Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Klachten verergeren, ondanks rust

Na flink door de molen te zijn gehaald de afgelopen maanden (3x KNO onderzoek, 2x bij de Neuroloog geweest, een MRI van de hersenen, diverse bloedonderzoeken) blijken er nu nog 2 koplopers in de strijd te zijn wat betreft het labelen van mijn huidige toestand: ofwel een burn-out, ofwel een vitamine b12 tekort (behandeling is gestart maar merk er nog niks van). Of een beetje van beiden.
Echter begint het nu weer te spoken in mijn hoofd, want: een spieronderzoek hadden we nog niet gehad! En aangezien mijn spieren/zenuwen van binnen flink op hol geslagen zijn (willekeurig trillen), en deze klacht VERERGERT ondanks de rust die ik al maanden neem, spookt dit weer door mijn gedachten nu. Ook lijken er een soort venijnige speldenprikjes over mijn hele lichaam te zijn ontstaan.

Mijn eerdere klachten waren en zijn: een wattenhoofd(is niet weg maar wel minder), spanningshoofdpijn (is wel weg), concentratieproblemen (is er nog, vreselijk), dronkemansduizeligheid (komt en gaat, maar was erger).

Is het "normaal" dat de klachten erger worden/erbij komen, nadat je al zo hard de stekker uit alles hebt getrokken?

Wanneer gingen jullie je neerleggen bij de diagnose "burn-out"?

Liefs

Willemijn
22-11-2023
laatste reactie: 08-12-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi willemijn , ik ben zelf in 2019 in elkaar gestort en heb ook van alles gevoeld in lichaam en hoofd. Ook momenten dat erger werd en ik snap je bezorgdheid helemaal hoor. Maar hou vol er komen betere tijden. Sterkte

Rob
27-11-2023
Reageer:
Ik ben een jaar geleden ingestort na 7 jr chronische pijn en heel veel fysio-/ massagetherapeuten, chiropractors, pijnpoli's verder. Pas bij psycholoog werd alles duidelijk: een zware burnout. Kern v burnout is dat je zenuwstelsel/hormoonstelsel ontregeld zijn door jarenlange chronische stress. En ja, dat gaat gepaard met heel veel klachten. De klachten die jij noemt passen allemaal bij burnout. Ga voor jezelf na hoe en wanneer de klachten ontstaan zijn. Stress die chronisch wordt (waardoor je lichaam letterlijk niet meer kan herstellen) ligt altijd ten grondslag aan een burnout. Ik had en heb nog steeds veel klachten maar inmiddels wel weer wat meer energie, beter slaappatroon. Dus er komen lichtpuntjes. Houd je daar aan vast! Maar herstel kan jaren duren (in mijn geval dus 2-3 jr): hoe langer de periode waarin je roofbouw hebt gepleegd op je lijf, hoe langer het herstel. En dat herstel verloopt grillig. Betere periodes en slechtere periodes met meer klachten wisselen elkaar af. Acceptatie is begin van het herstel...

Anoniem
27-11-2023
Reageer:
Hallo Willemijn,

Wat voor speldenprikjes zijn dat die je ervaart?
Op borst, voeten, benen, handen ook?

Richard
06-12-2023
Reageer:
B12 tekort is automatisch bij een burnout, slechte opname + veel gebruik. Daarom neem ik supplementen (al 1,5 jaar) van 4000% oid. Dat laat je beter voelen maar lost je burnout niet op.

Taco
07-12-2023
Reageer:
Ik ben helaas ook bekend met de spelden prikjes ook in me gezicht de arts had er geen verklaring voor
Na zelf opzoeken blijkt het zenuwstelsel ernstig overprikkeld

Esra
08-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten