Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hang al een tijdje op 50%

Hoe doen jullie dit met werk en reintegratie en wet verbetering poortwachter? Ik ben bezig met reintegratie en hang al een tijdje op 50%. Ik bouw wel in intensiteit op en ben anti depressieva aan het afbouwen dus ik vind het wel goed. Net gestopt met het 2e spoor omdat dat eigenlijk nog meer van mij vroeg en ik echt geen energie heb om ook nog 'fake' interviews te gaan houden bij andere werkgevers?

Nu zegt de bedrijfsarts dat ik binnenkort wel echt weer moet gaan opbouwen en anders moet hij me aansporen verder te gaan met spoor 2. Snappen deze mensen dan echt niet dat ik hier helemaal niet op zit te wachten? Allemaal mensen berichten sturen, interviews doen, terwijl ik gewoon verder wil met spoor 1? Nóg meer stress van CV opsturen, constant gebeld worden, berichten beantwoorden, teams gesprekken met reviews, fysieke gesprekken met HR van bedrijven, ik heb er momenteel echt geen behoefde aan en wil simpelweg: rust en regelmaat.

Wet verbetering poortwachter is in mijn ogen een mislukte wet die alleen maar druk zet op de chronisch zieke personen. Zéker bij een burnout, waarbij extra druk zorgt voor extra ellende werkt deze wet puur tegen. Dan gaan mensen geforceerd weer 65% werken voor een 'succesvolle reintegratie' en 3 maanden later vallen ze weer uit elkaar. Daar gaat je gezondheid, weet naar de kloten omdat 1 of andere ambtenaar het te duur vond en deze wet heeft verzonnen. Ik kan er bij mijn hoofd niet bij.

Bij een erngstige burnout is dit sowieso vrij lastig te halen, ik ben er vrij vlot bovenop gekomen met AD maar omdat ik de eerste 3 maanden van mijn ziekte alleen maar naar beneden ging ben ik nu al 1 jaar 3 maanden onderweg en heb dus nog maar 9 maanden.

Taco
18-08-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>