Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Forse overspanningsklachten

Hoi allemaal,

Ik zit nu 9 weken thuis met forse overspanningsklachten. In het begin had ik veel last van mn maag en darmen. Ik bleef ook een stekende pijn ervaren net onder mn ribben aan de rechterkant. Naar aanleiding hiervan is een echo gemaakt van mijn buik, maar daar kwam gelukkig niks geks uit. De pijn verdween op een gegeven moment vanzelf weer. Zo is dit met veel klachten gegaan. Ik heb bijvoorbeeld ook last gehad van spier en gewrichtspijn, keelpijn, dichte oren, slecht slapen, een iets wat bittere smaak in mn mond, duizeligheid en soms wat wazig zien. Al deze klachten hielden kort aan en verdwenen dan weer. Soms komen ze weer even terug. Momenteel heb ik vooral last van vergeetachtigheid op korte termijn. Zijn er mensen die dit ook hebben?

Verder heb ik flinke angstklachten (hypochondrie) ontwikkeld. Hiervoor ben ik nu onder behandeling bij een psycholoog, maar ik merk dat deze angst mij heel veel energie kost. Wat mijn herstel niet ten goede komt. Ik ben constant bang dat er iets mis is met mijn hersenen. Hopelijk kom ik over deze angst heen.

Ik kom graag in contact met mensen die mijn verhaal herkennen! Hebben jullie nog tips?

Kaylee
30-09-2023
laatste reactie: 26-10-2023

4
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Kaylee,

Vooral het stuk hypochondrie en angstgevoelens komt mij zeker bekend voor. Daaromheen natuurlijk ook veel andere klachten die komen en gaan.

Waarom ben je bv bang dat er iets is met je hersenen? Ko0mt dat omdat je anders waarneemt dan je gewend bent? Wat je al zegt kost het veel energie en als je angstgevoel oproept dan gebeurd er heel veel in je lichaam wat van alles triggert waardoor je deze gevoelens krijgt.

Het is hoe dan ook totaal niet fijn en een erg rotgevoel.

Renzo
03-10-2023
Reageer:
Helaas geen tips voor je.. het lijkt net alsof ik mijn eigen verhaal lees last van precies dezelfde klachten..

Anouk
03-10-2023
Reageer:
Hai Renzo,

Bedankt voor je reactie! Ik was er vooral bang voor omdat wij er vorig jaar achter kwamen dat mijn vader een hersentumor heeft.

Nu ben ik bij de huisarts geweest en die gaf na onderzoek aan dat er geen tekenen zijn dat er iets neurologisch aan de hand is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik meer algemeen erg bang ben voor ernstige ziektes, omdat wij veel mensen om ons heen zijn verloren de afgelopen tijd. Nu ben ik bijvoorbeeld weer bang voor lymfklierkanker omdat ik veel ben afgevallen en in de nacht soms transpireer. Maar ook dat schijnt allemaal te kunnen komen door angstklachten, paniek en burn out..

Langzaam gaat het wel steeds beter en heeft de angst steeds minder grip op mij. Het gaat alleen in hele kleine stapjes..

Kaylee
09-10-2023
Reageer:
Hoi Kaylee,

Je angst is wel goed te begrijpen als je dit om je heen meemaakt.
Het erge is dat je jezelf echt gek kan maken of "ziek" kan denken als je energielevel erg laag is.

Die kleine stapjes horen erbij en af en toe een terugval ook, als je maar probeerd om niet te veel en te lang in die angst te blijven hangen.

Onthou dat angst paniek en burnout heel veel klachten kan geven, alles is gewoon erg van slag en kost enorm veel tijd om weer in balans te komen.

Renzo
10-10-2023
Reageer:
Dag Kaylee

Die hypochondrie kan ik goed herkennen. Tijdens een depressie jaren geleden dacht ik ook dat ik mijn hersenen om zeep had geholpen omdat ik soms xtc slikte tijdens het uitgaan.
Momenteel zit ik al 2 jaar met wat ik vermoed een burnout is. Daarvoor heb ik een jaar lang long covid gehad. Ik herinnerde me wel dat dat toch over was. Maar niet lang daarna is een nieuwe periode van vermoeidheid gekomen, waar ik dus nu inzit. Dat van die hypochondrie herken ik wel, ik zit nu met een soort obsessief-compulsief gedachte dat er iets scheelt met mijn hifi-installatie. Het klinkt belachelijk maar ik heb al op mijn zoveel op mijn hoofd zitten slaan om die gedachte uit m'n hoofd te krijgen.
Ik wens je veel sterkte toe.

Cédric
26-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>