Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Krijg mijn piekergedachten maar niet stil

Sinds mijn burn out +- 1.5 jaar geleden krijg ik mijn piekergedachten maar niet stil, ik kan letterlijk over alles piekeren en kom er vaak niet uit .. Is dit herkenbaar voor iemand?

Ik krijg hierdoor een zeer onrustig en zenuwachtig en vooral angstig gevoel in mijn lichaam, soms gaat het beter en soms is het best heftig.

Ik ben 2 maanden uit geweest van het werk en werk nu momenteel al 1 jaar terug voltijds (40u per week). Sinds mijn BO ben ik van werk veranderd maar nu steekt de zinloosheid van het werk de kop op, mijn werkmotivatie is compleet weg en sleep me letterlijk van weekend naar weekend, waar ik vroeger de gemotiveerdste persoon van het werk was ben ik nu nog slechts een schim.. Fysiek gaat het goed met mij, weinig last nog, mentaal is het nog niet wat het moet zijn, vooral veel piekeren en onrust (angstig).

Nog mensen dit?

Ethias
21-09-2023
laatste reactie: 22-09-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zeer herkenbaar, hier sinds een maand of 3 thuis met een burn-out, maar heb eigenlijk qua fysiek weinig last, kan gerust 2x per dag gaan fietsen of wandelen, boodschappen doen enz.

Klachten zijn met name dwangmatig piekeren, soms hele gesprekken met mezelf, en ik denk daardoor dus veel lichamelijke onrust, spanning in buik, nek, kaken en hoofdpijn. In slaap komen gaat wel, maar na een uur of 5 slaap altijd weer wakker, en dan gaat de malende gedachtenstroom weer op volle toeren.

Ik werk in de ochtenden 3 uurtjes per dag vanaf huis, maar dit misschien met name nog wel om wat afleiding uit mijn hoofd te krijgen.

Misschien dat ik eens ga kijken of ik medicatie tegen het dwangmatig piekeren kan krijgen, als dat we is zou dat al een slok op een borrel verschil maken vermoed ik….


A.
22-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>