Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Een soort 'stress-aanval'

Hi allemaal,

Ik heb nu een jaar last van overspannenheid/burn-out. Het frustrerende is, is dat ik telkens een paar dagen wat minder stress in mijn lichaam heb en dan voel ik dat ik enorm uitgeput ben en dan krijg ik vaak in de nacht een soort 'stress-aanval' waardoor mijn lichaam enorm in de stress raakt en ik een paar dagen enorm onder de adrenaline zit. Hierdoor heb ik het gevoel alsof ik nooit mijn energie kan aanvullen.

Is dit herkenbaar voor iemand? Ik zit er enorm mee en wil graag met mensen kletsen die hier ook mee te maken hebben (gehad).

Daphne
21-07-2023
laatste reactie: 21-07-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beweeg/sport jij? Ik herken het namelijk wel een beetje. Ik heb soms voordat ik in slaap val een soort van zindering in mijn hele lijf. Soort kortsluiting lijkt het wel. Heel kort duurt dat. Wat ik juist ben gaan doen is sporten. Niet superintensief, maar wel genoeg om mijn adrenaline kwijt te raken. Ook ben ik meer gaan doen qua dingen die mij energie geven, zoals opknappen van het huis. Schuren, schilderen, etc. Dingen die misschien wel energie kosten, maar ook zorgen dat je adrenaline afneemt en je een voldaan gevoel geven. Werken met je handen is daarnaast ook goed om uit je hoofd te gaan.

Ik heb na een paar keer toegegeven te hebben aan mijn mentale vermoeidheid toch weer gekozen voor deze aanpak. De reden is dat ik mij alleen maar slechter voel als ik niets doe. Ik werd gewoon depressief van 3 maanden op de bank zitten en naar buiten te staren. Ik (race)fiets bijna iedere dag max 25-30 km en op een rustig tempo. Dit werkt voor mij echt een stuk beter.

Anoniem
21-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>