Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn-Out terugval of niet?

Hey ik wil even mijn verhaal kwijt , ik zit nu 6 maanden in mijn burn-out de eerste 4 maanden waren verschrikkelijk mijn hoofd stond nooit uit en ik piekerde 24/7 wat mij uiteindelijk op zo een laag punt heeft gebracht dat ik dacht ik kan beter dood zijn. Uit eindelijk toch weer wat lichtpuntjes gezien en ging wat meer de goede richting in voelde ook als of ik meer energie had en probeerde elke dag te wandelen en dit ging goed . Nu ben ik afgelopen weekend van alles gaan doen en ik zit sinds maandag weer als een hoopje ellende op de bank ben ik mijn grens over gegaan ben ik weer terug bij af of is dit tijdelijk herkent iemand dit? Liefs Kate

Kate
15-02-2024
laatste reactie: 20-02-2024

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Kate,

Ook ik zit nu zo'n 6 maanden in een burn-out en de eerste echte verbeteringen zijn sinds een 2 weken merkbaar. Nu moet ik ongesteld worden en merk ik dat ik er weer helemaal af lig. Ik merk sowieso in mijn hele proces, maar nu EXTRA omdat ik zo'n verbetering voelde de laatste tijd, dat er een duidelijk verband is tussen hoe ik me voel en waar ik ben in mijn cyclus. Misschien interessant om ook te monitoren voor jezelf, zodat je de heftig(st)e momenten wat beter kan opvangen doordat je je er meer op voorbereidt.

Sterkte!

Willemijn

Willemijn
16-02-2024
Reageer:
Zeker herkenbaar, ik zit nu 5 maanden thuis en heb nu al 3x t idee gehad een klein beetje op te bouwen, maar zodra er een griepje of een iets te druk iets is geweest ben ik terug bij af en lijkt t alsof alles onder me vandaan word getrapt!
Dan zit ik ook weer ellendig te zijn, herpak mezelf na paar weken weer.. en vervolgens gebeurd t weer!! Héél frustrerend!!!
Dat zijn de ups en downs maar die downs lijken wel elke x erger te worden pffff moedeloos word ik ervan.

C
16-02-2024
Reageer:
Herkenbaar. Afgelopen zomer ging t best goed. Meer energie. Nu al maanden stagnatie, afgelopen maand doodmoe na teveel sociale activiteiten en verkoudheid. Je lijf is gewoon super kwetsbaar. En je moet je energie blijven beheren en goed doseren. Dat vind ik ook heel moeilijk. Je wilt zo graag weer actiever zijn maar dat gaat gewoon nog niet. Het blijft een lange weg met vallen en opstaan....mijn psych waarschuwt ook elke keer voor teveel doen: je moet zo min mogelijk "in het rood" komen anders kun je je reserves niet opbouwen.

Anoniem
16-02-2024
Reageer:
Wat fijn om te horen dat ik niet de enigste ben die dit heeft , ik heb ook het idee dat ik een beetje vast loop dat het nu al een lange tijd zo blijft en er geen verbetering bij komt hebben jullie dit ook?
Kate.

Anoniem
19-02-2024
Reageer:
Volgens m'n psycholoog doe ik nog steeds teveel en te lang, terwijl ik voor m'n gevoel alleen de dingen doe die nodig zijn..
Ik probeer zoveel mogelijk rust te nemen maargoed met 2 kinderen en weinig hulp van buitenaf draait t leven gewoon door..
Tis meer overleven dan leven.
Op dit punt loop ik ook vast omdat ik geen andere opties heb/zie..

C
20-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>