Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vraag: Wie of wat kan helpen?

Vraag: Wie of wat kan helpen?

Inmiddels zit ik 2,5 maand thuis met burn-out klachten. Met veel ups en downs. Ik merk dat ik behoefte heb aan hulp en advies, maar geen idee bij wie of wat ik moet beginnen. Heb jij tips?

Twee dingen die ik veel lees, maar niet heb gedaan:
- Burn-out coach. Echter vind ik dit wel erg duur.
- Huisarts. Dit heb ik niet gedaan door slechte ervaringen met huisartsen en praktijkpsychologen.

Moet ik die twee dingen gewoon wel doen wat jou betreft?

*Stappen die ik al heb genomen*
De 1e stap die ik heb genomen, direct bij uitval, is bij leidinggevende gevraagd om contact met bedrijfsarts. Gehad en zijn advies was herstellen, voorlopig niet te werken, en daarna andere werkgever overwegen.

Bij de organisatie die de bedrijfsarts levert zit ook een verzuimconsulent. Haar heb ik 2 weken geleden gevraagd of zij weet wie of wat kan helpen. Zou zij aan de bedrijfsarts vragen en diezelfde week mij bellen. Niet gebeurd. Maar ik krijg te veel stress van “mensen achter de broek afzitten”. Dus dat lukt me niet.

Verder krijg ik cognitieve gedragstherapie voor mijn ADHD en medicatie. Ik ben recent gediagnosticeerd. Maar dat denkt niet de burn-out lading en is nog maar een paar sessies.

En meestal lukt een ‘gezond’ dagritme waarin ik ‘s ochtends wandel/fiets en daarna uur rust neem. ‘s middags wat doe-dingetjes, met veel pauze tussendoor. Daarna weer een uur plat.

*Mijn klachten die blijven*
Ik heb wekelijks contact met mijn leidinggevende. Alleen levert dat altijd spanning op. Hij was één van de triggers van mijn uitval.

Elke stap met werk levert met klachten. Ik heb een overleg geprobeerd via teams met mijn leidinggevende, maar kreeg paniekaanval. K ging wandelen met collega, en had de rest van de dag migraine.

En ik blijf vooral extreem veel last van mijn nek, schouders en kaken houden. Ben veel moe; blijf nodig houden om 2 uur per dag te liggen en uit te rusten. Ondanks dat ik meestal prima slaap.
En dingen zijn heel snel te veel en vooral veel spanning opleveren; visite voor langer dan half uur, autorijden of als passagier, veel geluid, appjes van collega’s lezen…


U.
28-09-2023
laatste reactie: 08-11-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo,

Ik herken je klachten , zit zelf in een BO, maar ben deze week de eerste keer terug gaan werken na 6 maanden thuis te zijn geweest.
Voor mij heeft mijn huisarts wonderen verricht. Zij heeft mij aangeraden de eerste maanden GEEN contact te hebben met mijn werkgever of collega’s. Toen ik haar raad eindelijk opvolgde kwam er na ongeveer 2 maanden opnieuw wat plaats voor rust. Het proces van loslaten heb je volgens mij echt wel nodig. Pas nadat er een beetje rust was kon ik contact hebben met mijn werkgever. Dit gaf natuurlijk wel zenuwen maar geen paniekaanval meer. Ook ga ik naar een psycholoog die mij tips geeft om hiermee om te gaan zoals wat jij nu doet: wandelen, fietsen , en rusten. Ook de natuur heeft voor mij helend gewerkt. Het is natuurlijk niet omdat iets voor mij werkt, dat het voor jou ook zal werken, maar het is het proberen waard. Heel veel beterschap!

Katelijne
05-11-2023
Reageer:
Hii, wat heftig om te lezen! Zelf zit ik nu een paar dagen thuis wat minstens een maand zal gaan duren op advies van psycholoog. Ik snap je punt alleen zou ik als ik jou was wel even contact opnemen met je huisarts . Zelf heb ik dit ook gedaan en aangegeven me niet lekker in me vel te voelen erg moe veel hoofdpijn en mega last van mijn nek en schouders! Hij heeft mij doorverwezen naar een psycholoog/praktijkondersteuner die samen werkt met de huisarts. Hier kon ik binnen 3 weken terecht en het gesprek was echt super fijn toen tot de conclusie gekomen dat ik inderdaad een stap terug moet zetten en zoals nu dus ook ziek ben gemeld van mijn werk over 2 weken kan ik weer terecht voor mijn 2e afspraak en tussendoor heb ik nog een gesprek met mijn huisarts om daar nog wat mee te kunnen sparren voor hoe nu verder! Ik vind het erg lastig mijn dagen in te vullen en het echt te verbeteren op dit moment.

Anoniem
08-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>