Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lichamelijke klachten zijn nog het ergste

Ik zit nu een jaar en twee maanden in een burnout. Het leek een tijdje beter te gaan, maar ben nu weer terug bij af. Zit midden in een verhuizing wat het er allemaal niet beter op maakt. Kan het zijn dat ik me hierdoor weer zo ellendig voel ? Enorm veel lichamelijke klachten en zou het liefste de hele dag in een hoekje gaan zitten janken, maar kan niet eens huilen. Ben vreselijk onrustig en gespannen, maar die lichamelijke klachten zijn nog het ergste. Duizelig, droge mond, darm- en maagklachten, spierpijn, branderige tong, brok in mijn keel en noem maar op. Over twee weken moet het oude huis opgeleverd worden en ik hoop dat ik daarna rust kan vinden want dit is ook geen leven zo...

Mitchell
26-08-2023
laatste reactie: 10-10-2023

4
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Mitchell, ze zeggen dat een verhuizing een van de meest stressvolle dingen is die je kunt meemaken. Dus het lijkt me best logisch dat je je hierdoor zo slecht voelt. Ik heb het zelf niet meegemaakt maar het lijkt me verklaarbaar. Rust nemen is er bij een verhuizing natuurlijk niet bij en je gaat natuurlijk snel over je grenzen

Anoniem
26-08-2023
Reageer:
Ik zit in een soortgelijke situatie. Doordat ik nu twee jaar ziek ben kom ik in de WIA terecht. Financieel ga ik er flink op achteruit waardoor ik het huis heb moeten verkopen. Nu aan het verhuizen en voel me ellendig. Vraag me ook af of het komt doordat ik teveel doe en over mijn grenzen ga. Gisteren een best wel goede dag gehad en vandaag weer een grote ellende met veel lichamelijke klachten vanaf het moment dat ik opsta. Verder voel ik me ook schuldig dat we nu veel kleiner moeten gaan wonen, schuldig vooral te opzichte van mijn gezin.

Vaak heb ik het gevoel dat ik hier nooit meer uit ga komen. Vraag me af wanneer ik ooit tot rust ga komen. Denk vaak dat dit nooit door stress kan komen maar dat ik gewoon een onderliggende ziekte heb. Zijn deze gedachten herkenbaar voor jullie ?

Ik ben echt radeloos aan het worden na + 2 jaar in deze ellende te zitten.

Anoniem
30-08-2023
Reageer:
Ik heb ook plotseling te maken met een behoorlijke terugslag en heb het gevoel dat ik helemaal terug bij af ben. Het ging redelijk goed de laatste maanden maar nu al zeker 3 weken helemaal terug bij af. Hele dag onrustig en paniekerig gevoel. Alle lichamelijke klachten weer terug. Depressief en emotioneel. Wordt er helemaal gek van. Ben vier weken geleden officieel ontslagen na twee jaar ziekte dus vraag me af of het hierdoor komt dat ik me nu weer zo ellendig voel.

Anoniem
09-10-2023
Reageer:
Jullie verhalen/ervaringen zijn echt niet raar hoor. Ik heb van mijn psycholoog in het begin goede uitleg gekregen over het te verwachte herstel. Heel veel jaren gedaan over gedaan om burnout te raken dus mijn herstel duurt ook heel lang (2-3 jr). Herstel is altijd grillig en gaat met horten en stoten! Een terugval betekent niet dat je terug bent bij af, je hebt wel degelijk vooruitgang geboekt, dat is niet in een keer weg. Maar het is nu eenmaal niet zo dat je herstel 1 kaarsrechte lijn naar boven is. Heb geduld met jezelf en met het zelfherstellend vermogen van je lichaam!

Anoniem
10-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>