Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Al jaren in gevecht met mijn lichaam

Al jaren in gevecht met mijn lichaam, duizelig, hoofdpijn, opgejaagd en toch gewoon doorgaan. Op 15 augustus was het dan zover, stortte helemaal in, zakte door mijn benen, zweten, hoge hartslag en helemaal slap. Ik dacht...daaar ga ik. Gelukkig was mijn partner thuis en zijn we meteen naar de huisarts gegaan. Diagnose: burnout met een depressie. Kon niets meer, alleen maar huilen en slapen en heel veel onrust en gejaagdheid. De ochtend zijn ook bij mij het ergst. Meteen de seroxat en oxazepam innemen en dan naar beneden. Pffff de dag begint. Ga 3 x in de week in de ochtend naar de yoga waar ik 75% van de les mee kan doen en de rest rustig in de child pose lig. Loop 2 x per dag kleine stukjes met de hond in een slakkentempo en niet langer dan 15 minuten. 1200 uur mag ik mijn bedje in, jippie, slapen tot 1500 uur en dan.... oxazepam erin en de rest van de dag begint. Wat een hel!!!!! Kom hier nooit meer uit, daarnaast een enorme hypochonder, alle onderzoeken gehad maar alles is goed. Denk elke minuut dat er iers mis met mijn hart en ik daarom zo moe ben. Eigenlijk ben ik er wel klaar mee en wil ik niet meer. Sra al maanden op de wachtlijst voor therapie maar helaas nog lang niet aan de beurt. Wie o wie heeft er een oplossing of goede raad of gewoon een reden voor mij om door te gaan.

Corrine
21-10-2023
laatste reactie: 27-10-2023

5
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Corrine,

Allereerst wil ik je laten weten dat ik je gevoelens herken, en wat een absolute hell is het he? Het geeft mij persoonlijk veel steun om hier te lezen dat zoveel mensen met dezelfde klachten kampen want voor mijn gevoel wordt burnout enorm gebagatelliseerd in onze maatschappij als iets waar je gewoon ff doorheen moet als het gebeurt. Mensen lijken nauwelijks te begrijpen hoe afgrijselijk het is om dit mee te maken en hoe er heel veel dagen zijn waar je het gevoel hebt dat het nooit meer goed komt en je er nooit meer uit komt.

Als ik je verhaal lees denk ik te zien dat er bepaalde patronen zijn die je toepast in je herstelproces die misschien ook overeenkomen met patronen uit je dagelijks leven waardoor je juist in deze situatie terecht bent gekomen. Je volgt een strak 'herstel' schema en slikt daarnaast hele zware medicatie.

Mijn persoonlijke advies zou het volgende zijn: laat het allemaal even los. Laat je lichaam gewoon in elk geval een tijdje doen wat het wil, als het niet wil bewegen dan beweeg je even niet, als je zin hebt om te wandelen dan ga je wat langer dan 15 minuten naar buiten. De medicatie zorgt er ook voor dat je bepaalde processen blokkeert waar je misschien juist wel even doorheen moet (het aangaan van de paniek, om te doorgronden wat de oorzaak is van de paniek). Ga slapen als je wil slapen, ga mediteren als je niet kan slapen maar prikkels ook niet kan verwerken. We leven in een maatschappij van symptoombestrijding, maar in jouw korte omschrijving denk ik terug te lezen dat je misschien wat meer naar de kern moet. Wel met veel begeleiding natuurlijk, als het mogelijk is kan je partner je daarin ondersteunen. Maar ik zou juist alle druk, alle strakke schema's, alle verwachtingen van het herstelproces los proberen te laten en je lichaam zich natuurlijk laten herstellen. En dat is BELACHELIJK moeilijk. Dat snap ik. Ik ga er zelf ook doorheen.

Daarnaast zou je kunnen kijken of je kortstondig met de POH in gesprek kan om deze fase te overbruggen tot je aan de beurt bent voor therapie.

Ik stuur je heel veel liefde en sterkte via dit berichtje. Geloof mij, het wordt echt beter. Ik zat maanden geleden in de allerdiepste put van mijn leven, en tegenwoordig ben ik dingen weer aan het oppakken en voel ik me vrijer en beter over mezelf dan ik in jaren heb gedaan.

Gun je lichaam het herstel, het donkerste uur is net voor de dageraad. Liefs.

M.
22-10-2023
Reageer:
Wat een lieve reactie en ja ik ben heel streng voor mezelf met alles. Ook met eten, drinken etc... Ik wacht al maanden op de intake bij het centrum voor angst en stemmingsstoornissen waar ze ook naar mijn medicatie gaan kijken maar tot die tijd moet ik het zelf doen en dat ben ik echt zooooo zat 😔

Corrine
24-10-2023
Reageer:
Herkenbaar corrine en prikkelbaarheid ben ook een hypochonder daar kan je niks aan doen heb ook een druk op het hoofd loop tegen een burnout aan en zit bij een hapthoterapie dat helpt goed ze luisteren en je kan daar lekker uit huilen en ze behandelen je heerlijk dat geeft je weer kracht maar soms 2 stappen vooruit en 1 terug en ik wandel veel met mijn hond sterkte en succes ook denk maar ik sta er niet alleen voor er zijn er zoveel die dit allemaal hebben samen staan we sterk heeft wel tijd nodig 👍😉

Anoniem
27-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>