Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het voelt als of mijn ledematen erg zwaar en zwak zijn

Ik heb bijna een jaar last van een stijf, strak borstkast. Gepaard met branden sensaties op beide armen. Het verplaatst ook op mijn rug en nek. Ook onder mijn voeten. Er zit een patroon in elke ochtend om 5 uur word ik overvallen door een naar gevoel door mijn hele lichaam. Het voelt als of mijn ledematen erg zwaar en zwak zijn. Kan hierdoor niet doorslapen en borstkast trekt stijf. Voelt angstig en weet niet wat ik met lichaam moet. Heb verschillende onderzoeken gedaan en niks kunnen vinden. Wie herkent deze lichamelijke klachten en en zo ja hoe ben je er vanaf gekomen,

Sylvia
21-10-2023
laatste reactie: 21-10-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Sylvia,

Ik herken de strakke borstkast absoluut. Vreselijk gevoel is dat. Heb jij ook weleens last van knakjes bij de borstspieren? Soms als ik een tijdje voorover leun voelt het alsof ik het hele gebied moet losknakken (en soms gebeurt dat dan ook).

Tijdens mijn herstel wordt dit gevoel wel steeds minder, en daardoor snap ik inmiddels ook beter dat het te maken heeft met spanning en stress. Bij mij waren de nachten ook vooral het ergste, soms het gevoel ook geen lucht te krijgen daardoor.

Wat mij heel erg heeft geholpen is somatic tracking. Zou je eens op kunnen googlen. Dat zorgt ervoor dat je de stress en angstreactie op de lichamelijke sensaties leert te verminderen, waardoor uiteindelijk ook de sensaties verminderen omdat er minder aandacht naartoe gaat. Hoe enger je het vindt hoe meer je de plek blijft aanspannen, hoe erger de pijn/spanning vaak wordt.

Ook ademhalingsoefeningen doen wonderen voor deze klachten (wel rustgevende oefeningen dus niet van die intense hyperventilatie dingen. Ik zou zeggen bijvoorbeeld 4 tellen in, 4 vasthouden en 8 tellen uitademen voor een minuut / paar minuten).

Ik hoop dat je er wat aan hebt! Succes met je herstel.

M.
21-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>