Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Trage hartslag

Trage hartslag

Je zou zeggen dat je bij een burn out een wat hogere hartslag hebt, maar ik heb een relatief lage hartslag. Wie herkent dit? Ik raak er erg gespannen van want soms lijkt het alsof mijn hart ermee stopt. Ik heb dit ook bij "stress momenten" zoals laatst toen mijn peuter een driftbui kreeg: in plaats van dat ik hartkloppingen kreeg, werd mijn hartslag heel laag en viel ik bijna flauw. Wie o wie herkent dit?

Lisanne
26-08-2023
laatste reactie: 29-08-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Lisanne,

Wat een vervelend gevoel. Ik kan me hier wel iets bij voorstellen. Ik herken de gevoelens, echter komt dit (bij mij) niet door een lage hartslag maar door een gevoel van acute overprikkeling. Dit zorgt bij mij voor een gevoel van flauwvallen. Heb je je hartslag op zon moment wel eens gemeten? Ik ben benieuwd wat je hartslag op zon moment is. Jouw gevoel kan namelijk te maken hebben met overprikkeling, en niet met een lage hartslag. Het is heel begrijpelijk dat je met deze gevoelens denkt dat je hartslag of bloeddruk laag is. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Groeten

Frank
29-08-2023
Reageer:
Ik had aan het begin een lage hartslag in rust, zo'n 45-50 in de avond terwijl m'n conditie niet zo mega goed was. Nu is die 70 in rust, veel gezonder. Herken het bijna flauwvallen ook wel.

Taco
29-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>