Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kom er maar niet uit

Ik zit al 1.5 jaar in een burnout en kom er maar niet uit. Volgens mijn therapeut heb ik een vitamine B12 tekort. Dus nu ben ik sinds kort B12 aan het spuiten. Ik heb nu 3 injecties gehad en spuit 2x per week. Maar voel me beroerd als nooit tevoren. De klachten lijken op de klachten die je hebt bij het opbouwen van antidepressiva. Echt een hel ! Is begonnen na de spuiten.

Zijn er mensen die dit herkennen ? Volgens mijn therapeut komt het vanwege allerlei processen in mijn lichaam die nu geactiveerd worden......


Anoniem
17-10-2023
laatste reactie: 05-11-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,

Ik raad je eerst aan om je in te lezen op de fb pagina
B12 tekort de vergeten ziekte. Hier vindt je alle belangrijke info.
Je kan niet zomaar b12 prikken zonder overige waardes te controleren.

Waar jij nu last van hebt heet beginnersverergering. Klachten worden eerst erger, dit kan dagen weken maanden ( bij mij 1 jaar).

Lees je goed in en laat je eventueel doorverwijzen naar het B12 Institute in Rotterdam.

Ik spreek uit ervaring, prik nu al 2 jaar om de dag b12 injecties. Wel onder begeleiding van het B12 inst.

Sterkte.




anso
20-10-2023
Reageer:
Hi Anso,

Dank voor je reactie. Er zijn ook andere waarden gemeten. Mijn homocysteine was bijvoorbeeld extreem hoog. Ik heb me een beetje ingelezen vooral over de beginners verergering. Maar was het bij jou dan ook zo heftig ? Bij mij is het vooral misselijkheid als ik opsta, slijmvorming in mijn keel, tongbranden, onrustig, darmen die tekeer gaan, oorsuizen en nu vreselijk pijn in mijn onderrug.

Ik kon me eerst niet voorstellen dat dit door de B12 kon komen dus weer extra onrust.

Anoniem
22-10-2023
Reageer:
Als je je inleest in de groep zie je zoveel ervaringen en (h)erkenning van klachten. Een ieder ervaart het anders en krijgt ook andere klachten. Ik had het meest van spier, zenuw en gewrichtspijn. Ik heb hiernaast ook fibromyalgie dus mijn klachten werden naar mijn gevoel 10 x erger.

anso
22-10-2023
Reageer:
Ik ben het meerdere malen op verschillende forums tegen gekomen dat het veel klachten kan geven. Ook met andere injecties zoals bij bloedarmoede.

Anoniem
23-10-2023
Reageer:
Ik ben ook B12 gaan spuiten op aanraden van mijn therapeut. In het begin voelde ik me beroerd en daarna ging het twee weken redelijk en nu na die twee weken weer dagen ellendig. Kan dat door de B12 komen ? Normaliter zou je denken dat je je niet tussendoor twee weken beter voelt als het aan de B12 zou liggen...iemand ervaringen ?

Anoniem
05-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>