Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wil gewoon weer mijn gewone leventje terug

Ik zit nu meer dan twee jaar in mijn burnout en hoewel het een tijdje beter ging en ik werk weer ben gaan opbouwen tot 6 uur per dag ben ik toch na een jaar weer ingeklapt zodat ik nu voor de wet meer dan twee jaar ziek ben en in de WIA terecht ben gekomen. Ik heb 26 jaar bij mijn werkgever gewerkt en zo'n twee maanden geleden mijn kantoor leeg geruimd en alle spullen ingeleverd. Heb jarenlang 80 uur per week gewerkt en voelde mij voordat ik me echt ziek heb gemeld al zeker een jaar of vier slecht.

Het inleveren van mijn spullen en het leeghalen van mijn kantoor heeft mij weer behoorlijk teruggeworpen. Voel me de hele dag onrustig vooral als ik opsta giert de onrust door mijn lijf. Ben veel te vroeg wakker, meestal rond 04.00 uur à 05.00 uur. Heel soms als ik geluk heb rond 06.00 uur. Ik weet dat het de cortisol is en ik lees overal dat je het moet accepteren, maar hoe ?? Het lukt mij dus niet om het te accepteren en ik ga dan weer zoeken op Google waar ik ook niet echt rustiger van wordt..

Herkennen mensen dat onrustige gevoel ? Door het slechte slapen ben ik overdag ook wel moe, maar ben niet uitgeput zoals ik vaak lees bij burnout. Bij mij is het vooral die verschrikkelijke onrust en daarnaast veel last van maag en darmen. Kan schijnbaar ook geen streep onder het verleden zetten aangezien ik nu weer in deze ellende blijf hangen. Heeft iemand tips hoe hier mee om te gaan of zijn er meer mensen die dit herkennen ?

Ik ben echt radeloos en wil gewoon weer mijn gewone leventje terug.

Carlos
01-10-2023
laatste reactie: 10-10-2023

4
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Carlos,
Zoek hulp bij een coach of psycholoog. Daar kun je dingen van je afpraten. Hij/zij kan je helpen met loslaten, wellicht komt er dan ook wat meer rust. Het komt uiteindelijk echt goed maar heb geduld met jezelf.
Sterkte

Anoniem
02-10-2023
Reageer:
Ja zeker herkenbaar, ik heb sinds een paar weken dezelfde klachten, zeer moe maar toch erg vroeg wakker en moeilijk kunnen slapen.

Anoniem
06-10-2023
Reageer:
Dit is zeker herkenbaar. De stress die vastzit in je lijf. Ik word al onrustig van de kleinste dingen.

Michelle
06-10-2023
Reageer:
Hoi Carlos zeker herkenbaar en ik heb ook last van mijn maag darmen al maanden zo gaat het goed en dan weer een terugslag ik loop bij een haptotherapie daar ken je alles zeggen en lucht op ook wat oefeningen doen voor je maag het helpt bij mij wel succes ook 👍

Lucy
07-10-2023
Reageer:
Helaas herkenbaar. Cortisol dat het overneemt. Probeer er ook uit te komen maar blijf er ook in hangen. Je wordt er idd radeloos van. Als ik het zo lees heb je veel op je bordje gehad de laatste tijd. Logisch dat je een terugslag hebt gekregen, het is ook niet niks na zoveel jaar bij dezelfde werkgever en dan je kantoor leegruimen is niet niks. Veel sterkte en blijf geloven in een goede afloop.

Anoniem
08-10-2023
Reageer:
Probeer eens DLPA en kratom in de ochtend. Heeft bij mij wel enorm geholpen vooral de kratom. Ik ken het precies dat gevoel in de ochtend. Vreselijk gevoel is dat.

Arthur V
10-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>