Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Opkomende ruis in oren bij het inslapen

Beste mensen,

Momenteel zit ik in een tweede burn-out sinds begin januari. Ik had het eigenlijk al voelen aankomen de laatste maanden, maar jammer genoeg te laat aan de bel getrokken. In 2015 had ik al eens een burn-out, waar ik na zes maanden toch redelijk ben uitgekomen. Ik had een hele reeks van psychosomatische klachten die hier ondertussen wel al reeds gekend zijn. Heel enge ervaringen waarbij ik dacht dat het nooit zou overgaan. Gelukkig ben ik daar dan volledig uitgekomen.
Nu helaas ben ik er terug in getuimeld door omstandigheden. Terug psychosomatische klachten, maar nu is vooral slapeloosheid die me kwelt. Bij mijn eerste burn-out had ik daar dan totaal geen last van. Die slapeloosheid komt vooral door een enge gewaarwording bij het inslapen. Telkens op het moment ik in slaap val komt er een ruis in mijn oren, alsof ik even mijn bloed hoor stromen in mijn oren en krijg ik het gevoel dat ik even wegval. Daardoor schrik ik dan telkens meteen wakker.
Ik heb nu momenteel Alprazolam om wat rustiger te worden, maar ik neem er enkel eentje voor ik ga slapen. Ook een Lormetazepam om even door te slapen. Soms slaap ik dan eens een nacht goed, maar niet altijd. Ik ben daar nu veertien dagen mee bezig, maar wil uiteraard niet volledig afhankelijk worden ervan. Zijn er hier nog mensen met deze enge gewaarwording, tijdens het in slaap vallen, wat dan uiteraard de slaap belemmert. Ik hoop dat ik daar snel vanaf ben, want dit is eigenlijk al een van de engste klachten die ik al had heb tijdens een burn-out.

Groetjes,

Patrick
10-02-2024
laatste reactie: 17-02-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb dit ook gehad tot aan me oren aan toe slapen doe ik nog steeds niet goed maar dat gevoel is gelukkig weg getrokken
Ik denk gewoon overprikkeling van de hersenen

Beangstigend is het zeker

Anoniem
10-02-2024
Reageer:
Aan anoniem, bedankt voor de reactie.
Goed dat het is weggetrokken bij jou.
Het geeft toch een beetje een geruststellend gevoel voor mij, want had nog nergens deze vreemde klacht hier gelezen. Elke psychosomatische klacht wat bij een burn-out voorkomt heb ik al ervaren, behalve deze.
Zelfs even pitten op de bank zit er niet in. Telkens op het moment dat ik dan even zou inslapen is dat gesuis daar en het gevoel van ‘wegvallen’, wat dan direct terug weg is bij het wakker schrikken.
Ik hoop er ook snel vanaf te geraken, want het is zeer beangstigend.

Groetjes,

Patrick
10-02-2024
Reageer:
Ja is echt herkenbaar dodelijk vermoeiend ook
Ik heb nu nog wel is zo een schok na wordt ik ook niet blij van gelijk weer die paniek

Anoniem
10-02-2024
Reageer:
Bedoel je met ruis gepiep?
Of zo'n ruis en dat het geluid na lijkt te galmen?
Dit laatste had ik vroeger weleens op school tijdens een dejavu. Vermoeidheid denk ik.
Als ik ga slapen is het net of mijn oren harder piepen als ik er op let. Links morse :-(. Ik hoor wel 20 pieptonen. Raar genoeg heb ik er nooit hinder van. Nou ja die morse af en toe is wel shit. Gelukkig ken ik geen morse.

Tom
16-02-2024
Reageer:
Ik zit ook in de burn out al 7 maanden kan niet slapen zonder Oxazepam en dan heel weinig vreselijk ik herken je verhaal , piep je bloed horen stromen ik hoorde ook m’n hartslag in m’n hoofd door het hyperen , heeft ook een naam , weet niet meer welke , toen ik wist wat het was werd ik rustiger en trok dat bonken in mn hoofd weg

Anoniem
17-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten