Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Oorpijn en gevoelige holtes

Oorpijn en gevoelige holtes

Herkent iemand dit? Ik heb sinds de start van mijn burnout constant last van mijn holtes en oren. Pijnlijke ogen die ik moeilijk kan focussen, maar ook een zwaar gevoel boven mijn ogen en in mijn holtes. Daarnaast krijg ik af en toe enorm pijn net binnen mijn oren en heb ik het gevoel dat dit mijn evenwicht ook verstoort. De huisarts heeft in mijn oor gekeken en zei dat er niks te zien was. Het wordt altijd erger na het zwemmen of douchen. Het voelt niet per se alsof alles verstopt is, meer alsof er een soort algehele irritatie/zwelling is in dit gebied.

Is dit normaal bij een burnout?

M.
19-10-2023
laatste reactie: 22-10-2023

4
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey ja ik herken je klachten, mijn arts dacht eerst dat ik een neusholte/bijholte onsteking had en had daar een neusspray voor gekregen (3 maanden goed ziek geweest daarvan) maar nu na enkele weken heb ik nog steeds de klachten, zelf vermoed ik dat het door spanning word veroorzaakt vanuit de nek. Heb je ook wel eens hoofdpijn? Ik hoef maar een verkeerde houding te hebben, verkeerd te slapen of kleine dingetjes doen die veel energie kosten dan heb ik dezelfde klachten als u. Hopelijk stopt het ooit nog

Anoniem
21-10-2023
Reageer:
Hoi Anoniem,

Bedankt voor je reactie.

Wat vervelend dat je dezelfde klachten hebt. Hoe lang loop jij er inmiddels mee rond? Ik heb inderdaad heel veel spanning op de nek en kaken, heb het ook weleens daaraan gelinkt maar ik blijf het zo gek vinden dat het dan echt op de neus en vooral ook oren slaat. Ook omdat het echt veel erger wordt als er water in mijn oren komt, heb jij daar ook last van?

M.
21-10-2023
Reageer:
Hoi

Ik herken dit, zo begon mijn BO. Drukgevoel in mijn oren met soms ineens een duizelig gevoel als de druk erger werd. Het gevoel alsof ik water in mijn oren had. En tijdens het douchen werden mijn klachten erger. ik kreeg diverse neussprays mee zonder resultaat. Ook moest ik veelvuldig klaren. Dit heeft niet geholpen en werd doorverwezen naar de KNO, maar deze zag geen bijzonderheden. Naar verloop van tijd werden mijn klachten juist veel erger. Mijn lichaam gaf toen al een stopteken aan maar hebt dit genegeerd. Ook veel spanning rondom mijn ogen en gezicht met vooral spiertrekkingen en tintelingen.


Anoniem
21-10-2023
Reageer:
Hoi M. Nekspanning kan uitstralen naar de kaak , oren en ogen, naar de bovenkant van je neus bij de wenkbrauwen. Maar het kan ook je kaak zijn die nekspanning veroorzaakt en klachten in het gezicht, ook naar het voorhoofd en heftige hoofdpijn (hetzelfde als migraine) kan ook daardoor komen. Ik heb het al een jaar of 2 dat ik me kaken aanspan, tanden knars onder het slapen en wakker word ermee. En overdag ook wel een zwaar gevoel in mijn kaak en hoofd, druk in het gezicht en het gevoel van een beginnende ooronsteking, alsof er een druk op zit. Maar met dat douchen weet ik zo niet. Als ik u mag aanraden zou ik wel eens naar een fysiotherapeut gaan, dan weet je meteen waar het vandaan komt en hoe je de klachten aan moet pakken, hun weten precies waar de spierknopen zitten en dat verlicht enorm na de behandeling. Mvg S

Anoniem
22-10-2023
Reageer:
Of ja, het verlicht maar voor eventjes. Tot dat de spanning weer oploopt komt het weer terug met momenten maar niet meer constant. maar dankzij de fysio weet ik dat het niet ernstig is, en daardoor is de spanning wel verminderd. Ook ik heb last van me ogen gehad. duizelig en met momenten wazig en zeer slecht zien in de verte, en last van het licht, en een zwaar gevoel boven het oog. Vooral met omhoog kijken een raar gevoel achter mijn ogen., best een misselijk naar gevoel. Ik gebruik daar kunst tranen voor. Scheelt wel een beetje maar je moet het echt bij de kern aanpakken en daar kan de fysiotherapeut je mee helpen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt of mee kan. Mvg

Anoniem
22-10-2023
Reageer:
Dank voor de beide reacties:

Voor anoniem 1: wat vervelend dat je hetzelfde hebt, hoe lang loop je nu met de klachten? Ik heb deze signalen ook genegeerd totdat ik echt compleet instortte, nu ongeveer een jaar later en het gaat wel wat beter maar dat gevoel van die pijnlijke holtes en oren blijft maar doorsluimeren..

Anoniem 2: dank voor de tips, ik ben reeds bij een fysiotherapeut geweest die zich specialiseert in kaakklachten, daar heb ik oefeningen van gekregen en dat helpt wel wat. Het blijft vreemd dat de klachten verergeren bij water in mijn oor. Daardoor heb ik het gevoel dat het meer in mijn holtes zit, maar misschien staat dat toch ook in verbinding, zeker omdat de dokter niks kan zien.

M.
22-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>