Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wil zo graag weer mezelf zijn

Hoi mede lotgenoten

Ik zit inmiddels 4 maanden in mijn burnout
Ik heb heel diep gezeten. Alle verschijnselen wel voorbij gehad. Paniek, angsten, onrust , aan staan, brain fog, noem maar op.
Het meest pijnlijke vind ik nog ik weet hoe ik me jaren geleden gevoeld heb.
Lekker onbezorgd en ontspannen netflixen, lekker vissen aan de waterkant.
Hele wereld is compleet verandert en voelt anders.

Herkenbaar?
Het is verschrikkelijk.

Groet
Eddie

Eddie
02-02-2024
laatste reactie: 14-02-2024

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Aanvulling.
Werken deed ik ook met plezier.
Dat is ook voorbij voor nu.
😰

Eddie
02-02-2024
Reageer:
Hoi Eddy,het is een hel en je kent jezelf niet meer terug. Zoveel rare kwalen ook, dan weer benauwd of hoofdpijn, oorsuizen, duizelig, hartkloppingen en moe. Gekukkig slaap ik goed maar sons slaap ik wel 14 uur per dag. Een gouden tip is acceptatie, hoe moelijk dat ook is. Er komen echt wel weer verbeteringen maar dat is bij iedereen anders. Ik loop al 6 maanden thuis en mwrk dat ik iets minder moe ben...

Hou vol en vecht er niet tegen...

Corrine
03-02-2024
Reageer:
Dag Eddie,

Wat naar voor je.

Wat mij heeft geholpen zoals Corine zegt: accepteren. Ik dacht ik fiks dit wel even in drie maanden. Even opladen en door. Nu zit ik inmiddels 5 maanden thuis en ben veel aan het uitzoeken voor mezelf.

Het helpt mij tevens om erop te vertrouwen dat het goed komt. Dat ik op termijn al die dingen die je benoemt hoe je je voelde weer gaan komen. Dat zit gewoon nog in je, maar dat heeft tijd nodig om daar weer te komen en dan komt het als betere versie van jezelf.

Wat betreft werk. Ik hou ook erg veel van mijn werk, maar ben erachter gekomen dat ik op de plek waar ik nu werk, niet mezelf kan zijn en vastgeroest zit in patronen, waar ik moeilijk uitkom.

Ik ben langzaamaan aan het kijken voor een andere baan en uit aan het zoeken wat ik wil.

Het komt goed Eddie. Uiteindelijk.

Heel veel sterkte!

Groet,

K.

K.
03-02-2024
Reageer:
Dag Eddie, ik herken het helemaal. Ik zit er nu ook 4 maanden in en ben slechts nog een schim van wie ik was. Ik zonder me af van iedereen, heb geen zin in gesprekken, met vlagen depressief en onverschillig. Dit heb ik nooit gehad, stond altijd voor alles en iedereen klaar, voerde juist graag gesprekken en depressies kende ik niet.

Ook werken gaat amper, nu 2x 2 uur per week en dan al hoofdpijn krijgen. Ik werkte fulltime hiervoor, voel me dan ook heel nutteloos door deze burnout. Sommige momenten lijkt het echt alsof het niet meer goed komt en dan slaat de paniek toe. Ik loop sinds kort bij de psycholoog en hij leert me anders te denken (positief denken met minder angsten) door cognitieve gedragstherapie. Ik ben pas net begonnen, maar ik werk wel nu ik beter grenzen aan kan geven ik me toch sterker voel, en dat geeft ook wat zelfvertrouwen voor de toekomst.

Maar wees niet bang: alle klachten die jij schrijft herken ik: paniek, angst, wanhoop. Het hoort er allemaal bij. Het schijnt vanzelf goed te komen, ons zenuwstelsel is overprikkeld, maar gedachtes hebben wel een heleboel invloed op ons zenuwstelsel, misschien kun je daar wat mee?

Groet,
Suus


Suus
03-02-2024
Reageer:
Dag Eddie,
Het is zo herkenbaar wat je schrijft. Ik zit zelf ook al 5 maanden thuis en heb regelmatig de gedachte, kon ik maar terug naar een jaar geleden, toen ik me nog goed voelde en ik nog zoveel aankon... Maar helaas,mijn lichaam is voor mij op de rem gaan staan. Want het was ook niet gezond hoe ik mijn werk deed, waardoor ik nu in deze situatie terecht ben gekomen. Na vele maanden therapie en terugkijken op toen, zie ik dat nu wel in. Wat anderen ook al zeggen, vecht er niet tegen, neem rust, en weet: het wordt uiteindelijk wel weer beter... Je lichamelijke signalen zijn er om je te helpen, ze zijn niet tegen je! Hoop dat je dat mag gaan ervaren
Groetjes tamar

Tamar
04-02-2024
Reageer:
Hoi Eddie,

Je verhaal klinkt mij heel herkenbaar. Ook ik zit nu 4,5 maand in een burnout. Ik denk ook vaak terug aan: was ik maar de oude ik gewoon lekker alles doen en kunnen genieten zonder tal van lichamelijke pijntjes en gevoelens. Zonder dat mijn lichaam om de rem trapt. Maar helaas voorlopig ben ik nog niet de oude. Ik heb ook al heel veel periodes achter de rug. Dan veel hoofdpijn, dan duizelig, dan angstig enz. enz. Nu zit ik in een periode waarin ik soort van down ben. Ook ik moet van de psycholoog leren om te accepteren, maar dit is heel moeilijk en lukt met nog niet. Hoe doen jullie dat?

Lieke
05-02-2024
Reageer:
Nou Eddie
Het valt gewoon niet mee soms heb ik een opleving maar het grootste gedeelte van de dag onrustig heel slecht slapen

Iedere keer weer wat nieuws

Anoniem
06-02-2024
Reageer:
Hoi Eddie,
Ik zit nu 22 maanden in een burnout, alle klachten zijn heel normaal, accepteer dat het zo is. Leg je erbij neer, weet wel dit duurt niet voor de rest van je leven. Langzaam zullen je klachten minder worden, mist je wel je rust neemt, jezelf lief hebt en de kern van je burn out aanpakt.

Ik heb goede dagen en slechte dagen. Maar mijn slechtste dag nu wat een goede dag een jaar geleden. Het is een lang proces en geen zin in werken hebben is heel normaal.
Neem je tijd.

Herman
14-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>