Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

draaiende oogbollen, trillende oogbollen hevige oogklachten

Hallo allemaal,

Wie herkent dit, ben zo radeloos.
Mijn Bo begon met oog en hoofdklachten, deze zijn na 1 jaar nog steeds aanwezig, Mijn klachten zijn t ergst wanneer ik mijn ogen sluit. Soms betwijfel ik of het wel door een BO komt.

Wanneer ik mijn ogen sluit heb ik het gevoel alsof mijn ogen alle kanten opdraaien en erg duizelig. Mijn hoofd voelt dan ook zo naar aan alsof ik elke moment kan wegvallen en niet helder ben. Ook het gevoel alsof ik in een achtbaan zit. Mijn oogleden-bollen trillen ook behoorlijk, het gevoel alsof ik mijn ogen constant knipper terwijl mijn ogen gesloten zijn. Je ziet mijn oogleden ook flink trillen. Ook zie ik soms tig figuren-patronen voorbij schieten van klein naar groot, van groot naar klein en dit blijft maar doorgaan totdat ik mn ogen weer open. Maakt niet uit of t ochtend middag avond is... Slapen is gewoon een drama.


Alle onderzoeken bij de KNO neuroloog en oogarts zijn goed. Optometrist, opticien, osteopaat, fysiotherpie,psgyoloog, crano faciaal therapeut, homeopaat, chiropractor, accupuntuur, dryneedling, wet cupping, oogmasker, heel wat supplementen, uthermolen prismabril laten aansmeren, ozontherapie gehad ook zonder resultaat...zal er waarschijnlijk nog wel een paar zijn vergeten maar heb er alleen een zeer licht portemonnee aan overgehouden. Dit heeft bakken met geld gekost.

Wie o wie herkent deze klachten bij een BO of is het toch iets anders en kan mij hoop geven dat dit ooit nog verdwijnt.

Anoniem
25-11-2023
laatste reactie: 11-12-2023

2
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi hoi,
Ik herken je klachten vooral het zien van patronen bij de ogen dicht doen. Een heel naar gevoel waardoor je je ogen meteen weer open wilt doen. Ook ik heb het gevoel of alles in me hoofd trilt. Het lijkt soms ook wel of ik dronken ben als ik me ogen sluit. Ik merk zelf dat het erger wordt als ik die dag teveel prikkels heb gehad of heel veel heb gepiekerd. Wat mij soms helpt om het iets minder te maken is een warm bad of douche maar ook niet voor heel lang.

Anoniem
27-11-2023
Reageer:
Hoi,
Heel herkenbaar dat trillerig gevoel van je ogen en in je hoofd. Je bent niet duizelig in de zin dat je niet kan lezen, maar je heb wel het gevoel of alles in je hoofd incl. je ogen helemaal ronddraaien.
Ik ben er helaas ook nog niet achter hoe ik dit minder kan krijgen. Ik word er vooral heel angstig van.

Ani
28-11-2023
Reageer:
Ik ervaar precies hetzelfde en word er ook knettergek van. Het gaat stukken beter met me, maar dit bellemerd me nog zo in het dagelijks leven. Ik heb helaas ook nog niks gevonden wat helpt.

Em
28-11-2023
Reageer:
Jeetje dacht dat ik als enige was met zulke vage oogklachten klachten. Het is zeer zeer belemmerend en angstig.
Ik loop er nu een jaar mee maar ben soms echt bang of t geen andere oorzaak heeft.
Op internet kan ik geen informatie vinden.

Heeft iemand een (ande) oorzaak kunnen achterhalen? Of komt dit puur door de BO? Ben benieuwd of jullie ook artsen hebben benaderd met deze klachten en of er daar wat uitkwam. En hoelang ervaren jullie deze klachten al?

Anoniem
28-11-2023
Reageer:
Anna?

Anna
29-11-2023
Reageer:
wie/wat bedoel je met Anna

Anoniem
29-11-2023
Reageer:
Bel oogzorg centrum Zwolle voor een lijst met neuro visuele therapeuten, kun je kijken wat het dichtstbijzijnde is. Zij kunnen de conditie van je ogen testen. Ik herken jouw klachten helemaal. Doodmoe word je ervan. Als ogen uit balans zijn kun je niet meer goed volgen, accommoderen en samenwerken volhouden.
Je hebt een neuro visueel therapeut nodig die de conditie kan meten. Bij oogartsen, orthoptist en optometrist kom je niet verder en prisma zou ik echt ook niet zomaar zonder recept van een orthoptist opzetten. Doet meer schade dan goed als je m niet nodig hebt.

Succes

Grietje
08-12-2023
Reageer:
Hoi Grietje

Mag ik vragen welke klachten jij ervaart? Ik ben reeds naar Ibalance geweest. Ook een neuro optometrist. Zij zag ook geen bijzonderheden. Ik zal maandag eens bellen naar Zwolle. Misschien dat ze me daar wel kunnen helpen en de klachten herkennen.

Anoniem
09-12-2023
Reageer:
Ik heb deze klachten ook heel extreem, alleen bij mij nemen deze nu wat af. In het begin zag ik alleen maar zilver en lichtflitsen, draaien, sterren de hele mik mak. Probeer jezelf af te leiden door een muziekje richt je op een rustige ademhaling. En vooral: laat het er zijn, acceptatie. Het is super irritant maar hoe meer je er op let en je irriteert hoe erger het wordt heb ik gemerkt.. er is niks mis met onze ogen ze zijn alleen overbelast (heb alle onderzoeken gehad) Ik herhaal ook meermaals: mijn lichaam helpt mij dit is om te herstellen. Hoe rustiger jezelf blijft hoe rustiger het gaat worden. Heel lastig i know, ik schoot ook constant in paniek in het begin want het is super raar. Ik zie ook in het donker alleen maar stipjes en mijn oren hebben de raarste geluiden al geproduceerd maar echt. Ontspan, een warm doekje op je ogen. Je er druk over maken heeft geen zin, het is er en het gaat niet weg door focus. Wij zijn zelf het medicijn.

Inez
11-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten