschrijft lijken ook bij de overgang te passen.
Dit kan je overigens niet in het bloed terug zien gaf zowel de huisarts als de overgangsspecialst die het webinar gaf aan. Of je moet al heel vroeg in de overgang komen.

Kim
15-04-2024
Reageer:
@ Kim apart dan dat mijn huisarts d.m.v. bloedtest duidelijk kon zien dat ik in de overgang zat. Maar destijds door gehobbeld met al mijn klachten en toen rechtstreeks in burn-outbeland ben, waar ik nu 2 jaar mee worstel. Boek van Caroline Tensen een aanrader “ Het verboden woord”

E
15-04-2024
Reageer:
Dit soort klachten na een periode van langdurige stress lijkt wel op burnout ja. Hopelijk voor jou ben je er op tijd bij en ga je een stap terug doen/rust nemen. Ik heb er 7 jaar over gedaan om in een zware burnout te raken en heb nu jaren nodig om te herstellen helaas. SSRI's worden vaak voorgeschreven om de overprikkeling van je zenuwstelsel wat af te remmen en wat rustiger te worden.

Anoniem
15-04-2024
Reageer:
Zijn er meer mensen met ervaring met SSRI’s? Ik twijfel er ook over om het te nemen, zit sinds drie maanden in een burnout met veel paniek en angst en er lijkt geen einde aan te komen.

Ik hoor graag andere ervaringen!

E
17-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>