Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wordt het terug ok?

Door meerdere trauma's uit mijn privé leven kort op elkaar en daardoor in overlevingsstand te moeten leven, is bij mij 2 weken geleden het licht volledig uitgegaan. Werken lukte niet meer en ik ben dan ook volledig gecrasht. Daarbij sukkel ik al een tijdje met hormonale problemen. Mijn emmer liep gewoon over.
Mijn fysische klachten vallen op zich mee. Ik ben doodop en heb zeer fweinig kracht. Ondertussen 11kg kwijt op 4 maand tijd. Eten lukt ook niet goed.
Omdat ik zodanig hormonaal uit balans ben, besloot de gynaecoloog een anti conceptie pil voor te schrijven. Dit bleek een druppel op een hete plaat waardoor ik volledig onderuit ben gegaan. Sindsdien leef ik precies in een waas, hang ik op de zetel. Ik voel de spanning gieren door mijn lijf. Het ergste zijn de mentale klachten: de depressiviteit, bang om de controle te verliezen, bang om compleet gek te worden, derealisatie, mezelf niet meer herkennen. Een complete hel. 4 weken terug genoot ik van het leven en was ik een ondernemende vrouw.
Wat is er in godsnaam gebeurd? Ik herken mezelf niet meer. Elke dag is overleven.

Anoniem
26-09-2023
laatste reactie: 10-10-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik maak dit momenteel ook mee. Ik heb geen fijne jeugd gehad en sta er vaak alleen voor. Best wat trauma’s (gehad).

Ik kon wel gewoon mijn leven nog prima voorzetten, werken ging, sociale contacten, auto rijden etc. Ineens ging met lampje uit.
Ik durf niet meer naar buiten en heb enorme last van derealisatie.

Ik kan je er vinden in elke dag is overleven…. Met zoveel vervelende gevoelens en klachten erbij is positief denken haast niet meer haalbaar.

Roos
09-10-2023
Reageer:
Bij mij gebeurde de crash 2 jaar geleden.. als je goed leert wat bij joubstress veroorzaakt en genoeg ontspannen ook al voel je je niet ok.. geef je lichaam en brein de rust die her nodig heeft om zich weer te herstellen.. niet te veel tv kijken alle schermtijd verminderen, wandelen in het bos zoek prikkelarme omgevingen. Vraag steun. En leer te voelen hoe het met je spierspanning zit.. en vertrouwen dat et je ooit weer lukt om je beter te voelen en weer wat meer te kunnen doen.. het gaat wel langzaam ben er zelf nog niet. Succes

Anoniem
10-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>