Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik vind zo rot dat ik nu moet vertellen dat ik een terugval heb

Ongeveer anderhalf jaar geleden had ik burn-out en iets langer dan een jaar geleden weer volledig begonnen met werken. Wegens verhuizing in april moest ik dichterbij gaan werken, maar nu ervaar ik weer dezelfde klachten als voorheen. Leidinggevende weet dat ik burn-out heb gehad. Ik vind zo rot dat ik nu moet vertellen dat ik een terugval heb. Hoe zouden jullie dit aanpakken? Hoe kan ik het gesprek aangaan?

Ebru
08-10-2023
laatste reactie: 29-10-2023

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Ebru,

Wat naar zeg! En tegelijk ook goed dat je de signalen herkent. Luister naar de signalen die je lichaam geeft. Wees vooral eerlijk en open naar je leidinggevende. Geef aan dat je merkt dat je een terugval hebt en tijd voor jezelf nodig hebt. Je hebt er niks aan als je weer in een volle burn out terecht komt ;) je leidinggevende heeft daar trouwens ook niks aan.



Lisa
09-10-2023
Reageer:
Hoi Lisa,

Dank je wel voor je reactie. Waardeer het enorm. Ik vind het heel spannend, maar zoals jij het al zegt moet ik naar mijn lichaam luisteren en voorkomen dat het erger wordt. Wish me luck:’(

Gr. Ebru

Ebru
11-10-2023
Reageer:
Is het dan ook echt een terugval of opnieuw stress/burn-out klachten? En was je wel helemaal hersteld. Geen idee hoor, maar schrik daar wel van dat het kan.

Piet
11-10-2023
Reageer:
Hoi Piet,

Ik denk een terugval, want ik loop al langer met de stressklachten rond. Ik heb eigenlijk gedacht dat het wel over zou gaan door meer rust in te lassen en meer voor mezelf te gaan zorgen. Ook mindfulness oefeningen gedaan echter heeft het niet gewerkt. Ik ben lichamelijk en geestelijk op.

Ebru
17-10-2023
Reageer:
Hoi Ebru, vooral niet schuldig over voelen. Maar ik herken je verhaal als geen ander. Had hetzelfde, voelde me schuldig en wilde doorgaan en doorgaan tegen beter weten in. En wat is er uiteindelijk gebeurt, na bijna 20 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt en alles gegeven te hebben, laten ze je vallen als een baksteen ! Ga nu de WIA in omdat ik zo eigenwijs was om niet aan mezelf te denken. Laat je dat niet gebeuren, denk aan je gezondheid ! Voor een werkgever ben je alleen goed als je functioneert zoals hij dat wil, gaat het even niet ben je een last en zijn alle resultaten uit het verleden niets meer waard.

Bert
17-10-2023
Reageer:
hoi ebtu herkenbaar jou verhaal ik heb regelmatig terug val zit vanaf mei tegen een burnout aan ik loop bij de hapthotherapeut dat helpt mij goed je kan je verhaal kwijt en krijg oefeningen en gaat allemaal stap voor stap hopelijk kom ik er vanaf en helpt het jou ook succes 👍

Lucy
27-10-2023
Reageer:
Een burn out gaar nooit meer 100% weg. Je zult altijd nog klachten ervaren vooral in het brein.

Anoniem
29-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>