Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn-Out

Nu voor de derde keer in mijn leven een burn-out. Zit er middenin. Veel verdriet en emoties niet verwerkt de afgelopen jaren, daarnaast mantelzorg ik wat me enorm zwaar valt en dat komt er nu, vooral middels lichamelijke klachten, uit..

Slaap slecht; word om 04.00 uur wakker en begin de dag kotsmisselijk. Alleen maar bezig met piekeren. Druk op mijn borst pijn in mijn schouders en een algeheel belabberd gevoel. Kom de deur bijna niet uit, alleen wat wandelen met de hond.

Bezoek kan ik wel ontvangen, maar hooguit twee mensen en niet langer dan een uur

Heb nu twee sessies gehad bij een coach en twee uur praten over jezelf is lastig, maar lucht wel op. Ik wil nu eens en voor altijd afrekenen met die valkuil en de eerste tekenen herkennen van overspannenheid voor het een burn-out wordt.

Ik moet toegeven aan het feit dat ik een burn-out heb, onderzoeken gehad en ben verder zo gezond als een vis, zeggen de artsen. Hoe doe je dit??????


Agaath
18-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zooooo herkenbaar. Ik loop nu 6 maanden thuis met een burnout/angststoornis. Er is elke dag wel wat, veel spanning, verdriet, paniek, hartkloppingen, angsten, hoofdpijn en hopeloosheid en doodop. Ben sinds 5 weken in therapie bij de Altrecht (depressie en angsttherapie) Het is heel zwaar en dit weekend dan ook een enorme terugval met veel spanning en slecht slapen. Weet het gewoon soms ook niet meer. Slik oxazepam en Seroxat en nog voel ik me vreselijk ongelukkig. wil gewoon weer normaal zijn, werken, sociale dingen doen etc.... Heel veel sterkte Agaath in dit proces. Liefs, Corrine

Corrine
18-02-2024
Reageer:
Iedereen zegt het heeft tijd nodig. Er niet tegen vechten. Laat het je gebeuren en je komt er sterker uit. Ben mezelf gewoon aan het verliezen, lijkt wel. Kan totaal nergens meer van genieten.

Angst om van alles en iedereen.

Als een berg opzien tegen de dag die komen gaat en ik moet erkennen dat ik ‘s avonds me redelijk goed voel.

Heel rare en nare ervaringen


Agaath
18-02-2024
Reageer:
Radicale acceptatie, op sommige dagen makkelijker gezegd dan gedaan ! Maar ja wat kun je anders. Ik wil hier doorheen, niet meer wegrennen en vluchten voor mijzelf. Voelen wat goed en niet goed voor mij is. Eerst is deze harde RESET nodig want het lichaam en geest is ernstig in de war.

We komen de dag wel weer door , ook al is dat een opgave.

Sterkte, je bent niet alleen in deze rare en nare ervaringen.

Eric
18-02-2024
Reageer:
Hoi Agaath,

Ik herken mijzelf ontzettend in jouw verhaal, letterlijk in alles. Ook ik het stukje dat het s'avonds even minder slecht/redelijk gaat. Soms voelt het net als de film The Notebook, de hele dag bezig met "overleven" om mij savonds even wat beter te voelen en even te kunnen genieten van een beetje tv kijken.

Wouter
18-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten