Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Elke dag gespannen nek schouders

Hoi zijn er ook mensen die elke dag gespannen nek schouders hebben licht gevoel in het hoofd.. soms krijg ik uit het niets een gevoel dat alles zich begint aan te spannen me nek kaken bij me oren en me zicht word wazig begin zenuwachtig te worden.. voel me draaierig en ineens her goevl flauw te vallen met tintelingen. Herken iemand dat? Heb ik dan een angstaamval? Snap niet zo goed wat er gebeurd en zit nog niet aan de medicatie na 1 jaar .. heeft iemand er ervaring mee? En zou medicatie goed zijn of toch volhouden zonder.

Anoniem
18-11-2022
laatste reactie: 02-03-2024

4
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herken je klachten heel goed! Belangrijk is te bespreken met je therapeut waar ze vandaan komen.

Die pijnklachten hangt bij mij samen met mijn ademhaling voordat het uitmondt in een paniek aanval.

Een vriend van me heeft goed baat bij antidepressiva bij zijn paniekklachten, maar hij heeft moeite me afbouwen. Een tweede vriend had last van depressieve klachten en heeft het met succes afgebouwd.

Bij mij weet ik waardoor het ontstaat. Combinatie van faalangst en emotie niet kunnen voelen en uiten. Vanwege dat laatste heb ik in overleg met m’n psycholoog dus niet gekozen voor antidepressiva. Goede therapeut, mediteren, buiten wandelen (in mijn geval eerst YouTube yoga en in de tuin zitten).

Pearl
23-11-2022
Reageer:
Hoi Pearl,
Ja ik zit er al 16 maanden in.. kan nog steeds niet veel. Hoelang zit je erin? En kan je al wat meer dan zonder medicatie?. Heb ook last van overprikkeling en lichtelijk duizeligheid. Mijn emotie speelt bij mij ook een rol. Wandel elke dag probeer gezond te eten. Probeer schermen te vermijden om te ontprikkelen. Maar kan nog steeds niet met de trein of bus reizen. Wat zijn joun klachten?

Anoniem
24-11-2022
Reageer:
- 2 jaar (25 maanden…)
- ja ik kan nu zeker meer, maar het is lang niet op “top”niveau van voor de diagnose
- ik heb van alles gehad aan symptomen.
Ik wil benadrukken dat het pad van burn-out bij iedereen anders is. Als er een echt goed bewezen behandeling voor was, dan zat het standaard in het huisartsen pakket. Bespreek gewoon goed met je therapeut of je aan de medicijnen wilt. Ik had het graag gewild, want mijn vrienden hadden er baat bij. Maar ik zag in dat het niet voor mij was.

-ik ga in op mijn klachten bij een angstaanval.
Ik span mijn bovenlichaam aan. Ik word kortademig omdat mijn buik niet ontspant, dus ik ga ademhalen vanuit mijn ribbenkas. Bovenop mijn borst voelt het zwaar. Mijn hulpademhalingsspieren gaan werken. Ik voel spanning en pijnknopen in mijn hals en schouders. Brok in de keel gevoel en koud gevoel in mijn luchtpijp. Schouders extreem naar voren gebogen met pijn, en zeurende tintelende pijn in mijn armen. Hartkloppingen.
Je ademt zo inefficiënt dat je niet genoeg CO2 uitademt en relatief veel zuurstof inademt. Dan word je licht in het hoofd, zwarte vlekjes, duizelig, tintelingen rond de mond en in de vingers. Veel mensen worden misselijk en gaan zweten. Flauwvallen.

-triggers voor mijn angstaanval:
>nieuwe dingen. Perfectionisme.
Bijvoorbeeld een nieuw recept, in een winkel staan, of nieuwe mensen spreken.
>druk: belangrijke mails, contact met werkgever, of sporten (vroeger op subtopniveau gesport)

Oorzaak: jeugd. Ik dacht dat ik een goede jeugd had, maar ik ben op emotioneel niveau verwaarloosd. Nooit geleerd hoe ik met emoties moest omgaan, terwijl ik wel veel liefde kreeg van mijn ouders op hun manier. Verder slecht huwelijk van mijn ouders en vervreemding van mijn roots is de basis van mijn slechte zelfbeeld.

Heel verhaal. Hopelijk zit er bruikbare stukjes voor jou tussen.

Pearl
24-11-2022
Reageer:
Bij een opkomend gevoel van een angstaanval vergeten mensen vaak dat je misschien vol met energie zit. Ik pak dan de fiets en trek even een flinke sprint. Ook even hard lopen kan goed helpen. Ten minste in mijn situatie. Een angstaanval stopt altijd. Je word immers moe na een poos.

Anoniem
07-02-2023
Reageer:
Je klachten zijn zeker herkenbaar. Ik zit er nu 5 maand in en ervaar jouw genoemde klachten eerder structureel dan sporadisch.

Sylvia
02-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten