Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Weet dat je mag leven, ook al is het alleen

Ik kan de slaap niet vatten, piekeren is wat mij momenteel ophoudt. Ben je 45 jaar, en krijg je te horen eind december 2019 dat je ongeneeslijk ziek bent geworden door je werk uit je verleden.
Dat is even slikken, alleen de tijd erna is nog veel meer slikken.

Na mijn diagnose bestond ik eigenlijk al niet meer, zus boeide het niet, andere familieleden en vrienden ook niet. De enigste die er mee zat was me moeder. Dat hakt er flink in kan ik je vertellen. Nu is het haast 2024, en het enigste wat er is veranderd is dat ik er nog ben, en gelukkig met volle verstand alleen in het leven staat.

Het gezegde "Vriendschap is een illusie", is inderdaad tegeltje wijsheid.
Gelukkig kan ik het leven alleen dragen, en nog op tijden geluk en blijheid ervaren.

Wens iedereen in moeilijke tijden, veel kracht toe. En hoe moeilijk het ook is, weet dat je mag leven, ook al is het alleen.

Alvast fijne feestdagen en een mooi 2024.

Anoniem
19-12-2023
laatste reactie: 21-01-2024

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat heb jij veel moeten doormaken zeg!
Het fenomeen dat sommige mensen de ander totaal koud kunnen laten heb ik ook gemerkt. Best onbegrijpelijk. In vriendschap geloof ik echter wel. Mensen zijn nu eenmaal verschillend. Ik wens jou ook een zo gelukkig mogelijk 2024 toe.

Ronald
21-01-2024
Reageer:
Ik leef echt met je mee..... Je zo in de kou laten staan omdat je ziek bent..... ongeloofelijk.......Ik ben zelf al 15 jaar alleen. Ben niet ziek zoals jij maar door teveel teleurstellingen verkoos ik alleen te blijven doch ik mis wel een goede vriend of vriendin (gewoon echte mensen)-....We leven in een harde wereld ....En als je dan een gevoelig mens bent haak je al vlug af en kruip je in je cocon.
En nochtans hou ik van leven... alles wat maar gezellig is. gelukkig heb ik mijn hobby = schilderen - en ik lees veel. alvast het beste voor dit nieuwe jaar

augusta
21-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>