Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Darmklachten

Het is erg fijn om op dit platform erkenning te krijgen en jullie verhalen te lezen. Dank je wel hiervoor!

Zelf heb ik behoorlijk veel last van darmklachten, steeds een gespannen buik, veel plassen, veel diarree (alhoewel dat nu al veel minder is) of een baksteen in mijn buik of een weeïg gevoel. Veel buikpijn ook. Inmiddels 7 kilo afgevallen binnen een half jaar (waarschijnlijk ook omdat ik geen alcohol meer drink).

Ik heb van alles geprobeerd; glutenvrij eten, geen snoep en koek meer, op regelmatige tijdstippen eten, geen vettig eten meer en zo kun je alles wel bedenken.

De dokter heeft niks kunnen vinden (echo gemaakt van buik) bloed laten controleren en dergelijke.

Mijn vraag is of hier meer mensen last van hebben?

Bij voorbaat dank!

K
09-02-2024
laatste reactie: 13-02-2024

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja heel erg ook! Heb er ook veel maagklachten bij.
Eetpatronen moet je wel enige tijd aanhouden om te weten of het werkt.
Pijn en diarree tegelijk is toch wel de stress. Wat hier helpt is een probiotica kuur om alles een beetje te kalmeren. Zou ik wel een gedegen merk nemen zoals vitakruid

Natasja
09-02-2024
Reageer:
Dag Natasja,

Dank je wel voor de tip! Ik probeer alles zonder medicatie of hulpmiddelen te doen. Alles heb ik inderdaad langere tijd volgehouden om te zien of het werkt.. helaas werkt niks en weit ik het aan mijn burn-out. Echter belemmert me dit wel in mijn functioneren.

K
09-02-2024
Reageer:
Ik ook! Echter is een probiotica geen medicatie, het is een supplement. Het zijn de juiste bacterie en gezond voor je lichaam. Zoek het maar even op. Samen met de juiste vitamine kan het echt een boost geven. Je verliest nu namelijk veel opname van voedingstoffen door de stress en diarree

Natasja
09-02-2024
Reageer:
Maag/darm klachten horen ook bij burnout. Je autonoom zenuwstelsel, dat ook de spijsvertering regelt, is ontregeld. Ik heb al jaren juist last van obstipatie. Drink daarom veel en eet vezelrijk. Maar dan nog blijft t een hinderlijk iets.

Anoniem
09-02-2024
Reageer:
Dag Natasja en Anoniem,

Dank jullie wel! Ik ga het even opzoeken. Momenteel voelt dit als een terugval omdat ik het al lang niet meer zo ernstig heb gehad.. en ben ik bang hier niet meer uit te komen.

K
10-02-2024
Reageer:
Jawel, het gaat voorbij. Je darmen eenmaal van slag heeft echt even tijd nodig om te herstellen. Het kan ook makkelijk terugkomen bij te grote belasting. Ze noemen je darmen ook wel je 2 brein vanwege de connectie met je hersenen. Dus het is vrij logisch dat je dit nu ervaart.
Probeer er vertrouwen in te hebben en beetje acceptatie.
Goede voeding beweging , een warme kruik of bad.

Natasja
10-02-2024
Reageer:
Hi! Wat vervelend! Ben je ook getest op glutenintolerantie/coeiliakie? 7 kilo in een halfjaar tijd is namelijk best veel..

Sabine
13-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>