Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Voor sommige mensen krijgt het leven jammer geen waarde

Ik heb niet echt een verhaal. Enkel één gevoel: dat ik verdriet heb, dat het te veel is voor mijzelf om mee om te kunnen en dat ik geen mensen rondom me ken met wie ik het kan delen. Ik weet niet hoe het komt. Ik heb gewoon niemand bij wie ik me ok voel. Of die ok voor me is en me niet laat vallen of kwaad op me wordt. Of die betrouwbaar is en naar me luistert. Ik kan best wel goed met anderen overweg. Hoewel ik meestal erg verlegen ben .
Ik heb al verschillende keren therapie en ook medicatie geprobeerd. Maar dat helpt me dus niet want al die jaren blijf ik me eenzaam voelen. En ik ben 45 nu. Dus heb het opgegeven via die weg. De meeste verhalen die ik lees gaan over dat je moet buiten komen en mensen moet ontmoeten en tevreden moet zijn met jezelf. En ik denk echt dat ik dat allemaal wel doe en genoeg relativeer. En toch blijf ik me alleen voelen. Nu zeggen sommigen dat dat op zich niet erg is. Maar dat is het dus wel. Zo vaak in je eentje wenen en verdriet hebben om dingen en mensen en toch bij niemand terecht kunnen. Gewoon niet eens kunnen zeggen dat het niet goed gaat. Ja zeggen gaat wel, en zelfs als iemand dan tijd maakt, voelt het gewoon niet alsof de ander er echt is. Het lijkt niet eens oprecht. Ik weet niet eens hoe ik dat gevoel kan krijgen. Oprecht zou zijn dat je welkom blijft, wat er ook gebeurt. Dat je je begrepen voelt. Dat uit wat iemand doet, blijkt dat die persoon het goed met je bedoelt. Dat je bij problemen mag blijven spreken en men de deur niet voor je dicht doet. En vaak zie ik ook in berichten dat je moet praten met vrienden of familie of iemand die je vertrouwt. Maar ik heb geen vrienden. Wanneer zijn mensen vrienden en wanneer kun je iemand vertrouwen? Ik heb dat precies nog nooit meegemaakt. En ik geloof niet eens dat dat bestaat. En soms zeggen mensen dat je moet geloven in god of het universum of zo, iets, maar zelfs dat lukt me niet. En ze zeggen dat je er ‘gewoon’ voor moet open staan, maar wat ik ook probeer, ik voel dat allemaal niet. Dus ik weet zelfs niet wat ik heb aan woorden van anderen die niet bij mij passen. Ik zie het helemaal niet meer. Mijn leven zal waarschijnlijk voor altijd alleen zijn. Ik geef niet op omdat ik kinderen heb. Maar voor mij is er niets meer, alleen pijn. Het zou zo veel leuker zijn als ik vreugde en verdriet zou kunnen delen. Ik weet alleen niet hoe. En dus lijkt mijn leven voor niets geleefd en moet ik nog lang wachten eer ik dood ga en het eindelijk voorbij zal zijn. En dat was het. Ik was niet in staat om er iets aan te hebben. In mijn eentje. Ik durf niet vragen om raad. Het is niet op mijn van toepassing, ik ga me juist meer onbegrepen voelen. Waarom mensen wenen weet ik niet. Maar ik zou liever dat gevoel niet meer hebben. Het is te pijnlijk allemaal. Ik wens iedereen wel een vriend of een goed familielid of iemand waarbij ze terecht kunnen of mensen om plezier mee te maken en grappen te vertellen. Ik wens iedereen een arm om hen heen wanneer ze het nodig hebben. Een arm waarop ze kunnen rekenen en niet a priori weten dat het toch niet gemeend of blijvend is.
Ik denk dat er voor mij geen hoop meer is.

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 04-04-2024

9
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoe gaat het nu eigenlijk met je?

Corina
22-07-2022
Reageer:
Zoo herkenbaar , vooral het gevoel voor altijd alleen te zijn ......

Raf
21-10-2022
Reageer:
Herkenbaar

D
23-04-2023
Reageer:
Idd het gevoel altijd alleen te zijn.zo herkenbaar en daardoor kan men ook niet meer op mij rekenen

Amy
18-02-2024
Reageer:
Kan alleen zeggen dat je niet alleen bent wat dit gevoel betreft . Heel herkenbaar ook voor mij !

Anna
18-02-2024
Reageer:
Wat je beschrijft is echt precies hetzelfde van hoe ik me voel. Ik dacht altijd dat er niemand anders ditzelfde gevoel kende. Want wanneer ik er met anderen over praat geven ze me ook raad zoals buiten komen en mensen ontmoeten. En dat helpt niet omdat ik ook niemand kan vertrouwen. Ik hoop dat het intussen beter met je gaat. Ik ben nu 48 en het gaat een klein beetje beter op dit vlak voor me. Vooral omdat ik nu eindelijk een therapeut gevonden heb die echt naar me wil luisteren en me wil helpen.

Marten Maas
02-03-2024
Reageer:
Ik heb ook gevoel dat ik met niemand echt kan praten.
Wil je praten ik ben 38 en kan wel op Discord.

Groetjes

verdayne
28-03-2024
Reageer:
Omg...dit is nou precies hoe ik me voel.
Kweet echt niet welke betekenis mijn leven heeft. Zelfs mijn eigen man zegt dat ik geen leven heb en niets beteken en dat ik jaloers ben op zijn leven.en dat is ook zo.
Hij heeft hobby's en vrienden . Ik heb niets, zelfs geen kinderen.
Ik zou tevreden zijn met mijn rustig saaie leven maar blijkbaar ben ik niets waard omdat ik geen hobby heb volgens mijn man.

(N)Iemand
03-04-2024
Reageer:
Ik ben 32 en het gevoel is er bij mij nu al, lekker vooruitzicht is dat voor mij

(N)Iemand,
wel zorgelijk dat je man dat zegt die er eigenlijk altijd voor je moet zijn.

Almeerder
04-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten