Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik vind mijn vriendin sexueel onaantrekkelijk

Ik vind mijn vriendin sexueel onaantrekkelijk en weet niet meer wat ik er mee aan moet.

Al vanaf het begin van onze relatie is ons sexleven nooit echt geweldig geweest. Anders dan in mijn vorige relaties was ik niet direct 'hotel de botel' en hadden we 1 keer sex als we elkaar zagen. Dit is altijd zo gebleven en voor mij is zij nooit echt superaantrekkelijk geweest op sexueel gebied. Ze was echter lief en bij eerdere heftige gepassioneerde relaties liep het altijd fout. Ik heb daardoor deze relatie toch echt een kans gegeven en de aantrekkingskracht kwam toen natuurlijk ook.

We zijn nu 5 jaar verder en ben blij dat ik het toen een kans heb gegeven. Ik houd ontzettend veel van haar en haar kinderen. Er is echter een ding wat mij steeds meer is tegen gaan staan en dat is haar gewicht. Ze is sinds we bij elkaar beetje bij beetje gegroeid en de laatste tijd gaat het helemaal snel. Ze is nu denk ik zo'n 15 kilo gegroeid en sex met haar is nu zo'n 1 keer per 2 weken schat ik zo in. Het idee om met haar sex te hebben wordt ook steeds moeilijker en ik weet dat dit heel erg klinkt, maar ik voel zelfs een beetje een soort van walging.
Het ergste vind ik nog dat ze het zelf doet. Ze eet gewoon te veel rotzooi en blijft het kopen en opeten. Ze zou zelf ook graag slank zijn, maar doet er gewoon niks aan. Ik voel ook geregeld aan haar dat ze zich zelf ook lelijk voelt en daar wordt ze niet gelukkig van. Op dat moment gaat ze op dieet, maat dat duurt dan altijd 3 dagen en dan zit het dieet er weer op.

Ze weet dat ik 'dik' ook lelijk vind en dat vind ze dus zelf ook, maar er wat aan doen is blijkbaar gewoon te veel. Misschien is het het gebrek aan doorzettingsvermogen wel dat ik het meest erge vind. Vroeger was ik ook wel wat te zwaar en sinds ik een jaar of 25 ben heb ik ervoor gezorgd dat ik afviel en dat ik niet te zwaar zou worden. Ik snap dat eten lekker is, maar als je dan niet dik wil worden moet er ook worden gesport of zo nu en dan minder worden gegeten. Met alles in mijn leven weet ik dat; wanneer je iets wil je dit zelf moet doen en dat eigenlijk niks vanzelf gaat. Daardoor heb ik veel doorzettingsvermogen en ik vind het daarom ook een echte afknapper dat het er bij haar niet in zit. Ze komt wat uit een aso-familie en doorzettingsvermogen is daar niet te vinden. Ze heeft zich uit dit leven kunnen worstelen en ze heeft alles goed voor elkaar, alleen dit punt lukt haar niet.

Ik heb al heel vaak proberen aan te geven dat ik haar zo niet aantrekkelijker op vind worden, maar er echt over praten wordt m niet. Of ze is het even met mij eens en gaat er wat aan doen (3 dagen dus) of ze wordt kwaad. Nu is het echter wel zover dat ik niet meer weet wat ik ermee aan moet. Ik hou van mijn vriendin, maar ons sexleven is prut en gaat ook niet veranderen op deze manier, want ik vind ze gewoon te dik voor opwindende sex. De emotionele verbinding verdwijnt nu ook langzaam en ik begin steeds meer te denken aan vreemdgaan of de relatie te verbreken. Ik hou echt veel van haar en de kinderen, maar een sexloze relatie zie ik niet zitten.

Zijn er meer mensen die dit probleem hebben of hebben gehad? Ik denk dat ik het haar binnenkort toch ga vertellen, hebben jullie tips hoe ik dit dan zou moeten aanpakken?
Verhalen over aantrekkelijkheid zit in het karakter kunnen jullie mij besparen. Daar kan ik niks mee en is voor de meeste mensen ook gewoon niet waar.

Anoniem
27-12-2023
laatste reactie: 19-03-2024

1
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Keto eten. Of toch alleszins stoppen met koolhydraten en veel meer vegan eten. Je valt ervan af, je voelt je fitter, je eet nog gewoon lekker veel, het valt niet zo op voor de kinderen als de ouders samen anders eten (bijvoorbeeld jullie eten ipv pasta dan courgette sliertjes als je spaghetti eet). Het is een way of life. Het is echt moeilijk vol te houden de eerste weken. Mensen veranderen een gewoonte pas na acht weken. Dus je moet het wel volhouden. Maar het is iets dat je samen kunt doen. Vervolgens ga je ook starten met samen wandelen. Gaandeweg als je je steeds fitter voelt samen zwemmen, fietsen of lopen,… samen iets in beweging zetten, samen een project uitwerken, de sleur doorbreken. Het brengt je dichter naar elkaar.

Zo open je de deur terug naar elkaar aanraken, complimentjes geven, elkaar zien, blij zijn met elkaar en naar seks. Voor vrouwen is seks echt vaak verbinding, gezien worden, connectie hebben,…

Dus eerst samen dat project gezonder eten…

Siska
07-01-2024
Reageer:
Goedemiddag.


Man van 25 hier en ja ik herken je verhaal nu al .

Vrouw zit op de bank met blikje energy en zak chips. En slipt langzaam dicht .

Vroeger was ze zo mooi en Sexy. Het is pijnlijk om te zien. En mijn kleine heer wordt steeds onrustiger .

Vrouwen zijn hoe zeg je dat
.. ingewikkeld.. zodra ze je vast hebben "getrapt " en je kan geen kant meer op stoppen ze met moeite voor je doen . Terwijl er om je heen allemaal huppelmeiden rond springen in crop topjes en korte rokjes waarop je naam geschreven staat..

Ik weet het .. het is niet makkelijk maar het hele seks gebeuren is niet makkelijk. Meiden zijn super erge "teasers" ze lokken je uit en ze maken zich mooi en Sexy maar als het daadwerkelijk gebeurd zie je ineens een luie vetvlek op de bank zitten en gedraagt ze zich Alsof ze al jaren bij je in woont als een soort van broer zus relatie.. ze zitten vreselijk veel op de telefoon en vreten zich vol met troep . Als je er wat van zegt heb jij het gedaan .

Ik denk dat we als mannen maar moeten accepteren ( hoe vrouwen echt zijn ) want dat willen ze zo graag . Maar hoe vrouwen (echt zijn ) is blijkbaar. Lui en onverschillige manipulatoren .

Alle vrouwen gaan me nu haten maar boeie !
Ik werk ook het liefste niet met vrouwen . En dan kijken altijd mensen heel boos naar mij dat ik dat zeg want ja gelijkheid bla bla ... Maar vrouwen zijn mega gepiekerd als ze ergens op gewezen worden mannen niet waarom zou je je daar zorgen om gaan maken ... Vrouwen trekken gelijk de "vagina kaart " en jij hebt het gedaan .

Ik hou van mijn vrouw en mijn relatie is goed. De sexuele spanning is bijna weg maarja ik accepteer dat . Het is bijna overal zo . En als het beter lijkt houdt dan in je achterhoofd dat het een tease is. Ik en mijn vriendin gingen ook 5 x per dag eerst van bil . En nu ben ik 25 en heb ik misschien 1 x in de maand geluk .. want ja moe en pijn en geen zin . En bla bla bla .


Koekebakker
13-01-2024
Reageer:
Always dat uiterlijke
Terwijl het innerlijke uiteindelijk is waar je mee verder kan, harmonie in vindt
, niks walgen, accepteren….hoe zie je er zelf uit en bij innerlijk degene die een vrouw nodig heeft?

What are the most beautiful and trustfull things between two persons

Glimlach
17-01-2024
Reageer:
Innerlijke kan mooi zijn maar als de aantrekking er niet meer is dan val je ook niet echt meer op uiterlijk. Dat mag best gezegd worden!

En wat bedoel je hiermee? “What are the most beautiful and trustfull things between two persons”. To be honest, this sentence doesn't make any sense!

Anoniem
17-01-2024
Reageer:
Koekebakker, wat heb jij een ontzettend dom verhaal. Alsof alle vrouwen zo zijn, en misschien ben je zelf ook niet meer dan een vieze luie vetvlek. Stop wat meer energie in je eigen ontwikkeling en stop met zo denigrerend over vrouwen te praten. Ik hoop dat je weet wat dat woord betekent.

Irene
07-02-2024
Reageer:
Ja dat is gewoon klote, dikke vrouwen zijn vaak ook gewoon niet idiaal.

Niet fit, alles dat beetje op neuken lijkt houden niet vol.

Kut dicht geslipt clit ligt ergens in een sloot, onnodig transpireren.

Dikke vrouwen zijn, prima moeders
Maar in bed is het gewoon drama.

Los van dat het gewoon lelijk is overal vet, lijkt totaal niet meer op een vrouwen lichaam.


Lastig als je van haar houdt en niet wilt kwetsen.

Maarja je zal toch eerlijk moeten zijn.
Hoort jou probleem niet de rest van je leven te zijn dat ze zich kapot vreet

lelijk
25-02-2024
Reageer:
Ja lelijk je bent echt lelijk

Anoniem
25-02-2024
Reageer:
Ga uit elkaar, verdoe haar tijd niet,wannt an ligt het niet

Rika
12-03-2024
Reageer:
Goedendag,

Vrouwen en mannen verschillen heel veel. Maar wat ik kan adviseren is samen boodschappen doen. Ook kan je eens ergens gaan zitten met haar en een liefdevol open gesprek met haar aangaan. Vergeet nooit dat je dan praat tegen een verslaving. Alle communicatie is dat als met een verslaafde. Schaamte, verbergen van gevoelens, pijn en verdriet, leegte, noem maar op waarom iemand zijn verslaving in stand houdt. Ook is het goed om te weten hoe een verslaafde over zijn,/ haar verslaving communiceert. Dan kun je signalen eerder herkennen. Dus een rustig en liefdevol gesprek met de verslaafde. Wetende dat vrouwen 3 tot 3000 keer gevoeliger zijn dan een man. Variërend over allerlei gebieden. Neem de huid, deze is 3 keer gevoeliger. Spieren ook. Maar ook geestelijk. Als zij aardig en lief is heeft zij veel meegemaakt in combinatie met een lief karakter. Een verslaving overwinnen is serieuze business. Dat is niet voor de meeste weggelegd. Accepteer dus ook wat je van haar vraagt. Positieve hulp en steun is nodig. Geen voorwaarden stellen aan het beklimmen van de Himalaya ☺️

Maria
19-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten