Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Alleen al tips voor het slapen zijn welkom

Twee maanden geleden werd ik ziek. Enorm ziek, ik ging zondag avond 19:00 m’n bed in, met koorts en ben er pas anderhalve maand later uit gekomen. Ik moest overgeven, diarree, hoesten had overal pijn en kon m’n ogen niet open houden. Ik viel flauw en kon alleen maar huilen en viel telkens half in slaap om weer zwetend wakker te worden.

Dit was het begin van mijn burn-out. Ik ben eerder depressief geweest, wat misschien toen ook samen ging met een burn-out. Maar daar had ik toen eigenlijk te weinig weet van. Misschien kwam het ook door mijn omgeving toen. Ik kon “makkelijk” niks doen, want niemand merkte het. Ik ben toen toch weer “door” gegaan omdat het wel moest. (Geld verdienen, huur betalen)

Nu woon ik samen, ik ben vanaf mei thuis en voel me verschrikkelijk. Ik was natuurlijk erg ziek, maar heb het gevoel nog steeds mijn energie niet terug te hebben. Wat natuurlijk de burn-out is.
Ik zit bij een psycholoog en een hypno therapeut. Dit is niet erg vaak. De volgende duurt nog langer omdat het zomervakantie is, dus iedereen is weg. Ik merk dat er veel omhoog komt van vroeger. Ik denk dat daar ook zeker mijn burn-out vandaan komt. Er zijn dingen gebeurd die ik nog nooit met een therapeut het gedeeld omdat ik er bang van ben. Maar deze dingen komen nu ineens snachts of in mijn dromen naar boven. Waardoor ik enorm slecht slaap en nog meer moe ben.
Ik kan eigenlijk alleen in slaap vallen wanneer mijn vriend er is. En die is laat ivm werk. Ik voel me enorm onveilig en alleen. Ik weet soms niet meer wat ik moet doen.

Ik wil graag meer hulp, of vaker mijn psycholoog zien, maar weet niet hoe. Er is gewoon geen plek, ze zijn te druk. Wat kan ik doen. Alleen al tips voor het slapen zijn welkom. Ik heb dit al in huis: oxazepam, droom sap, codeine, melatonine(natuurlijk niet tegelijk)

(Ik merk ook dat ik soms ineens heet baldadig kan worden, alle wetten en regels wil breken en alle drank en drugs wil doen die er zijn. Dit doe ik niet, want ik weet dat het daarna te naar is. Maar het is soms niet meer te doen. Dat alleen thuis zijn, het alleen voelen. Dat de hele wereld door gaat en ik niet meer mee kan doen)

Sanne
22-07-2023
laatste reactie: 24-07-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Sanne, eigenlijk is het 'goed' wat er nu met je gebeurt. Klinkt hard, maar ook ik heb dat meegemaakt. 'Er zijn dingen gebeurt die nu naar boven komen'. Ja, dat is precies wat jou in je burn-out heeft gekregen. Nu komt dat opzetten, dus nu komt het besef. Dat je meer wilt praten had ik ook. Zoveel emoties, zo'n stortvloed aan vragen, zo'n beerput. En nee, grijp niet naar drank en drugs, want je moet het voelen en je niet ervoor verdoven. Je bent tot de kern gekomen en dat doet pijn. Schrijf alles op, al je gedachten, maar ook (vooral) je positieve momenten. Moedig jezelf aan, want het komt ook goed, maar wel door jezelf 100% in te zetten. Dus actief en niet passief. Ook ik heb nog een lange weg te gaan, maar snap nu alles. Een korte opsomming: Jeugdtrauma's en daardoor bindingsangst en angstgevoelens. EMDR was stap 1, systeemtherapie was stap 2 en nu start ik met schematherapie. Mijn leven stond vanaf mijn 25e op overlevingsstand en weet simpelweg weinig tot niets meer van het opgroeien van mijn kinderen, de vakanties, uitetentjes, etc. Echt 25 jaar compleet in een roes geleefd. Bizar, maar was de enige mogelijkheid om te overleven. En eenzaamheid...tsja, dat krijg je kado. Zorg dat je naar buiten gaat, een praatje maakt met wie dan ook, 'normaliseer', word lid van een fitnessclub en begin een praatje. Stel vragen aan iedereen, begin te kletsen, doe mee aan groepslessen, etc. Enne...koop een hond. Die van mij is goud waard. Alleen lopen is pittig en met een hond geeft je afleiding en een doel. Helpt echt. Succes & ga van je eigen kracht uit.

Anoniem
24-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>