Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gevoel dat mijn collega’s en baas me niet geloven

Het voelt alsof ik bij m’n omgeving moet bewijzen dat ik daadwerkelijk een burn-out heb. (Wat dus natuurlijk niet kan)

Ik zit sinds ruim een maand thuis, omdat ik me ziek heb gemeld op advies van de huisarts en praktijkondersteuner van de ggz.

Los van alle vermoeidheid en mentale struggles die al spelen als gevolg van deze burnout (of als oorzaak, dat kan natuurlijk ook) komt er nu ook nog bij dat ik het gevoel heb dat mijn collega’s en baas me niet geloven.
Ik krijg bijvoorbeeld te horen dat ik in de stad gespot ben. (Ik woon in de stad…)

Verwachten zij dan dat ik nooit meer m’n deur uit ga omdat ik me uitgeput voel?! De ggz raadt me júist aan om de deur een keer per dag uit te gaan voor vitamine D.

Ook heb ik het gevoel dat mijn huisgenoot en tevens beste vriendin dit niet gelooft en/of jaloers op me is dat ik nu niet aan het werk ben.

Kent iemand dit probleem of heeft iemand dit meegemaakt? Het is mentaal zo vermoeiend om hier ook nog mee te moeten dealen. Ik heb het gevoel dat ik telkens moet bewijzen dat ik moe ben, wat onmogelijk is.

Weronika
27-10-2023
laatste reactie: 15-12-2023

3
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Bizar dat je huisgenoot jaloers is. En heel vervelend dat je bijna in de gaten wordt gehouden.

Ik denk dat het belangrijk is dat je vooral voor jezelf accepteert dat je een burn-out hebt. Je hebt hard gestreden, en nu mag je rusten/herstellen,, en helpt het naar buiten gaan enorm.

Als je dat accepteert, maken de meningen van anderen minder uit. Omdat je zelf weet hoe het echt zit.

Ik had ook eerst het gevoel om het te bewijzen. Vertellen hoe erg het wel niet is. Terwijl mensen helemaal geen recht hebben op die informatie. Ze hoeven het niet te weten. Vooral die mensen die oordelen en er niet voor je zijn.

Je kan eventueel een zin bedenken wat je zegt, als je zulke mensen tegenkomt. Dat nam bij mij veel stress weg.

Madeliefje
27-10-2023
Reageer:
Dankjewel voor je reactie!!

Weronika
28-10-2023
Reageer:
Dat ze je niet geloven is erg vervelend en vermoeiend maar het is ook heel herkenbaar helaas. Bij mij werd vaak gedacht dat ik gewoon ‘lui’ was en aan mij was niks te zien aan de buitenkant, maar had echt zware klachten dat ik regelmatig afstand moest nemen van andere mensen. Tot ze zelf een tegenval krijgen en in dezelfde soort situatie komen.. dan word het anders. Als mensen in je omgeving het niet willen of kunnen begrijpen dan zou Ik geen moeite doen voor zulke empathieloze gedrag. Nu ga je zien wie er voor je zult zijn en wie niet…

Anoniem
29-10-2023
Reageer:
En dat ze je gespot hebben snap ik niet. Wat jij doet mag je zelf weten. Dat zou ik echt niet accepteren, en zeker als dat vaker gaat gebeuren zou ik zeker een klacht indienen want dan word het stalkertig treiter gedrag.
Ik zelf zit in een burn out, en ik wandel dagelijks een rondje in de bossen zodat ik toch nog wat conditie kan behouden en wat frisse lucht. als iemand dan zegt dat ze me hebben gezien dan ja, boeien. I don’t care.

Anoniem
29-10-2023
Reageer:
Ik heb ook wat onbegrip gekregen en moet ook steeds alles uit de kast halen om dat te vertellen. Maar ik kreeg onbegrip van mijn verzuimconsulent. Zij dacht dat ik alleen wat spanningen had en wilde dat ik meteen weer werk ging opbouwen na 6 weken BO. Ook mijn familie of kinderen snappen het niet goed. Ik moest het helemaal goed uitleggen aan mijn kinderen en vrienden laat ik maar.Bezoek is gewoon te zwaar vaak en dan maar scheve gezichten het boeit mij nu niet meer. Iedereen met een BO moet echt aan zichzelf denken.

Anoniem
15-11-2023
Reageer:
Nou ik herken t niet. Heb een fantastische werkgever en zit inmiddels een jaar thuis. Maar wil je wel even bemoedigen. Ik vind het belachelijk. Ik zou zeggen: trek je er niks van aan. Eruit gaan is super belangrijk. Afleiding zoeken. Bewegen.
Mocht je lid zijn van een vakbond, bel eens voor advies. de werkgever mag zich helemaal niet bemoeien met je priveleven.

Liefd

Grietje
08-12-2023
Reageer:
Herkenbaar. Zelfs mijn eigen partner snapt t niet (heb er vele jaren over gedaan om burnout te raken door chr spierspanning, pijn en slaapgebrek). Hij steunt me wel maar is sceptisch over diagnose burnout terwijl ik totaal uitgeput was. Ik doe nu geen moeite meer om dingen uit te leggen. Kost teveel energie. Het gaat nu om mij...Je moet zelf je grootste supporter worden.

Anoniem
10-12-2023
Reageer:
Ja, jou licham stuurt de stress op bepaalde punten in jouw lichaam. Stress lokaliseert zich en versprijd zich. Jij kan zo ziek worden dat jij je zelf niet meer herkent. Na 2 jaar burnout, ziekteziektewet van hell,voel ik mij nu veel beter.
Ik heb de volgende gedaan om uit te komen: gestopt met werken, veel rust thuis zonder geluiden of mensen op bezoek, ik heb een infrarood sauna thuis gekocht. Holistisch coaching gevolgt, Bowen therapy gevolgt, drukte vermijd, fizioterapie, lopen in natuur, Lasea (lavendel olie) capsules genomen zijn in Duitsland te koop en Valeriaan capsules voor slapen . En steun van mij vriend gekrijgen!

En nu ben weer gezond en nieuwe baan en alles nu is veel beter. ik moet zorgen dat niet weer gebeurt!

Anoniem
15-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>