Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Volgens de huisarts is het een paniekaanval geweest

Hoi,

Een aantal maanden terug ben ik niet lekker geworden, duizelig hartkloppingen etc. Hiervoor zelf ecg's gehad 24 uurs holter en een hartecho. Alles was goed. Volgens de huisarts is het een paniekaanval geweest.
Sinds die tijd gaat het bergafwaarts. Sommige dagen wordt ik wakker en weet ik niet hoe ik de dag moet doorkomen. Ik werk nog maar dit is erg lastig.
Ik heb veel lichamelijke klachten waardoor ik weer angst krijgt dat het iets lichamelijks is en dat wekt weer angst en paniek op.
Zo krijg ik last van
- Drukkend gevoeld op mijn ogen en hoofd
- Extreem moe
- De wereld lijkt niet echt (derealisatie)
- Slappe benen en armen
- Alles kunnen volgens maar het gevoel hebben dat je wegvalt.
- Licht is erg vervelend
- Gevoel gek te worden
Inmiddels wel een aardige psycholoog gevonden, maar hier tot nu toe alleen nog maar een intake gehad.

Herkend iemand deze klachten? En zo ja hoe kom ik ervanaf?

Annie
01-11-2023
laatste reactie: 13-11-2023

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Exact dit heb ik ook. Vooral dat druk bij mijn ogen en de angst voor andere ziektes. Echt heel herkenbaar. De ene dag gaat het super goed en de andere dag weer niet. Dat zorgt dat je weer in het cirkeltje komt en weer bij af bent.

Ano
07-11-2023
Reageer:
Klinkt wel als paniekaanval symptomen. Behalve het extreem moe zijn.

Voor mij is exposure heel belangrijk geweest. Dus dingen gewoon doen en ervaren dat er niks verschrikkelijks gebeurt. Dan leert je brein dat het veilig is. Ook heeft mijn trauma's oplossen dmv EMDR/exposure therapie enorm geholpen. De angstreactie van mijn lijf op fysieke symptomen is simpelweg gestopt.

Ik had dan geen lichamelijke klachten los van de paniekreactie. Maar wat ik zou kunnen bedenken voor jou is dat CGT mogelijk helpt om je fysieke klachten op een andere manier te zien (niet als ik ga dood, maar als mijn lichaam heeft pijn).

Sporten kan eventueel ook helpen om je lichaam te helpen te wennen aan de stressreactie (sporten is een stressreactie in wezen).

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Ik heb inmiddels geen last meer van paniekaanvallen en slechts een zeer en verwaarloosbare minieme angst ervoor.

Bart
10-11-2023
Reageer:
Stop met werken en meld je ziek!

Taco
11-11-2023
Reageer:
Eens met Taco. Neem rust in de beginfase! Wacht je volgende afspraak af bij je psych.

Let op dit kan heel lastig voelen, om niets te doen. Ik zou de eerste dagen juist niet sporten. Als je per se iets wilt doen, dan eerst normaal bewegen met verplichte rustmomenten erachteraan. Bijvoorbeeld vaatwasser uitruimen en dan rusten, of was ophangen en dan rusten, of hoogstens je straat uitlopen en weer terug en dan rusten.
En dan je ervaring delen met je naaste en psych.

Pearl
13-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>