Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vriendschap als 19 jarige autist

Hey allemaal,
Ik ben zoals de titel aanwijst een 19 jarige met een ASS diagnose. Ik kreeg deze diagnose rond mijn 12e en sindsdien is mijn sociale kring alleen maar meer aan het krimpen. Ik probeer met lotgenoten in contact te komen, maar dit lukt niet zoals ik wil. Ook als ik met mensen praat lijken ze steeds weg te drijven naar een tijd. Hoe kom ik in contact met mensen die me echt begrijpen uit mijn buurt?

Lies
17-01-2024
laatste reactie: 09-03-2024

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik wil wel contact met je nemen Lies.

Japio
21-01-2024
Reageer:
Hoi, ik ben ook 19 en zit midden in een traject omdat ik waarschijnlijk ook autistisch ben, ik kan me heel goed vinden in je verhaal, ook ik vind het erg moeilijk mensen te leren kennen en sociale contacten aan te gaan. Bij mij duurt het een tijdje voordat ik me op mijn gemak voel bij nieuwe mensen en daardoor lijk ik ze alleen maar kwijt te raken. Als je contact wil sta ik daar voor open aangezien het lijkt dat we elkaar begrijpen,

Groetjes Kyana!

Kyana
10-02-2024
Reageer:
Beste,

Ikzelf ben 18. Binnen enkele maanden 19 en kan mij enorm hard vinden in jouw verhaal. Ik wil zeker ook wel eens contact leggen als je wil. Stuur maar moest je hier interesse in hebben :)

Met vriendelijke groet,

Margot

Margot
21-02-2024
Reageer:
Hoi Margot,
Mocht Lies niet reageren, dan wil ik wel graag kontakt met je. Ik sta met mijn reactie boven de jouwe.

Groetjes Kyana

Kyana
22-02-2024
Reageer:
Hoi Lies,

ik ben dan wel wat ouder maar ik wil je veel sterkte en succes wensen met het vinden van lieve vrienden die je nemen zoals je bent want ook jij hebt je kwaliteiten. Zijn er misschien activiteiten die je leuk vind of een sport waar je van houdt?

Ik heb zelf ADHD en sta op een wachtlijst voor autisme-onderzoek. Het betreft een lichte vorm maar ik loop regelmatig tegen bepaalde dingen aan.

Ik blijf voor je duimen Lies.


Barbara
25-02-2024
Reageer:
Hi Lies,

Relaties zijn vreemd hè? Mensen komen en gaan in je leven, soms is wat je elkaar kan geven gewoon even “op”. Maar het mooie is, dat mensen ook weer terugkomen in je leven als je daar beiden behoefte aan hebt. Blijf lekker wie je bent. Steek je energie in de dingen die jij fijn, belangrijk en leuk vindt. Dan zal je zien dat je de mensen die je écht in je leven wilt om je heen gaat verzamelen!

Pim
09-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>