Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn verhaal

Lieve allen,

Wat fijn dat we op dit forum ons verhaal kunnen delen en steun kunnen vinden bij elkaar.

Zo ook ik heb een burn-out gekregen. Sinds eind oktober ben ik thuis komen te zitten. Toen na een aantal weken weer op gaan bouwen. Wat achteraf gezien veel te snel is geweest. Last gekregen van paniekaanvallen en alles werd me weer te veel. En nu sinds half januari alweer thuis. Mijn relatie is ook beëindigd. Wat nog eens een extra klap heeft gegeven.

De huisarts heeft me aan de oxazepam gezet met citalopram. Ik krijg helemaal niks meer voor elkaar. Uit bed komen is al een gevecht. Weinig eetlust of überhaupt zin om een wandeling te gaan maken zit er ook niet in. Voel me heel dof in mijn hoofd, zicht is wazig, hoofdpijn tot de max en zware benen. Als ik opsta wordt ik altijd een beetje draaierig. En dan heb ik ook onwijze angst gekregen voor mijn gesteldheid.

De afgelopen maanden voor mijn uitval ook zoveel klachten gehad. Maar continu genegeerd.. Ik dacht dat het wel over zou waaien. Maar dat was dus niet. Hoelang hebben jullie met klachten rondgelopen voordat je thuis kwam te zitten?

Liefs

Sam
14-02-2024
laatste reactie: 11-03-2024

2
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hier precies het zelfde verhaal
Wat duren de dagen zo lang hé
Ik voel me ook vreselijk
Hoop rustig weer te kunnen opbouwen
Maar zit er nog niet in

Anoniem
14-02-2024
Reageer:
Hi anoniem,

Het herstel duurt lang. Al heb ik niet echt besef van dagen en tijd. Het vliegt een beetje aan me voorbij.

Sam
14-02-2024
Reageer:
1,5 jaar alles genegeerd , en toen ging het licht uit , dacht met een pilletje dat het weer goed ging komen , nu vanaf juli niet meer gewerkt , allerlei therapieën gevolgd , en continu twijfels over lichaam en geest , vallen en opstaan , en luisteren naar je lichaam , gelukkig kon ik 1 feb met vervroegd pensioen !

Jan de Paauw
29-02-2024
Reageer:
Zeker 3 jaar met heel veel klachten rondgelopen. Vooral maag- en darmklachten, oorsuizen, brok in de keel, onrustig, paniekaanvallen en hoofdpijn. Achteraf vraag ik me af hoe ik dat vol heb gehouden. Had wel het "geluk" dat het op het einde in de Coronatijd was dus thuiswerken. Zit nu al 2 jaar ziek thuis en veel is er niet verbeterd helaas.

Bert
29-02-2024
Reageer:
Bert wat vervelend om te horen.
Hoe houd je het vol?
Hoop al opgegeven?
Ik hoop dat het geen twee jaar duurt voor iedereen pfff
Heb een heftige stress situatie gehad?
Dat kan bijna niet anders.
Groet
Eddie

Eddie
10-03-2024
Reageer:
Bert, wat ontzettend herkenbaar alles wat je schrijft. Bij mij is het afgelopen jaar in oktober begonnen met wat achteraf blijkt een paniekaanval. Toen begonnen de lichamelijk klachten. Dat was tot daaraan toe ik ging gewoon door. Totdat de angst en de klachten mijn lichaam overnamen. Ik sliep slecht, had een dof afwezig gevoel in mijn hoofd waardoor je bang wordt en niks kan en wil ondernemen, negatieve gevoelens, druk op de ogen, slappe benen, duizelig, hoofdpijn, angst, een rare wereld, wazig zicht en ga zo maar door. Hierdoor is een rondje lopen al vreselijk. De wereld voelt zo raar waardoor ik toch soort van angst krijgt. Heb soms het idee niet eens op de wereld te zijn maar vast te zitten in mijn eigen hoofd zo eng gevoel

Lieke
11-03-2024
Reageer:
Hi Lieke, wat jij omschrijft is een natuurlijk beschermingsmechanisme van je brein. Het gevoel niet op de wereld te zijn heet derealisatie en kan beangstigend aanvoelen als je je er erg bewust van wordt. Als je zoekt op youtube naar: ‘ depresonalisatiesymptomen, de 10 meest voorkomende’ dan vind je een engelstalig filmpje van een jongen die dit perfect uitlegt. Sinds ik dat filmpje meerdere keren heb bekeken ben ik er vanaf. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Helaas hier nog wel een burnout met flinke angsten. Ik hoop dat het snel beter wordt, succes allemaal 💜

Eva
11-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten