Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hoe moet ik hiermee omgaan?

Beste,
Op 4-11-23 zei mijn vrouw me dat ze wou scheiden. Dit kwam vr mij totaal onverwacht en mijn benen werden onder mij uit gesneden met een bot mes. Eerst dacht ik dat dit een puur rationele beslissing was. Na een tijdje ben ik beginnen lezen over vrouwen in een MLC. Ik kon de symptomen van een MLC praktisch allemaal afvinken omwille van wat ik zag in de 7 weken dat ik nog thuis was na het verdict. Radicale beslissing, de scheiding. Heimwee nr het verleden, veranderen profielfoto FB, ze veanderd een foto van ons gezin nr een foto v haarzelf toen ze 19 was, met op de achtergrond onze 2 kinderen van 9 en 4. Ook elke avond minstens 1.5 fles wijn drinken op 1.5 uurtje tijd. Ze was ook verliefd geworden op iemand anders, deze heeft haar verliefdheid echter niet beantwoordt. De scheidingspapieren zijn ondertussen getekend en ik woon nu alleen op een appartement. Ik ken de vrouw niet meer waarmee ik de laatste 17 j ben samengeweest. Ze zegt dat er niets ad hand is en perfect gelukkig is met haar keuze, ze is totaal niet meer in mij geintersserd, ze vraagt eens niet hoe het gaat, of enige andere vorm v communicatie. Ze zit ook met 2 zaken uit het verleden in haar hoofd, daar moet ze nu vrede en orde mee en in krijgen. Ik denk dat ze alles over 1 kam scheert en de fiut van alles wat niet gioed zit in haar hoofd op ons gezin afduwd en ons hier verantwoordelijk voor houd.
Iemand raad hoe ik hier moet mee omgaan.

Een verdrietige en boze ex-echtgenoot en liefhebbende papa.

Anoniem
22-02-2024
laatste reactie: 04-03-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ben 20 jaar getrouwd 3 lieve kinderen. En zit nog in scheiding. Me man is 39 en gaat om met meid van 21 jaar. Zeggen dat alleen vriendschappelijk is. Waarom ben je dan daar liefst bij haar. Koop alles voor haar doe alles voor haar. En zijn gezin laat hij stikken. Wat kan ik hier van verwachten. Ik wil er voor vechten hou nog van hem. Maar hij wil bijna geen contact meer. Aks hij thuis is hij aftoe normaal tegen mij. Maar dan ga hij ook weer na haar. Ik weet het echt niet meer. Me hart lig in miljoenen stukjes. De kinderen voelen niet meer dat hun vader is. Ondat zij belangrijker is dan hun.

Mien
28-02-2024
Reageer:
Ik ben een vrouw en ik maak dit nu met mijn man met MLC mee. Echtscheiding hangt boven mijn hfd. Weet jij al hoe hiermee om te gaan?

Joyce
01-03-2024
Reageer:
Beste Joyce,
Ik haal veel sterkte uit de verhalen die ik hier lees en op de site GET REAL. Het laat mij echt begrijpen wat er momenteel gaande is met mijn vrouw, in welke fase ze nu zit en wat er in haar omgaat. Ook het boek "Mannen in een midlife" doet mij veel deugd, het gaat hier wel over de mannelijke variant vd midlife, maar deze van vrouwen is grotendeels gelijklopend zegt de aueur en tevens ervaringsdeskundige.
Nu ik uit zéér betrouwbare bron weet dat mijn vrouw al een paar keer bij de huisarts is langsgeweest en gevraagd heeft om professionele hulp doet mij al veel goed. 3 maanden geleden had de huisarts al eens aan mij gevraagd om mijn vrouw te vragen of ze ook eens wou passeren om te checken hoe het met haar gezondheid was. Toen antwoorde mijn vrouw mij: Ik mankeer niets, ben perfect in orde, ik neem rationele beslissingen en ik hoef al heel zeker niet nr de dokter.
Dit stemt mij positief dat ze nu hulp, psycholoog of therapeut, dat weet ik niet, vraagt, wil en aanvaardt.
Ik laat nog een gaatje in mijn hart omdat ik ze zo graag zie en de liefde voor haar nog steeds sterk aanwezig is.
Maar ik besef ook, hoe langer dit duurt, hoe groter de afstand tussen ons zal worden. Ik weet niet hoe ik hier bijvoorbeeld binnen 2 jaar tegenover zal staan. Het kan snel gaan, of het kan lang duren. Wie zal het zeggen, we weten het niet, niemand weet dit, ook zij niet.
Ik trek er mij aan op dat ze nu zelf niet beseft wat er gaande is met haar en dat ze op een bepaald moment met een schok tot bezinning en besef zal komen.
Meer kan ik, en jij ook niet denk, niet doen op dit moment.
Hopelijk heb je wat aan mijn reactie, ik hoor graag jouw gevoel en/of idee hierover.
Groetjes.

Gert
02-03-2024
Reageer:
Is vaak de onvrede over het huidige leven en dat het niet is wat gehoopt was merk het ook aan mezelf heb soms geen zin meer om te werken zou dan liever nog in de bijstand zitten en mijn vriendin is ook nooit mijn droomvrouw geweest maar meer een relatie omdat ik geen zin had alleen te blijven en je toch anders een beetje eenzaam voelde.

Bas
04-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>