Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lange tijd echt een batterij van 1%

Hoi! Ik heb voor het eerst weer ‘ns een nacht gehad die ik me niet kan herinneren. Oftewel: ik ben even weggeweest. Toen ik wakker werd vanochtend voelde ik me dan ook ontzettend opgelucht. Ik dacht: yes, eindelijk weer energie. Maar zodra de dag vorderde, was ik juist alleen maar vermoeider. Mijn dagelijkse wandelingetje van 20 minuten deed ik haast slapend. Herkennen mensen dit? Dat een goede nacht slaap juist moeier maakt?

Ik lees verder veel berichtjes over mensen die ontzettend last hebben van angst, paniek, zenuwen, onrust, huilbuien. Ik voel me echter vooral compleet gesloopt. Dood- en doodmoe. Alsof ik ‘stuk’ ben. Letterlijk. Al iets meer dan twee maanden lig ik voornamelijk met piepkleine activiteiten. Ik probeer me eraan over te geven, maar lees tegelijkertijd dat in veel gevallen mensen na een week of vier langzaam meer energie krijgen. Zijn er meer mensen die lange tijd echt een batterij hebben van 1%?

Ik zou het ontzettend fijn vinden om óók positieve verhalen te horen. Ik kan me helemaal voorstellen dat iemand die een burn-out achter de rug heeft en zich weer lekker voelt niet de behoefte heeft op fora te reageren. Maar toch denk ik dat we allemaal af en toe wel een positief verhaal kunnen gebruiken.

Alvast bedankt!

Anoniem
26-10-2023
laatste reactie: 10-11-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi! Ik kan me heel goed voorstellen dat je ook graag positieve verhalen wilt horen. En ik kan me inderdaad ook voorstellen dat mensen die het achter de rug hebben niet gaan reageren.

Momenteel zit ik zelf overspannen thuis en herken ik je verhaal heel erg.

Een vriend van mij heeft hetzelfde meegemaakt en heeft ook veel angsten etc ervaren die periode. En uiteraard hele erge vermoeidheid. Ik kan je vertellen dat deze vriend er helemaal vanaf is! Het heeft in totaal, alles bij elkaar, wel anderhalf jaar geduurd voordat hij weer de oude was, maar er is dus gelukkig wel hoop. Hij heeft hulp gehad van een psycholoog.

Gun jezelf de rust, probeer hulp te zoeken en ik geloof dat alles goed komt.

Kim
27-10-2023
Reageer:
In het begin van mijn burn-out had ik hetzelfde inderdaad. Fijn dat je eindelijk echt tot rust komt. Laat die moeheid toe. Langzaam zal die batterij weer vullen, maar die is zeker niet in 1 nacht opgeladen. Ik heb er wel een paar maanden over gedaan, dat ik geen 11 uur slaap meer nodig had.

Madeliefje
27-10-2023
Reageer:
Wat fijn, jullie reacties! Bedankt!

Anoniem
27-10-2023
Reageer:
Hoi,

ik heb precies hetzelfde. Heerlijk geslapen en vervolgens naar een uurtje op al kapot zijn. Elke stap die je zet is eigenlijk een stap te veel.

Jant.
10-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>